Interiør, fargemagi og lageglede

Interiør, fargemagi og lageglede

tirsdag 29. september 2009

En tur innom Nr. 9 igjen

Tok en tur innom søsteren mins butikk Nr.9 i Sandefjord på lørdag, og viser noen godbiter derfra.
Skulle gjerne hatt taxi-skiltet på bilde nummer en. Bilde nummer to viser tøffe gamle Boule-kuler, spillet som spilles mye i Frankrike.


Stilige gamle svenske kakao-bokser


Liker godt den stramme stolen også jeg. Godt med noe som strammer inn litt blant mer feminine ting.Søt rosa barnekjole strikket av Tone Karlsson og klær fra Sorrymum som satser på sorte klær til de minste.Filt-tøfler til ham? Disse er fra Glerups og koster 595 kr.Så litt mer feminine saker.....

Vakre turkis-toner. Kunne godt tenkt meg slike øredobber til fest.


Det er nydelig høstferie-vær her. Solen stråler, men jammen meg sto ikke gradestokken på null grader, da vi tumlet opp av sengene til morgen i dag. Ungene er kommet fornøyde hjem fra fotballskolen. "Hva skal vi ha til middag, mamma?" er første spørsmål.
Jeg har fått"luftet" min søte mamma på 87 år i dag. Vi har valfartet til naboby Larvik og kjøpesenteret Nordbyen. Der har vi vaset rundt i klesbutikker og skobutikker og spist rekesmørbrød ,drukket kaffe og hatt det riktig så koselig.
Ha en flott dag i september-solen!


mandag 28. september 2009

Venninnelunsj, fristende jarlsbeghorn og dagens stoff


Min tøffe, alltid så sprudlende venninne som fikk brystkreft og nylig opererte bort det ene brystet, var på lunsj hos meg her om dagen. Vel inne i hallen, reiv hun av seg parykken og viste meg stolt, at håret var begynt å gro igjen. Hun hadde til og med farvet det og nappet henrykt i sitt litt over centimeteren lange hår.
Hun er utrolig! Hun har en slik guts, fremtidstro, humor og livsglede og sier med ettertrykk; "Alt som ikke tar livet av deg, gjør deg sterkere". Denne jenta har alltid vært sprudlende og litt av et "ja-menneske" og har opplevd tøffere tak enn de fleste av oss med handikappet barn og tap av mange nære familiemedlemmer.
Ingenting har alikevel klart å ta fra henne gleden ved livet. Fantastisk!
Vi koset oss ved langbordet med nybakte jarlsberhorn, som du skal få oppskriften på etterpå.
I jarlsberghornene er det ikke uventet jarlsbergost og masse cottage cheese.
Herlig med varme bakeverk, god tid og masse skravling!
Nok et nyvasket stoff fra lørdagens loppemarked. Er det vannliljer tro?


Her kommer den gode oppskriften på horn fylt med skinke:

100 g meierismør
4 dl melk
1 pk. gjær
2 dl Cottage Cheese
200 g revet Jarlsbeg
1/2 ts salt
ca. 600 g hvetemel
Kokte skinkeskiver til fyll

Smelt smøret, tilsett melken og rør gjæren ut i dette. Tilsett Cottage Cheese, ost og salt og rør inn hvetemel til deigen er passe fast og slipper bollen. Heves i ca. 30 minutter.
Elt deigen og del i tre deler. Kjevle hver del til en runding som skjæres i 8 snipper. Legg en skinkeskive og litt ost på hver.
Rull sammen til horn.  Strø litt ost på toppen av hvert horn også. Etterhev på platen ca. 30 min.
225 grader i 10 - 15 minutter
Lykke til!

Her i Vestfold er det høstferieuke nå, og jeg nyter fridager. Gutta Boys ville så gjerne delta på fotballskole, og gjett hva de gjør når de kommer hjem fra den?  Jo, riktig; sparker fotball.
Litt rart å ikke ha de to små karene rundt meg i høstferien. De og jeg  har gjerne pleid å finne på koselige ting sammen  høstferiedagene,  men de gror til! Far i huset jobber og merker lite til høstferien.
Ha en fin høstkveld !fredag 18. september 2009

Ferdigsydde grytekluter og knasende grønnsakskaker


Endelig er jeg ferdig med gryteklutene bloggeren FORMIGRAFISK, så gjerne ville jeg skulle sy til henne. Vanligvis pleier jeg ikke ta opp bestillinger, for jeg vet med meg selv at ting er aller mest lystbetont, når det ikke ligger noe tidspress bak. Det var det heller ikke med disse gryteklutene, for Formigrafisk spurte så pent om jeg ville sy grytekluter i hennes barndoms sengetøy( det lilla) og gult. Jeg kunne bruke all verdens tid.
Her ser du en snutt av dem, Formigrafisk, og du står helt fritt til å handle dem eller ei. Hvis ikke blir de bare lagt ut på salgsbloggen min.


Så fortsetter jeg med å dele ut en oppskrift jeg selv elsker; nemlig grønnsakskaker. Det er noe jeg synes alltid smaker, og er rene snack`et.
Vi hadde slike sammen med noen andre vegetar-retter her om dagen til middag. Ikke det at vi er vegatarianere her hjemme, men noen dager synes jeg det er så godt å fråtse i masse  grønnskaker. Greit for ungene å se også, at det er mulig å lage et velsmakende måltid uten kjøtt eller fisk.

 GRØNNSAKSKAKER
Riv grovt på rivjern:
ca. 5-6 poteter
2-3 gulrøtter
en halv eller hel squash

Bland i 2 egg, litt melk, ca. 1 dl hvetemel,  pluss ca. 2 ts salt og litt pepper.
Form til kaker og stek de i panna med litt margarin/smør.
Lykke til!

I dag er det ukas nydeligste dag, og fredagsfølelsen var til å ta og føle på, da ungene kom hjem fra skolen.
"Ikke lekser, jippi! "Å, tusen takk, snille mamma" utbrøt de gledesstrålende , da jeg kom med pizza-rundstykker fra matbutikken som et lite mellom-måltid.
Nå er far i huset og barna i svømmehallen, men om en times tid kommer de hjem våte og pjuskete i håret og med en glupende appetitt. Da blir det taco og finale i "So you think you can dance?"  Det er skjønt å kroe seg i hjørnesofaen og vite at det ligger to blanke fridager foran en!
Vel, kanskje ikke helt blanke......Klokka ni i morgen tidlig er det avspark for eldstemann på en fotballbane i Tønsberg.
Ønsker dere alle  herlige fridager og rekreasjon for sinn og skinn!