Interiør, fargemagi og lageglede

Interiør, fargemagi og lageglede

onsdag 30. september 2009

Hjemme i stueneJeg malte en tallerkenhylle i går kveld. Fant den i bruktbutikken min for lenge siden. Akkurat nå er den  provisorisk hengt opp i spisestua på noen spikere som allerede var der. Den skal flyttes litt på, om dette skal bli bostedet dens.
Det ser kanskje ut som om farven skjærer seg til alt det andre, men vi har flere turkis/grønne innslag i dette rommet, så det blir ikke så galt, når man ser helheten. Det er slettes ikke sikkert denne hylla skal bo her. Faktisk er det ganske så usikkert.......Far i huset skjønner seg IKKE på damer, eller kanskje rettere sagt på Kaspara. I mange år har hun akket og ojet seg over den brune speilen. "Den er så tung, jeg føler jeg får den i hodet mitt!"" har hun sukket mang en kveld. Så maler Kaspara den lys og fortsetter akkingen. Så maler hun den lysegrå og deretter mørkegrå og så til slutt går hun tilbake til utgangspunktet; BRUN....og er så lykkelig, så lykkelig.....Kanskje ikke så rart at Kaspara-mannen river seg i håret?


                        
Dette er favorittputa mi her hjemme, og ALVORADA  skal få arve den av meg, om hun lever lengre enn meg. Hun er jo en litt yngre utgave, så mulighetene er der, Alvorada! Fra første stund utnevnte nemlig Alvorada dette stoffet til sitt favorittstoff ever.Dette gamle isblå skapet som jeg kjøpte på FINN.NO for 200 kr. er et av mine beste kupp. Den gang var det lutet.I Danmark fant jeg to små flotte gevir til 30 kr. stykke i en bruktbutikk. Dette bildet ble vist på min gamle blogg også, men liker det så godt.Gevir nummer to ligger under et bord og venter på å få en fin veggplass. Den isblå rammen har jeg fått av ei god venninne. Tror hun hadde kjøpt den på Kremmerhuset.

Jeg går og gleder meg til i morgen, for da skal jeg lunsje hjemme hos ei god bloggvenninne i Oslo. Dit kommer også ei annen felles god bloggvenninne. Dere får referat etterhvert!
Ha en avslappende kveld!

tirsdag 29. september 2009

En tur innom Nr. 9 igjen

Tok en tur innom søsteren mins butikk Nr.9 i Sandefjord på lørdag, og viser noen godbiter derfra.
Skulle gjerne hatt taxi-skiltet på bilde nummer en. Bilde nummer to viser tøffe gamle Boule-kuler, spillet som spilles mye i Frankrike.


Stilige gamle svenske kakao-bokser


Liker godt den stramme stolen også jeg. Godt med noe som strammer inn litt blant mer feminine ting.Søt rosa barnekjole strikket av Tone Karlsson og klær fra Sorrymum som satser på sorte klær til de minste.Filt-tøfler til ham? Disse er fra Glerups og koster 595 kr.Så litt mer feminine saker.....

Vakre turkis-toner. Kunne godt tenkt meg slike øredobber til fest.


Det er nydelig høstferie-vær her. Solen stråler, men jammen meg sto ikke gradestokken på null grader, da vi tumlet opp av sengene til morgen i dag. Ungene er kommet fornøyde hjem fra fotballskolen. "Hva skal vi ha til middag, mamma?" er første spørsmål.
Jeg har fått"luftet" min søte mamma på 87 år i dag. Vi har valfartet til naboby Larvik og kjøpesenteret Nordbyen. Der har vi vaset rundt i klesbutikker og skobutikker og spist rekesmørbrød ,drukket kaffe og hatt det riktig så koselig.
Ha en flott dag i september-solen!


mandag 28. september 2009

Venninnelunsj, fristende jarlsbeghorn og dagens stoff


Min tøffe, alltid så sprudlende venninne som fikk brystkreft og nylig opererte bort det ene brystet, var på lunsj hos meg her om dagen. Vel inne i hallen, reiv hun av seg parykken og viste meg stolt, at håret var begynt å gro igjen. Hun hadde til og med farvet det og nappet henrykt i sitt litt over centimeteren lange hår.
Hun er utrolig! Hun har en slik guts, fremtidstro, humor og livsglede og sier med ettertrykk; "Alt som ikke tar livet av deg, gjør deg sterkere". Denne jenta har alltid vært sprudlende og litt av et "ja-menneske" og har opplevd tøffere tak enn de fleste av oss med handikappet barn og tap av mange nære familiemedlemmer.
Ingenting har alikevel klart å ta fra henne gleden ved livet. Fantastisk!
Vi koset oss ved langbordet med nybakte jarlsberhorn, som du skal få oppskriften på etterpå.
I jarlsberghornene er det ikke uventet jarlsbergost og masse cottage cheese.
Herlig med varme bakeverk, god tid og masse skravling!
Nok et nyvasket stoff fra lørdagens loppemarked. Er det vannliljer tro?


Her kommer den gode oppskriften på horn fylt med skinke:

100 g meierismør
4 dl melk
1 pk. gjær
2 dl Cottage Cheese
200 g revet Jarlsbeg
1/2 ts salt
ca. 600 g hvetemel
Kokte skinkeskiver til fyll

Smelt smøret, tilsett melken og rør gjæren ut i dette. Tilsett Cottage Cheese, ost og salt og rør inn hvetemel til deigen er passe fast og slipper bollen. Heves i ca. 30 minutter.
Elt deigen og del i tre deler. Kjevle hver del til en runding som skjæres i 8 snipper. Legg en skinkeskive og litt ost på hver.
Rull sammen til horn.  Strø litt ost på toppen av hvert horn også. Etterhev på platen ca. 30 min.
225 grader i 10 - 15 minutter
Lykke til!

Her i Vestfold er det høstferieuke nå, og jeg nyter fridager. Gutta Boys ville så gjerne delta på fotballskole, og gjett hva de gjør når de kommer hjem fra den?  Jo, riktig; sparker fotball.
Litt rart å ikke ha de to små karene rundt meg i høstferien. De og jeg  har gjerne pleid å finne på koselige ting sammen  høstferiedagene,  men de gror til! Far i huset jobber og merker lite til høstferien.
Ha en fin høstkveld !søndag 27. september 2009

Smakebiter fra loppis-fangstI går var jeg på et av mine favoritt-loppemarkeder. Det ble avholdt i et stort drivhus på en planteskole.
Det er lyst  med god takhøyde og masser av lopper! Jeg strenet rett bort til stoffene, og denne gang var det ikke et eneste vatt-teppe å se på mils omkrets! Derimot var det stoffer som fristet så pass, at de ble med hjem i en sort sekk. Her er noen oppklipte tøystrimler, som jeg skal hekle grytelapper av. Har aldri prøvd på hekle med stoffremser før, så det blir en ny erfaring. Dessuten har jeg begynt å klippe opp en gardin jeg kjøpte. Her er det masser av fine dekor-blomster!Dekorblomster i bøtter og spann! Synes de var søte. Nå er det bare å begynne og klippe.
Kan nok styre meg for gullbesetningen........Denne puta skal få en annen funksjon;  veske kanskje......
Synes de broderte rosene var så vakre. Puta kostet 10 kr.
Umulig å gå fra dette dynetrekket! Jeg drev med ridning, sprangridning , dressur og trenet traverhester gjennom mange år. Faren min og jeg hadde også vår egen traverhest en stund. Da jeg så dette trekket,dukket også et lappeteppe fra Lutterlagkage opp i tankene mine. Vet jeg har sett et med hester som var så fint!
Blir nostalgisk og tenker på min hestegale pappa......Sitter han oppe i himmelen et sted og titter ned på jorden, ville han aldri tilgi meg om jeg gikk fra dette sengetøyet!

                                                        Duft av sommer......

                                                              Frodighet.....Jeg kjøpte mange flere stoffer, men de surrer og går i vaskemaskinen og tørketrommelen. De dukker nok opp en annen dag og viser seg fram i all sin prakt!
Her er de tre gutta på fotballkamp og heier på bylaget Sandefjord Fotball. Nå skal jeg benytte anledningen til
å  sette meg ned ved symaskinen. Ha en finfin søndag der du er!

fredag 25. september 2009

Kalaset fortsetterI går ble minstemann 7 år, og da hadde han voksenbursdag. Han hadde selv bestemt menyen, og denne gang var det taco. Besteforeldrene i 80-åra lager aldri taco selv, men de elsker det, og var svært fornøyd over barnebarnets matvalg.Hos oss har vi alltid ulike servietter. Synes det blir så frodig. Er det noen som legger merke til at den store speilen i salongen er blitt brun igjen ? Den har nå vært lys, og to ulike gråfarver, og om dagene er den faktisk brun igjen. Kaspara vingle-pettrine er i sving! Det skjedde noe med rommet da speilen ble lys. Det  var noe med balansen i rommet som ble galt, og det så litt for søtt ut på et vis. Vel, hvor lenge den forblir brun tja, det vites ikke......


 Ser dere de siste vatt-teppene på stolen?  Når jeg ser dette bildet med mye gulvflate kan jeg ikke la være å drømme om hvite eller grå gulv.........................

Jeg er stadig like glad i vimpelrekken fra Rie Elise Larsen, som jeg kjøpte i København i sommer. Den var tenkt som et morsomt innslag og pynt til fest......men Kaspara liker at hver dag er en fest!

Her har jeg hypnotisert gjestene i 7-årsdagen, til å tro at de ser en alldeles grusom skrekkfilm..........

I dag er det lørdag, og snart skal frokost inntas. Vår søte nabo ga minstemann et stort glass hjemmerørt jordbærsyltetøy i går, så  gjett hva gutta skal ha på brødskiva til frokost...
Kan fortelle at vi skal på et stort loppemarked i dag, og det kiler og kribler i hele kroppen....
Ha en herlig lørdag alle sammen!

onsdag 23. september 2009

Bursdagskalas med glade gutterPå fredag blir minstemann 7 år, og i dag var det duket for bursdagsfest med klassekameratene.
Det var en kriblende stemning i huset helt fra klokka ringte syv til morgen i dag og  fram til gjestene kom klokka
fem i ettermiddag. Kalaset startet med pakkeåpning, og far i huset administrerte det, mens jeg stekte pizzaer for livet. Hadde helgardert oss med hjemmelagde og  Grandiosa. Faktisk spiste bare fire av tretten barn hjemmelaget pizza. De øvrige sverget til Grandiosa.
Pakkeåpning foregår ved at gutta sitter i ring, og har nærmest flasketuten. Den flasken peker på gir sin gave.Minstemann elsker hjemmebakte boller med melisglasur, så det sto selvfølgelig på programmet i dag.
 Selv om kaptein Sabeltann og sjørøvere er et tilbakelagt kapittel, ville bursdagsbarnet gjerne ha sjørøverflagg på bollene. Sønnene elsker forøvrig å høre mine historier fra sjømannslivet sammen med
 min kaptein-pappa.. Vi seilte i områder hvor det var fare for å møte på sjørøvere, og dette ble jeg fortalt.
Ungene mine skjønner ikke at jeg overhodet kunne sove.........
     I år sto fotballkake øverst på kake-ønskelista. Mål og figurer er kjøpt på Rafens. Det går jo supert å
     bruke seigmenn som fotballspillere også. Vi hadde en skål med seigmenn ved siden av, så de kunne pynte
     litt på kakestykket sitt.
                              
                                 
                     

  Vi vurderte å dekke på i utestua, men endte opp inne. Fotballasjetter, krus og servietter er et must for en
   ivrig fotballgutt.    Ingen bursdag uten ballonger i Pippi Langstrømpe-treet! Grunnen til at vi kaller det Pippi-treet er at det har
et hulrom  i stammen som man kan finne brus og godis i........
            Værgudene er så utrolig rause mot oss stadig vekk. Det var mye lek og latter i hagen.
             Det var en fornøyd og blid gutt som krøyp til sengs  i  kveld. Han har lagt fram Puma t-skjorta
             han fikk av en kamerat og olabuksa han fikk av sin gode venn og nabo.  Klesantrekket for
             morgendagen er klart. I skolesekken ligger også nye farver og på skrivebordet på rommet hans
             ligger lego-esker og frister.
             Selv er jeg dypt inne i "Slaget ved Hastings i 1066". Dette er temaet for historietimen på 6.trinn i
             morgen. Ha en god natt alle sammen!
           
             

mandag 21. september 2009

Hjertebank-stoff av Wiinblad

Er det noe som virkelig har fått bein å gå på i min lille nettbutikk er det danske Bjørn Wiinblads platter. Det
er tydeligvis flere enn  KARDEMOMME som har sansen for denne mannens frodige ting, hvis ikke bakgrunnen for interessen er at hun har misjonert en hærskare!
Dette fantastiske stoffet i rosa og oransje designet av Wiinblad, har jeg en gang  funnet i en nettbutikk og lagret bildet. Er ikke lengre sikker på hvilken nettbutikk, for jeg er stadig innom og kikker i bruktbutikker på nettet. Tror nok jeg hadde vært fristet over evne om dette stoffet stod til salgs.... I dette tilfelle var det solgt  og ikke noe å tenke på.......
   

                Her er en av mine favoritter når det gjelder plattene. Har måttet holde tilbake tre stykker (hadde
                flere av hver) som skal bo i Kaspara-hjemmet.

Tusen takk for alle koselige kommentarer. Setter kjempepris på det!  Det er veldig full fart her denne uka med tusen avtaler og gjøremål, men neste uke har jeg høstferie, og DA kommer jeg nok sterkere tilbake.
Ha en fin kveld og herlig høstuke!

søndag 20. september 2009

Med lamper i blikket......Dette blir reprise for noen, men jeg ser også stadig nye navn på kommentarsiden, så derfor velger jeg å ta med meg noen av lampene mine over på den nye bloggen.  Her er nok et  eksempel  på messinglampefot
som er malt og en loppis-skjerm. Synes den har sin sjarm......
                                                                             Jeg er fremdeles oppover ørene forelsket i Mr. Jielde. Franskmannen har nemlig sjarmert meg i senk.....


                    Rød lampe funnet på loppis for en slikk og ingenting.


              Dette ble vist i bladet "Kamille". Klarte ikke gå fra den gule lampa, da den sto så alene
              på et loppis, og ingen så mye som kastet et blikk på den.....Liker den gamle brune stålampa. Vi kjøpte den uten skjerm for mange år siden. Mannen min fant den gamle
lille glass-skjermen i kjelleren. Den hadde opprinnelig tilhørt en vegglampe.Bildet er tatt nede i kjeller-etasjen. Noen ganger synes jeg bare en enkel lyspære holder, må riktignok
"bråke" litt om det med mannen......

En helg i fotballens navn er i ferd med og  avsluttes. Klokka ringte iltert 7.00 i dag også, og avgårde bar det til cup i Tønsberg. Det er alldeles ikke noe synd på oss, det er vanvittig spennende og veldig sosialt å stå på sidelinja.
Ønsker dere alle en opplevelsesrik og glad ny uke!

lørdag 19. september 2009

Loppemarked og Kaspara kjører seg vill

                                          

Klokka ringte iltert  og usympatisk tidlig denne lørdagen. Uret viste 7.00, og den kaspariske familie hoppet opp av sengene. Vi skulle på fotball-cup like utenfor naboby Tønsberg.
Klokka 9.30 satt vi benket i solskinnet og så på spennende fotball. I bakhodet på Kaspara smøg loppemarkeds-tanker seg fram. I dag var virkelig loppedagen over loppedager i mitt distrikt. Så etter en fotballkamp, snek den loppegale damen seg til bilen, og tok en liten tur til Stokke, hvor et stort årlig loppemarked ble avholdt i en romslig idrettshall.
Visste at her var det muligheter for å finne godbiter på stoffsiden, og fablet allerede om det optimale retro-sengetøyet fra 70-tallet.......
Vel, sengetøyene glimret med sitt fravær, men jeg fylte da en pose til 50 kr. med stoff.
Et par av funnene ser du på øverste bilde samt en oransje lampe som måtte få bli med hjem. Den kostet faktisk bare en femmer!

                                                                    

Jeg fant tre vatt-tepper på loppemarkedet, og kan vanskelig gå fra slike. Om jeg finner ut, at jeg har for mange, for noen legges ut på salgsbloggen......
   

Vatt-teppene prøver slagbenken som ble hvit i vinter..............


                                            På kloss hold ser de slik ut....Noen bøker til høstkvelder i sofaen ble med hjem. Fant også noen faktabøker til sønnene mine.

                                                                                 

Så skulle Kaspara kjøre tilbake til fotballcupen og ventende gutter og mann. Det var da sirkuset begynte, for Kaspara har nemlig en særdeles dårlig utviklet stedsans. I et rundkjøring suste hun videre i stedet for å ta til høyre, og så var det gjort. Hun  kjørte på kryss og tvers og ante ikke hvor hun befant seg til slutt. Måtte hoppe ut av bilen og spørre en hjelpsom mann som bedrev hagearbeid om hvor hun var på denne kloden.
Vi har gps i bilen, og hun prøvde å slå på den, men selv den, var ikke på lag med en etterhvert småstressa Kaspara. Far i huset har vel kanskje fått kvoten med slike stunts fra Kaspara, så han var ikke videre sjarmert av Kasparas fortvilte telefon-oppringning om at hun ikke hadde peiling på hvor hun var.
Vel, det endte bra.......og smågutta var blide og hadde hatt tid til å kjøpe is i nærmeste matbutikk og vinket fornøyde, da moren i forfjamselse over å se dem  litt tidligere enn antatt kjørte opp på fortauskanten......
Ha en herlig kveld!