Interiør, fargemagi og lageglede

Interiør, fargemagi og lageglede

fredag 30. oktober 2009

Enda en dansk nettbutikk.....


Hadde tenkt å legge ut et bilde av det nye asymmetriske lappeteppet, jeg har sydd. Da jeg skulle lukke igjen lokket på kameraet etter å ha ladet batteriet, fikk jeg imidlertidig problemer. Nå gir jeg denne utfordringen videre til far i huset og viser dere bilder fra en annen dansk nettbutikk, jeg i blant virvler rundt på. Det er Marie Marolle. Om en skulle befinne seg på Langeland en sommer, er det mulig å stikke innom den også.


Herlig gammelt vatt-teppe og nydelige grå møbler.
Potetsekker kan brukes til mangt. Kanskje kan det bli puter, eller kanskje man skal trekke et stolsete?


Jeg er selverklært skiltoman. Aller helst skulle jeg lusket ute en mørk natt, og gått på skilt-fangst. MEN...
jeg prøver å være et hederlig menneske...... Skiltene koster 225 kr. pr. stykke. Dette er billig, og jeg skulle gjerne hatt det blå. Det gule er et gammelt skolebuss-skilt.

Flotte gamle apotekflasker. Minste koster 40 kr. Største koster 80 kr. Ikke noe å  si på det! Hadde det bare ikke vært disse fraktutgiftene.....

Ja, så kan man senke skuldre og ta innover seg helgen. Ønsker alle en koselig kveld!


torsdag 29. oktober 2009

I Nøtteskrikas reirDagen i dag begynte med å sy et skjerf til min venninne "Nøtteskrika". Jeg var bedt til lunsj i det nye  sjarmerende hjemmet hennes i nabobyen. Nøtteskrika er nok den ypperste kommentatoren uten egen blogg her i Blogglandia. Det startet med at hun ga meg koselig respons og tilbakemeldinger via kommentarfeltet og kikket på mine linker. Hun ble så begeistret, at hun begynte å sende kommentarer til mange andre bloggere også. Her snakker vi om milelange kommentarer og masse ord! Nøtteskrika er nok uten sidestykke min aller mest verbale, entusiastiske,sprudlende og gestikulerende venninne. I dag hadde hun ryddet plass, slik at vi begge kunne ha stor gestikulasjons-radius!
Nøtteskrika og jeg ble kjent med hverandre for en 4-5 år siden. Vi møttes på et seminar. Gjennom søsteren min visste jeg hvem hun var, for hun var en trofast kunde i hennes interiørbutikk "Nr.9". Jeg visste også at hun var kjæreste med min ungdomskjæreste gjennom 5 år. På vei til bussene som sto  og ventet og skulle frakte seminar-deltakerne tilbake til hjembyen, snek jeg meg innpå henne og sa følgende ;" har du vært noe på Nr.9 i det siste da?"  Hun sperret øyene opp, og grep fatt i armen min "Vi MÅ sitte ved siden av hverandre på bussen!!"  Slik ble det, og vi fant ut at vi hadde tusen ting felles og pratet hull i hodet på hverandre. Siden det har vi vært gode venninner. Så i dag har jeg altså spist lunsj i min gamlekjærestes hjem. Nøtteskrika var så snill og lot meg fotografere litt rundt i "raritetskabinettet" sitt, som hun kaller det. Kos dere!


Nøtteskrika tar i mot i det sjarmerende hjemmet. Jeg synes hun hadde så herlig skjørt på seg.Rommet hvor Nøtteskrika kan trekke seg tilbake og for eksempel titte på inspirerende blogger. Hun har nok en blogger i magen selv, men har det kanskje litt vel hektisk akkurat nå for tiden....Nøtteskrikas store stolthet og eneste vatt-teppe. Det var litt slitt, derfor sydde hun like godt på noen heklede brikker. Det ble nydelig, synes jeg.Herlige gamle leker og nydelig malt tregulv!Skoleplansje......sukk!  Synes stolen har så fin farve og legg merke til den fine grønne lampa!
Jeg er forelsket i den grønne lampen og plansjen.....Senga til Nøtteskrikas lille sønn. Legg merke til sengetøyet fra Jysk, som jeg reklamerte for,  for en tid tilbake. Passer til oransje retroseng!På en knagg fant jeg et Kaspara-hjerte.......Enda en fantastisk lampe! Denne henger i stua.Nøtteskrika har en forkjærlighet for bolsterputer. På plenen i hagen tømmer hun dem for fjær, og det ser nesten ut som hun er i ferd med å kverke høner...Nøtteskrika inviterer til et velsmakende måltid.Herlig nostalgi! Teak-skjenken i bakgrunnen er til salgs faktisk. Er det noen som kunne være interessert, kan jeg formidle kontakt, og da får dere nok et bedre bilde også av det fine møbelet. Mmmmmmm.......nydelig flettet brød, masse godt pålegg og saftig gulrotkake til slutt. Jeg var stappmett og kunne i grunn rullet hjem til Sandefjord.

Håper dere har koset dere med bilder fra dette levende og personlige hjemmet! Tusen takk, Nøtteskrika for en flott formiddag, nydelig mat, masse prat og mye vakkert å hvile blikket på!
Ha en fin kveld alle sammen!
onsdag 28. oktober 2009

Fornemmelser for fransk.....


             
For mange år siden oppdaget jeg den danske nettbutikken Ezpace. Her finner man franske og danske "marskandiserfund". For de som sverger til den industrielle stilen, vil det gjerne være godbiter å hente her. Det finnes en fysisk butikk i Vejle, og en sommer for noen år siden svingte vi innom på vår sommertur på Jylland. Det vil si; vi tittet i vinduene på det lille lokalet ved siden av hjemmet til eierne og lot oss friste. Eierne var nemlig på skattejakt i Frankrike, så det ble med "windowsshoppingen".
Med disse bildene fra Ezpace ønsker jeg alle en fin senkveld. Nå er jeg faktisk ferdig med lappeteppe nummer to med reinsdyr og usymmetriske lapper. Det er altfor dårlig lys til å knipse bilder nå, så det får komme en annen dag.

mandag 26. oktober 2009

Nytt lite lappeteppe ferdigI dag fikk jeg montert ferdig et lite lappeteppe, jeg har frydet meg sånn med når jeg har sydd. Jeg elsker
lappetepper med kvadratiske like ruter og har sydd noen selv, men denne gang var det en sann befrielse å sy  uten mål og centimetere svirrende i bakhodet.
Jeg har aldri strikket etter en oppskrift i hele mitt liv, og jeg skal love deg jeg har strikket mye! Har lett for å føle at oppskrifter blir litt tvangstrøyer, selv om de skal være til god hjelp. Tror jeg følte det litt slik med kvadrater med samme mål nå, og ble så glad da jeg kom på at jeg trenger jo alldeles ikke lage like ruter.
Endelig fikk jeg brukt litt av det søte rådyrstoffet jeg fant i Danmark i sommer også. For å gjøre teppet litt mer spennende applikerte jeg også på et par retro-rådyr.
Jeg er sååååå gira på dette nå, og kan nesten ikke vente med å lage neste teppe som skal gå i andre farvetoner, muligens lilla og grønntoner.
Dette teppet tror jeg blir med på julemarkedet, jeg skal delta på i Larvik i slutten av november. Greit å ha noen ting som er litt større enn hjerter og kremmerhus.

Så var det å sende stafettpinnen videre når det gjelder å lage et farveinspirert innlegg. Oppgaven er altså å lage et innlegg med ting du har i hjemmet ditt i farven du har fått tildelt.
Dette er selvfølgelig høyst frivillig, og bare om en har lyst.

Fruens syslerier  -   rosa
Minmill               -   lilla
Kvirrevitt            -  gult


I dag har gutta hatt med seg en god felles kamerat hjem fra skolen, som de i sin tid gikk sammen med i barnehagen. Det er så morsomt å følge unger du har kjent siden tre-årsalderen videre. Kan aldri glemme at denne herlige karen svarte at Kaspara og  Kasparamannen, var de han helst ville bo hos om han ikke hadde kunnet bo med foreldrene sine. Foreldrene  ble ganske så forbauset, over dette svaret, for de hadde regnet med at han ville svart besteforeldre eller en nær tante. Vel, sympatien er gjensidig; jeg er sååå glad i denne karen.
Vi har stekt vafler og Grandiosa, gjort lekser med Kaspara-lærer hengende over. (nei.....jeg er ikke såå håpløs, men jeg har hørt leselekser på alle tre og lest gjenneom skriveleksene.)
Nå måtte gutta ut i mørket som har senket seg å prøve lommelykter med skrekkblandet fryd.  Stillingen av klokka har gitt oss spennende mørke kvelder.
Ha en koselig mandagskveld!
 

fredag 23. oktober 2009

En oransje verdenFikk en utfordring fra Jeanette med den vakre bloggen "Fryd og design" om å lage et innlegg om de oransje ting i hjemmet mitt. Jeanette har nok fått med seg, at jeg er glad i den farven. Jeg synes oransje er så full av energi og glede. Særlig glad er jeg i å mikse den med rosa. Med en hvit bakgrunn til dette blir det nydelig, synes jeg. Fatet på bildene over her er kjøpt i Toves (Lykke og Lykkeliten) butikk Pynt i Porsgrunn, mens koppene er funnet til en slikk og ingenting på et loppis i høst. Vimpelrekken er fra Rie Elise Larsen.

Mitt favoritt-vatteppe funnet på loppis til 30 kr. Prikker gjør meg nostalgisk, og ser jeg et stoff eller en skål med prikker, har jeg nok vanskelig for å gå forbi.Voksduk signert Susanne Schjerning. Ei gammel hestejente må vel ha duk med oransje hester!!!!
Definitivt hjertebank-stoff. Fikk stoffet tilsendt fra Danmark og så langt er det mitt dyreste (og fineste?) dynetrekk.Har alltid vært svak for Bjørneboe.......Kasparahjerter har ofte innslag av oransje.

Gryteklut-haugen er stor og høy som Mount Everest! Her er noen godbiter. Den oransje lampen skal eldstemann få ha på rommet sitt over senga. Han har nemlig for lengst utropt oransje til å være yndlingsfarve nummer en!
Skal sende farve-stafettpinnen videre til tre andre bloggere om de vil, men tar det i neste innlegg.

I dag er det atter beste dagen i uka! Gutta går rundt med et salig glis rundt munnen, og lader opp til hjemmelaget pizza. Den skal nytes i hjørnesofaen i lillestua med "X-faktor" på tv. Aller mest gleder de seg kanskje til at pappa`n tar en tidlig jobbekveld i dag. "Gleder meg så til kvelden, da skal vi kose oss sammen!" sa den ene sønnen akkurat. Det innebærer også at her og nå slår moder`n av dataen, for nå skal jeg være en tilstedeværende mamma!
Måtte helgen din bli akkurat slik du drømmer den skal bli!


onsdag 21. oktober 2009

Vakkert stoff fra en ukjent og nysydd veske
Her om dagen fikk jeg en rørende kommentar fra en blogger,jeg egentlig ikke har hatt så mye kontakt med før. Hun hadde vært i "min" bruktbutikk, og funnet noen stoffer hun hadde snappet med seg. I etterkant hadde hun nesten dårlig samvittighet for å ha forsynt seg med dem, for de ville sikkert Kaspara like!!!!
Hun ville så gjerne ha adressen min og legge de blomstrete stoffene i postkassa mi. Denne søte, generøse bloggeren har bloggen "Design og beppe". Hun er en kløpper til å sy, og selger også klær til barn og voksne.
Det er verdt å ta en tur innom bloggen hennes!
Så endte det altså med at mannen til Beppe en mørk kveld ringte på døra, mens Kaspara var hjemme alene
og litt nølende åpner opp. "Er du Kaspara? Jeg kommer med stoff" sier den ukjente mannen. Så mye man opplever som blogger! En annen gang håper jeg at jeg får anledning til å se deg også, Beppe! Tusen, tusen takk for de fine stoffene du valgte å gi meg!Noen kjenner kanskje igjen det brune retrostoffet fra de siste loppefunnene mine. Har fått brukt litt av stoffet i et nett, og sammen med rosa er det blitt lystigere og sprekere synes jeg.

Den utrolig fine sminkepungen jeg har fått i gave fra Marthe som har bloggen Thinktank, passer ypperlig til nettet. Den er handlet hos Maganda-shop.blogspot.com .

Må referere for dere en kommentar min yngste sønn 7-åringen hadde her om dagen etter å ha besøkt en klassekompis. "Mamma, jeg glemte å si det i går, men moren til R hadde et beige  Marimekko-forkle på seg da hun laget mat". Tidligere har han kommet hjem og fortalt om grønne Marimekko-gardiner i hjem han har besøkt osv. Hva skal man si...... man blir vel litt påvirket av omgivelsene!
Ha en finfin høstdag!