Interiør, fargemagi og lageglede

Interiør, fargemagi og lageglede

mandag 30. november 2009

Nye ting i nettbutikken og adventskos
Dette er smakebiter på ting som er lagt ut i den lille nettbutikken min i dag. Det kommer ikke flere store ting før jul, men et og annet kremmerhus eller en julestrømpe kan vel dukke opp.

Far i huset hadde fått arbeidsliste, mens jeg deltok på julemarkedet i går. Ikke  det at jeg pleier å være en slik striks furie som kommer med laaaaange, strenge arbeidslister. Gårsdagen var absolutt et unntak. Far i huset skulle fullføre adventskransene jeg hadde påbegynt før frokost,  bake de ut til to små kranser og steke dem. Tungt ansvar! Dessuten skulle han ha middagen klar og støvsuge i stuene samt vaske yttergangen. Alt hadde gått smertefritt. Han hadde vært et dyktig arbeidsjern, selv om jeg ble litt blek da jeg så hvor mye kransene var stekt og at de ikke var smurt med egg, så de ble blanke og fine. MEN..... de smakte fortreffelig! Ungenes bestefar og bestemor (farfar og mormor) kom på adventskos på kvelden. Det ble spist adventskrans og andre kjøpe-julekaker, for vi har ikke begynt å bake enda. Så ble det fyr i peisen og kos i lillestua etterpå.
I dag var ungene såre glade for å legge seg. Hmmm....merkelig..... Nei, for når en sover går tiden så fort, og snart, snart er det adventskalender!!!
I morgen har jeg en liten adventsoverraskelse på bloggen her til dere søte lesere også.
Ha en behagelig, god kveld!Julemarkedet i Larvik


I denne staselige bygningen  deltok Jeantte i "Fryd og design", Hilde Iren kjent med Monome  og  jeg og mange andre aktører på julemarkedet i helgen.Jeanette og jeg hadde det innerste rommet med vakker havutsikt. Det var litt skjermet fra de øvrige, og vi kalte det "vårt lille frydefulle avlukke."  Det var et nydelig rom å stå i.Tror Jeanette solgte masse av sine fine alfabet-print. Selv ble jeg nesten tom for Kaspara-hjerter, kremmerhus og julesokker. Mens jeg har solgt haugevis av Kaspara-skjerf i den lille nettbutikken, solgte jeg faktisk ikke et eneste skjerf i helgen. Mange lurte på hva det var, og jeg fikk spørsmål om det var alt fra bordløpere til gardinoppheng. Vel, det er jo bare fantasien som setter sine begrensninger, og man kan jo bruke skjerfet til akkurat hva hjertet begjærer!Kaspara-hjørnetDet var veldig koselig å dele rom med  søte og kreative Jeanette. Dette var første gang jeg hilste på henne. Hun lager de vakreste ting, og snart kan du finne tingene hennes til salgs på den nye norske salgsportalen Epla.Fristende saker på Jeanettes bordVakre kort i et nydelig fatEn alldeles nydelig barnekjole designet av Jeanette. Den har påsydd gammelt broderi etter Jeanettes bestemor samt heklet blomst.Bordet til Hilde Iren med sine Monome-smykker ble flittig besøkt, og med god grunn! Hun selger de mest personlige, herlige smykker med de stiligste etiketter til en sympatisk pris.

Disse smykkene kan kjøpes via Hilde Irens salgsblogg, Epla og på butikk Nr. 9 i Kongensgate i Sandefjord også.Fantastiske rom! Se på den gedigne gipsrosetten i taket og den fine stukkaturen!
Det var tidvis helt stappfullt av folk i rommene. Her er det knipset bilde i et rolig øyeblikk.Mye spennende! Bordet tilhører Synne Kraver.


Sengetøy til bamsen eller dukkene er viktig å ha! Her selger Tina Withbro sine fine utgaver.


Hva med et Audrey Hepurn-skjerf ? Hun som selger disse har gårdsbutikk et sted mellom Nevlunghavn og Helgeroa.De rå betong-hjertene til Per Olaf Skogshagen fikk bein å gå på!Stilig med dette råe materialet!

Vakre farver! Bildet er signert Nina Brekke. Hun kan kontaktes på mailadressen:
n-brekke@hotmail.com om man ble interessert i disse bildene.

Lekre puter av Cecilie Warholm som holder til med "Cecilie kreativ innredning Warholm" i Storgata 48 i Larvik.Verdens skjønneste tøfler?

Det var et fantastisk nydelig sted å ha julemarked, og det var så mange trivelige både aktører og  mennesker som hadde tatt turen innom.  Det var veldig morsomt å få invitasjonen til å delta her!

I dag har jeg fri, men i morgen er jeg bak kateteret ( vel, ikke bare bak da..) I løpet av dagen må julekalenderen ordnes, for det finnes to små karer her som har nedtelling til morgendagen.
Min lille nettbutikk vil i løpet av dagen bli oppdatert. Venter på at det skal bli lyst nok til å ta gode bilder. Ha en strålende dag, alle sammen!


fredag 27. november 2009

Dagen før dagen.......
Ja, i morgen og søndag er det duket for julemarked i Larvik. Det skal bli veldig artig! Ikke minst gleder jeg meg til å se på alt det fine de andre aktørene har laget og hilse på nye mennesker. I en så flott ærverdig bygning med gamle fine rom som tidligere kunstforeningens lokale er, og kafeteria med  rykende varm kaffe og fristende kaker, må jo rammen om arrangementet bli suveren!
I dag har små lappetepper og skjerf blitt strøket, slik at de kan vise seg fra sin beste side i morgen.


Her er vel nærmest det eneste loppefrie stoffet som bli med til Larvik. Måtte kjøpe litt stoff som minner om jul. Slettes ikke alle vil ha alternative julefarver. Husker godt jeg deltok på "Det kulturelle julemarkedet" i Sandefjord for to år siden, og hadde en bod med grå jul. Ja, du leser riktig. Regnbuebloggeren gikk for grått og hvitt det året. Jeg skal love deg at bodene med bord kledd i rød og  grønn plysj og  julerøde julenisser  fikk mer besøk enn min bod. Søsteren min med interiørbutikken hadde imidlertidig en god trøst jeg kjøpte begjærlig der og da;" dette er for innovativt" var ordene hennes.   Fra av å være litt mismodig ble jeg jo en ørliten tanke stolt.
Selv om jeg har masse på programmet i dag, skal jeg i alle fall sette av tid til "X-factor" og lage hjemmelaget pizza til Gutta Boys. Kjenner jeg meg selv rett, kan det godt være jeg syr til langt ut på morgenkvisten. Slik har jeg alltid gjort til eksamener. (vel, da har jeg lest) Det minner også litt om min første (og siste) time på helsestudio for mange år siden. Jeg fikk veiledning om hvor mange ganger jeg skulle løfte vektene og ta hver øvelse. Kaspara "lekte" ikke helsestudio, så hun doblet alle antall. Plutselig kom nesten taket i mot meg, og jeg tror jeg aldri har vært så nær besvimelse. Ganglaget var også redusert i en uke framover. Husker jeg jobbet første år som lærer og hadde inspeksjon ute i friminuttet. Det var en slosskamp som jeg skulle ordne opp i et stykke unna meg i skolegården,  men jeg kom meg nesten ikke av flekken fra mitt ståsted , stiv og støl som jeg var. " Du må da alltid ta ting helt ut!" sier far i huset en smule oppgitt.. Vel, skulle du befinne deg på julemarkedet i morgen, og du skulle se en Kaspara som henger over retrostoffene sine i ferd med å sovne; vær så snill og vekk meg!
Og er du en bloggleser; så vil jeg veldig gjerne si hei til deg!
Ønsker alle en nydelig fredagskveld! Her skinner sola. Kanskje gjør den det hos deg også!
tirsdag 24. november 2009

Lilla, rosa, rødt!
Å sitte og strikke i sofakroken når mørket faller på er sååååå koselig. Det resulterer i noen tovede vesker i løpet ev et år. I går ble jeg ferdig med en lyselilla veske. Alltid spennende å ta ut vesken som har fått seg en karusellrunde i vaskemaskinen. Hvor stor ble den? Ble formen på den bra?
Denne lyselilla veska har en søsterveske også; en mørkelilla. På bildet ble den mørkere enn den er  i virkeligheten.

Kardemomme, kjenner du igjen det fine stoffet fra deg som nå er blitt julesokk?Jeg har en egen pasjon for kremmerhus i alle størrelser og farver. Den skal få hank!
Så må jeg vise dere en ide jeg tok med på den gamle bloggen min; nemlig hjertetreet vårt. Mange barn er glade i å perle. Guttene mine har likt dette fra de var bittesmå, men den dag i dag kan de også gripe til perleboksen og alle perleformene mellom fotballtreninger, DS og Wii-spill. Da de gikk i barnehagen, og perlet på det meste, fikk vi ideen om å lage et hjertetre i hagen som koselig og innbydende pynt i adventstiden og julen. Vi perlet iherdig i mange dager. De hadde nesten ikke fått av seg barnehagesekkene, før de hev seg over perlene og jobbet målrettet med å lage flest mulig hjerter til den flate, fine eika vi har i inngangspartiet. Hver første søndag i advent tar vi fram de fine røde og rosa hjertene og henger de opp i treet. Det henger tre etter hverandre på fiskesnøretråd. Dette er blitt en koselig tradisjon, som kanskje kan være noe for andre med perle-elskende barn. Det er så
 fint, at disse små kunstverkene kan bli brukt og tatt på alvor! Det er så vakkert med de røde og rosa hjertene mot hvit snø, og de blir behørig kommentert av alle folk som stikker innom oss.

Nå reiste akkurat eldstesønnen på fotballtrening, og minstemann har spurt om ikke han og jeg kan klippe, lime og kose oss sammen. Derfor; ha en glad kveld alle sammen. Nå har jeg viktige ting på plakaten!

mandag 23. november 2009

Bruktfunn og nysydd nett med broderi
I dag fikk jeg rast en tur innom bruktbutikken "min". Jeg hadde lovet å handle en pakke med engelske fotballkort til hver av guttene, og da var jeg faretruende nær "Slappen". Hvem har da viljestyrke til å styre unna ? Ikke jeg, og i grunnen er jeg så fornøyd med fangsten, at det er godt viljestyrken er minimal.
Denne blomsterveska blir nok en sommerveske for meg i mange år framover. Jeg bare forelsket meg tvert! Det er et eller annet med meg og blomster som dekor. Har mange slike blomster-sommersko, hvor blomstene minner om blomstene på veska. De vil passe ypperlig til denne glade sommerveska.Flere ting ble med hjem i posen. Et morsomt lampeskjellett til 5 kr. og en fin skål med grønn kant øverst til 5.kr. samt lekker rosa brodert duk til 40 kr. og hvit duk med blomster i lilla og rosa til 60 kr. Denne siste skal nok havne i stoffsaksens klør og ende sitt liv som hjerter og andre små ting.


MEN........denne skal få forbli hel! Om du leser dette storesøster Sylvi; ble jeg så betatt av den broderte lyserosa duken  med røde Ittala lysestaker på i selskapet i går, at dette er litt herming av lillesøster.


Så har jeg sydd et nytt nett av et broderi og noen gamle stoffer. Det vil si sengetøyet med den store rosa blomsten, har inntil nylig vært å få kjøpe på Kid Interiør. Det ser ut som et gammelt retrostoff. Jeg fant det i bruktbutikken for lenge siden og gjenkjente stoffet med en gang. Hadde stått og holdt i det på Kid.

Nå kommer gutta snart hjem, og det skal bli et lite mellom-måltid på kjøkkenet. Har tenkt at vi kanskje skal flette gode gammeldagse julekurver sammen i deg med fint papir og tapeter. De elsker den slags.
Ønsker dere alle en fantastisk dag og tusen takk for alle koselige kommentarer jeg får om dagen. Jeg prøver å rekke innom dere alle, men det kan glippe noen ganger.fredag 20. november 2009

På blomster-vandring

 Fikk en utfordring av Guro som er eieren av bloggen  "Ein gul knapp" for noen dager siden. Utfordringen gikk ut på å vise blomstrete ting i hjemmet mitt. Det skulle ikke by på så mange problemer. For det første kunne jeg jo fotografert frodige, blomstrete retrostoff i det uendelige, men det hadde kanskje blitt litt lite oppfinnsomt. Skal medgi at Kaspara er i helgemodus, og har vært litt bedagelig. Har nemlig tatt med noen blomsterbilder fra min gamle blogg også. Så for de som har fulgt bloggen min lenge, kan det være noen velkjente bilder med her. Nå har jeg på følelsen at jeg har en del nye lesere her inne om
dagene, så det er greit å ta med litt av historien også.Lar bildene snakke for seg, og forholder meg ganske taus. Hmmmmm.....trenger jeg et termometer tro?
Pleier ikke være så fåmælt! Nå de siste to dagene har jeg sydd noen ting med oppklipte broderier. Jeg fant  en alldeles nydelig brodert duk med rødrosa roser i bruktbutikken min her om dagen. Det var nesten godt den hadde noen flekker på seg, for duken var vakker som den var også. Skal vise dere disse nysydde tingene med broderier en dag.  Ja, så håper jeg du er i skikkelig fredagsmodus og har en behagelig kveld i vente. Her blir det våre to favorittprogrammer "So you think you can dance?" og "X-factor" som skal få underholde oss av hjertets lyst i kveld. Ute blåser det og er temmelig grått, men med fyr i peisen og masser av stearinlys bli kvelden varm og lys. Ha en ordentlig fin fredagskveld du også!