Interiør, fargemagi og lageglede

Interiør, fargemagi og lageglede

torsdag 25. februar 2010

Bittesmå maleprosjekter og gode feriedager

Endelig fikk jeg malt et lite rundt avlastningsbord i en farge jeg liker veldig godt. Det er Jotuns " Coral reef" med kode S0515-B80G 6201. Det lille bordet var brunt og medtatt og gjorde seg i ny drakt.


Jeg er visst forgapt i denne fargeskalaen for tiden.....Selv boka jeg sitter og blar i er i denne farvenyansen visst.....Jeg liker denne bamsestolen til Hans Wegner. (1914-2007) Selve stolen kom til i 1951.


I boka kan jeg beundre mesterverkene til design-ekteparet Ray og Charles Eames. Knaggen " Hang it all" vil nok dukke opp i Kaspara-hjemmet en eller annen gang i framtiden.Her er ekteparet Charles og Ray Eames som i mange tiår lekte og boltret seg med farver og former.  Kanskje ikke du hadde sett bilde av dem før?
Ray overlevde sin mann og døde i 1988.


Boblebukser er stuepynt hos oss. Det er masse lek i snøen om dagene, og da er det kjekt å henge vått tøy opp ved den gamle ovnen som er omgjort til parafinbrenner.


Men i denne ovnen legges det adskillige vedkubber om dagene. Det blir så nydelig varme i rommet.


Et ørlite maleprosjekt til; ovnshetta har fått siste strøk med sort maling. Da vi flyttet inn var nemlig denne hetta i kobber. Det går supert å male slike hetter! Den som satte oss på ideen var godeste Kardemomme, da hun var på besøk en gang, og jeg jamret over den litt "satte" kobberhetta.

Her dufter det himmelsk. Har akkurat tatt ut oste/skinkemuffins fra ovnen som skal bli kveldsmat sammen med store gode tekopper. Mine tre menn er og går mila i Runarløypa her i Sandefjord. I forgårs var Gutta Boys og jeg på lang dagstur med ski på beina. Det var strålende sol og silkeføre og livet var bare herlig!
Dersom disse mat-muffinsene er gode, kommer det oppskrift på bloggen her i morgen.
Ha en finfin kveld.
mandag 22. februar 2010

Mine fem fineste loppefunnLOPPEFUNN 1:
Jeg har fått en interiør-utfordring av Annicken med bloggen "Liten og stor" og den lød på å vise fram mine fem fineste loppefunn ever. "Himmel og hav" tenkte jeg først, for er det noe jeg har er det mange bruktgodbiter. At det skulle være loppemarkedsfunn gjorde saken litt lettere,  for da kunne jeg jo eliminere bort alle funn fra bruktbutikker.
Blant mine fem fineste funn MÅ jeg ha med dette frodige, glade vatteppet som lyste mot meg på Gjennestad loppemarked. Dette loppemarkedet holdes i et stort drivhus på en plantskole og er en "højdare" i loppemarkedssesongen. Mener å huske at jeg betalte 20 kr. for vidunderet som får meg i godt humør.


LOPPEFUNN 2:
Denne speilkommoden fant vi på loppemarked i Runarhallen for rundt fem år siden. Den sto der litt pjuskete i malingen og vaklevoren på tre bein. Mange kastet et blikk på den og bemerket benet som manglet. Da kom en handlekraftig, smart mann og kikket i speilkommodens skuffer. Mannen var Kaspara-mannen og i en av skuffene finner han det fjerde beinet. For 50-lappen blir det potensielle stasmøbelet vårt og far i huset reparerer lett den halte kommoden.  Med et par strøk maling fikk det  kasserte møbelet en ny ungdom.

LOPPEFUNN 3:
Jeg fant to av disse fine rørstolene i Runarhallen et år også. Fargen er så utrolig fin, og de to stolene bor på arbeidsrommet i huset. Jeg sitter faktisk på en i skrivende stund.
Mener å huske jeg betalte 40 kr. for begge stolene.
LOPPEFUNN 4:
Mitt fjerde funn er en bitteliten ting, men akk hvor glad jeg er i den! Det er nemlig lampeskjermen på bildet, jeg fant på loppemarked på Haukerød skole til en femmer. Jeg liker så godt rosa og rødt i kombinasjon, og den passer perfekt på det gamle sybordet i stua. Lampefoten er en gammel messingfot jeg har malt lys.


LOPPEFUNN 5:
Det femte funnet må være dette store skiltet. Det lå forlatt under et bord på et loppemarked et eller annet sted i Danmark. Jeg trodde ikke det  jeg så  med mine egne øyne, da jeg fikk øye på skiltet, skiltgal som jeg er. Med skjelvende røst forhørte jeg meg om prisen. Med svaret "10 kr." var det nok like før jeg segnet om på bakken! Svært oppspilt la jeg det i bilens bagasjerom under plastmatta. Ville jo ikke at noen skulle tro vi robbet den danske nasjon for veiskilt!!

Så en oppfordring til alle som har lyst; hva er DINE fineste loppefunn??
Vis oss!!!

Ha en flott kveld i skolens vinterferie!

fredag 19. februar 2010

Godt for øye og mage


Et bilde som dette blir blikket mitt hengende ved lenge. Det kan kanskje tyde på at jeg ikke er super-minimalist? Bildet er hentet fra svenske Elle interiør. Beklager bildekvaliteten. Det blir ikke topp å knipse rett fra bladet.


Jeg liker disse wallstickersene fra Girlie Hurely, definitivt mine farver!


Ja, hvorfor ikke en  lilla sommerfuglsverm på barnerommet?

Arne Jacobsens modell i denne fargen er bare lekker!

Dette knaggsystemet fra Studio Ditte i Nederland synes jeg er utrolig dekorativt og så rommer det masse!

Tar gjerne noen kopper til oppbeavaring også. Har glemt  hvilken nettbutikk jeg har dette bildet fra. Om noen vet det eller navn på designeren er det jo flott om du legger igjen en kommentar.Det er helg og ute daler store snøfiller ned og dekker bakken. Brøytebilene er i sving og  på tv er det spennende  OL-tider. Hva passer bedre enn å overraske familien med rykende ferske vaniljesnipper? Moren min kom alltid med varme nystekte boller, da familien satt samlet og registrerte rundetider og heiet på de fire S`er på skøyter.
Denne oppskriften er fantastisk god, og er du i tvil forhør deg med Marthe som ble  servert nettopp disse, da hun var her for noen dager siden.


VANILJESNIPPER


50 g gjær
4 dl matfløte (du kan jo blande fløte og melk)
100 g mykt smør/margarin
4 ss sukker
3 ts vaniljesukker
1/4 ts salt
2 egg
ca. 12 dl hvetemel

Fyll:
Ferdig  tykk vaniljekrem kjøpt i butikken

Glasur:
Bland melk og melis. Noen dråper med romessens i smaker nydelig!


Lunk melken og rør gjæren ut i den. Ha i smøret i små klumper og tilsett sukker, vaniljesukker,salt og egg.Rør om. Ha i mel og elt sammen til en smidig deig. Heves i en halv til en time.
Ta deigen på bordet og del den i to emner. Kjevle hver del til en leiv ca. 32*40 cm. Del denne opp i firkanter på ca. 8*8cm. Legg en klatt vaniljekrem i midten av firkanten og brett sammen til en trekant og trykk godt rundt kanten, så kremen ikke renner ut.
Hev snippene ca. 30 minutter. Pensle dem med egg og stek dem ved 225 grader midt i ovnen i ca. 8 minutter.
Når snippene er lunkne tar jeg på melisglasur.
Lykke til!


Ja, i dag starter vinterferien her i Vestfold. Snart kommer glade unger inn døra og jubler over skolefri.
Far i huset skal jobbe denne friuka, så jeg har lovet ungene at vi skal gå på ski og finne på hyggelige ting sammen. De får definitivt ikke se en nitidig bloggende mamma!
Ha en flott start på helgen alle sammen, og sleng beina på bordet og nyt livet!  
onsdag 17. februar 2010

En dag med Marthe og Mathea

I går møtte jeg Marthe med den usedvanlige sjarmerende bloggen Thinktank og søte lille Mathea på et halvt år på jernbanestasjonen. Det var duket for det tredje møtet med Marthe. Sist hun var i Sandefjord var hun høygravid. Det var juni og strålende sol i hvalfangerbyen. Med våt  snø i lufta inntok nå mor og datter byen, og det hele startet med bleieskift på Sandefjord jernbanestasjon. Så bar det en tur til sentrumsgatene, hvor vi gikk innom og hilste på Mina i interiørbutikken Lykke som nå skal avvikles. Mina har bloggen Minas Paradis og er en racer til blant annet å sy klær.
Vi måtte selvfølgelig ta lunsj på "Cordelias hus" som jeg har vist dere bilder fra tidligere og som startbildet er hentet fra.


Her er mine to flotte gjester fra tigerstaden.


"Blings" med masse kyllingkjøtt, bacon, aioli og salat smakte godt etter en butikkrunde.Et annet hjørne av "Cordelias hus" hvor man kan kjøpe med seg møblene man sitter i.Selvfølgelig måtte jeg ta med Marthe på "Slappen", bruktbutikken "min". Dessverre var det ikke er frodig vatt-teppe som lå der og ventet denne gang.


MEN.... Marthe fant en drøm av en gyllen brokade-vintagekjole veldig billig. Hun skled rett inn i kjolen, og det var nummeret før jeg kjørte henne direkte til Midtås, avdøde skipsreder Anders Jahres tidligere ressidens.
Jeg truet med å skrike  og lage furore om hun ikke handlet den flotte vintagekjolen hun kledde så godt,  og kjolen ble med i en bærepose ut døra. Heldigvis!


Vi måtte selvfølgelig en tur innom søsteren mins butikk "Nr. 9" også.  Det er alltid mange fristelser der.


Søsteren min har alltid vært lampe-besatt. Her er et lite utvalg godbiter.


Skinntrekk kan nå fåes til Tolix-stolene.


Så er vi kommet hjem i Kaspara-hjemmet og snart kom Gutta Boys hjem. De strålte opp av å se livlige og sprudelnde Marthe som satt og drakk Pepsi Max. Det måtte jo vanke et glass på dem også da. Sjelden kost sånn rett fra skolen! Mathea hadde med flotte leseløvebøker til gutta, og yngstemann hev seg over boka umiddelbart.
Senere ble det middag med far i huset og tid til å slappe av i sofakroken.Marthe hadde med en nydelig gammel skål med lokk til meg funnet på marked i Birkelunden. Den var fylt med sjokoladefristelser. På bordet er det dekket med vaniljesnipper som er en veldig god oppskrift dere skal få en dag av meg.
Jeg fikk også nydelig te av Marthe og hjertebankstoffer. Tusen takk!


Ved 19-tiden var en  koselig dag ved veis ende og Marthe og Mathea måtte vende nesa mot Oslo.  Tusen takk dere to for en glad dag sammen! Mathea var forøvrig den mest eksemplariske halvt års gamle jenta man kunne tenke seg og ustyrtelig blid!

Til dere andre; ha en flott dag i det hvite landskapet!

mandag 15. februar 2010

Nytt sommerlig nett og kommode klar for kosten

I dag så et nytt sommerlig nett dagens lys. Å bruke avklipte blondeduker til små lommer er morsomt. Her har jeg simpelthen bare klippet av et hjørne.

Fant en vakker duk med oransje broderi for litt siden i bruktbutikken.

Har vel gjentatt det til det kjedsommelige; men jeg elsker kombiansjonen rosa/oransje!

Baksiden må jo være litt å hvile øynene på den og.....

Applikerte på en fin stoffbit og en liten flik av en blondeduk. Sukkertøy-farvede knapper får fritt leide i kaspara-hjemmet.


Denne kommoden som står i gangen i annen etasje skal snart få en ny ungdom. Når gulvet i gangen males hvitt, skal kommoden få lov til å skinne litt den også. Den kommer til å få en farve, men er litt usikker på hvilken enda.

Det har lett for å samle seg ting på slike kommoder av en eller merkelig grunn....
Her var det blitt en salig blanding av settekassen jeg har tapetsert, kopi av gammel engelsk teatermaske, vakker glasslampefot, roseboks, min herlige roseveske funnet i bruktbutikken og gammelt skulpturbilde.

Jeg holder på å kokkelere på kjøkkenet i den store sorte gryte. Heldigvis er det ingen sistemenn som puttes levende i den putrende blandingen. "Den som kommer aller sist skal i den....osv."
Gryten skal settes på langbordet i morgen middag og mette ei god bloggvenninne som tar turen til Sandefjord sammen med datteren sin. Velkommen skal dere være Marthe og Mathea! Dette blir tredje gangen vi møtes, og  mursteinsmailer går stadig mellom Oslo og hvalfangerbyen.
Ha en spentsig kveld!


lørdag 13. februar 2010

Fastelavn

Har du ikke fått handlet fatelavnsris av flittige sanitetskvinner, er det ingen grunn til å fortvile. Et ris kan du lage med enkle midler selv. Her i huset bruker vi tørre kvister på grunn av allergi. Jeg har en samling med kvister som bor nede i kjelleren og som får audiens i stua til ulike høytider, hvor de må finne seg i å bli kledd i alt fra papirbånd, julekuler, påskekyllinger, malte påske-egg osv.


Du trenger litt fint papir og en saks.


Så klipper du remser som du bretter sammen, så de blir fine på begge sider. Remsene knyter du veldig forsiktig på grenene.Og vips, så har du et fastelavnsris!
Visste  du forresten at fastelavnsris tidligere ble brukt som fruktbarhetsvekker? De som fikk seg en omgang med ristet var; jorden, trær, dyr og familiens kvinner. Godt tidene endrer seg kan vi vel konkludere med?
På loftet lå mjauende katter laget i fjor. De synes det var på høy tid å få komme ned i varmen. Jeg lagde den store og Gutta Boys lagde hver sin lille. Den ene av dem var så uskikkelig at den lekte gjemsel med meg på loftet. Jeg skal nok finne den på neste forsøk!

Ha en flott lørdag!


fredag 12. februar 2010

Lilla og brun kompott

Selv om jeg i utgangspuktet er fint lite "brun" av meg, er jeg svak for kombinasjonen lilla og brunt. Lilla gjør underverker med brunt i mine øyne. Dette retronettet som jeg sydde ferdig i dag, minner meg litt om retro-kremmerhusene jeg sydde til jul. Det er mange av de samme stoffene som er i sving her.

Brunblomstret bolle og lyselilla heklede brikker, begge tingene funnet i bruktbutikk en gang i tiden.
Faktisk stammer bollen fra Sverige og brikkene fra Danmark. Greit å favne hele Skandinavia!

Her tuller vi rundt med dagene som vi vil. I dag er det nemlig lørdag hos oss, for mesteparten av helgen går med til fotballcup og eldstemann kommer sent hjem fra kamper i morgen. Da gjør man bare en vri, for lørdagskosestund må jo til!
Derfor ha en finfin flørdag i dag!

torsdag 11. februar 2010

Betatt av blåturkise toner

Jeg merker at jeg trekkes mor de turkise, de isblå og de grønnblå nyanser for tiden. Dette bildet er hentet fra det danske magasinet "Mad & Bolig" fra så langt tilbake som 2004. Noen bilder er tidløst vakre.....
Se på den gode ideen å dekorere en skammel med tapet forøvrig!Jeg er så utrolig glad i denne toalettvesken i Liberty-stil som jeg fant i min berømmelige bruktbutikk for en god stund siden, men enda gladere er jeg i knaggene som er spikket på tur mens gutta gikk i barnehagen.Til blogglandias ugle-glade, men ikke uglesette! Knagger fra Madam Stoltz.
Danske Rakel med den flotte, frodige bloggen "Fruens syslerier" markerer at hun har hele 500 begeistrede følgere  med en super  giveaway. Ta en tur innom før ettermiddagen er her. Da trekker hun heldige stoff-vinnere.Psst........!  Se hva far i huset hadde som sengelektyre i går kveld, og det var helt uoppfordret. Kanskje går det mot lysere tider i det kaspariske hus. Jeg ønsker meg hvite gulv i gangen i annen etasje, for å skape mer helhet til de malte gulvene på soverommene. Og så.........et veldig sterkt intenst ønske om hvite stuegulv......Tør jeg drømme?

Her går det mot en koselig guttedag. Eldstemann tar med et par gutter hjem og yngstemann får som regel besøk av vår kjære nabogutt. Det blir bollelukt i huset og hamburgere med salat på menyen.
Ha en nydelig solskinnsdag!