Interiør, fargemagi og lageglede

Interiør, fargemagi og lageglede

lørdag 27. mars 2010

Glad påske til leserne mine!

Med en nysydd retro-kylling ønsker jeg alle de flotte leserne mine en glad og opplevelsesrik påske!
Nå tar jeg en liten påskepause fra bloggen, slik at jeg kan være masse sammen med ungene, når de nå har skoleferie. De har jo vært så  flittige og måket snø og laget solplaser rundt omkring i hagen, og disse håper jeg skal benyttes i løpet av fridagene. Lunken gjærbakst og kaffe i solen er topp!Jeg skifter vatt-tepper og puter etter høytider og årstider. Nå passet det å ta fram vattt-tepper i gule og oransje toner. Spiseplassen blir rent som ny!


Prøve, prøve..... Gul, gulere, gulest!

Jeg kan godt like gult og sart rosa i kombiansjon.


Disse varme guloransje tonene elsker jeg!


Noen egg på noen kvister, litt guloransje tekstiler og vips sier vi det er påske i Kaspara-huset!


MEN.... aller aller koseligst er ungenes fine påskepynt som de stolt kommer hjem fra skolen med.

Nå må dere kose dere masse masse, så er jeg tilbake på bloggen her umiddelbart etter påske.


torsdag 25. mars 2010

Ählens og leting på loftet

Her om dagen hadde jeg et ærend i Tønsberg, og da måtte jeg selvfølgelig løpe innom Ählens, for den kjedebutikken finnes ikke i min by Sandefjord. Jeg er en prikke-nostalgiker av rang, og kunne selvfølgelig ikke gå fra disse gryteklutene. De finnes i sort, lyserosa og knallgult og mitt valg turkis.
Jeg blir rent glad av å se på dem der de henger på kjøkkenet og sprer farmor-minner rundt seg.


Kanskje la du merke til de vakre rose-kakelysene i forrige innlegg. De er også kjøpt på ¨Åhlens.


Påskekyllinger som en regnbueblogger kan like ble også funnet på et bord på Ählens. Man fikk en pose til 24 kroner. Her er det bare å finne kvister og pynte til påske!


Jeg liker alt man kan henge på grener. Fikk ned noen slike egg fra loftet i dag.Og noen slike...... men hvor er alle de store eggene blitt av??? Vel, skal ikke påstå at loftet vårt er ryddig. Fortsettelse følger.


Hanekamp har vært utkjempet på loftet siden forrige påske. Den rosa er blitt ribbet for fjær stakkars!
Dette er en enkel ide til påskepynt. Har man en bånnsag (hvem har ikke det?) tilgjengelig, er det bare å å tegne opp kyllinger på en finer`plate og sage opp.


En sped begynnelse på påskepynt i huset. Lagde egg-lenker som jeg hang i vinduet i fjor.


Tusen takk for mange koselige kommentarer på forrige innlegg! Helt utrolig at så mange fikk tårer i øynene og tro på kjærligheten!
Ha en lys marskveld!


onsdag 24. mars 2010

Hipp hurra for 88-åringen i familien!

I går nådde min søte mamma en voksen alder av 88 år! Skal jeg beskrive mamma med to ord så må det bli; SNILL og OMSORGSFULL. Hun tenker på barna, barnebarna og oldebarna sine til en hver tid og holder styr på oss alle.
Mamma var godt inn i 40-årene da jeg kom til verden. Hun fattet ikke hva som var i gjære, synes bare kroppen var så annerledes. Hennes egen konklusjon var at hun var kommet i overgangsalderen. Det skulle vise seg å være helt skivebom, for i magen vokste lille Kaspara.


Her har dere mamma!  På bildet er hun nok rundt 15-16 år. Det var på denne tiden hun traff pappa for første gang. Pappa hadde vært på hvalfangst ( vi er da fra Sandefjord) og var en holden ung mann som spanderte hele to kinoforestillinger på en kveld og handlet dyre, søte amerikanske epler til mamma. Det skulle gå noen år og noen avstikkere før mamma og pappa giftet seg. 2.verdenskrig kom og også en annen flott mann kom inn i mammas liv.  Pappa var borte fra byen i lang tid, men glemte aldri mamma. Det var henne han skulle gifte seg med. Det  hadde han for lengst funnet ut. Pappa  var krigsseiler og fraktet flybensin over Atlanter`n i fem år, men en dag dukket han opp i Sandefjord igjen. Solen strålte denne vårdagen han gikk rett på mamma i Jernbanealleen.  " Du skulle sett de gyldne, vakre øynene hans som strålte i solskinnet, det brune, friske ansiktet samt  den stilige lyse frakken han gikk i," sier mamma stadig drømmende til meg.  Dette er tydeligvis  bilder som har festet seg til netthinnen for evig tid.
Kort fortalt; mamma og pappa fikk hverandre til slutt, og fargerike  pappa var like hinsides betatt av mamma til siste levedag. Han ble aldri ferdig med å gi henne komplimenter og kalte henne alltid  "sin dronning":


I går feiret den del av familien som bor i Sandefjord mamma hjemme hos oss. Mamma ville helst spise taco, for det elsker hun og lager aldri selv. Veldig enkelt for meg og til stor glede for de yngste i familien også.


Jeg pynter ofte med sarte vakre krysantimum. Det er både billige og dekorative blomster. 

 
Vi pynter alltid med flagg og ballonger i vinduene når det er bursdagskalas.


Bordet er dekket. Nå skal alt tilbehøret til tacoen legges i skåler.


Vimpler hører med som pynt. Synes det skaper feststemning med en gang.


Selv det isblå skapet er i festskrud for moder`n!  Den fine papir-vimpelrekken har jeg vært så heldig og vunnet av Ingrid med den utrolig flotte bloggen Fjeldborg. Har du ikke besøkt denne bloggen  før, anbefaler jeg det på det varmeste! Ingrid og jeg er forøvrig fra samme by.


Tusen takk, Ingrid! Se hvor flotte vimplene dine ble på dette skapet!


Gaver hører med og mamma fikk alt fra lekkert vårtøy ( hun er virkelig en velkledd, ungdommelig 88-åring) , påskepynt fra barnebarn og oldebarn, påfyll til nydelige Ählens-servise, deilig håndkrem med mer.


Vi spiste og vi spiste. Denne fine 88-års kaken hadde mitt tantebarn med seg.
Ved bordet ble det sunget flere varianter av bursdagssangen og avslutningsstrofen ble  " Ja, visst må hon leva. Ja, visst må hon leva, ja, visst må hon leva innen hundrade år!"

Ha en glad dag alle sammen!


mandag 22. mars 2010

Enkel påskepynt-laging med ungene

Med på fjellet hadde jeg filt i glade farger, sytråd, trekuler, hyssing og lim. Tanken var at vi kanskje ville få tid til å lage litt påskepynt mellom skigåing og uteaktiviteter. Sønnene mine på 7 og 8 år elsker alt som smaker av å lage ting med hendene. Lørdagsmorgen satt de fordypet med  morgen-tv og enset knapt at mamma`n tumlet rundt i stua. Ikke før minstemann nysgjerrig kommer til langbordet der jeg er i ferd med å legge fram fristende filt i mange farger. " Hva skal du lage nå, mamma?" spør han. " Jeg tenkte kanskje vi kunne sy noen påskekyllinger alle sammen" sa jeg. Jeg hadde ikke før sagt det før tv`n resolutt ble slått av. Selv eldstemann som er ganske så  tv-glad ville mye heller sy. Så godt å se!!! Nål og tråd danket  altså lett ut tv-skjermen. Det varmet et formingsglad mammahjerte!Vi har fortsatt  med syingen hjemme. Nå lager de påskekyllinger til bestemor som er en voksen dame på 88 år i morgen.

Vi skal ha våres egne  påskekyllinger hengende på  en snor  i et vindu eller på et skap her hjemme tenkte vi.  Min erfaring fra skolen er at de fleste unger elsker å sy og gutter er intet unntak. Ofte er det nettopp  de  som er de aller ivrigste og med bedende stemme spør de om det blir tid til litt sying i løpet av  skoledagen.
Ha en flott kveld!

søndag 21. mars 2010

En lek med tiden


Om du har lyst til å se mange morsomme og kreative veggklokker, burde du besøke denne adressen;
Jeg synes denne som heter Cubic og som man kan sette sammen etter eget ønske er en artig sak. Den koster visstnok rundt 900 kr.


Klokke for den bokglade!


Tøff skilt-klokke


Klokke for den tummelumske!
Vet ikke om jeg hadde brukt den ved innlæring av klokken i barneskolen....


Har du ikke vokst fra puslespillets mange gleder, har du muligheten her!


Klokke med kjente og kjære fjes!


Klokke for deg som drømmer om safari i Kenya?

Vi kom hjem fra koselig  hyttetur på Fagerfjell med masse skigåing  for en en times tid siden. Husets tre gutter ilte avsted til Komplett.no Arena for å se Sandefjord spille kamp mot Molde umiddelbart etter vi ankom Kaspara-huset. Selv synes jeg det var skjønt å få pakket ut og tumle rundt hjemme. Endelig er gulvet på arbeidsrommet ferdigmalt, og nå skal jeg til pers med en hel vegg av Ikeas brømmelige Ivarhyller. De skal bli like hvite som gulvet og få retrostoffene til å skinne.
Ha en fin avslutning på helgen! Selv gleder jeg meg til min egen seng i natt.

onsdag 17. mars 2010

Nysydd vimpel, flere poser og en fin påskekrans


Med stor fare for å bli kalt "Tante Pose" på livstid  legger jeg ut enda flere oppbevaringsposer  på bloggen og nettbutikken. Kaspara har fått retropose-kick, og dere får bare bære over med henne, arme sjel...Denne lappeposen er ekstra stor og romslig.Jeg er så glad i å koble inn broderier i alt mulig.Det nærmer seg påske, og denne kan saktens gå for påskepynt!


Jeg sydde en vimpel her om dagen med påske i tankene. Jeg er ikke supergul, så en vimpel med noen få gule innslag duger!


Regner med at jeg syr noen vimpler til min lille nettbutikk også. Dette var morsomt!


Kjøpte en vakker påskekrans på "Kid Interiør" i dag til 129 kr. Må innrømme at jeg nok ikke liker hele vareutvalget til Kid, men ofte finnes det skjulte skatter der.


Eggene er i nydelige sarte grønnblå toner.

Ha en flott onsdagskveld!

tirsdag 16. mars 2010

Lite livstegn og tapeter i blikket

Her kommer et lite livstegn fra meg. Siden vi holder på å male gulvet på arbeidsrommet hvitt og har stasjonære pc`er som oppholder seg der, er det litt trøblete å få blogget om dagene. Nå er gulvet tørt etter en omgang med heftgrunn og en med maling. I morgen braker det nok løs med andre omgang maling. Det blir sååååå lekkert, og jeg må stadig stå i døren og skue utover det kritthvite gulvet som har herlig mellomrom mellom plankene.
Jeg har fått sydd masse de siste dagene og bare jeg får fotografert disse tingene, skal jeg nok legge syprosjektene  ut.
Ellers venter retrotapeten du ser på bildet  på meg på postkontoret. Den er fra http://www.retrovilla.dk/ , og jeg klarte simpelthen ikke besinne meg. Jeg bestilte en rull, men det var bare 3 meter igjen, og de befinner seg altså nå i Sandefjord by og venter på en viss Kaspara. Gleder meg!

 
Har du sett denne tapeten som heter Illuminate og er fra Harlequin før?  Passer utmerket til lampeglade sjeler, og bakgrunnsfargen er jo bare nydelig!

Eames-stolene forringer ikke akkurat tapeten....

Her startet vi dagen med visitt på Larvik sykehus og fikk sjekket foten til eldstemann etter et fall i går. Da han kom krabbende ut av rommet sitt til morgen i dag, var det greit å få svar via røntgen-bilde om det skulle være et brudd. Heldigvis var det ikke det! Vel hjemme hadde eldstemann stor fornøyelse av å ringe pappa`n å  fortelle levende om sin distre` mamma. Hun hadde tullet med veien til sykehuset, forvillet seg inn feil dør da vi skulle ut fra legen og braste inn i et annet rom der en person ble undersøkt. I tillegg ville hun også ta heisen ned i kjelleren og så ikke at utgangen som  lå i etasjen over.
" Jeg tør aldri reise alene med mamma til utlandet " sier min eldste sønn, hun går seg jo bort hele tiden!
Ha en flott dag der ute med stedsansen på topp!fredag 12. mars 2010

Retro-poser i nettbutikken og glad fredag

Jeg har sydd flere lystige retro-poser, og flere av dem er lagt ut i min lille nettbutikk for salg i dag.
Selv er jeg svak for fargesammensetningen på denne.Moren min og jeg har innledet helgen med lunsj på "Cordelias hus" igjen. Vi sverger til blings med kylling, bacon, salat og ailoi samt fersken-te. Nydelig!
Se nå har også Cordelias hus tatt inn noen vintageklær også!  I dag var det mye fint å hvile øynene på der. Blikket mitt hang stadig ved en diger rød veske, rene jordmorveska som kostet 850 kr. Du kan skimte den ved det artige brune bordet. Rødfargen var så utrolig pen!


Siden bruktbutikken Slappen ligger like i nærheten av Cordelias hus bestemte jeg meg for å svinge innom. "Helt unødvendig egentlig" tenkte jeg i mitt stille sinn. jeg hadde nemlig saumfart butikken i går. Defor ble jeg nesten målløs da en fargebombe av et retrostoff lå der og lyste mot meg i hylla. Slike stoff som dette er ikke vanlig kost på Slappen, så jeg ble helt satt ut. Hele to dynetrekk og en pute av det saftige gule/oransje stoffet ble med hjem og surrer nå i vaskemaskinen og blir riktig helgefint.

Her hjemme gleder guttene seg til at nabogutten skal ligge over og spise taco med oss og se " Norske talenter" i kveld.
Ha en solfylt glad helg!