Interiør, fargemagi og lageglede

Interiør, fargemagi og lageglede

tirsdag 22. juni 2010

Glade lapperEt lite vognteppe i glade stoffer ble ferdig her i går. Siden det ikke er planer om familieforøkelse her er det nok greit det lille teppet tar strake veien inn i nettbuikken.

En liten bambi gjorde et lite byks inn i lappeteppet.


Jeg blir glad når jeg ser frodige lappetepper over gelenderet her!

ETTERLYSNING:

For en liten stund siden spurte en av mine lesere som handlet noe fra nettbutikken min om jeg kunne sy en blå vimpel til henne også. Jeg sa at om det ble tid og anledning skulle jeg gjøre det. Nå er det gjort, men dessverre har jeg mistet navnet. Om du fremdeles er interessert er det bare å ta kontakt via mail.

Nå må jeg løpe, det vil si bile. Jeg skal på koselig venninnekveld. Det blir god mat og masse skravling. Ha en fin kveld du også!mandag 21. juni 2010

Barnebursdag i solskinn


Velkommen til barnebursdag! Vi henger alltid ballonger i trærne da. Eldstemann fyller 9 år den 3.juli og i går var det duket for barnebursdag her. 15 gutter skulle komme , men det var tre avbud. Eldstemann gledet seg hele dagen til at gutta skulle ramle inn klokka 14.30

Det henges vimpler i vinduene og dekkes på i utestua. Bursdagsbarnet som har sin ordentlige bursdag 3. juli, ønsket hjemmelaget pizza til mat. Siden jeg vet at dette blir for "fremmedartet" for noen måtte vi ha noen Granidosa`er klare også. Artig å se at denne gang var hjemmelaget pizza mest populært; de vokser til!

Etter pizzaen var vel fortært var det på tide med en felles lek. I lærerjobben har jeg lekt mye opp gjennom årene, så bursdagsbarnet og jeg var enige om at jeg skulle lære gutta en lek jeg har brukt på skolen. Den heter noe så skrekkinngytende som " Blunkende morder" og gutta synes det var spennende å få en etterforsker på banen og en blunkende morder på frifot.

BLUNKENDE MORDER:

Barna sitter i ring. Et av barna skal være etterforsker og må gå ut av ringen og på litt avstand så han/hun ikke hører hva de i ringen snakker om. De skal nemlig peke ut en som skal være den såkalte blunkende morderen. Når det er bestemt hentes etterforskeren inn i ringen. Han skal nå prøve å finne ut hvem som er morderen. Morderen sitter og blunker til de han får øyekontakt med og helst mens etterforskeren har ryggen til. Dermed segner de som er blitt blunket til i bakken. Etterforskeren får tre muligheter til å tippe hvem som er morderen.


Etter fellesleken og litt frilek var det kaker på bordet. Vi pleier å lage en liten buffet og gjør det slik at man kan velge om man vil ta med seg en kakebit og løpe videre eller man vil sette seg ned å kose seg ved et bord. Som regel finnes begge varianter av gjester.


Alle som er innom Kasparahuset kjenner melisbollene, så de kommer man ikke utenom. Når man lager stoffvimpler daglig, kan man vel trå til med papirvimpler også. Dette er etter ide fra Kardemomme.


På bloggen til Brita fant jeg verdens beste gulrotmuffins i et av de siste innleggene. De anbefales på det varmeste! Besøk bloggen hennes da vel! Av erfaring vet jeg at det ikke går så mye kaker i slike barnebursdager så vi serverte tre ting; sjokoladekake i langpanne, gulrotmuffins og melisboller.Hagebursdager går nesten av seg selv. Vi hade bært ut fotballspillet og på plenen lå diabloer, badminton, baller og diverse andre spill. Alle var i aktivitet.

Så var det på tide med skattejakt etter godteposer. Se vårt herlige Pippi Langstrømpe-tre!Når festen går mot slutten settes store kanner med kaffe på. Alle foreldre som skal hente barnet sitt blir tilbudt kaffe og kaker som det er flust igjen av. Litt senere satt det fullt av foreldre rundt dette bordet og ungene var glade for at festen varte litt ekstra.


Da latteren og praten hadde stilnet var fremdeles ikke dagen over. Da pakket vi sammen rester av pizza og kaker og reiste til min søte gamle mamma. Hun er ingen dame som er redd luft og trekk til tross for sine 88 år, så vi skulle selvfølgelig sitte på den romslige verandaen hennes. Det var en ekstra grunn til at vi reiste ned med kaker til mamma nettopp denne kvelden. Mannen hennes og min fargerike og ustyrtelige humoristiske  pappa ville fylt år denne dagen om han fremdeles hadde levd. I vinduskarmen flagget mamma for pappa. Nydelig, synes jeg.
Pappa døde brått  av sprukken hovedpulsåre bare noen få dager før min første sønn ble født. Det var så nær på at de rakk å treffe hverandre, bare 13 dager. Jeg har alikevel alltid valgt å fokusere på det positive; pappa visste at vi skulle ha en sønn og hva han skulle hete og fulgte graviditeten helt til porten.
Han fikk oppleve gleden og forventningene ved å skulle bli bestefar i svært voksen alder. Selv mistet jeg en mann jeg var veldig glad i men fikk en ny liten mann som til og med lignet!
Sommeren da pappa hadde forlatt oss, og jeg satt med den lille nyfødte bylten i armene mine  ute i hagen opplevde jeg noe merkelig. En liten spurv satt seg gang på gang på armlenet mitt og det var som den tittet på det lille barnet som lå der. Jeg hadde  aldri hatt en slik nærkontakt med en fugl noen gang. På en måte tror jeg det er mer mellom himmel og jord enn vi helt kan fatte. For meg ble denne fuglen et slags bindeledd til pappa. Det var som om den ville si ; "alt er bra. Jeg er med dere enda på min måte."
Etter denne sommeren ble den borte, men en gang da vi satt der hele familien på mammas veranda kom på ny en liten spurv og satt på gelenderet og liksom tittet på oss alle. Mamma bor høyt oppe i etasjene og jeg hadde aldri før sett noen fugl på verandaen hennes. "Neimen der er jo B" sa mamma overbevist og min yngste sønn sa veldig forskrekket" Er den fuglen  bestefaren min??" Det utløste mye latter!
I går da vi satt sammen med mamma og spiste kake og feiret pappa, dukket sannelig en liten spurv på ny opp og satt en stund på veranda-gelenderet. "Det var det jeg visste" sa yngstemann "Jeg visste at bestefar B ville dukke opp i dag på bursdagen sin". Litt på utsiden av interiør dette...
Ha en nydelig sommerkveld, så lover jeg et skikkelig interiør og lageinnlegg neste gang!


søndag 20. juni 2010

Er vi kjendiser nå, mamma?

Gutta Boys ble veldig stolte da de så bilde av knaggene de selv har spikket og laget i siste ROM 123.
ROM 123 er min norske interiørblad-favoritt. En journalist i bladet  tok kontakt med meg og lurte på om de kunne låne bildet av knaggene fra bloggen min. Det kunne de selvfølgelig og jammen meg ble det kåret til månedens tips og hermed ventes  gulvpute fra Sally Ann i posten som premie. Jippi!


Knaggene ROM 123 ville avbilde. Jeg er kjempeglad i de koselige knaggene laget av to flittige barnehender. Litt lei seg for at navnene deres ikke sto i bladet var nok gutta. (ikke noe kritikk til bladet for de ante ikke navnene) Så er det herved sagt; de er designet av August og Ludvig.


Her er de knipset i en annen setting.Min yngste sønn er en riktig pedant og skriver verdens vakreste og sirligste  løkkeskrift. Han så litt misbilligende på forsiden av bladet ROM 123 og påpekte at tallene var slurvete skrevet.
" Er ikke det spesielt når det til og med skal selges?" spurte han undrende.


Da jeg bladde litt videre i ROM 123 skvatt jeg til, for der var min lille nettbutikk sannelig nevnt. Kjempegøy og supermotiverende! Har bare lyst til å hive meg over symaskinen, men dagene er ganske fulle og ungene har fått skolefri.
Bloggvenninne Nina som jeg har hatt to koselige treff med var også nevnt her i denne lille artikkelen.

Ungene mine er veldig opptatt av det å være kjendis for tiden. Å gå på en kjendis som Chand, Bjørn Johan Muri, en engelsk fotballspiller osv. er drømmen på jord. På bestemorbesøkene blir " Se og hør" finstudert og de teller antall kjendiser de ser i det.
Med to omtaler i siste ROM 123 var spørsmålet uungåelig " mamma, er du kjendis nå... er vi kjendiser???"  Da lo mamma`n høyt og overgivent. "Litt kjendis er du vel i bloggverden i alle fall" sa eldstemann og la lista litt lavere.....

Kjendis eller ei, det har vært en strålende dag og vi har hatt barnebursdag for eldstemann. Det virker som vi har gode kontakter med værgudene. Vi får ta barnebursdagen  som bloggtema i morgen. Nå skal jeg nemlig  legge meg strak ut på sofaen med en tekopp innen rekkevidde.
Ha en fin avslutning på helgen!
torsdag 17. juni 2010

Mine kjære, kjære vattepper!


Jeg har en pasjon for vattepper. Jeg er en vatt-teppesamler som innbiller meg selv at jeg er utstyrt med en vatteppe-antenne som vibrerer og gir meg små elektriske støt, når jeg beveger meg innenfor radiusen til et frodig vatteppe. Dette innlegget er viet mine kjære, kjære vattepper. Det var min gode venninne og ivrige kommentator Nøtteskrika som en gang sa; lag et innlegg hvor du viser alle vatteppene dine og send stafettpinnen videre!" Nøtteskrika hadde på det tidspunkt et eneste vatteppe og drømte om uhorvelige mengder.
Det guloransje vatteppet på øverste bildet fant jeg hos "Søta bror". Jeg måtte ikke så langt over grensen, men det lå og ventet på meg på  "Tanum loppis" ved Tanumshede ikke langt å kjøre fra Strømstad. Her kan man boltre seg å kikke på lopper i mange små uthus og stedet er verdt et besøk for loppeglade.Dette lilla vatteppet fant jeg på loppemarked i Runarhallen her i Sandefjord. Bloggeren Portofritt gikk rundt med det og et annet vatteppe over armen og virket veldig usikker på om hun skulle ha begge. Dette "værer" en innbarka loppejeger, så jeg tuslet diskret bak henne (på det tidspunktet kjente jeg ikke Portofritt hvilket jeg nå gjør) Og jammen...etter en stund la hun det lilla teppet fra seg, og Kaspara er der raskere enn lynet! Det var nemlig det lilla teppet jeg hadde hatt i kikkerten.

Dette oransje vatteppet er nok kanskje favoritten min. Det hang der enslig og forlatt på Gjennestad loppemarked for et par år siden. Ingen kastet så mye som et blikk på det og jeg hadde øyekontakt med det hele veien gjennom det store drivhuset som loppemarkedet avholdes i. Jeg så og følte det på mils avstand!!!
Nå har minstemann kapret teppet for en stund. Det er så ekstra tykt og godt og han elsker å ligge på det.De to nyeste funnene. Disse vatteppene ble funnet på loppemarkedet i Bugården kirke nå sist helg.Her er også et blant favorittene. Det er noe så delikat og lett over det! Jeg fant det i en bruktbutikk i Gøteborg for et års tid siden. 
Legg et vatteppe på gresset i hagen og ungene kommer flyende! Det innbyr til kos og livsnytelse.En liten samling blåtoner. De to nederste kjøpte jeg på loppis i Tønsbergområdet til 10 kroner stykket.
Det øverste fant jeg i bruktbutikken "min" Slappen her i Sandefjord. Det er Nøtteskrikas favoritt og bor vanligvis i salongen.

Dette sarte teppet er egentlig litt slitent, men det får fremdeles lov til å opptre i hagemøblene.
Jeg fant også dette på loppemarkedet i Runarhallen et år.Det er en stund siden Olga Marie figurerte som Solo-reklame, men gult er vel fremdeles kult...
Den solgule saken ble også funnet på Slappen.

Denne vatteppe-seansen ga med oversikt over vatteppe-stallen her og den teller 12 stk. Jeg kan alikevel ikke love deg at sirkelen er sluttet. Er man vatteppesamler er man det med hud og hår!
Kanskje er det noen andre som tar utfordringen; Vis meg dine vattepper og jeg skal si deg hvem du er!

Her står gleden og opprømtheten i taket! Skoleferien er et faktum fra i dag. De fleste skoler har nok en dag igjen, men elevene på sønnene mines skole avspaserer i morgen siden de hadde møteplikt på et arrangement i vinter.
Nå lader de opp med VM-kamp i fotball før de skal i koselig bursdag til en kompis.

Ha en nydelig sommerdag!


mandag 14. juni 2010

Bruktbutikk, vafler og vimplerFor noen måneder siden oppdaget jeg en for meg ukjent bruktbutikk på vei til Tønsberg. Den ligger på Sem og kommer man fra Sandefjord må man kjøre av en vei til venstre på Sem hvor det er skiltet med "Kirkens bymisjon bruktbutikk". Det er en morsom og stor butikk å titte i. På baksiden er det satt opp et partytelt med loppe-skrammel og jeg får ekstra loppemarkedsfølelse der. Prisene inne svinger og dessverre er sengetøy mangelvare.
En interiørbok fra 70-tallet, et kjede, en lampeskjerm og en Erik Kold boks ble med meg i bilen.


Interiørboka "Glade hjem" fra 70-tallet har en fantastisk forside og står nå i en av tallerkenhyllene her hjemme. Må innrømme at jeg var litt skuffet over bokas innhold, men blir superglad av denne fluktstolsiden. Husker jeg så boka i et innlegg hos Kardemomme en gang, og bare elsket forsiden. Derfor grep jeg boka begjærlig når jeg nå gikk på den i denne bruktbutikken. En flik av Maimekkos "Unikko-stoff" er bra lokkemat for meg.


Typisk 70-tallet! Glad boks signert Erik Kold. Jeg er svak for disse og har en samling her hjemme i ulike farger. Nå ble denne også med i samlingen.

Lampeavdelinger i brukbutikker har en magnetisk kraft på meg....

Kom bli med meg på skattejakt! Her i partyteltet kan du fylle en pose til 70 kroner.

Noe som frister? Det hender det ligger både Egersund og PP blant loppene her.

Jeg falt for denne sjarmerende stolen, men den sto det "personlig eie" på.


I dag har jeg sydd en vimpel i lillatoner og lyse farger. Noen ganger er det godt med avdempede farger også! Den blir lagt ut i nettbutikken i løpet av dagen.

Vakker vimpel til lilla plastmatter! Lilla plastmatter kan du handle til under 200 kroner på
Kremmerhuset og Indiska for eksempel.Har også sydd en vimpel til i bruntoner for salg i nettbutikken. Trodde brun vimpel ville bli en engangsforteelse, men jeg synes det blir så fint grafisk.


Gutta Boys slutter tidlig på skolen på mandager og hadde med to kompiser hjem. Stor var gleden da det luktet vafler, da de kom inn døra!


Man skal vel kose seg litt på en mandag! Det finnes tross alt bare en av dem i uka!


Tivoli-lampa er på gjesteopptreden i stua ( se i speilen...) men den skal bo i kjellerstua.


Nå kommer sola her i Sandefjord. 
 Ha en super ny uke du!


lørdag 12. juni 2010

Rasende morsomt på loppis for 200 kronerI går var jeg en kjapp tur på loppemarkedet i Bugården kirke her i Sandefjord. Eldstemann skulle spille fotballkamp og jeg hadde nøyaktig 30 minutter på meg. På dette loppemarkedet står mange av loppemøblene ute, og man kan betrakte dem bak tauet som er satt opp og som forsvinner nøyaktig til åpningstiden ved unison nedtelling. Da jeg kom inn på tunet ved kirken i småregnet, var det første jeg så på lang avstand denne trearmede lampen. Siden det ikke er en slik lang kø foran en dør på dette markedet, men slik at folk stiller seg opp ved møbler eller annet en har i kikkerten, stilte jeg meg opp bak tauet på kloss hold til denne lampeskatten. Nysgjerrig kikket jeg rundt meg ;var det noen potensielle kjøpere av denne lampen i nærmeste omkrets tro..... Det sto mange eldre søte mennesker rundt meg og en familie fra et øst-europeisk land, og jeg fikk ikke inntrykk av at noen av disse hadde sett lampen som sto der og ga meg hjertebank. Da klokken var slaget fem og tauet fjernet gikk jeg simpelthen bare bort og håndhilste på Mr. trehodelampe og sa jeg gjerne ville kjøpe den. For 60 kroner ble den min og har nå flyttet inn i Kaspara-hjemmet. Antageligvis skal den bo i kjellerstuen, når den blir pusset opp.
Jeg vet at slike lamper som dette går dyrt i Oslo-regionen, vet ikke helt hva man må opp i. Men mener å ha lest at man fort må betale opp mot 2000, kanskje nærmere  3000 kroner.
Jeg synes fargen på skjermene var så nydelige og det gjorde seg så godt med den ene  friske oransje/laksefargede skjermen.
Litt stoffer blir alltid med hjem. Jeg betalte 140 kroner for 2 vatt-tepper, stoffer og en pute.


Noen vatt-tepper lå i en haug. Det var faktisk to av det grønne og de er blitt naboer. Min venninne og gode nabo fant nemlig broren til dette. 

Det grønne vatteppet har fått selskap av noen grønne dynetrekk.

En vakker gammel pute

Jeg likte særlig godt det lyseblå putetrekket til venstre.

Superfornøyde bar vi ( far i huset hadde tilbudt seg å være med som sjåfør og bærer. Jeg er IKKE god på lukeparkeringer hmm...)  tingene til bilen 30 minutter senere. Når man kommer hjem er det virkelig spennende å se hva som egentlig ble med av ting. Særlig stoffer forsvinner opp i poser litt i hyrten og styrten.

Her er det grått og regntungt i dag, og vi skal i stort 40-årslag hos naboen. 32 mennesker skal søke ly i et stort hvitt partytelt, og det blir sikkert superkoselig!

Ha en flott lørdag du også!


fredag 11. juni 2010

Grønt retrostoff og grønne spiselige blader
For tiden prøver jeg nye fargekombinasjoner på vimplene, og i går sydde jeg en grønn vimpel. Den har nå flyttet over i nettbutikken.


Lilla og grønt er en kombinasjon jeg liker godt. Supre farger på et gutterom også!


For et par uker siden var vi på en deilig utflukt rett etter skoledagen. En mamma i klassen til minstemann og forøvrig ivrig bloggleser, skulle ta ansvaret for at jeg lærte meg å plukke ramsløk. Denne trivelige mamma`n hadde nemlig testet ut olivenbollene med ramsløk-smør ved siden av, og det smakte himmelsk godt! Her er Gutta Boys i forgrunn. Det er skikkelig luegutter jeg har, og de kommer garantert til å bade med short og lue sommeren gjennom!


Her ser du ramsløk om du ikke kjenner planten fra før. Den tilhører løkfamilien og lukter hvitløk.
Den kan bli opp til 50 cm høy og vokser i skyggefulle bar eller løvskoger langs kysten fra Østfold til Trøndelag. Den er utbredt i Europa og Asia.
Blomstene var så vakre og de ble med hjem til pynt i de nye opalglass-vasene, mens det er bladene som er spiselige. De kan brukes i salater og som krydder i suppe og spinat samt lages kryddersmør av.


Bladene kan minne om liljekonval-blader, så sjekk nøye  at det er ramsløkblomster rundt!
Liljekonvalblader er ikke spiselige, tvert om.


Etter vi hadde plukket poser fulle av ramsløk slo vi oss ned her i strålende sol og nøt nybakte hveteboller, friske jordbær, varm kaffe og saft. En herlig ettermiddag!


Vel hjemme var det å bearbeide ramsløken. Bladene ble kjørt i stavmikser og etterpå tilsatt litt olivenolje og havsalt. Noe ble lagt i glass i fryseren og noe ble rørt inn i godt smør. Man kan også røre ramsløken inn i smør uten olivenoljen og saltet.
Jeg gleder meg til å sette ramsløksmøret på bordet til sommerens grillkvelder. Det eneste; jeg pleier da ikke spise smør til olivenbollene, og dette var farlig godt.......
Enda kan det være mulig å finne ramsløk langs kysten, men skynd deg!

I dag er det en STOR dag i kasparahjemmet. Fotball VM har startet og jeg skal love deg at her er det bare å henge med i svingene. Jeg kan SÅ mange fotballnavn nå og er SÅ godt informert om de ulike fotballnasjoner, at jeg tror jeg skal glede meg over dette jeg også.

Ha et supert helge-avspark!