Interiør, fargemagi og lageglede

Interiør, fargemagi og lageglede

onsdag 29. september 2010

Rått skap og fin barne-veggpynt

Ble så inspirert av dette bildet lånt fra http://www.boligmagasinet.dk/
Jeg elsker gamle skap og her er en ny vri om du ønsker å gi skapet ditt et industrielt preg.


Dette bildet tatt av fotograf Sofie Helsted synes jeg viser en herlig ide. Tenk å lage puslespill på veggen av ungenes kunstverk!  Det er så flott å ta ungenes kunst på alvor, og jeg bare elsker denne ideen!

Info til de stoffgale; noen nye stoffpakker er lagt ut i dag også i nettbutikken. Det kommer stadig noen nye pakker ut i den lille butikken.
Nå må jeg forberede morgendagens undervisningstimer.
Ha bedagelige timer på sofaen på slutten av en lang dag!
tirsdag 28. september 2010

Loppefunn, bloggbesøk og flere stoffpakker i nettbutikken


Lørdag fylte minstemann 8 år, og det var ellevill jubel fra tidlig morgen. Kaspara hoppet rundt med indianerfjør på hodet og eldstemann, en overnattingsgjest ( les; god kompis av gutta) og far i huset ble også utstyrt med stilfulle hodeplagg. Det var høylydt bursdagssang oppover trappene og energisk vifting med flagg. Bursdagsbarnet lå forventningsfullt og ventet i senga. Dette var DAGEN; den dagen gutta drømmer om gjennom et helt år...
Etter pakkeåpning og pannekakefrokost, gjorde Kaspara en unnamanøvring.... Da de tre kompisene satte seg til rette i Ektorpen med godsaker i små skåler, kjørte Kaspara bilen ut av garasjen og durte i full fart til Gjennestad loppemarked. Gjennestad er en planteskole og det årlige loppemarkedet avholdes i et stort drivhus. Det er desidert et av mine favorittloppis.
Den oransje lampen, det store blomstrete retroputetrekket samt de glade retrobrikkene ble jeg veldig veldig glad for!
Den oransje lampen skal antageligvis henges ved siden av den hvite store slagbenken, for vi trenger litt lys inn fra den ene siden der. Det vil bli et friskt element å hvile blikket på.Se for dere dette veggskapet med tapetsert bakgrunn og malt i en fin farge!
Her kan man oppbevare gode ting for øyet!
Jeg betalte 50 kr. for det.


Selv om det alldeles ikke florerer med flott gammelt sengetøy i våre dager, finnes det heldigvis noen godbiter i blant! Jeg ble ekstra glad da jeg så det øverste av disse dynetrekkene.
Noen venter ellerede på en bit av dette og de andre i små stoffpakker jeg har solgt i nettbutikken.
Det blir lagt ut flere stoffpakker i dag, for de som er interessert.
Nydelig broderi med kloke ord som skal bli innfelt i et eller annet.Liker så godt fargen på duken til venstre og litt broderier som det er på pyntehåndklet til høyre blir fint på en veske eller i et lite lappeteppe.


Så hadde jeg to søte bloggdamer på lunsj i går. De hadde et ærend i byen min og ble noen timer i kaspara-huset. De mystiske fingrene tilhører Alvorada som står bak en av de første bloggene jeg begynte å lese lenge før jeg selv startet å blogge og Fru Vims som jeg har truffet en gang tidligere.
Håper dere har kommet dere over kvalmetoktene jenter?! Begge tok en heisatur med Eamesgyngestolen her hjemme og etter inntak av skinkesalat, epleform med masse vaniljesaus, ble det en dristig affære.
De lå utslått i sofaen begge to etterpå. Kanskje gjelder fremdeles ordene; de gamle er eldst????

Tusen takk for alle koselige kommentarer. Med fire selskap på fire dager, må jeg bare beklage at jeg ikke har rukket den store besøksrunden her i Blogglandia.

HA EN MORSOM DAG!


fredag 24. september 2010

Glad helg!
 
Ønsker alle som måtte titte innom en glad og fornøyelig helg med et par bilder fra spisestua som skal bli dekket til fest i morgen.
Denne helgen blir nemlig  fra nå konsentrert om minstemanns  8 årsbursdag. I morgen er selve dagen, og da blir det heidundrende familiekalas. Søndag blir det barneselskap med alle gutta i klassen samt noen til.
På tide å hoppe til køys! Tidlig i morgen blir det utkledning , synging og pakker på brett oppover trappene og like inn til bursdagsbarnet som ligger spent og venter i senga.

Nyt helgen!
torsdag 23. september 2010

På hodet i stoffhyllene!

Jeg holder på å rydde blant stoffene mine og står regelrett på hodet i stoffhyllene. Det er det som medfører at det legges ut små retropakker i nettbutikken nå om dagene.

TIL ALLE DERE SOM HAR MAILET MEG ELLER KOMMET MED HJERTESUKK PR: KOMMENTAR:

Det er lagt ut noen NYE STOFFER I DAG  også, og kanskje kommer det flere stoffpakker i nettbutikken utover dagen, avhengig av hvor flink jeg er til å ryddde.
Sjekk nettbutikken i morgen også om du er på nitidig jakt, for nå kommer jeg til å konsentrere meg om andre innlegg framover.
I helgen er det bursdagsfeiringer her hjemme, og da kommer det ikke til å  skje oppdateringer i nettbutikken.
Da blir det høy vimpel og flaggfaktor og masse kakespising!

Ha en glad dag!
onsdag 22. september 2010

Et retro-elskende folkeferd!

At nordmenn er blitt et retro-elskende folkeslag fikk jeg bekreftelse på i går, da jeg la ut små stoffbiter for salg. Innboksen formelig kolapset av ivrige kjøpere. Nå har jeg vært innom den lille nettbutikken og lagt ut noen stoffpakker til for salg. Må påpeke at størrelsen på lappene varierer; noen biter er små avkapp, andre større biter.
Uansett er disse stoffpakkene svært brukelig som fine innslag i lappetepper om du er glad i retrostoffer og ikke har den store samlingen. Det går fint ann å supplere med noen kjøpestoff ved siden av.

I dag skal eldstemann og jeg på " hemmelig oppdrag". Yngstemann har nemlig bursdag på lørdag. Da fyller han 8 år. Han har nedtelling og gleder seg stort!
Ha en flott solskinnsdag!tirsdag 21. september 2010

Gryteklutkreatør, hjertekirurg og småpakker med retrostoffer til salgs

I løpet av året jeg blogget på bloggportalen Bloggagratis sydde jeg så mange grytekluter, at jeg fleipet med at det i telefonkatalogen burde stå Kaspara- lærer og gryteklutkreatør.
Nå var det en stund siden noen nye grytekluter hadde sett dagens lys, men her om dagen skjedde det faktisk. Selvfølgelig ble det lappegrytekluter, hva ellers?

Hjerter var det aller første jeg begynte å selge på syfronten. De såkalte Kaspara-hjertene hadde en knapp, logoen min og en heklet  liten lapp på baksiden. På julemarkedet i Larvik i fjor var det dette jeg solgte mest av. Her om dagen måtte jeg sjekke om  hjertekirurgen fremdeles var  på høyden og får beholde lisensen. Litt uvant var det å operere med nål og tråd, men jeg satser på at det ikke ble en sykehustabbe ut av det.
Kanskje noen dukker opp igjen i min lille nettbutikk.....

 
Jeg har alltid likte å bruke broderier på en del av hjertene.


SCENESKIFTE:

I nettbutikken har jeg lagt ut noen retrostoffbit-pakker til 100 kr. stykket pluss frakt. Det er pakker som passer å bruke som innslag i lappetepper, sying av vimpler, grytekluter og andre små ting. Til et lappeteppet trenger man ikke mange lapper av hver, kanskje bare to og da er en slik pakke med småbiter av ulike stoffer genial. Man kan jo supplere med litt kjøpestoffer.
Sola stråler, og jeg skal stå på sidelinja å se fotballkamp. Termosen med nykokt kaffe blir med.
Ha en solfylt ettermiddag du også! 


mandag 20. september 2010

Helgens loppefunn og morsomt bloggtreff

I løpet av lørdagen spilte Gutta Boys hele 8 kamper til sammen på Bend It-cup i Tønsbergområdet. Med et streif av dårlig samvittighet snek jeg meg av gårde noen timer i løpet av lørdagen og flakset forventningsfullt til to loppemarkeder. Jeg måtte påminne meg selv om at jeg pleier å se hver ENESTE kamp gutta spiller og at far i huset sto langs sidelinja og så på. Jeg prøvde svelge den lille klumpen av bismak så godt jeg kunne og tross alt fikk jeg med meg noen av kampene denne dagen også. Jeg var vel ikke SÅ dårlig mamma....
Første loppis var bare noen meter unna cup-området i Slagenhallen. Det sto noen fine møbler på utsiden blant annet noen sjarmfulle trebenker flotte på et kjøkken. Dessverre er det bergenset hva man kan putte inn i et hus....
Det var tilløp til agressjon først  i loppekøen der jeg sto, og jeg følte meg nesten litt ille til mote, ville ikke bli betraktet som en loppe-kverrulant!
Dørene åpnet nemlig fire minutter etter ti blank og dermed gikk det i spinn for noen av de mest garvede loppedamene som sto aller først. "Dette er å holde folk for narr!!!" " Dette holder ikke mål, si meg hva er det dere driver på med der inne??"". Den mannlige loppevakten smilte avvæpnende og sa ganske rolig" nei, nå slapper vi litt av med en kopp nykokt kaffe før slaget". Da så nesten de iltre damer rødt, mens jeg og en annen loppejeger på min alder fniste og så på hverandre i et slags søsterlig fellesskap.  Vi kom i prat og denne koselige skattejaktdama kom med den geniale ide om at TV NORGE eller en annen kanal burde starte en ny reality-serie som het "Loppefeber" al`a "Charterfeber". På loppis er det mye action og spenstige saker å gripe fatt i. Garantert suksess i det for tiden mer og mer loppegale Norge. Er dere enige?

Uansett kun en duk og en liten oppbevaringssak (tre skuffer) ble med ut fra dette loppiset som nesten ikke hadde stoffer dessverre.

Så gikk ferden til Stokkehallen som har et fantastisk loppemarked hver høst. Her er det flust med stoffer og store mengder flotte møbler.
Det første jeg gikk på var det friske sengeteppet på øverste bildet. Kjente stor lykke da jeg puttet det i posen. Her er det "Fyll en pose til 50 kr." som gjelder.

På vei mot stoffene hadde jeg registrert denne sorte lampa og etter en rask rekogniseringsrunde etter vattepper og med det grønne sengeteppet i pose gikk jeg til lampene og plukket opp denne før jeg fortsatte jakten på stoffer i de store Mount Everest-haugene.


Her er en liten oppbevaringssak fra Slagenhallen-loppemarkedet. Den skal males og skuffene skal kles med tapet.

Nei, nå begynner du bli kjedelig, Kaspara!!! En slik knagg til!


Voff, jeg heter Frøya og var på bloggbesøk søndagskveld. Da fikk jeg pølsebiter og hjemmebakte boller av Kaspara. Matmor er trivelige  Bente med bloggen Hjemmescenen.http://www.hjemmescenen.blogspot.com/


Mannen til Bente har broren sin boende i Sandefjordsområdet og i går tok Bente med en  lun og sosial mann samt nydelige, sympatiske døtre og en kusine av døtrene hjem til oss etter familiebesøket de hadde vært på. Det var fantastisk koselig!!! De unge flotte jentene inntok slagbenken og de to bloggmennene fant plass ved siden av hverandre og skravlet i vei.
Jeg bare sier det; blogging fører mye med seg av positiv karakter!

Takk for det koselige besøket og velkommen igjen når som helst!

Til dere andre; ha en positiv, flott ny uke!

søndag 19. september 2010

Og tapet-vinnerne er:

Nei, det er ikke denne morsomme tapeten jeg loddet ut........

Håper alikevel at vinnerne blir glade og fornøyde!
Tusen takk for alle trivelige kommentar og ønske om å være med i tapetlotteriet!
Helst skulle jeg sendt tapeter i øst og vest, det får bli den dagen jeg blir ellevill og gal  lottomillonær....
Kanskje vanskelig å bli når man aldri kjøper lottokupong....


VEL........
Da far i huset  hadde trukket ut tre vinnere (puh, så mange lapper å skrive)  oppdaget jeg at her hadde vi med tre norske bloggere å gjøre. Ikke så rart kanskje siden hovedmajoriteten av kommentarene var fra andre bloggere.
Jeg ønsket at en ikke-blogger og en utenlandsk leser også skulle vinne, så da la jeg alle ikke-bloggerlappene og alle svenske/danske lappene i en skål og far i huset  trakk nok to lapper . Derfor er det to  ekstra vinnere i dag.

VINNERNE ER:


HANNA FRA OSLO
GRATULERER!

Da trenger jeg adressene deres og å vite hvilken tapet du ønsker jeg  skal sende deg.
Mailadressen min er : kaspregn@online.no


I kveld har  vi bloggbesøk, faktisk hele familien til denne koselige bloggeren. Jeg sier ikke hvem, hi,hi... Det får vi ta i morgen, og da skal jeg også vise bilder av helgens loppefangst.
Ha en glad kveld tapetvinner eller ei!lørdag 18. september 2010

Fiiiin nettbutikk som minner om Frou-Frou

Her om dagen kom jeg tilfeldigvis over en utrolig fin nettbutikk jeg kunne ha gått amok i.
 Den heter " Den blå fasan" og er hjemmehørende i Danmark (hvor ellers....?.)
Butikken minner meg om flotte http://www.frou-frou.dk/
Her er det mulig å finne en Kaiserlampe designet av Christian Dell og fine Cathrineholm-ting. Her ser dere kaffekanner i serien Lotus som er designet av Grete Prytz Kittelsen. Visste du at Cathrineholm var en Halden-bedrift som ble nedlagt i 1972?
Cathrineholm vant gullmedalje for god design i Milano i 1957 og hadde betydelig eksport, ikke minst til USA.

Denne plansjen skulle gjerne fått bo hos meg!
Det er mange plansjer og kart til salgs på "Den blå fasan"

Jeg har et verdenskart her hjemme, men jeg elsker kart simpelthen og geografi! Geografi er definitivt et av mine yndlingsfag å undervise i.

Store flotte fasadebokstaver.

Blir aldri lei skilt!

Superfin kalender! Tar gjerne den!

Wiinblad er en kjent og respektert  kar i Blogglandia. For Wiinblad-elskere kan det være ting å finne på "Den blå fasan".

Hva med gammelt svensk loffer-arbeid??

Kos deg med en surferunde på "Den blå fasan" og ha en glad lørdag med beina på bordet (?)

torsdag 16. september 2010

Babytepper eller en fargeklatt til favorittstolen


 Å sy små vogntepper/sengetepper er gøy! Om man blir alldeles småsprø av å få kvadrater møysommelig til og møtes i hjørnene eller man er utstyrt med en lav tålmodighetsterskel finnes det råd!  Man kan jo fint sy tepper med remser eller mikse glade stykker med stoff slik man ønsker! Det finnes ingen kvadrat-lappeteppepoliti heldigvis. Jeg pleier å si til elevene i "kunst og håndverkstimer";  mal gjerne en rosa elefant med oransje prikker! I kunstverden finnes ingen fasitsvar hvordan en elefant skal se ut; det er lov til å leke seg!

I dag har jeg laget nettopp slike tepper som jeg ikke sitter med linjalen og måler eller nitidig passer på hjørner som treffer hverandre.


Disse små teppene kan brukes i en barnevogn, i en barneseng, over en stolrygg eller som en fargeklatt i godstolen.
Apropo elefanter; her er en mer fargeløs utgave, men du verden hvor glad jeg er i Bojesen-elefanten jeg arvet av svigerfar.


Et teppe med remser i grønt og lillatoner er også blitt ferdig. Jeg er så svak for kombinasjonen lilla/ grønt.Teppet passer fint i Eames-gyngestolen.


Dersom du ikke umiddelbart føler for å leke deg med glade stoffer eller tiden simpelthen ikke strekker til, er det mulig å handle begge disse teppene i min lille nettbutikk.
Nå må jeg ile ned til Gutta Boys. Vi skal lese videre i "Heksene" av Roald Dahl. Med "X-factor" på tv i kveld, blir det ikke rom for lesing etter dette.

Ha en farverik kveld og takk for alle koselige hilsener i forbindelse med tapet-lotteriet!
Det er enda tid til å melde seg på i lotteri-sirkuset!

tirsdag 14. september 2010

Et år på Blogspot!

Akkurat i dag er det et år siden Kasparas Regnbue startet opp på Blogspot. Da hadde jeg riktignok blogget et år under samme navn på den svenske bloggportalen Bloggagratis.
Har lyst til en bitteliten markering av 1 år på Blogspot, for fest og feiring er morsomt!  Derfor gir jeg bort 1 meter retrotapet til 3 av mine kjære lesere. Uten dere hadde det ikke vært  traurig og grått og ikke særlig inspirerende å lage innlegg.
Setter enormt pris på alle koselig hilsener og glade ord! 
Så må jeg medgi at dere må være forberedt på å  "slite" med meg leeeeenge, for ikke et ørlite sekund har det falt meg inn å legge bloggingen på hylla. Dere er herved advart!


Har du lyst til å være med i trekningen om en meter av en av disse tapetene (du velger hvilken), er dette det eneste du trenger å gjøre; legg  igjen en kommentar til dette innlegget.
Både bloggere og ikke-bloggere, norske og utenlandske lesere er hjertelig velkommen til å hive seg med i lotteriet!

FRIST ER:   SØNDAG 18. 9.  KLOKKA  19

(Navn på vinnerne vil komme på bloggen klokka 21 samme kveld)

Ha en glad dag der ute!