Interiør, fargemagi og lageglede

Interiør, fargemagi og lageglede

søndag 31. oktober 2010

Glad Halloween!

Selv om den eldre generasjon her i huset ikke direkte har trykket den amerikanske Halloween-skikken til sitt hjerte, ser vi ungenes forventningsfulle glede over denne dagen. I lang tid har de hatt nedtelling, og i dag er de først bedt på pizzafest til en kompis, før de skal iføre seg sine skrekkslagne klær og kompisgjengen skal  vandre rundt i nabolaget. Mamma`n kommer alltid med formaninger om at det er kjekt å vite hvem som bor i husene de ringer på. Jeg ønsker nødig en eldre nervøs kvinnes hjerteattak på samvittigheten!
Vi startet dagen med litt snill Halloween-pynt på frokostbordet og pannekaker på menyen. De burde vel vært grønne og slimete, men jeg må medgi at de var lyse og deilkate....

Glad Halloween til dere alle!

lørdag 30. oktober 2010

Glad emalje og magert med lopperJeg kjenner at jeg blir glad av den gamle emaljekjelen fra 70-talltet. Jeg fant den på en bruktlåve i Ålestrup på Jylland. Det er et sammensurium av ting på denne låven og mange ryddige sjeler ville nok fått hjerteinfarkt av mindre.... En eldre søt  og enslig mann bor på stedet, og han kjennner oss godt igjen etterhvert. På alle våre turer nedover Jylland har vi stoppet og strukket  på beina hos han, for låven ligger helt inn til Riksvei 13 som vi alltid kjører. Det er hyggeligere å kjøre denne veien enn på motorveien hvor en ikke ser en tøddel.
"Men, kjære.... vi har jo induksjonsovn vi" påpekte far i huset da jeg kom med denne kjelen. "Ja, men denne er til oppbevaring av regninger, tilgodelapper og slikt" parerte Kaspara. Det er alltid lurt å spille på far i husets hang til ordning og reda, og vips ble den glade 70 tallskjelen med i bilen videre til ferja og Norge.Det er svigerfar som har snekret den høye tallerkenhylla på kjøkkenet vårt etter tegninger og forklaringer fra Kaspara. Ellers er det kjekt å vite at man kan jumpe ut vinduet for folk med  akutt klaustrofobi!Nei... vi har ikke fått malt kjøkkengulvet enda... Det blir nok enten hvitt som stuegulvene er tenkt på sikt eller så blir det litt kraftig grå. TING TAR TID!

Nei, jeg har ikke glemt det..... Jeg raste av sted på loppis til Tønsberg i går ettermiddag. Det var et stort loppemarked i Messehall A som gikk av stabelen. Har aldri vært på dette markedet før, og vet ikke om det frister meg så voldsomt til gjentagelse. Det er først og fremst stoffer jeg jakter på. Det er begrenset hvor mange møbler man kan stue inn i et hus, og vi er nok heller der, at noe MÅ ut. Det spesielle på dette markedet, var at den stakkars søte damen bak stoffdisken som var alene der, måtte SKRIVE opp alle loppene. Det ble skrevet gammeldagse kvitteringer for hånd som skulle vises i utgangsdøren, og køen vokste og vokste. Det ble litt av et prosjekt å få betalt. Jeg tok med meg det du ser på bildet hjem, men hadde jeg visst at det var så lite å finne ( mange uåpnede sekkker stoff lå jo der... og skulle åpnes i dag) hadde jeg nok droppet turen til nabobyen i øsende regnvær og dårlig sikt. Fant som dere ser masse av dette brune retrostoffet med store blomster. Det så ut til å ha vært gardiner og duker. Tror det kan bli fint blandet med litt friskere farger...

Ha en behagelig og koselig lørdag i ruskeværet!

fredag 29. oktober 2010

Friskemeldt og på vei til loppisI dag tok jeg min sedvanlige friskemeldings-prosedyre. Jeg er ikke flink til å være syk og særdeles ikke til å ligge i ro i senga. I dag tror jeg at jeg truet selveste Tor med hammern strengt ut døra. "Jeg er frisk" sier jeg høyt og  overbevisende til meg selv, hopper inn i en varm dusj, vasker og føner håret og finner noen fine klær jeg liker ekstra godt i klesskapet. Så leser jeg lokalavisen grundig og finner et loppis i en naboby og vips..... nå er jeg snart på landeveien på nye skattesøk. Frisk som en fisk!
Ha en nydelig fredagskveld i innekoseværet og blåsten!

torsdag 28. oktober 2010

Stoffpakker i nettbutikkenMini-innlegg i dag også med hamreknott. Far i huset er i "perioden sin" og jobber døgnet rundt, så jeg er alenemamma for tiden. Nå er jeg veldig glad for at jeg har klart og gitt Gutta Boys  kakao og brødskiver til kvelds, og at de ligger godt i sengene sine i skrivende stund.
I nettbutikken ligger det ikke flotte skoleplansjer dessverre, men noen nye stoffpakker har ramlet inn.

Tusen takk for hilsener og ha en avstressende kveld!

onsdag 27. oktober 2010

Vattepper her og vattepper der

Dette må bli et mini-innlegg, for de siste tre dagene tror jeg Tor med hammer`n leker og harselerer med toppetasjen min. Jeg pleier aldri krype til sengs dagtid, men med dundrende hodepine og frysetokter ligger Kaspara i senga med to tykke gensere og hutrer under dyna. Nesten vittig det! Regner med at jeg snart er oppe og går igjen og vil samtidig takke for alle superkoselige kommentarer jeg dessverre ikke har vært i stand til å svare på.
Serverer et par bilder av mitt siste vatt-teppefunn som jeg fant på berømmelige Slappen som egentlig svært sjelden har de store stoff og teppe-godbiter.Derfor blir jeg alltid stående å måpe og undres om det er fantasien min som spiller meg et puss, når jeg oppdager slike retrofunn som dette.
Teppet havner muligens inne på en av guttas rom, men det må de selv få uttale seg om. Jeg er faktisk ingen interiør-tyrann.........  tror jeg.
Ha en koselig onsdagskveld alle sammen!


søndag 24. oktober 2010

Helgens loppetokt

I motsetning til dere som bor i Oslo-regionen er det STOR VELSTAND i Sandefjord med hele to loppemarkeder en helg. Denne helgen gikk det store tradisjonsrike loppemarkedet i Runarhallen av stabelen samt det litt mindre på Haukerød skole. Kaspara stod pent og pyntelig i køen en halv time før Runarmarkedet åpnet i går. Egentlig kan slike køer være sosiale og morsomme, og i går ble jeg stående å prate med en kreativ hattedesigner. I dag ble Gutta Boys med med  etter forsikringer om pølse, kake og brus i kafeteriaen etter en kikkerunde.
Resultatet av loppesøket ble ;
3 vattepper
noen sengetøy
en papirordner til arbeisdsrommet

Tapeten på øverste bildet er forøvrig til salgs metervis i nettbutikken min.De fineste funnene: et nydelig vatteppe i lyseblå toner samt et lekkert retro-dynetrekk.
.


Noen sengetøy ble med. Er det ikke Babar til venstre tro....Mener å huske han fra min egen barndom.


Ellevill jubel fra far i huset over denne loppen!!! En papirordner skaper orden i Kasparas rot og røre.
Så er det jo match med den røde arbeidslampen på kontoret da!

Nå gleder jeg meg til å ta en runde i bloggverden og se om andre har gjort morsomme loppefunn i helgen.

Ha en glad søndag!fredag 22. oktober 2010

Isblått på paletten
Nå er Mano-koppene ankommet Nr.9, og i går ringte storesøster og sa at jeg kunne få plukke meg ut to kopper! Tror hun synes jeg driver intens Nr. 9-reklame for tiden... Tusen tusen takk, storesøster!
Fra før hadde jeg en rosa og en oransje kopp og jammen meg ble ikke to isblå med hjem. Lurte jo litt på om jeg var blitt gørrkjedelig som velger to i samme farge, men de er så utrolig nydelige i den fargen. Gutta Boys jublet over at de også hadde hver sin kopp nå. "Vi liker aller best de blåe" proklamerte de. Fint, så kan jeg ha min rosa Kardemommekopp i fred....
Forøvrig passet den isblå Manokoppen alldeles perfekt frokost-serviset vårt fra Lagerhaus (Gøteborg)
På nederste bilde ser du en tapet jeg har to ruller av og som jeg har så lyst til å sette opp et sted. Liker den veldig godt.
Fredagen er her, og siden jeg har vært vikar i skolen i dag, har jeg den ekstra gode helge-feelingen.
Snart blir Ektorpen inntatt i lillestua og vi er klare for hjemmelaget pizza og X-faktor. Her hjemme heier vi masse  på fargerike Mo. Jeg merker at jeg sitter og smiler når han er på scenen og gleder meg mest til hans opptreden. Vi  har også en ekstra god følelse for særlig  Post 4  men Eivind, Atle og Ole Gustav (særlig minstemann er fan av han))  liker vi også godt å se. Hjelp, det ble visst bare gutter det...
Ha en strålende helg!

torsdag 21. oktober 2010

Endelig på date med Picasa og nymalt syrinfarget kommodePuh....... etter minst 20 forsøk og masse knoting klarte jeg til slutt å få hektet to bilder sammen etter å ha brukt Picasa. Det er jo så moro, bare en får det til. Jeg har vært virkelig treg på dette feltet og har beundret de flotte collagene på diverse blogger. Nå skal det bli collager og futt og fart her og!
Kunne tenkt meg å ha mulighet for større bilder på bloggen også. Vel, litt knoting til i sikte. Tips til hva jeg gjør taes i mot med stor takk!!!!

Og endelig, endelig fikk vi (hmmm.... far i huset))  malt en gammel sliten brun kommode syrinfarget. Kommoden bor i gangen i andre etasje og med skinnende hvitt gulv, ble kommoden ekstra mismodig og følte trang til en ekte "makeover".
Far i huset har mellom sine tøffe arbeidsøkter for tiden ( han er i "perioden sin" som vi sier) malt og fikset den unnseelige kommoden. Nå stråler den og har kvittet seg med flere år.
Jeg er forøvrig  så glad i de gamle rosa taklampene som har stått i huset fra det var nytt. To slike henger oppe i gangen.
Og den oppmerksomme leser (titter) vil kanskje se at jeg har klippet serviettvimplene spisse. Det er en så fantastisk enkel måte å lage seg en vimpel på. Burde vel egentlig ikke si det jeg som til stadighet legger ut nysydde vimpler i nettbutikken....

Ute er det så mørkt, så mørkt. Far i huset er på jobb og ungene hos en kamerat. Det betyr vel kanskje litt symaskintid det...

Ha en varm god kveld inne!onsdag 20. oktober 2010

Loppefunn, Bentes julenissekoffert og en ulidelig god konfektkake

Lørdag ble det arrangert et gedigent loppemarked på ungenes skole. Det hele var resultat av et supert engasjement fra lærere og andre ansatte, foreldre, besteforeldre og elever. Inntektene skulle gå til opprustning av uteområdet på skolen. Inn kom over 140 000 kroner, og i dag legges antageligvis  kunstgressbane. Ungene får se resultater av jobbingen med en gang. Selv var jeg loppeselger en økt i  "ting og tang-avdelingen"; en morsom opplevelse med utelukkende hyggelige kunder.   Selvfølgelig ønsket jeg meg vakt 2, slik at jeg kunne tumle rundt og handle lopper da det åpnet. For mange var det en helt ny erfaring og gå på loppemarked og å tenke gjenbruk. De aller fleste av skolens elever og foreldre var nok innom denne dagen. I skolegården grillet man pølser og hamburgere og  det var også salg av flerkulturell mat iscenesatt av skolens familier med fremmedkulturell bakgrunn. Dessuten var det selvfølgelig salg av loppe-gjengangeren; vafler. Man hadde fått inn enormt mange lopper og tatt i bruk flere rom foruten skolens gymsal. I skolegården var det møbelsalg.
Jeg handlet den grønne trestolen på bildet og med et fint retrotrekk blir det en glad stol.


Her er en annen blogg-mamma i aksjon. Du han besøke bloggen hennes her.


Jeg oppdaget det vakre opalglass-stettefatet på et bord et stykke unna meg mens jeg selv solgte lopper. Snartenkt fikk jeg utstyrt en venninne av meg som kom forbi med lommeboken min og ba henne handle det.
Jeg ble også veldig glad for den røde fargeholderen fra gode 70-tallet. Det rosa fatet er fra Höganes og  en stjernelysestake måtte også bli med hjem.


På fredag var jeg på loppemarked på Gjennestad planteskole igjen og da fant jeg noen lengder med dette frodige gardinstoffet.og lilla retro-brikker. Er det ikke snart advent da...


Da Bente var her i går, hadde hun nok sett feil på kalenderen og trodd det var 24.desember. Hele trillevogna hennes var jo fylt med de fineste ting til meg!
Tenk da hun hadde vært i Amsterdam hadde hun handlet det flotteste retro-dynetrekk til meg på den mye omtalte butikken her i bloggverden; Laura Dols!


Bente og en venninne hadde også funnet flotte retrostoffer på et loppemarked til meg. Utrolig rørende!


Bente kan aldri glemme at jeg i en bisetning en gang kom til å nevne at jeg til og med kunne finne på å handle Luxuskaffe til 8 kroner pakken på Europris. Siden den gang har hun utstyrt far i huset og meg med spennende indisk kaffe med jevne mellomrom. Denne er utrolig god!


Og om ikke dette skulle være nok fikk Gutta Boys sjongleringsballer (vær forsiktig med det trukne taket vårt, gutter!) og jeg fikk lekre pulsvamrere i rødt og lilla strikket av Bente selv.


Så kommer oppskriften på denne utrolig gode og saftige konfektkaken som nok kan ha elemeneter som minner om den berømmelige Sachertorte.
Her er det bare å finne fram sitruslikøren og aprikos-syltetøy!

SJOKOLADEKAKE

125 g smør
125 g sukker
4 eggeplommer
200 g malte mandler
175 g smeltet kokesjokolade
4 stivpiskede eggehviter

Fyll:
1/2 aprikosmarmelade
2-3 ss sitruslikør

Glasur:
100 g smør
150 g kokesjokolade


Pisk smør og sukker luftig. rør i eggeplommer, mandler, og sjokolade. Vend stivpiskede eggehviter i deigen til slutt. Hell deigen i smurt form,ca.22 cm i diameter. Stek ved 180 grader i ca.30 minutter.
Rør aprikosmarmelade med likør og smør  over kaken. Smelt smør og sjokolade på meget svak varme og la kremen avkjøes litt før den smøres over kaken i et tykt lag.

Lykke til!

Ha en god høstdag!

tirsdag 19. oktober 2010

En dag på vift med Bente

I dag traff jeg trivelige Bente med bloggen Hjemmescenen for tredje gang. Hun var på seminar i  Sandefjord og etter kursets slutt hadde vi avtalt og møtes.Bente hadde tatt med seg strålende solskinn og ville gjerne innom Nr.9 og titte. Det ønsket måtte jeg da klare å oppfylle. Bente synes særlig marmorflisene fra Italia er lekre.

Mange å velge mellom....Selv faller jeg for eksotiske Hawai-dame-fliser.


Søsteren min forteller at fineste Fiducia er på vei inn i butikken snart.


Vi handlet ikke slangeskinnsvesker, men en annen kunde kjøpte krokodilleskinnsveske mens vi var der. Egentlig kan jeg styre meg... men jeg vet det er trendy akkurat nå...


Si meg; er du blitt reptil-gal, storesøster????
Jeg vet jo du er livredd slanger.....


Jeg ville nok heller hatt det røde skiltet jeg....


Etter en kjapp tur innom bruktbutikken Slappen endte vi på Cordelias Hus. Bente hadde nemlig invitert meg til lunsj på nettopp dette stedet hun hadde sett blogg-innlegg fra tidligere.


Det er fare for å komme ut med mer enn mette mager fra Cordelias Hus. Her var det mange fine smykker som fristet.

Man kan forlate Cordelias Hus skinnende velduftene og ren....


Bente prøvde min gjenganger; blings med kylling, aioli, bacon og salat , men selv prøvde jeg noe annet i dag.


Så bar det hjem til Kaspara-huset og fiskegryte samt konfektkake og epleform med vanlijesaus. Bente har fått en ung kavaler ved siden av seg i slagbenken. Vi ble sittende lenge rundt bordet og Bente er aldri vanskelig å føre en samtale med. Hun er en  frisk og verbal type.
Takk for en fin dag, Bente!


Oppskriften på denne konfektkaken som smelter i munn kommer i morgendagens innlegg. Det er desidert en av mine beste oppskrifter.


MORGENDAGENS INNLEGG VIL ROMME:

Supergod oppskrift

Bentes julenisse-koffert (den var jo fylt med ting til meg!)

Helgens loppefunn

Ha en god senkveld!

fredag 15. oktober 2010

En rask tur innom Nr.9

Mens gutta løp inn i leketøysbutikken "Trollskogen" for å forhøre seg om de nye Match Attack-fotballkortene var kommet inn, fyrte jeg av noen bilder i  min søsters interiørbutikk rett over gata.Den gamle vegg-Jieldelampa er flott!

Her er det bare å velte seg i bokstaver og skilt. Herlig!


Mumi-familien i finer` på tur.
Vær kreativ og lag din egen Mumi-uro!


Nytt i butikken siden jeg var der sist; "Duck and Duckling" designet av Hans Bølling.
Jeg har lenge likt disse. De gir meg nok litt Kaj Bojesen-assosiasjoner.


Mange ting av Anne Black var på plass i butikken.


De nydelige små telysholderne fra Cathrine Kullberg sto og brant i vinduet.


Lampen til venstre er vår kjøkkenlampe, mens de til høyre heter "Polar" og er nyheter fra Northern Lightening i butikken.

Kikker du innom bloggen Fryd og Designs fantastiske inspirasjons nettmagasin  " 2 by Fryd" så finner du også reportasje fra Nr.9 samt sjarmerende bilder fra hjembyen min Sandefjord som også Jeantte vokste opp i.
Nå er helgen her dere! Landingshjula er på vei ut og rullebanen i sikte.
Ha en flott fredag!