Interiør, fargemagi og lageglede

Interiør, fargemagi og lageglede

søndag 30. januar 2011

Fargeterapi?
Endelig kom ånden over meg, og jeg  fikk montert et lappeteppe som har ligget der en stund. Det er litt større enn de siste jeg har sydd og  foret med to lag flatvatt. Lappene er av nesten utelukkende ulike stoff med et par unntak. Jeg er veldig glad i å sy slike hummer og kanari-tepper!
Nå ligger det forøvrig i nettbutikken.
Solen stråler i Sandefjord, og far i huset har hatt med Gutta Boys og to kompiser  på skøytebanen, mens jeg har forberedt skole-vikartimer. Snart kommer det nok hjem tre sultne karer, så det er kanskje på tide å kokkelere litt på kjøkkenet.

Ha en koselig søndag!

lørdag 29. januar 2011

Fint ubrukt 70-talls-sengetøy


Et mini-innlegg fra meg i dag. Her har gutta to flotte kompiser på overnattingsbesøk. Magene er mette av taco og lørdagsgodt og ørene har fått servert glade Melodi Grand Prix-melodier fra delfinalen i Skien.
Kosedyrene deres har danset i takt med afrikanske rytmer til Haba Haba, og vi  får akkurat plass alle sammen i Ektorp -hjørnesofaen.
På det første bildet ser du et 70-talls sengetøy liggende i orginal-forpakningen. Det fine sengetøyet er handlet på enda finere 13 i Tønsberg som ligger rett nedenfor sykehuset( i retning Farmandstredet)  Det er en fantastisk frodig butikk som jeg virkelig kunne gått berserk i. Kikk innom bloggen deres da vel og la deg inspirere!

GLAD KVELD TIL DERE ALLE!

fredag 28. januar 2011

Bo Nordisk
Droppet innom denne nettbutikken her i går kveld; http://www.bonordisk.no/ Kanskje er den noe for deg?
Jeg liker disse gode rause koppene fra Marlene M. Den øverste heter Retro Drop, den midterste heter String og Leaves og den nederste lyder Tulip. Disse er ikke så voldsomt billige (319 pr. stk) men veldig fine synes jeg. Jeg har hvite kopper fra Ikea med samme plate og skje, de er også veldig fine og har selvfølgelig en annen pris.

Disse bordene som blir kalt bønnebord på grunn av formen visst nok, synes jeg er sååå fine.De skal ha blitt en designklassiker i Danmark alt og føres kun hos Bo Nordisk i Norge.

Hadde jeg hatt mindre barn tor jeg kanskje jeg hadde investert i tre slike herlige mulitbokser. Her har man oppbevaring, barnstol og læringsdel i ett. Sett av 3 stk. koster 378 kr. De er forøvrig laget av korrugert papp og tåler 50 kilo. Her er det bare å klatre og leke!


Mange Mummiting å spore i denne butikken!Veggklistremerker til 200 kr. Våren og sommerfugler er jo en fin kombiansjon


Hånddreid porselen med fint grafisk motiv.

Her lader vi opp til 1-årsdag i nabolaget. Vi gleder oss stort til ett-åringens reaksjon når hele slekta begynner å synge bursdagssangen av full hals rundt kakebordet.

Ha en glad skrålende fredag du også!

torsdag 27. januar 2011

På en blomstereng
   

   Du  begynner kanskje å fatte mistanke om at jeg er et utpreget vår og sommermenneske, og du kunne ikke hatt mer rett. Jeg kom også til verden litt før Sankt Hans-tider, så det passer jo bra.
Selv om jeg er en lisnyter og koser meg med øyeblikket, gleder jeg meg også masse til lyse og varme dager. Kanskje er det nettopp det som inspirerte meg til å sy denne "På en blomstereng-veska".
Minstemann farte av gårde med ski til skolen i dag, og ser jeg ut skjønner jeg at vi enda har snø rundt ørene. Det betyr fyring i peisen, varm kakao, nystekte boller og stearinlys inne samt krumspring på ski. Kaspara har nemlig gjort furore på skolens skidager tidligere  Et år meide hun ned tre små uskyldige førsteklassinger og to mammaer i en isete bratt bakke. Årsaken var ikke skjulte voldelige tendenser hos Kaspara men
en total mangel på koordinasjon og sansemototikk. Jeg har alltid tøyset med at jeg håper elevene er gode i førstehjelp og kan ta seg av meg. Følgende har jeg  mottatt stormende jubel og vill  applaus dersom jeg har holdt meg i vertikalen ned slakke nedovebakker. Har jeg mot formodning gjennomført en mer vovet bakke i min stiv-som-en-prest-stil, vil jo den entusiastiske klappingen ingen ende ta.

Seks nye stoffpakker er forøvrig lagt ut i nettbutikken.
HA EN FLOTT DAG MED ELLER UTEN SKI!

onsdag 26. januar 2011

Bestilling fra minstemann
Minstemann på 8 år har ikke unngått å se at mamma`n leker hjerte-kirurg og klipper og syr hjerter til stadighet om dagen. I går morges kom han og spurte så pent om han kanskje kunne få et hjerte også. Det skulle han selvfølgelig få! Du får se i stoffhyllene og finne deg et stoff du liker da, sa jeg. Han bega seg ivrig i vei med å bla gjennom stoffene og kom plutselig med et gledeshvin; "Her har jeg det, mamma!" Han hadde funnet et morsomt barnestoff med fornøyelige kålormer.Snoren fant han ut etter nøye vurdering skulle være mørkelilla.  I løpet av gårsdagen fikk jeg sydd ferdig bestillingen til min unge mannlige kunde, og i går kveld da han la seg hang hjertet på klesskapet hans. Da hadde han også fått opp den gøyale elefantklokka vi fikk av ReVinyl og i senga lå nyvasket og nytt fotballsengetøy. Hele gutten var en stor sol. " Det er 3 nye ting her pappa! Hjertet mamma har sydd til meg, elefantklokka og fotballsengetøyet!"

Ha en glad kveld!

tirsdag 25. januar 2011

Solskinn og vår i sikte!

Solen stråler i Sandefjord i dag, og selv om snøhaugene ligger som mini-Mount Everest`er i hagen vår går det unektelig mot lysere tider og vår. Dette fikk meg til å sy et gladnett i går kveld, og i hodet mitt så jeg hvite flagrende tunikaer og andre lyse vårlige gevanter spritet opp med et friskt nett eller skjerf.
Så er det så flott å henge fargeglade nett og skjerf rundt om på knagger,dørhåndtak, stoler osv. Når de ikke er i bruk fungerer de som en del av interiøret og er store humørspredere.
Begge tingene ligger forøvrig i nettbutikken nå, for det er jo begrenset hvor mange retronett jeg klarer å bruke i løpet av en vår og sommer....


I går da jeg hadde invitert min gode venninne/nabo til varmt hjemmebakt ostebrød hadde hun med seg de herligste retrostoffer til meg. Hun kjenner meg godt, og vet at det er det aller aller beste jeg kan få i denne verden. Denne venninne-naboen min er forøvrig også blitt glad i gamle retrosengetøy og nå har hun sydd to lekre sengetepper som jeg må få spørre om å få knipeset bilder av en dag.

Tusen takk Christina for de flotteste stoffer! Jeg har tittet på dem mange ganger.

Ønsker dere alle en fornøyelig dag med sol i blikket!

søndag 23. januar 2011

Helgeslutt og oppussing av trapper og hallenHelgedagene flyr rasende fort! Vi har lange sene frokoster og ungene slo til og sov til klokka elleve i dag etter og hatt gjester i går og en litt sen kveld i seng.
Dette er "mot normalt". Normalen er  å stå opp rundt klokka åtte for dem, så det er nesten så en må sjekke at det står til liv på barnerommene når de debuterer som murmeldyr.
Gutta har forøvrig vært flere timer på skøyter i dag med far i huset, så de har fått beveget seg og fått masse  frisk luft.
Her hjemme går det i lilla tulipaner for tiden. Jeg er jo svak for lilla som også er mitt kallenavn av familien. Lille Kaspara klarte nemlig ikke si navnet sitt i starten, så det ble Lilla.

Ellers har vi oppussingsplaner; det gjelder bare å få brettet opp skjorteermene.
Det er trappen ned fra annen etasje samt hallen nede som står på programmet. Trappen skal males hvit. Det samme skal gulvet nede i gangen. (har jo lekt med tanken på mulige farger også..)Så skal veggene friskes opp med ny hvit maling samt at familieveggen antageligvis skal få tapet.

Gulvet i annen etasje er hvitt, nå skal trappa følge etter og gulvet i gangen nede.

Eikeparketten er sliten og trenger en fornyelse. Gleder meg til å male den hvit!

Vi leker med tanken på å sette opp en tapet der familieveggen er, men ønsker fremdeles å beholde de gamle slektningene på veggen. Det er en utfordring å finne en tapet som kan tåle denne bildeveggen, og jeg prøver med alle tapetene mine stadig. Vanskelig valg! Men uansett; dette er kanskje en to-tre timers jobb en kveld, så det er ikke krise om det blir feil.

Det er et faktum at det er helgeslutt.
Ønsker deg en glad og positiv ny uke!

fredag 21. januar 2011

Å fange solen


Når det er grått på himmelen kan man jo "fange" solen inne! Utrolig hvor mye solskinn det blir med gult!
Stoffet som dekker stolsetet skal bli en solskinnskjole, enten t-skjortevarianten eller en kjole med heklede gamle lapper som overdel.
Måtte smile av de som trodde jeg var særdeles god til å orientere meg etter kartverk etter gårsdagens innlegg. Jeg er definitivt ikke drømme-kartleseren!  Jeg LIKER å vite hvor land ligger og hva hovedsteder til de respektive land heter, men jeg går meg ALLTID bort (nesten) og har en stedsans til å hyle høyt av. Jeg har til og med  gått meg vill med elever på skolens skidag. Slipp meg alene en halv time i en fremmed by, og jeg kommer garantert på avveie, klør meg i hodet og lurer fælt på hvor jeg befinner meg, og så går jeg  går konsekvent i feil retning etter å ha vært inne i en butikk i en fremmed by. Sporten orientering og meg hører definitivt ikke sammen!

Og tusen takk til alle som ville hjelpe meg med kroklisser!!!
Jeg satte bilen i retning Tønsberg og der på Farmandstredet er det en fin liten butikk som heter Syskrinet. Det har et fantastisk utvalg av mange ting og der fant jeg kroklisser i farger jeg var på jakt etter; isblått, syrin, gammelrosa og sarte rosatoner osv. Så nå har jeg jammen meg kroklisser i et halvt år framover.

Fredag er her og en helg står der som et ubeskrevet blad og frister!

Herlig helg til dere alle!

torsdag 20. januar 2011

Geografi på timeplanen!

Jeg har nevnt det før; det bor en geografi-nerd i meg. Jeg elsker kart, og jeg elsker å ha lagret mange land med tilhørende hovedsteder på min indre harddisk,  en barnslig glede å kunne at Ouagadougou er hovedstaden i Burkina Faso som tidligere het Øvre Volta og ligger i Afrika. Jeg har hatt mange begeistrede geografitimer i skolen og mange geografiglade elever. "Det er stilig å kunne mange hovedsteder og land i beste Drillo-stil!" har jeg innprentet elevene og særlig gutter i 6.-7.klasse har latt seg smitte av min brennende iver. Jeg har blitt forfulgt i friminutt hvor jeg har hatt inspeksjon ; "Kaspara, test meg i noen hovedsteder da!"  Herlig!
Jeg kan også være så slitsom av meg, at jeg kan komme drassende med atlas og "teste" familien min hvor far i huset er vanskelig å sette fast med sin store allmennkunnskap. Kanskje klarer jeg finne noen finurlige noen og sier; skal vi lære oss disse tre i dag dere?
Å lære er gøy! Kanskje derfor jeg en gang for mange mange år siden havnet på lærerhøyskolen....

SÅ.. gjett om jeg var opprømt og glad, da jeg fant to gamle atlas/geografibøker her om dagen i en bruktbutikk? Ikke nok at jeg fant to florabøker i forrige uke...
"Så du kjøper gamle skolebøker" sa den søte eldre damen i kassen. "Ja, de skal jeg klippe i og ha mye moro med", svarte jeg.
Og nå har moroa resultert i at vi har fått ny vinduspynt i spisestua. Det er hjemmet vårts nye form for vimpler uten vimpelform. Og så rasende enkelt! Jeg har simpelthen bare brukt grov hyssing; jute tror jeg. Så har jeg limt på sider fra atlaset med tape; det hele var gjort i en fei!
Far i huset var noe undrende til denne form for vinduspynt, enda så glad han også er i geografi. "Det er bare litt tilvenning, vet du" sier Kaspara overbevisende.
Jeg kommer sikkert til å gjøre noe lignende med sider fra en av florabøkene også en dag, men det skal sies at noen botaniker er jeg ikke. Jeg har aldri vært god på blomster og fugler, og far i huset påstår at jeg knapt kunne forskjell på kråke og skjære da vi ble sammen da jeg var 20 år.... Hm... høres ikke bra ut.

HA EN SOLFYLT TORSDAG..... og kanskje tester du din bedre halvdel ved middagsbordet....
Du vet du hva hovedstaden i Burkina Faso heter????

SISTE NYTT:   Tre stoffpakker og tre nye rufsehjerter lagt ut i nettbutikken...

onsdag 19. januar 2011

Glad oppbevaring og tapetlek


Det er mange som leker seg med frodige tapeter for tiden og bruker gamle retro/vintagetapeter på skuffer, bordflater, krakker og hyller.Selv har jeg jo masser av tapet liggende her, men hadde ikke fått lekt meg så mye enda. Noen av tapetbitene mine har jeg også fått av Kardemomme for en tid tilbake. Her om dagen fant jeg fram et lite skuffesystem funnet på loppemarked i våres. Det var opprinnelig i furu. Med litt syrinfarget maling og tre tapetbiter skiftet det karakter. Morsom jobb og gøyalt resultat! Skuffene er blitt oppholdsted for kantebånd, trådsneller, Kaspara-logolapper og nåler.
Det var godt å få disse tingene som ofte flyter fritt rundt symaskinen bort.
Så fant jeg et frodig gammelt sengetøy her i går i guloransje toner. Kanskje det blir en ny t-skjortekjole ut av en bit?
Vil du leke deg med gamle retrotapeter finnes det noen i min lille nettbutikk. Du kan også bestille en halv meter med en tapet og en halv meter med en annen tapet, dersom du skal ha tapeten til små pusslerier. Minste bestilling må bare være på en meter (helt greit å handle 1.5 meter for eksempel av tre ulike tapeter)Tre retrotapeter av en halv meter hver med frakt vil koste; 199 kroner hjem til deg. To tapeter av en halv meter hjem til  med frakt inkludert koster; 149 kr.

I dag må jeg på kroklissejakt. Kroklisser er avgått ved døden her i Sandefjord by. De ansatte i stoffbutikker ser forbauset ut når jeg forsiktig spør om de har kroklisser. "Nei, det er ikke i tiden" sa en av betjeningen i en stoffbutikk.  Måtte smile inni meg, for i Bloggverden er kroklisser et MUST, noe vi alle har i våre skuffer og gjemmer, ikke sant??

Ha en glad dag med eller uten kroklisser!

tirsdag 18. januar 2011

De siste små bruktfunn

Her er mine siste funn på bruktfronten. Lenge har jeg kikket etter gamle florabøker til å rive ut sider av og lage vakre ting med. Så går jeg plutselig på to eksemplarer i en og samme uke. Fantastisk!
Det nederste stoffet som er i frotte` fant jeg på min første inspeksjonsrunde i den nye gjenbruksbutikken i Stokke som er på hele 700 kvadratmeter. Butikken har stengt mandager og tirsdager og sannsynligvis søndager. Den åpner klokka 12.00 på dagen, så man trenger ikke være kvikk morgenfugl. Da jeg var der var det faktisk en liten kø på utsiden ved åpningstiden. Fikk en aldri så liten vårlig loppemarkeds-feeling!
 Jeg hadde nok håpet på å gjøre dynetrekkfunn, men det var så tomt, så tomt i de hyllene.
Jeg var alikevel glad og fornøyd der jeg tuslet med en florabok og det nydelige frotte`-stoffet.
Veldig morsomt å ha fått en så stor bruktbutikk innen rekkevidde og å se hvordan den tar form.
Det øverste dynetrekket er også nytt for meg, og jeg synes det er så fint, at jeg ikke har klart å klippe i det enda. Uvanlig for nådeløse Kaspara med saksa!

Dinosaurer skjært ut i finer`har jeg også dratt med hjem i det siste. Har fem stykker av disse og de ligger i nettbutikken. Herlige i vinduet på barnerommet eller på et skap!

Nå må grønnsaksformen som står i ovnen reddes!
Ha en finfin tirsdag!

mandag 17. januar 2011

Rufse-hjerter al`a Kaspara


Jeg kan godt like at ting ikke er helt strømlinjeformede. Ikke tilfeldig er koppene og glassene jeg liker best her hjemme skjeve og skakke. I løpet av helgen sydde jeg noen hjerter i en litt mer rufsete variant. De er ikke vrengt for så og sydd sammen men simpelthen bare sikksakket sammen på forsiden.
Jeg synes de er koselige å henge på en skapdør, et dørhåndtak, en knagg, på tallerkenhylla eller kanskje over vogna eller senga til lillemann eller lillejenta.
Jeg har noen slike selv og noen har også blitt lagt ut i nettbutikken i ettermiddag.
Det har også tre nye stoffpakker og har du hang til ugler kan det hende du vil like uglestoffet som er en del av to av pakkene.

Dette hjertet i et av mine store favorittstoff er av
 eldre årgang. Slike hjerter var det aller første jeg begynte å selge, da jeg startet den lille nettbutikken våren 2009. Det værste eller beste alt ettersom er at jeg faktisk ikke eier et eneste slikt hjerte igjen. Alt ble solgt; rubbel og bit den gangen. Bloggleserne synes å være av det svært romantiske slaget!I dag har solen vært aktiv i Sandefjord og kastet lys over befolkningen. Det kan byen kanskje trenge etter å ha vært i nyhetsbildet med negativt fortegn de siste dager.  Jeg håper inderlig at de tre skadde etter skyteepisoden i Badeparken vil klare seg.

Ha en fin kveld alle sammen!