Interiør, fargemagi og lageglede

Interiør, fargemagi og lageglede

søndag 27. februar 2011

Tilbake fra deilige Danmark!
Tirsdag flyktet vi landet og tok strake veien til Ho feriesenter på sydvest Jylland. Ungene hadde vinterferie, og det er alltid kjærkomment  med litt miljøforandring. I formiddag la vi til kai i Larvik etter fine dager i alltid like deilige Danmark.
Etter vi fikk barn har vi funnet ut at hytter er tingen for oss framfor hotell. Da får vi mye mer tumleplass og ikke er det noe dyrere heller. Vi leide denne nærmest rekkehusleilgheten i to etasjer gjennom http://www.sologstand.dk/ til 3000 norske kroner for 4 overnattinger. (er du en observant leser, lurer du kanskje på hvor vi befant oss den femte natten, og.. det kommer...)
Ho feriesenter er et relativt lite feriesenter men med greit svømmebasseng for barn og en liten sklie. Vi koset oss masse i det våte element! Det er også bowlinghall på stedet, og man kan kjøpe seg både frokostbufe` og middagsbufe` om det er ønskelig.Selv er vi glad i å brase sammen gode middager i leiligheten. Like i nærheten ligger den lille byen Blåvand som i grunnen var en lang handlegate med klesbutiker og sportsbutikker, oppkonstruert med tanke på sommerturistene følte jeg. Da er det koseligere å reise inn til Esbjerg by som ikke ligger så langt unna. Du har også Kolding og Vejle innen rekkevidde.For et land! Perfekt for meg!
I Danmark kryr det av gjenbruksbutikker. Der er dere skikkelig flinke og mange mange hestehoder foran oss nordmenn! Det må være en god del idealister og initiativrike godt voksne mennesker i vårt vennlige naboland tenker jeg, for disse gjenbrugsbutikkene er jo basert på frivillige.
Jeg googler de ulike byene vi reiser innom på forhånd ("Genbrug i Herning", "Genbrug i Silkeborg")  og plotter inn noen av gjenbruksbutikkene på gps`en, det sparer mye tid.

Ungene drar gjerne til ulike byer og jubler når de ser "Bog & ide", for her selges det fotballkort og samme gledeshvin kommer når Tiger eller Søstrene Grene dukker opp. Her er det litt for hele familien og prisene er jo ytterst sympatiske. Bakeri-besøk og røde pølser hører også med.

Fredag fant vi sol, bare gater og våren i Tyskland! Gutta synes det er stas å "spare" på land, og de hadde ikke vært i Tyskland.  Iveren var derfor stor, da vi voksne lurte på om de ville ta turen til Flensburg.
Det var skjønt å sette ansiktet mot solen og kjenne den varme. Flensburg har en lang bred gågate vi valdret i. Der hoppet vi  inn i butikker og konditorier. Gutta koset seg ekstra i en butikk ala` danske Tiger, hvor nesten alt kostet 8 kroner.
Kaspara måtte smile bredt da hun så kleskjeden Pimkie. Før vi fikk ungene, kjørte vi mye med bil nedover i Europa og Kaspara hadde helt lagt sin elsk på denne kleskjeden, noe hun ble "mobbet" for av sine noe yngre tantebarn, som synes butikken var litt "fjortis". Selvfølgelig måtte Kaspara gå innenfor Pimkie-døra, og sannelig kom  hun ikke ut med en liten pose!
Lørdag kveld var det hjemreise med Superspeed, og da skjer det som ikke pleier å skje  (... men som godt kunne skjedd mange ganger før.....)
Vi tar ting litt på strak arm og hopper ut og inn av bilen på vei oppover Jylland mot ferjen. Vi opererer IKKE etter god tid og trygghetsprinsippet, kan man si. Kommer vi med ferjen med et nødskrik denne gang også tro.....(greit så lenge det ikke er skole og arbeidsdag dagen etter.)
Denne gangen var ikke de ørsmå marginer på vår side. På motorveien ikke langt fra Hirtshals gikk bilen tom for bensin (det er såååå få bensinstasjoner langs motorveiene og det er sååååå håpløst av oss voksne og ikke ha forutsett at vi burde ha fylt bensin på vårt lange stopp i koselige Silkeborg) ) Så sto far i huset der da  og hoppet opp og ned i veikanten mens biler suste forbi i rasende fart. Vi hadde SÅ nervepirrende  dårlig tid, og far hoppet enda litt ekstra. Da stoppet et utrolig søtt ungt dansk par og simpelthen kjørte far i huset til nærmeste bensinstasjon og tilbake igjen til bilen med besinkanne. Fantastisk!
Så suste vi videre. Vi kom inn på ferje-terminalområdet med et ørlite håp i magen, MEN vi var  akkurat fem magre minutter for sene. "Er det mulig!!??" svarer far i huset til den søte unge jenta i billettluken.
Selvfølgelig er det mulig!
Kvelden endte på italiensk spisested og påfølgende dansk Grand Prix-fianle på et enkelt motell.
Det var DA Kaspara fant ut at hun hadde sett litt for mye på "Åndenes makt" i senere tid. Det virket som motellet tidligere hadde vært en skole og hadde skilt på dørene i den trange mørke gangen som "lærerværelset" (og hvorfor hørte jeg så mye skravling den inne fra en sen kveld... fantasien til Kaspara tar overhand) , "forstander" og "Mørkekammerset". Det var døren tvers over vårt rom!  Vårt skilt var fjernet.... Hvorfor?  Kaspara begynte å ane at natten ville bli lang og søvnløs..... og ble merkbart stillere. "Er alt i orden med deg?" spør far i huset litt undrende. "Du ble brått så taus".
Vel, som kombinasjon av omsorgsfull mamma og pedagog hyler jeg ikke opp om slike livfulle fantasier som hadde begynt å ta form inne i det kaotiske Kaspara-hodet. Her var det bare å få hvisket gemalen i øret hvilke tvilsomme nattetimer vi hadde foran oss....
Kanskje deler av natten kommer til å bli tilbrakt i bilen.......
Da Grand Prix var over og danskene hadde kåret en bra låt, snorket far i huset og minstemann var langt inne i drømmeland. Eldstemann og jeg sa god natt til hverandre, og så ventet timer med søvnløshet. Hørte jeg lyder???? NEI  Så jeg noe?  NEI   Fikk jeg sove? NEI
Natten gikk over i dag og alt var fredfullt, like fredfull som natten hadde vært.
Kan noen dansker fortelle meg hva et "mørkekammer" er ??? Kan det være et slikt mørkerom for de som driver med foto?

Nå har jeg virkelig trettet dere ut med mye "prat"!
Neste innlegg får handle om ting som ble med hjem i bilen  fra Danmark, selv om jeg var ganske nøktern!

HA EN LIVFULL AFTEN!

søndag 20. februar 2011

Gjengen fra Mummidalen og nysydde varer


 Den finlandssvenske forfatter og tegner Tove Janssons morsomme skikkelser skapt på 1940-tallet holder fremdeles koken og er populære som aldri før. Jeg blir så glad når jeg snubler over et Mummi-sengetøy og fabler med en gang om alt det morsomme jeg kan sy ut av det.
Her om dagen sydde jeg en romslig oppbevaringspose med Mummigjengen samt et rødrosa barneskjerf.
Begge tingene samt Mummihjertet er til salgs i nettbutikken.


Et ekstra mykt fargeterapi- lappeteppe ble også lagt ut i nettbutikken her om dagen. Jeg har foret det med tykk flatvatt samt et lag tynn flatvatt.En ny uglepose har flydd inn i nettbutikken.

Her er endelig huset friskemeldt, og feberen har sluppet taket på minstemann etter 9 dager med høy feber. Han jublet da han så han var nede på normal temperatur. Skolens vinterferie har startet opp her, og etter sykdom på ungene jula gjennom er det herlig å være en frisk forsamling i denne ferien.

HA EN KOSELIG SØNDAG!

fredag 18. februar 2011

Farvel fru Fiducia og kaspariske farger


Fru Fiducia har fått avskjed på grått papir og forlatt Kaspara-huset. De første knirkefrie dagene skulle vise seg å være en flyktig forelskelse som brått stupte nådeløst mot bakken. Kaspara har nemlig kvaler med gult!
Hun elsker å se knallgule, glade krakker, vaser og puter rundt omkring hos inspirerende medbloggersker, men får det ikke til å stemme i Kaspara-huset, og slik har det alltid vært......
Hun har alltid hatt gul-fobi. Hun blir glad av fargen, men den må ikke trø henne for nære...
DERFOR vender den litt kjedelige  Kaspara atter tilbake til sine kaspariske farger som farverike,kreative Persilja fra Nord-Sverige døpte mine favorittfarger. Persilja og hennes frodige blogg ble jeg kjent med da jeg blogget på portalen Bloggagratis det første året av min blogger-fartstid. I dag skriver Persilja fast for Sköna Hem og du kan finne henne her.
Hva er så de kaspariske farger????
Skal prøve å fange dem i en bildekavalkade:


ROSA, ORANSJE, LILLA (lys og mellomfarget, men ikke mørkelilla) , RØDT (bare en liten dose)

ISBLÅTT, AQUA-FARGER GENERELT, PETROLEUM
(Jeg bare elsker fargen på globusen!)MASSE HVITT OG LITT SORT FOR Å STRAMME INN
Nå sorterer jo egentlig ikke sort og hvitt under farge-begrepet da...
Ønsker meg forøvrig både en hvit "Uten Silo" og sort sakselampe.


Dette er fargene jeg er så trofast ovenfor  og hele tiden trekkes mot!
En liten gul flekk skapte nesten litt hodepine i Kaspara-hodet, ja.. så gal kan man bli!
Jeg synes fremdeles Fiducia er helt nydelig, men ikke her hjemme.
Og for dere som blir bekymret fordi Fiducia var en gave fra svigerfar og kjæresten, visste de enda ikke om at Fiducia var brakt hjem til Kaspara-hjemmet og hadde de visst min helomvending hadde de smilt og sagt " Typisk Kaspara!"
Tror nok det som skaper mest trøbbel hos meg i forhold til gult er at jeg  ikke er så glad i kombinasjonen gult/rødt og rundt omkring i huset finnes små røde detaljer. Da blir det trøbbel og hodepine i Kasparas toppetasje. Far i huset kan ikke fatte hvordan det har seg at Kaspara kan få hodepine av enkelte fargekoblinger. Han humrer  gjerne  og sier;"etter din død bør kroppen din doneres til forskning! Da vil de finne mye rart!"

Her har minstemann fremdeles feber og har nå hatt det i en lang uke, men i dag er den  heldigvis bare på 38.4  Den har hele tiden holdt seg rundt høye 40 grader. Selv har jeg hatt en  allergi og astmatokt, men i dag er jeg nesten nysefri, har fri sikt og piper ikke så voldsomt i pusten. Helgen kan bli bra!

HA EN STRÅLENDE FEBERFRI HELG DU OGSÅ!

mandag 14. februar 2011

Fru Fiducia og lillemanns ferdige bamse
Her om dagen inviterte jeg Fru Fiducia formgivet av  Louise Campbell på overnattingsbesøk til Kaspara-hjemmet. Hun har stått lenge og småflørtet med meg på Nr.9 , søsteren mins interiørbutikk. Det er den lille gule delen av Fiducia som har voldt meg grublerier om hvor vidt den passer her hjemme eller ei. Så for enten å  få Fru Fiducia ut av tankene for evig og alltid eller få henne som samboerske her hjemme, måtte kjemien testes. Hun har blitt flyttet fra den ene vinduskarmen til den andre og viste seg å være føyelig og grei, ingen furore og forandringsangst der å spore nei. Hun var faktisk så grei å ha i hus, at hun mer eller mindre er flyttet inn.
Ungene synes  Fru Fiducia er  morsom med sine magneter i sidene. Heldigvis er de så store nå, at de skjønner at det ikke er dirkete lurt å bruke henne som leketøy.....
Fru Fiducia er forøvrig en gave fra svigerfar og kjæresten hans; så tusen tusen takk dere to!


Hei, hils på lillemanns ferdigsydde bamse! "Skredderen min" er nemlig fremdeles ikke feberfri og hadde opp i 40.8 i feber i helgen. Alikevel har allmenntilstanden vært grei og han har ikke klaget en eneste gang, tapre karen... I dag har han sydd ferdig bamsen han startet på på fredag. Han har sydd rundt hele  selv med brun tråd og så fikk han hjelp av meg med lyserosa snute/munn. Han satt lenge og vurderte om munn/snute skulle være lyserosa eller brun og valgte til slutt rosa. Synes det ble friskt med det lyserosa innslaget jeg.
Selv fikk jeg sydd ferdig en bambipose som er lagt ut i nettbutikken i dag.
Det er også lagt ut 6 stoffpakker.

Ha en strålende ny uke!fredag 11. februar 2011

Ikke helt etter planen....


Selv om jeg ikke er den som legger flest planer på denne jord og liker å gjøre ting på impuls, hadde jeg en liten plan for denne fri-fredagen. Den skulle tilbringes ved sysmaskinen, og den skulle tilbringes over en fristende lunsj på Jordbærpikene sammen med søte gamle mamma. Jeg skulle bære rullatoren hennes over snøhaugene og sammen skulle vi boksere oss inn på byens handlesenter; Hvaltorvet. På grunn av glatt og humplete føre og for å ikke øke pasientandelen som ligger og venter på operasjon etter beinbrudd har mamma  holdt seg inne med et stort nødskrik, for hun er en rastløs dame.
MEN... alt går ikke alltid etter planen, og i dag våknet minstemann med feber i 39. Allmenntilstanden var helt grei, så vi har ikke ligget på latsiden. Minstemann elsker ostebrødet, og dermed ble det satt deig til to ostebrød. Skulle ønske jeg kunne sende duften av nystekt ostebrød ut til dere..... Fantastisk!


Etter en dose Wii,  god ostebrødlunsj, to omganger Yatzy og to omganger junior-Geni med meg,  lurte minstemann på om ikke han kunne sy litt. "Hva vil du sy?" spurte jeg. "En koselig bamse i brunfarger" var svaret. Dermed var det bare raust å invitere til et dykk i de brune retrosstoffene mine, og fornøyd plukket han ut mitt brune favorittstoff. Han dro også ut et stripete stoff som skulle være bamsens mage. Så tegnet han mønster og klippet det nøyaktig ut.
Veldig ivrig kastet han seg over prosjekt bamse med litt instruksjon. Tror den blir fin jeg, når han kommer i havn!

Fredagen er her igjen dere, og det er bare å nyte favorittdagen!

torsdag 10. februar 2011

Hummer og kanari igjen


Et lite livstegn og litt hummer og kanari på tapeten! Jeg har hatt fulle dager i skolestua de siste dagene, og da blir det lite tid for blogging. Så om noen synes jeg har vært lite "selskapelig" av meg er det helt riktig observert.
Starter med litt kjølige, svale blåtoner her. Den skjønne skålen med lokk fikk jeg i gave av  herlige Marthe som hadde den nydelige bloggen "Thinktank" tidligere. Hun hadde den med seg da hun var på heldagsbesøk hos meg en vinterdag.Mhy eller Flowerpot....... Mhy eller Flowerpot...... Jeg er fascinert av begge, men holder kanskje en ørliten knapp på Flowerpot. Vi kunne puttet en av dem på kjøkkenet foran et vindu og en i vinduet i lillestua. Etter lyshjertet som hang der til jul ble tatt ned ble det så mørkt i vinduet...
Flowerpot kommer i flest farger, og vi har i så fall ikke funnet ut hvilken farge vi går for.

Her kommer oppskriften på verdens letteste og herligste ostebrød. Jeg har gitt den ut før, men flere etterlyste oppskriften da jeg viste dette bildet noen innlegg tilbake. Å lage dette brødet føles ikke som å bake, for det er så utrolig lettvint og raskt  (bare etterhveing) samt at det er en  ikke-grisete deig.

Her er oppskriften:

FYLT OSTEBRØD

50 g margarin
50 g gjær
2 dl melk
100 hvetemel
150 g sammalt hvete, grov

Fyll:
1 beger med baconost
purreringer (jeg bruker nesten en hel purre)
karve, havsalt

På toppen:
Smøres med smeltet smør. Dryss på havsalt og karve her også.

Framgangsmåte:
Smelt smøret og tilsett melken. Helles over gjæren og løs opp gjæren. Ha i alt melet.
Del deigen i to og kjevle en sirkel som legges i en smurt kakeform som er ca. 24 eller 26 i diameter.
Smør på baconost, legg på purren og havsalt og purre. Heves i en halv time.
Ha på smeltet smør på toppen og havsalt og karve.
I ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter,
Brødet bør spises varmt.
Det er nydelig å varme opp etter å ha ligget i fryseren også.
Lykke til!

HAR DU HUSKET PÅ GODBITENE  PÅ AUKSJONEN TIL STINE-SOFIES STIFTELSE ??

Superfine ting å by på samtidig som man støtter en god sak!
Her er linken til auksjonen:  http://www.facebook.com/album.php?aid=323202&id=355841768626&page=5 

Det digre Kaspara-nettet som er flott som blant annet strandnett lå på 180 kroner tror jeg, da jeg nylig var innom auksjonen. Løp og kjøp dette eller andre ting!

Til slutt;
HA EN BEDAGELIG INNFYVNING TIL HELGEN!  SPENN SIKKERHETSBELTENE!

tirsdag 8. februar 2011

Uglesett????


Selv om jeg aldri helt har blitt besatt av ugle-galskap, kan jeg veldig godt like rosa og oransje ugler. Disse har nå flydd inn i nettbutikken sammen med tre stoffpakker.   Så en liten historie fra hverdagen;

HJERTESUKK FRA MINSTEMANN:

Minstemann:        Mamma, kan du ikke starte en ny blogg som
                                   kan hete "Gråsvarten"?
     

Mamma`n:            Gråsvarten???? (himmelfallende)

Minstemann:         Kanskje jeg hadde sluppet å farge alle tegningene
                                   jeg gir deg da.......

HA EN STRÅLENDE DAG!

mandag 7. februar 2011

Se min kjole, den er glad som våren!


Denne glade retrokjolen fant jeg på Fretex i Tønsberg for en stund  siden. 79 små kroner måtte jeg punge ut med for denne fargeklatten. Jeg synes lommene som er montert utenpå kjolen er så herlige!
Kjolen har til nå levd et anonymt liv inne i et rotete klesskap i gangen i annen etasje. Ute av syn og ute av sinn. Dermed ble gleden ekstra stor da jeg ryddet i skapet i går og den dukket opp og brakte vår og glede fram på en februardag. Da jeg handlet kjolen prøvde jeg den ikke, men registrerte at jeg hadde ønsket den et nummer større. Blir det for galt, kan jeg bare legge den ut  for salg i nettbutikken tenkte jeg. Det tenkte jeg pessimistisk  i går også, der jeg dro kjolen i størrelse 36 over hodet og ventet på at den skulle sette seg fast og at jeg med kjolen halveis på måtte springe over gaten for å få hjelp av min søte nabo-venninne. Se for dere synet!
MEN..... mirakler skjer i vår tid også! Kjolen gled på og jeg kunne gledesstrålende erkjenne at jeg hadde en ny glad vår/sommerkjole. Herlig!

Siden jeg tydeligvis er i klesmodus i dag fortsetter jeg ufortrødent videre. (Jeg jobbet faktisk halvannet år i klesbutikk i min ungdom, før jeg startet på lærerhøyskolen) Fant et nydelig tørkle på H&M her om dagen som ga meg skikkelig Liberty-feeling. (59 kr.) og ei veske i grønt som passet bra til. (198 kr.) Ja, nå står ikke verden til påske; Kaspara var nemlig ingen stor tilhenger av grønt.... lenge......
Men i beste Bob Dylan-ånd " The times they are a changing".

HA EN SPRUDLENDE DAG!

søndag 6. februar 2011

Ha det på badet, søte sjokolade!


"Regnbuedama" liker rolige, lyse bad fargemessig! Her er det slettes ikke et fyrverkeri med farger, og jeg LIKER  det. Noen rom foretrekker jeg lyse og enkle, først og fremst bad og soverom.
Dette lille badet befinner seg i  annen etasje og ble pusset opp, da vi flyttet inn for 10 år siden. Den første tiden vi bodde i huset hadde badet en grønn blomstereng-tapet, men den måtte vike for minatyr-fliser. Jeg elsker minatyr-fliser!
Et bad er jo en dyr ting å renovere, så det var viktig for oss at vi valgte innredning og farger vi kunne leve lenge med. Det herlige er at jeg ville gjort akkurat det samme om badet skulle pusses opp i dag. Jeg er glad i de store rause flisene på gulvet, minatyr-flisene på veggene og rundt badekaret, armaturene og skapet under speilen. Vi har et større bad, like lyst som dette i kjeller-etasjen. Kanskje blir det innlegg en annen dag..

HA DET PÅ BADET DIN SØTE SJOKOLADE OG HA EN GLITRENDE NY UKE!

lørdag 5. februar 2011

Har dere hørt det?

Pst, har du hørt det? Den herlige og engasjerte familien de fem S`er  som står bak bloggen Lille- Design er initiativtakere til en stor og spennende auksjon  (trykk på ordet auksjon, så får du se alle de fine tingene som er donert) som går av stabelen;

9. FEBRUAR KL. 18.00 - 13.FEBRUAR KL. 20.00

Inntektene fra auksjonen går til Stine Sofies Stiftelse som ble grunnlagt i kjølevannet av de hjerteskjærende Baneheia-drapene for elleve år siden. Målet for stiftelsen er å bedre barns hverdag og gi dem et trygt hjem. Du kan lese mer om dette på Lille- Design-bloggen.

Mange bloggere har donert superfine selvlagede ting til auksjonen du kan være med å by på.
Fra Kaspara er disse tingene gitt til auksjonen: et ekstra stort retronett/strandnett som rommer masse samt en rull (10 meter) orginal retrotapet.

Her er noen andre flotte ting du kan være med å by på som andre bloggere har donert;

Som du ser mange flotte ting som kan bli dine samtidig som du støtter en god sak!

Etter en vandring blant de fine auksjonsbildene kan du jo også titte innom den flotte bloggen Åpent hus som har et  finfint lotteri på gang, som går ut i morgen kveld kl.19

HA EN FLOTT LØRDAG!