Interiør, fargemagi og lageglede

Interiør, fargemagi og lageglede

fredag 29. april 2011

Hallen er ferdig!                          Da er vi i havn med hallen og resultatet er blitt ganske frodig synes vi selv. Vi må liksom trekke på smilebåndet når vi kommer inn i dette gladrommet. En fin og varm velkomst til gjester synes vi det også er.
Selv om majoriteten av de som sendte inn interessante kommentarer på innlegget om de fire  tapetkandidatene ville ha den ene aqua-fargede tapeten, bestemte  familierådet i Kaspara-huset at det ble rosaoransje tapet etter demokratisk avgjørelse.
Tapeten er handlet på interior  http://www.interior1900.se/  Det er mange fine retrotapeter å finne der.
Jeg er så utrolig glad for Eames-knaggen og blir i godt humør av å se den henge der med selvsydd skjerf , retropose, prikkete tørkle og  min pappas gamle hatt.
Pappa var nemlig definitivt "mann med hatt" som lusekjørte bil til tross for at han var vant til 100 000 tonnere til sjøs.
En gammel spisestuestol ble malt oransje her om dagen. Det er omtrent samme oransjefarge som man finner i tapeten, men jeg må innrømme at stolen ble hakket mer knæsj og fargesterk enn jeg helt så for meg. Muligens demper jeg den ned en tone på et nytt strøk eller jeg foretar meg ingenting. Den som lever får se!
I mine øyne gikk det helt fint med de gamle familiebildene på tapeten, for enkelte andre kan det kanskje bli for brokete. Det er jo smak og behag.
Da jeg fikk opp bildene i sorte rammer var det som det ble litt mindre rosarosa, og det kjentes bra.
I trappeoppgangen står det et par bøtter med papir og tapetruller. Det gir litt farge samtidig som det frigjorde plass et annet sted.
Alt i alt er vi veldig fornøyd med vår nye gang og synes den har fått en ny vår.

Solen stråler og det er helg! Kan det bli bedre?
Her står fotball-cup for eldstemann og hagekos på programmet.
Og ja... på tampen;
DET ER LAGT UT 16 FINE  STOFFPAKKER I NETTBUTIKKEN!

Ha en glitrende helg!

torsdag 28. april 2011

Herlige Nib-damer på besøk


                                            
Disse to herlige damene ringte på hos
 Kaspara i dag, og sammen med dem kom jammen meg solskinnet også. Nib-jentene lager utrolig flotte presentasjoner av ulike blogger-hjem på sine roadtrips, og i dag var det altså jeg som fikk gleden av å få disse to utrolig likandes jentene innenfor husets fire vegger.Solveig til venstre og Ann Helen til høyre var fulle av latter, glede og entusiasme og hoppet rundt fra rom til rom og fyrte av reneste blitsregn med bilder. Litt Paparazzi-aktig trekk var det over de to søte damer som spratt fram bak gjemte hjørner og fotograferte livredde Kaspara som liker seg best bak kameraet.
Reportasjen fra Kaspara-huset kommer på Nib-siden om noen uker forøvrig.

Masse latter og praten gikk lett og uanstrengt! Heldigvis ble det tid til lunsj og senere kaffe og kake mellom fotograferingen. Fra å være en overskyet kald morgen forvandlet dagen seg til å bli solfylt og mild akkurat slik jeg hadde håpet på. Det er så koselig å sitte ute i hagen!
Tusen takk for en virkelig trivelig og morsom dag Solveig og Ann Helen!
Det er noe med å treffe folk "live", høre stemmene, latteren, se ansiktsuttrykk og mimikk som ikke en blogg kan fange.

I morgen lover jeg bilder av den nyoppussede gangen, for nå er vi i havn.

Fin kveld til dere alle som stikker innom!

mandag 25. april 2011

Kardemomme kom som retro-julenisse påskeaften Påskeaften fikk vi besøk av den pensjonerte bloggeren Kardemomme som mange husker og savner. Med i bilen var også mann og den søte tenåringsdatteren. Kardemomme og jeg ble venninner gjennom bloggingen, og selv om Kardemomme har lagt opp bloggingen har vi jevnlig kontakt.  Jeg håper inderlig at det gode vennskapet som oppsto mellom oss varer livet ut.Vi har spøket med at om vi ender opp som enker, skal vi som to hvithårete eksentriske gamle damer flytte sammen og drive kattepensjonat.
Det var så koselig å treffe Kardemomme med familie igjen nå etter noen måneder med kun jevnlig mailing.
Vi satt og spiste lunsj i utestua og praten gikk intenst og livlig.  Kardemomme har det flott og liker all tiden hun har fått etter hun la opp bloggingen.Med lange arbeidsdager kan det være en kabal å få til blogging ved siden av alt annet som fyller en travel hverdag.  Kardemomme  koser seg i hagen sin for tiden og er i ferd med å få dypgrønne fingre.
Så har Kardemomme blitt litt retro-lei, faktisk så mettet at hun tilbød meg å handle ALLE RETROSTOFFENE sine. Etter å ha forsikret meg om at det var hennes oppriktige ønske,trang jeg ikke lang tid på å bestemme meg! Så på lørdag fikk jeg ikke bare besøk av ei god venninne men også selveste retro-julenissen. Vi halte og slepte gjennomsiktige plastsekker fulle av stoffer inn i Kaspara-huset. Dere kan vel tenke dere at jeg var rimelig opprømt og sprekkeferdig av glede. Ikke bare hadde Kardemomme med alle sine fantastiske retrostoffer, hun hadde også handlet Eames-knaggen for meg i Oslo, for den er ikke i handel i Sandefjord. Dette var julaften på sitt beste!
Tusen takk for superkoselig besøk Kardemomme, og tusen takk for at du tilbød meg å kjøpe alle retroskattene dine!
Flere at de hele dynetrekkene fra Kardemomme er nå  havnet som deilige dyner i hagen i utemøblene.
Kanskje drar du kjensel på noen..? Dyna som henger over murveggen er Kardemommes siste funn, og hun hadde et nydelig bilde av det lagt på en stol i et av sine siste innlegg.
Nå skaper de hele dynetrekkene gladfølelse i hagen og jeg sitter og beundrer dem støtt!


    Sniktitt på knaggen. Jeg er såååå fornøyd. Nå gjenstår det å male en stol oransje, og med dette røper jeg for den oppmerksomme leser hvilke fargetoner vi har landet på i hallen. Bare stolen er ferdig og far i huset har montert siste list, er gangen klar for visning. Vi er superfornøyde!

Så har jeg sortert stoffer til den store gullmedalje, og i Ivarhylla på arbeidsrommet er nå Kardemomme og Kaspara-stoffene blitt nye venner. Noen stoffer lagrer jeg i sekker  på loftet, og så blir det klart også en del stoffpakker til salgs snart av de stoffene jeg ser jeg har ekstra mye av.HA EN FIN OPPSTART PÅ HVERDAGEN ETTER SOLFYLTE PÅSKEDAGER!

fredag 22. april 2011

Påskedager på hjemmefronten

 
  Vi slapper av hjemme i påsken med bedagelige dager i hagen og ved sjøen. Ungene hopper sorgløst  på trampolinen, minstemann byr mamma`n på et realt slag badminton, og eldstemann vil gjerne drible mamma`n. Innom i hagen kommer familie, venner og ungenes kompiser og det bakes gjærbakst og kokes kaffe. Vi voksne har i samarbeid tapetsert veggen i hallen og konkludert med at vi ikke er verdens mest proffe "tapetsører".
Familieveggen ble hengt opp igjen i kveld, og det funket glitrende på tapeten vi valgte synes jeg. Dere skal snart få se bilder fra den nyoppussede hallen.
Folehavna i Sandefjord langfredag. Pølsegrilling er topp!

I morgen påskeaften får vi besøk av en  "pensjonert" blogger mange savner stort. Hun kommer sammen med familien sin, og jeg gleder meg som en unge til å treffe henne igjen.
Jeg skal røpe hvem dette er i neste innlegg.

GLAD PÅSKE TIL DERE ALLE!

tirsdag 19. april 2011

Tilbake fra Gøteborg   Sandefjord har ferjeforbindelse med Sverige. Daglig loser de to båtene Viking og Bohus nordmenn over til Søta Bror. Fra Strømstad som ferjene ankommer tar det ca. et par timer til Gøteborg. Dette lar ikke den Kaspariske familie gå upåaktet hen, for Gøteborg er en herlig by for litt avkobling noen dager. Vanligvis tar vi en slik Gøteborgtur to-tre ganger i året. Vi pleier å få med oss "Jul på Liseberg" og så må vi innom å hilse på når våren titter fram.
Det øverste bildet er hentet fra den sjarmerende gamle bydelen Haga som er et "must" for oss. Her er det brolagt lang gågate, masser av små steder for å "fika" og spennende små butikker. Det var her "Albert og Herbert" ble innspilt forøvrig.
Neste bilde viser butikken "Svenssons i Lammhult" som selger de fineste design-ting: masser av stilige lamper og møbler samt mindre interiørting. Jeg handlet en liten Marimekkoskål men den får vise seg fram senere. Denne godtebutikken for interiørglade ligger forøvrig ved Järntorget.               

Stålende sol ! Vi kunne da ikke bare tusle på det store varemagasinet Femma`n som ungene elsker. Ut i sol og frisk luft! Vi ruslet opp alle trappene til en høyde der det ligger et gammelt forsvarsverk Skansen Kronan.
I trappene holdt en mellomdistansegruppe-løpere fra Fredrikstad på å trene og melkesyre-faktoren var høy.Bokbutikker er gøy! To flunka nye interiørbøker fanget min interesse, men innsiden klarte ikke helt leve opp til forventningene for meg. En del fine bilder og sider ja, men for mange sider som alikevel fikk meg til å gjespe..... Farvel fine-på-utsiden-bøker!
Kanskje blir man litt blasert` av å se så mange fine blogger....???

                    Vil du dra på et opplevelsesrikt og komplett uryddig loppis så prøv Kommersen!
Vi har dratt innom dette kaotiske loppemarkedet i alle år. Det har åpent  hver lørdag og søndag fra 10-15
Adressen er; Första Långgatan 27
Kaspara må lide av en alvorlig sinns-forstyrrelse om dagen; NULL ting ble handlet på loppiset. Ja, faktisk handlet jeg ikke en eneste gammel ting på hele turen. I stedet ble det skobutikker og klesbutikker som jeg hadde fokus på.


  
 I Gøteborg bor vi alltid på Novotel litt utenfor bykjernen. Som gammel sjømannsdatter elsker jeg miljøet rundt dette hotellet med innfarten til Gøteborg sjøveien. Forbi passerer store ferjer støtt, og det er mye å hvile blikket på.
Frokosten er deilig, og jeg har fått min dose tykk god blåbærjuice for denne gang.


OPPUSSINGSNYTT:
Mens vi var i Gøteborg fikk de nymalte  gulvene i hallen og trappen herde seg. Nå har vi prøvegått trappen og den er ikke det minste glatt, etter å ha puttet antiskli-korn i den. Jeg er heller bekymret over hvor lett/vanskelig den vil bli å vaske...
TAPET-VALGET ER TATT, og det gikk ganske så smertefritt. Hele hurven er fornøyde. I dag har vi fjernet den gamle tapeten. Med far i huset skal alt gjøres nøye! Ingen slingerivalsen her!
Snart kommer den utvalgte tapeten på og det blir såååå spennende!

TIL SLUTT; KOSELIG KVELD TIL DERE ALLE!

torsdag 14. april 2011

Sol i kinna og kyllingsalat


           I dag har vært en strålende solskinnsdag i Sandefjord. Mamma som er en moden dame på 89 år har tilbrakt mesteparten av formiddagen her i hagen med kyllingsalat til lunsj, rause tekopper og masser av sol i kinna. Det var en kjærkommen kontrast til den lange tøffe vinteren det har vært for eldre mennesker. Snømengden har gjort det vanskelig når man kjører rundt med rullator-doninger. "Dette er den beste dagen jeg har hatt på lenge!" sa mamma opprømt og gledet seg over D-vitamin-inntaket. Varme i kinna og med tekopper etterfulgt av kaffekopper myste vi  solhungrige mot sola.
Vi satt på utsiden av utestua som gir så god le for vinden og mamma hadde puttet godt med ullklær på seg for sikkerhets skyld, siden vi skulle sitte ute. Selv priset jeg våren i singlet, litt alderskontraster der.
Håper du har fått litt solskinn i dag du også!

Her går det med sakte skritt forover i prosjekt; gang. I kveld maler far i huset første strøk med maling i trappa og gulvet i hallen. Så i natt skal vi sove nede i stuene og ungene er opprømte og gleder seg vilt.På camping i stua er topp!
Så er tapeten fra Belgia annkommet byen i dag, men jeg rakk ikke hente den på postkontoret. Kjekt å vite at den befinner seg i hvalfangerbyen nå.

FIN KVELD TIL DERE SOM TITTER INNOM!


tirsdag 12. april 2011

To loppefunn, status for hallen og stoffpakker i nettbutikken
  

         

                
Aller først må jeg få si tusen, tusen takk for alle innspill og spennende tanker rundt tapetveggen i hallen! Overveldende at så mange tok seg tid til å komme med sine meninger og tanker rundt  dette!
Beslutningen om hvilken tapet vi velger blir neppe tatt før tapeten fra Belgia er kommet inn døren. Vi er like spente som mange av dere hvilken tapet vi ender opp med!
Søndag måtte jeg stikke en tur innom loppemarkedet i Runarhallen igjen, og der lå det sannelig et vatteppe og ventet på meg. Jeg er jo hektet på vatt, og klarer sjelden gå fra den slags så sant jeg liker fargene i vatteppet.  Så fant jeg også to opalglassvaser. Da har jeg seks stykker av disse i samlingen min. Fint å pynte bordet med og ha en blomst i hver. Ikke mer en 5 kroner stykket betalte jeg for disse.


Status for hallen og trappene: i går kveld fikk det hele et lag grunning, så nå er det klart for gulvmalingen i hvitt. På trappetrinnene skal vi blande inn litt "anti-sklipulver". Jeg er livredd ungene skal ramle ned trappene, for det har jeg testet ut selv og kan IKKE anbefales. Da minstemann var to måneder havnet vi begge på legevakta i Tønsberg etter jeg hadde dettet ned trappene (fra avsatsen) med han i armene. Jeg gjorde alt jeg kunne for å beskytte minstemann så han fikk ikke en skramme, mens selv var jeg morsom lilla i ukesvis (fin farge da!)


    

                              
Så har jeg lagt ut 12 nye stoffpakker i nettbutikken, mye blåtoner.Dersom trappene blir malt i kveld, vil jeg bli forhindret fra å åpne mailer siden vi har stasjonære maskiner i annen etasje, men framover i flere timer enda går det fint. Husk å skrive opp adressen din i første mail du sender dersom du bestiller stoffer, så går alt raskere!
Om trappene blir malt i kveld, så svarer jeg så snart jeg har tilgang til arbeidsrommet igjen.

Her uler og blåser det, og det er nesten ikke til å fatte at jeg satt ute i bare stroppetopp i går og leste.

FIN TIRSDAG TIL DERE ALLE!

søndag 10. april 2011

Valgets kvaler.....


         

     Her ser du de fire tapet-finalistene til hallen som kjemper tappert om mest oppmerksomhet...
To rosaoransje kjemper mot to aqua-isblå rivaler. Til nå er ingenting avgjort..... Familieråd er holdt og alle fire har fått si sitt og plukket ut sin favoritt (nei, ikke Kaspara som er altfor vinglete og lager bilder i hodet av alle i ulike settinger)
Elstemann og far i huset heller til den rosaoransje som henger mellom de to blå. Minstemann liker best den blå til venstre med innslag av syrin og grønt. Den andre rosaoransje har enda ikke ankommet huset, vi venter på den fra Belgia.
 Kaspara ser alle på veggen....
Med en rosaoransje variant ser jeg i hodet det hvite skrivebordet som pleier stå inntil veggen med oransje stol til. (friskt til det hvite gulvet) Jeg føler det er viktig å dempe rosa-følelsen og lage det frodig og ikke søtt. Det tror jeg oransje bidrar med.
Jeg ser også de isblå variantene med skrivebordet malt isblått....
Klesskapet med dørene med lister ser vi også for oss enten å male med sort magnetmaling slik at vi kan henge opp alle viktige beskjeder og bursdagsinnbydelser osv.  eller tapetsere med en tapet.
Dessuten er vrien utfordring:
Vi hadde en familievegg over skrivebordet med gamle sorte rammer som vi var veldig glad i. Kan en av disse tapetene tåle den???? Må vi søke etter andre steder å henge alle de koselige bildene av besteforeldre og oldeforeldre?? (Blir IKKE lett..)

HVA SIER DU?  HVILKEN TAPET HADDE DU VALGT OM DU MÅTTE VELGE EN?
HVA TENKER DU OM FAMILIEVEGGG PÅ DISSE MØNSTREDE TAPETENE. KAN DET BLI FRODIG ELLER USANNSYNLIG ROTETE????

Gøy å høre hva dere sier der ute, hvor så mange dyktige folk er samlet!

FIN NY UKE TIL DEG!

lørdag 9. april 2011

Årets første loppemarked!     Det er ikke ofte det er hele tre loppemarkeder på en og samme dag på mine breddegrader. MEN... i dag var unntaket. I strålende solskinn gikk årets første loppemarkeder av stabelen i Sandefjord.
Far i huset og jeg startet med det store loppemarkedet i Runarhallen for deretter å rusle over til Haukerød skoles loppemarked og avslutte på Varden ungdomsskoles loppemarked. Jeg møtte venninne Nøtteskrika med bloggen Stilleben, Mina med bloggen Minasparadis og Beppe med bloggen Beppe Design  midt i stoffhaugene i Runarhallen. Hyggelig å se dere alle sammen! Vi kunne jo ikke prioritere så mye prat i en sådan stund!
Jeg er faktisk ganske nøktern på loppis. Det er dessverre begrenset hvor mange møbler man kan putte inn i et hus, så derfor er jeg mest på jakt etter stoffer og artige lamper, flora og kartbøker, krakker, små veggskap, fine bokser osv.
I dag ble det litt fornyelser på stoff-fronten, særlig hodeputene med de gule blomstene synes jeg var lekre. ( jo da....jeg tåler bittelitt gult...) Med bilder i hodet fra 13 hvor Hvem Hva Hvor-bøker i de fineste farger lå stablet MÅTTE jeg hive meg over noen av disse som jeg handlet til 1 kr. stykket!  Nå er jeg veldig glad i historie og jeg samler også på historiebøker, så disse bøkene vil ikke bare ligge der å være lekre. Jeg kommer garantert til å dykke ned i dem, jeg elsker slike bøker!
Så ble et horndyr med hjem som jeg kanskje maler hvitt og lager et stilleben med på et brett samt en lang Erik Kold boks med hvit dekor.
Gleder meg til å se dere andres loppefunn på denne loppelørdagen!

FIN LØRDAG TIL DERE ALLE!

fredag 8. april 2011

Retroposer i nettbutikken og en hall under oppussing

      Fire nysydde retroposer er lagt ut i nettbutikken og venter på glade nye hjem.
Så noen bilder fra arbeidet i hallen. Dører,panel og gelender har fått første strøk med helblank (90) hvit.
Nå gjenstår strøk to før vi går løs på gulvmaling. Veggen ved siden av trappen skal få Eamesknaggen hengende på seg og flaten over brystningen nede i hallen skal få en frodig retrotapet som klede.

GLAD HELG TIL ALLE SOM TITTER INNOM!