Interiør, fargemagi og lageglede

Interiør, fargemagi og lageglede

tirsdag 31. mai 2011

Gemakkene til Gutta Boys
  


      

         
         Sjeldent  har de blå rommene til Gutta Boys vært avbildet på bloggen.. Begge rommene ble pusset opp for ca. åtte-ni år siden. Det var før gøyale giraff-wallstickers og retrotapetenes inntreden i mitt liv. Vi valgte blå baser til de begge, hvilket de er veldig fornøyde med og vil alldeles ikke bytte bort sine blåsvampete tapeter  eller ha det hvitt som de fleste andre rom i huset er. Tror de føler de blå veggene gir lunhet, en slags trygg hule å krype inn i.
Gulvene er malt i lys grått, og begge har hvite køyesenger. Da har de alltid plass til en god kompis overnatter.
Da gutta var rundt 3-4 år fikk jeg kjørt meg litt i en barneroms-reportasje i lokalavisa. Den ble nemlig vinklet ut fra om tradisjonell kjønnsrollemønster blant annet i forhold til farger fremdeles regjerte. "Hvem hadde valgt fargen på rommene?"   Vel, vi voksne..... ungene var bare noen få måneder da rommene ble pusset opp. "Hvorfor hadde vi ikke valgt rosa?"  "Hadde du malt et rom rosa om sønnen din  var litt større og hadde insistert på det?" spurte intervjueren. Kjente jeg vred meg litt i stolen.... Mye å svare for på direkten... Det viktigste er jo selvfølgelig at de som skal bo på rommet er fornøyde....

Det er ikke mye leker igjen på rommene til Gutta. Litt vemodig var det da eldstemann insisterte på at all lego skulle på loftet. Der skulle det gjemmes til hans egne barn som han sa.
Gutta som snart er 9 og 10 år vil at barnerommet skal huse alle de engelske fotballkortene og bladene deres, bøker og tegneserier,  musikk, pokaler, små skateboardbrett og ramper and that`s it!
Fra rommene strømmer det høy musikk og titter jeg inn sitter de kanskje og sorterer fotballkort.
Det er herlig med liv i huset, og i mitt stille sinn tenker jeg på at dette må jeg passe på å nyte. En dag vil det være stille i gangene, vi har jo de to gode gutta våres bare til låns noen år.

FIN KVELD TIL DEG!

mandag 30. mai 2011

Høyfjellssola ble vakker lampe

 Lampa fra lørdagens loppemarked var en høyfjellssol av god gammel årgang, ingen tvil!  Husker med skrekk og gru å ha sett noen høyrøde opphovnede ansikter år tilbake.
Stusset jo litt på den sotete skjermen (se forrige innlegg) og det tror jeg andre loppejegere som måtte se den gjorde også. MEN... nå er den sotete skjermen og de ultrafiolette strålene fjernet og tilbake står en vakker lampe ervervet for en tier.
Innrømmer at jeg er litt småforelsket i både lampa og de to skolestolene fra helgens loppemarked, så dere får stå ut med meg.....  Man kan jo bli en smule tummelumsk og utilregnelig i slike tilstander.....

GOD KVELD TIL DEG!


lørdag 28. mai 2011

Dagens glade loppefunnPosted by Picasa


En fornøyd loppejeger er det jeg er i dag. Det årlige vårmarkedet på Solvang eldresenter i Sandefjord gikk av stabelen, og her pleier jeg ofte gjøre noen funn.
Vi spiste deilig helgefrokost i utestua, og Kaspara kikket  med jevne mellomrom diskret på armbåndsklokka med små rykninger i en skjelvende loppekropp.  Det var bare late som jeg hadde all verdens tid og hadde den gode roen som preger slike lange helgefrokoster.
Klokka ti til åpningstid var far i huset og jeg på plass på eldresenteret og våre veier skiltes i hvert vårt skatte-raid. Da jeg passerte dynetrekkbordet så jeg det lå mange frodige 70-tallstrekk der, men denne gang lot jeg min gode venninne og nabo få lete i fred og gikk videre.
Arrangørene hadde virkelig full kontroll og i kjelleren der et rom var fylt med glass, porselen og lamper ble folk sluppet inn puljevis, så det ikke skulle bli for kaotiske tilstander.
Hva fant jeg så????
Jo, jeg fant to superfine gamle skolestoler som er mye nettere enn de jeg har fra før med røde rørbein.
Ble sååååå glad for disse stolene og lærerhjertet klappet litt ekstra.
Ensom i en krok sto en stor retro-oppbevaringssak som ingen så mye som lånte et blikk, kanskje ikke så spennende ved første øyekast, men i mitt hode dannet det seg bilder. Jeg så oppbevaringsboksen sammen med glade gamle retotapeter ( den gule og rosa på bildet er forøvrig til salgs i metervis i min lille nettbutikk)
og mot hvite gulv, og tenkte at dette kunne bli vakkert og frodig.
På et bord sto en rosa morsom lampe heller ingen var opptatt av. Den måtte bli med hjem, så nydelig farge! (hmmfr! Muligens er det en gammel høyfjellssol i følge en leser... Stusset litt på det sotete glasset....Er det mulig å bygge den om tro???)
Ute i en banankasse med masse skrot fant jeg det lekre blomstrete fatet som jeg falt for umiddelbart. Synes det er så lekkert med kombiansjonen tre/ tapet.
To dynetrekk ble også med hjem og det med lilla dekor så jeg i en nederdel til en T-skjortekjole. Jeg er jo så glad i lilla.
Nå nyter jeg synet av de nye tingene som har funnet seg vel til rette og tenker på det geniale ved gjenbruk.
Bra for miljøet, bra for lommebok og for spenningssøkende sjeler! Så gjenstår det å si at hele moroa kostet under 100 kroner.

Må også  få takke så masse til alle dere hjelpsomme og søte personer der ute som ville hjelpe meg med å få til kommenteringen. Det ser ut til å gå nå etter jeg fjernet "forbli pålogget". Fremdeles ser jeg ikke følgerene av bloggen, kanskje noen sitter med tips der også?

Forøvrig skvatt jeg litt da jeg veivet innom Nib`s sider og så meg selv i stort bilde. I morgen søndag kommer det bilder fra roadtripen her hjemme på Nib-sidene.Det var en så fantastisk sprudlende og boblende dag sammen med Ann Helen og Solveig, to kjempejenter!

GLAD HELG TIL DERE ALLE!!!

fredag 27. mai 2011

Du vakre oppvask, tapt budrunde, fargekode og kommentar-problemer
Hvem har sagt at et lass med oppvask er skjemmende og lite flatterende?
Da jeg vasket opp i går (siden oppvaskmaskinen flittige Oskar  var full), slo det meg at det var ganske fint med nyvaskede stabler på kjøkkenbenken, nesten litt fest....
                             Her er Louis Poulsen lampene jeg tapte i  budrunden på Lauritz.com i går. Jeg har vært avstandsforelsket i slike lamper i mange år. Da budet kom opp i over 1500 danske kroner ( ikke så skremmende i seg selv)  og jeg visste at det ville bli minst dobbelt så mye å få dem hjem til Norge med frakt, moms og toll om ikke langt  mer, la jeg inn årene.
Tror vi gjør litt forarbeid før neste Danmarkstur i stedet....
Jeg ser for meg disse lampene på kjøkkenet; en over det ene vinduet og to over vinduet som er større.
På kjøkkenbildet ser dere at vi har en lys fra før av som også med litt egeninnsats kan skifte kulør. Den ble handlet til 300 kroner på forrige Danmarkstur.

SÅ; JEG HAR PROBLEMER MED Å LEGGE IGJEN KOMMENTARER HOS ANDRE OM DAGEN PLUSS SVARE PÅ KOMMENTARER `FRA IKKE-BLOGGERE I EGET KOMMENTARFELT.
Jeg blir henvist til å skrive google-koden min og logge meg på og når jeg så  skal sende meldingen hos andre av gårde, blir jeg på nytt henvist til å logge meg inn på Google-kontoen min. Håper det er noe som er forbigående! Har sett at et par andre har slitt med det samme de siste dagene.Har fått spørsmål om koden på den lilla malingen som er en Lady 40 blank til interiør og tre.
Koden er:  B-base  SG170 195254

GLAD HELG TIL DERE ALLE!

torsdag 26. mai 2011

Nymalt krakk, tøff trekasse og peoner
Posted by Picasa

Før de utenlandske gjestene mine kom på tirsdag, fikk jeg malt ferdig noen småprosjekter. Et av disse prosjektene var krakken som du ser på første bilde. Den fikk en omgang lilla maling og et retrotrekk på seg og matcher det lilla vatteppet i salongen. Jeg har vært hard på lillamaling om dagene og har vandret rundt med lilla hårtupper. Jeg har en tendens til å glemme å sette håret i en hestehale og  det sveiver ned i malingsspannet titt og ofte.Ikke nok med det; litt uvørn og sleivete som jeg er har jeg også prestert å helle ut et halvt spann lilla maling på kjellergulvet. Kanskje ikke så rart at far i huset ser skrekkslagen ut når jeg fornøyd og med et lurt smil passerer han med malingskost i handa.....
På bilde nummer to har jeg fotografert den røffe trekassa jeg fant på butikk 13 i Tønsberg for en tid tilbake. Den er jeg SÅ fornøyd med. Jeg hadde lenge vært på jakt etter en slik kasse, og da jeg så den i butikk 13 fullstappet av gamle Lp-plater visste jeg at den kom til å bli med meg ut.
Ellers koser jeg meg med vakre peoner om dagen, og jeg som er så allergisk (Atsjoo!) tåler peoner supert.
Jeg klipper også daglig av kvister av Rhodedendron-buskene i hagen og setter i vaser eller som her legger i en fin skål. Den nydelige skålen fikk jeg av blogger Anne med bloggen Hapel som var her på kafe`. Den hadde hun funnet på Fretex i Tønsberg. Jeg blir så overveldet når jeg får slike bruktbutikkgaver, for det er det ikke så ofte jeg får, og jeg bare elsker det!
I dag er jeg spent; har et bud inne på noe jeg ønsker meg så veldig. I skrivende stund har jeg det ledende budet, men om det blir jeg som blir den glade eier gjenstår å se.
Jeg skal gi dere referat i morgen!

HA EN MORSOM DAG!

onsdag 25. mai 2011

Kartoteket opp fra kjelleren!

Posted by Picasa


Leste du Ingrid med bloggen Fjeldborg sitt innlegg om Førglansdagskafe` hos meg, registrerte du kanskje at jeg har et lite loppelager i kjelleren. Ingrids favoritt blant alle de gamle møblene i kjelleren var kartoteket som har tilhørt skolen jeg har jobbet som lærer på i 18 år. Jeg husker godt det var i bruk før dataalderens inntreden. Jeg har rotet rundt i kartotekkortene for elever for å finne ut om den og den boka var i skolens eie. "Skal vi se..... Ja, Heksene av Roald Dahl den har vi:"  Etter det sjarmfulle kartoteket ble byttet ut med en dataskjerm, ble det nådeløst stuet bort i skolens kjeller. Der beundret jeg  det i smug med jevne mellomrom, inntil jeg dristet meg å spørre om jeg kunne kjøpe det.
"Det skal du få som gave" sa rektor for hun synes det var litt morsomt at jeg var en av de få lærerene ved skolen som hadde jobbet der så lenge, at jeg hadde brukt dette kartoteket.
Så endte det i kjelleren i Kaspara-huset også og ventet på at kjellerstua skulle bli pusset opp, men akk.... så trege beboere i det huset!
Kaspara fant ingen plass til det i huset for det ruver en del. Da Ingrid var her på besøk ble jeg påminnet om dette fine møbelet mitt og dagen etter løftet far i huset det opp av kjellerens mørke og jeg fant en plass til det i gangen i annen etasje. " Hva er det for noe????" utbrøt Gutta Boys og synes tydeligvis det var spennende med mange småskuffer som behørig ble dratt ut og tittet opp i.
Den aquafargede kommoden som måtte vike plass for kartoteket fikk oppholdstillatelse på yngstemanns rom og sånn sett ble alle riktig fornøyde med tingenes tilstand.
Selv er jeg bare så lettet over et spennende og celebert besøk og en dertil spennende foto-seanse som fant sted i går er over. Det er forøvrig en hemmeligstemplet sak, så mer kan jeg ikke si på en stund.  Nå skal jeg ikke tørke støv på flere dager og skuldrene er senket, nesten som dagen etter en eksamen.

HA EN FORNØYELIG DAG I BLÅSTEN!

lørdag 21. mai 2011

Min bittelille kafe`

Posted by Picasa   

   

 

    Om dere trodde hagen skulle fylles av påmeldte bloggere til Glansdagen på min lille før-Glansdagskafe`
i dag, tok dere faktisk en smule feil. Far i huset ble en tanke svett da jeg inviterte til kafe` i hagen for alle påmeldte til Glansdagen. Min sindige steinbukkmann så for seg hagen yrende av ukjente og en småstresset bollebakende Kaspara. I stedet ble det en liten mini-kafe`hvor jeg fikk tre utrolige koselige bloggere på besøk.
La meg presentere de tre:
Bente med bloggen Hjemmescenen som jeg har truffet tre ganger tidligere og stadig mailer med. Faktisk inngår vi i hennes kaffeomsorgsprogram hvilket innebærer å få tilsendt nydelig indisk kaffe med jevne mellomrom. Jeg fikk nemlig sagt en gang at jeg kunne finne på å handle Luxuskaffe på Europris, og da ble Bente meget bekymret for tingenes tilstand her hjemme. Vi har forøvrig hilst på hele Bentes koselige familie før, og far i huset mumler stadig; den familien liker jeg godt!
Bente var sporty og tok toget fra Oslo til hvalfangerbyen i dag.
Anne  med bloggen Hapel kom fra en naboby. Vi hadde aldri sett hverandre før, og det var et riktig koselig bekjentskap, Anne! Anne bor i et sjarmerende gammelt hus med vakre malte gulv, fine gamle dører og 3 barn og mann.
Ingrid med den nydelige bloggen Fjeldborg er velkjent for mange. Vi har truffet hverandre på loppemarkeder og Ingrid har også vært på døra her hjemme og handlet fra nettbutikken min. Da har hun alltid vært på farten, og det har ikke vært tid for en kaffe latte og litt prat. Det var veldig koselig og endelig ha god tid!

Vi satt i utestua og spiste ostebrød med spekeskinke og melon først, og det var ikke mange sekundene stillhet å spore. Gjestene mine ville gjerne ha full omvisning inne i Kaspara-huset og med instruks om å ta på skylapper enkelte steder ( rakk ikke vaske alle gulv...) fikk de selvfølgelig det.
Så endte vi rundt langbordet med gjærbakst og Bentes helt uimotståelige hjemmelagede Brownies ( her var det ikke snakk om Toro-pose nei....)
Timene fløy og på ny kunne jeg konstantere at du verden hvor mange superkoselige mennesker det er der ute i Bloggland. Bare gled deg  til Glansdagen om du har meldt deg på!

HA EN HERLIG HELG!

torsdag 19. mai 2011

Dødsstilig, mamma!


       

  "Dødsstilig, mamma!" hører jeg fra toppen av annen etasje. Eldstemann står og ser på den nymalte lilla  knaggen( kikk godt etter den på bildet)  som var  blitt hengt opp på veggen. "Hvem har kommet på dette? Du eller pappa?"  Leserene gjetter kanskje svaret lett......
Ikke tvil om at unger flest liker fargeklatter rundt seg!
Slike treknagger som dette  som ser ut som  avkappede stumtjenere ser jeg ofte på loppemarkeder. Da er de gjerne umalte i furu eller kanskje hvitmalte. Jeg har en til liggende til en malingsrunde.( den hvite på det ene bildet)  Malt i fine farger blir de rent monumentale på en vegg og så kan man jo henge opp mye gøy og frodig på dem!
Her har det vært ny ettermiddag med fotballkamp og en kaffedrikkende mamma på sidelinja. Far i huset er i "perioden sin" som vi kaller det med intenst arbeidspress. Hver gang han er det, sender jeg alenemammaer ( og alenepappaer)  en varm tanke og må virkelig beundre dem.

HA EN STRÅLENDE KVELD!

onsdag 18. mai 2011

Endelig innendørs!

Posted by Picasa

Det er supermorsomt å se gutta i aksjon på fotballbanen og jeg får med meg omtrent hver eneste kamp.
Så er det storskjønt å komme hjem etter en kamp i striregnet og sette over kakaokjelen og benke seg i lillestua med kvelds og varm drikke. Nå er det like før den etterlengtede drikken som skal varme en frossen kropp er klar, og jeg hiver ut noen interiørbilder i hui og hast.

Regnet pisker på ruta og jeg sier bare; ha en lun kveld, kjære leser!

lørdag 14. mai 2011

Minner om Glansdag-Kafe i Kaspara-hagen


Posted by PicasaDa er fristen for påmelding til Glansdagen gått ut, og du vet om du skal være med på denne happeningen eller ei. Har du meldt deg på til Glansdagen og synes det hadde vært fint å treffe noen av deltakerene på forhånd er det kafe` i hagen min LØRDAG 21. MAI MELLOM 12 -16
Håper mange Glansdag-deltakere melder seg på!
Det blir hjemmebakst i utestua/hagen og koselig skravling.
Denne gang er kafe`-begivenheten forbeholdt påmeldte til Glansdagen, så får vi heller se om det går flere tog for bloggsamlinger senere.
Jeg setter stor pris på om du sender meg en mail  til kaspregn@online.no  om du kommer den 21.mai, så jeg kan beregne bakevirksomheten litt. Setter fristen ut mandag 16.mai til å sende meg en mail.
VELKOMMEN SKAL DU VÆRE!!!!

Så kommer noen bilder fra hagen igjen og et par små-prosjekter. Jeg driver og syr en superlang vimpelrekke til åpningen inn til  utestua. Rundt 9 meter  kantebånd ser ut til å gå med.
Så har jeg malt en loppestol som du ser på et av bildene hvit. Den var i utgangspunktet mørkebrun og med en koselig form. Holder også på å shine litt opp i guttas lekestue som de ikke oppholder seg så mye i for tiden, men i blant synes de det er koselig å ta et slag kortspill inni den med noen kompiser.
Kommer bilder etter hvert.

HA EN STRÅLENDE LØRDAGSKVELD!
Litt synd at Stella ikke kom til finalen i Grand Prix, men vi heier på Danmark og Sverige i stedet.
onsdag 11. mai 2011

Enkle men glade oppslagstavler og nominasjonPosted by PicasaJeg er så glad i oppslagstavler, og de er såre enkle å lage. En gammel enkel korktavle koster en slikk og ingenting enten de kjøpes på loppis eller nye. Far i huset fjerner rammen rundt og legger på tapet med tapetklister og jeg maler rammen i en farge som står til tapeten. Vips, ny oppslagstavle!
Man kan kanskje bekymre seg om tapeten blir helt perforert og lite pen når man begynner å gå berserk med nåler og tegnestifter, men det synes ikke særlig mye. Man kan også bruke heftmasse (som vi kaller frøkentyggegummi på skolen) til oppheng. Da blir det ikke merker i det hele tatt. Perfekt!


I går datt jeg nesten av rørstolen jeg satt henslengt på og drakk kaffe mens jeg svingte innom Nib-siden.
Blant 15 nominerte blogger til å bli årets trendblogg befant Kasparas Regnbue seg!
Stor stas og veldig overraskende! De andre bloggene er sååååå flotte, så jeg er i et staslig selskap. Stikk innom Nib-siden og sjekk de ut da vel! Så er det leserne som etter hvert skal stemme på sin favoritt. På Glansdagen vil vinnerne i de ulike kategorier offentliggjøres. Lykke til alle flotte blogger som er nominert!

 FINFIN DAG TIL DERE ALLE!
Tusen takk for alle de koselige og varmende kommentarene som smetter inn her. De gjør meg hoppende glad! Skulle ønske jeg rakk å svare hver eneste en, men det er ikke alltid tiden strekker til. Jeg prøver så godt jeg kan!

tirsdag 10. mai 2011

Snart på sitt peneste....

Posted by Picasa

Det er herlige varme dager i hagen for tiden. Gutta Boys løper rundt i  halvlange rutete shortser (ruter er kult i følge dem) og det grilles, spilles badminton, pilspill, fotball, skates og hoppes på trampolina. Dette er året jeg har slått til som en habil dartspiller faktisk, så det er aldri for sent!
Litt endring på grepet rundt pilen og vips slo jeg alle gutta i huset! Jippi!
I hagen har vi et stort Rhododendron-bed som er helt fantastisk og plantet av hagearkitekt-firma for de forrige eierene.Da vi flytttet inn en oktoberdag for ti år siden, sa jeg nådeløst; kanskje vi burde fjerne alle de Rhododendron-buskene, kjære??  Far i huset synes dette var en drastisk beslutning å ta uten å ha sett dem i blomst. Der hadde han såååå rett!! Buskene  viste seg å være i de vakreste farger, og de aller fleste er i sart lekker rosafarge om kler huset, men det er også noen med sterkere rosafarge inn i mellom.
Nå er det hele begynt å blomstre, og rundt 17. mai og et par uker etter nasjonaldagen er det på det vakreste i hagen.
Det er fin rekreasjon å sitte og se på det vakre i blant!

FIN KVELD TIL DERE ALLE!


søndag 8. mai 2011

Velkommen til Kafe` Kaspara før Glansdagen   
 SISTE NYTT:

Jeg blir faktisk "nedlesset" av mailer fra folk som IKKE skal på Glansdagen men vil komme på besøk i hagen 21.mai.  Skulle gjerne tatt i mot dere alle, men denne gangen er det forbeholdt deltagere på Glansdagen. Så kan det jo hende jeg kommer tilbake senere med en annen samling for bloggere boende  i nærheten.

GÅRSDAGENS INNLEGG:
Glansdagen nærmer seg og en del teller på knappene "skal- skal ikke være med". Noen kvier seg litt fordi de ikke har hilst på noen andre bloggere tidligere. Derfor  inviterer jeg  til et førbloggtreff til Glansdagen.
Har du meldt deg på til Glansdagen eller har tenkt til å gjøre det før fristen den 12. mai er du hjertelig velkommen til;

KAFE` KASPARA I SANDEFJORD  LØRDAG 21. MAI MELLOM KLOKKA 12-16.(DU DUKKER OPP NÅR DET PASSER FOR DEG INNEN DETTE TIDSPUNKTET OG VÆR HER GJERNE HELE TIDEN))  DA SERVERES DET HJEMMEBAKST I UTESTUA/HAGEN  (KOSTER INGENTING) OG DU FÅR MØTE ANDRE BLOGGERE SOM SKAL PÅ GLANSDAGEN.
Jeg håper dette er det som gjør at noen ekstra melder seg på i tillegg til de som allerede har gjort det.
Glansdagen blir en tvers gjennom koselig dag med mange likesinnede og med samme inkluderende og gode tone vi har her i bloggverden. Det blir ikke "skummelt" bare veldig hyggelig og morsomt!

Dersom du ønsker å melde deg på førglansdag-bloggtreffet i hagen min trenger jeg en liten mail fra deg, så jeg får bakt nok gjærbakst!  (kaspregn@online.no)  innen søndag 15. mai.  Jeg håper både bloggere jeg allerede har hatt kontakt med, og bloggere jeg ikke kjenner fra før dukker opp!


Så håper jeg du fikk lyst til å melde deg på Glansdagen som har påmeldingsfrist 12 mai.
Gå inn på Nib`s sider og gjør noe  du sikkert ikke vil angre.


FIN NY UKE TIL DERE ALLE!