Interiør, fargemagi og lageglede

Interiør, fargemagi og lageglede

mandag 27. juni 2011

En glitrende helg!For en helg det har vært! Den så masse omtalte Glansdagen ble definitivt en suksess ikke minst takket være de fantastiske dyktige og søte stå-på-jentene som driver Nib; Solveig, Ann Helen og Julie. Forberedelsene de har hatt, kan sammenlignes med full klargjøring til et gedigent bryllup. Heldigvis strømmet det på med en haug glade, sprudlende gjester i stilfulle Logen lørdag, og jeg tror de fleste skjønte at her lå det formidabel jobbing bak. Så tusen tusen takk til de fantastiske Nib-jentene våres!
Selv ankom jeg Oslo fredag, for vi som skulle sitte i panelet var invitert ut til deilig thailandsk tapas sammen med Nib, for å bli litt kjent på forhånd. Jeg satt ved siden av Brigg som er kjent for alle sine kreative sprell og flinke Jeanette med bloggen Fryd og Design.
Mens værgudene var hissige fredag, våknet vi til strålende sol Glansdagen. Etter god frokost på  Thon Opera Hotell var vi klare for å reise til ærverdige Logen for lydprøver. Det var veldig morsomt å sitte i dette panelet, og jeg tror vi som satt der var relativt pratsomme, for Nib hadde drøssvis av spørsmål til på lager som de aldri fikk stilt.
Selv levde jeg livet vilt og spennende, for jeg hadde hoppet i en knallgul selvsydd retrokjole. Underdelen av kjolen var en gammel gardin som nok var preget av sol i vindusposten. Da jeg hadde sydd kjolen ferdig, revnet den nemlig. Det glade stoffet var SÅ skjørt selv om det tilsynelatende så solid ut.
Jeg kamuflerte hullet ved å sy en lomme over det, og vips.. så revnet det en gang til i siden. Da sydde jeg kjolen litt inn.. og det store spørsmålet var; VILLE KJOLEN REVNE PÅ SCENEN????
SVAR; NEI, den holdt hele dagen, helt til jeg satt på sengekanten og tok en liten slurk Pepsi Max før jeg skulle gjøre meg klar til kveldes fest. DA revnet den på ny foran!
På dagen var det spennende foto/styling-foredrag ved stylist Jannicke Kråkvik og fotograf Siren` Laudal og fargerike Lisbeth Larsen fra Jotun  med sin garva, råe latter på slutten av ( nesten )hver setning holdt det hele i gang som konfransier og foredragsholder.

Gamle Logen var så stilig pyntet med blant annet uimotståelige store rosa silkepapirblomster. Vi satt ved runde  bord, pratet og spiste de lekreste cupcakes på dagen og nydelig tapas på kvelden. Veldig veldig koselig var det å hilse på så mange søte og flotte bloggedamer! Enda skulle jeg ha rukket og  hilst på enda flere...


Vi ble grundig skjemt bort med utrolige gaveposer både på Logen og på House of Oslo!
Hele to nye Manokrus ble med hjem, diverse blader, Ittalaskål, Wik og Walsøe-skål, telysholdere fra Rosendahl, grafisk tapetrull  i sort/hvitt og mye mye mer.
På House of Oslo fikk vi nydelig lunsj og 20 % på varekjøp. Litt oppspilt og oppgiret klarte jeg ikke helt ta av på shoppingrunden, men jeg måtte handle det sort/hvite Marimekko-fatet du ser på de øverste bildene. Det har jeg vært forelsket i lenge, og så måtte noen Anne Black-knotter følge med hjem til Sandefjord.


På kvelden var det også vakker sang av Marianne Aas Hansen og latterkule-talkshow av Signe Bonde Tusvik. Så ble til delt ut gjeve priser til superflinke bloggere.
Bransjens pris til beste interiørblogger gikk til  Monica Lindblad med bloggen Moa og kaffekoppen. Så gøy! Moas vakre, rene og stillferdig bilder ofte med rustikke, ekte materialer er så flott!
Så ble vår alles farverike Emmeline årets interiørblogger stemt fram av folket. Det var veldig artig å treffe Emmeline "live", og jeg humret av denne energibunten med snakketøyet så til de grader på plass.
Emmeline holdt også et vanvittig kåseri om hvit lykke som endte med selvsydd gedigen fluesopphatt på hodet!
I den andre klassen jeg var nominert; årets trendblogger ble Linda med bloggen Den gode feen vinneren. Linda er fantastisk; hun har blogget i åtte år og serverer med imponerende hyppighet de fineste innlegg.
Selv vil jeg takke til alle de som stemte på Kasparas Regnbue. Jeg hadde helt ærlig ikke den minste forhåpning om å kapre noen seier og synes de ulike vinnerne var virkelige verdige vinnere.
"Fru Fly" og nettbutikken "Hviit" vant også priser samt  eieren av bloggen Hvite Tulipaner  for beste bilde i fotokonkurransen.Når jeg tenker tilbake på helgen dukker det opp gamle gode bekjente og nye ansikter og navn side om side. Noen av de nye bekjentskapene mine er;  Marthe med bloggen Fruen fra Trondheim og Inger Lise med bloggen Maratonjenta.http://maratonjenta.blogspot.com/ Vi tre spiste herlig tapas sammen etter shoppingrunden og etter en times intens skravling om alt fra barnefødsler, ektemenn og interiør dristet jeg meg til å spørre "hva heter dere egentlig?"
Så satt jeg ved siden av herlige, imøtekommende  Kristin  ved middagen. Kristin har bloggen Kikkis planet.
Jeg fikk hilst på Tone med bloggen Designhund, Lidyll og Trine med Høytrykk samt May Helen med bloggen Kronprinsessene.  Alle disse fire har jeg utvekslet mange kommentarer med, så det var supert å treffe dere søte jentene!
På hotellet jeg bodde var også Prinsesse Elin og vi fikk oss en god prat. Hun påsto forøvrig at jeg var enda  hakket gladere i virkeligheten enn på bloggen, og synes visstnok det var helt utrolig..(??)
Moa, årets interiørblogger kåret av bransjen samt Holmberg fikk jeg pratet lenge og koselig med også. Veldig kjekt å hilse på dere!
Maya i bloggen Elefanter kan fly med balllonger og jeg mailet ivrig sammen en stund tilbake, da vi begge var vettskremte fordi vi hadde sagt ja til å være med i en artikkel i Kamille med fullt navn og bilde. Det var mens vi enda var anonyme bloggere. Nå fikk jeg møtt henne "live", så gøy!
Så hadde jeg gamle kjente i salen som Anne med Hapel , Bente med Hjemmescenen, Ingrid med Fjeldborg,
Heidi med Portofritt,  Tove med bloggen Lykke og lykkeliten, Linda med Fru Vims og kanskje enda fler...
Søndag ble jeg hentet av mine tre menn i ulik alder og sammen ruslet vi på Operaens tak og rastet i Vigelandsparken. Det var skjønt å sitte på en benk i skyggen og spise medbrakte varme Calzone, vårruller, sushi og makronas samt drikke iskald Pepsi Max.
Fredag hadde de samme tre menn vært så snille å frakte meg til Oslo, og da tok far i huset gutta med i Holmenkollen hvilket var stor stas. 

Her har det regnet i dag og Gutta Boys og jeg har besøkt glade bestemor som går i sitt nittiende år.  Hun sto klar med varmt hjemmelaget ostebrød og nystekte vafler.


GLADE JUNIDAGER TIL DERE ALLE!


tirsdag 21. juni 2011

Sommerferie-dager

Skolens sommerferie er over oss, og dagene er bedagelige og annerledes for Gutta Boys og mamma`n.
Far i huset må enda jobbe litt til, selv om han i alle år har tilstrebet å få tilnærmet lærerferie. Han jobber så mye i perioder, at han faktisk har noe lengre ferie enn normalen.
Mens far i huset sliter kontorstolen litt til,  har gutta og jeg bestemordager, kompisdager, stranddager, bakedager, fotballdager  og byturdager. I morgen er det kompisdag, og de får besøk av kamerater.

Husker du at jeg handlet en liten trebenk med lokk på loppemarked i fjor? Endelig er den malt lilla (vel, bildet avslører at jeg har oversett de små bena... fram med penselen igjen!)  Den lille benken befinner seg i den lille lekestua til gutta. Det skal ærlig innrømmes at de ikke renner ned døra i lekestua lengre, men av og til dumper de innom og leser tegneserier der.
Ellers har den lille ommøbleringen i stua fått lov til å stå. Det er litt lysere og luftigere nå om sommeren uten den massive speilen der.
Vakre rosa pioner har jeg fått av venninne Christina som også er min gode nabo. Leste en gang at ordet pioner betyr "utenomjordisk" og det kan vi kanskje være enige om at disse praktfulle blomstene er....

HA EN FIN SENKVELD OG EN GLAD MORGENDAG!

Og nå er det ikke lenge til Glansdagen dere!!! Jeg gleder meg ustyrtelig til å treffe dere alle!

søndag 19. juni 2011

Små loppefunn og herlig Staffordshire-krukke fra god venninneFredag var jeg på det  årlige loppemarkedet i Bugården kirke i Sandefjord. Det er alltid godt besøkt, og det florerer med lopper ute og inne. I år hadde ikke værgudene vært på loppearrangørenes side og  kvitterte med gråe skyer og småregn over den ventende foramlingen av regnjakker.
Ingrid eller bloggeren bak Fjeldborg og jeg hilste på hverandre i forbifarten før vi forsvant i hver vår retning i menneskevrimmelen.
Det gikk ikke hardt utover lommeboka denne fredagsettermiddagen. Ut kom jeg med en avisholder som jeg har tenkt til å tapetsere og male. Fristende nettbutikk http://www.precious.no/ selger noe lignende.
Noen enkle plastboller med lokk samt en rød og hvitblomstret plastbolle ble også med ut.
Den fine lyseblå vegglampen som du ser på et av bildene er et tidligere loppefunn, som jeg hentet ned fra loftet her om dagen. Kom på at den er nydelig i nærheten av det isblå skapet.
Forøvrig har en  flott Staffordshire-sak  entret Kasparahuset.  Det var min gode nabo-venninne som hadde plukket ut denne herlige 70-talls boksen med lokk til meg i en bruktbutikk på Froland, hvor de har hytte.
"Jeg måtte se om du VIRKELIG likte den" sa hun, "hvis ikke hadde jeg tatt den med meg over gata igjen ". Jeg likte den VIRKELIG, ingen tvil!  Med en stor klem og et salig hvin var hun ikke i tvil om at boksen hadde fått et nytt hjem.

Regntungt er det her i hvalfangerbyen i dag.... Kanskje det blir tid til en stund ved symaskinen?

FIN SØNDAG TIL DEG!

torsdag 16. juni 2011

Jac Jacobsen til veggs!

    


     

                Samlingen vår av Jac Jacosen-lamper  teller 3 stk. Vi har en grønn stålampe handlet i en bruktbutikk på Sem (nær Tønsberg) til 20 kr., en sølvfarget bordlampe handlet på loppemarked i Sandefjord til 20 kr. og til slutt den glade oransje handlet i brukt/antikkbutikk til 400 kr. i Tønsberg.
Jeg har så sansen for disse lampene, og jeg har alltid slike i bakhodet når jeg entrer et loppemarked.
Jac Jacobsen (1901-1996) er også mannen bak den kjente Luxo-lampen (se bilde under)Det var først og fremst muligheten til å la disse bordlampene fungere som vegglampe jeg ville vise dere.
Den sølvfargede lampen vår er nemlig blitt vegglampe. Far i huset har "mekket" litt på baksiden, og som dere ser er det et lite hull til ledningen øverst på lampen som nå ikke er i bruk. Det må vi tåle å leve med. Det gikk ikke å ha ledningen i overkant.
Jeg er veldig fornøyd med Jac Jacobsen i vegg-versjon også jeg!

Her stråler sola og i morgen braker skolens sommerferie løs!
Ungene er oppspilte og har vært på handletur med ho` mor for å handle inn til den store godteridagen på skolen. Her er det jo variasjoner i hva skolene praktiserer, og på skolen jeg selv har jobbet så mange år, ble det innført frukt ofte med is-tilbeør.

Kos dere i sola!

onsdag 15. juni 2011

Med blikk for oransje       


                          
       Når Ida Susanne med bloggen "Sukkertøy for øyet" oppfordrer andre bloggere til å vise sine oransje ting, kan jeg ikke sitte med hendene i fanget. Jeg ELSKER oransje! Oransje gir så mye energi og glede føler jeg,  en dynamisk farge! I kombinasjon  med litt rosa er den uslåelig for meg. Det er mange, mange oransje ting i Kaspara-huset, så det var nesten vanskelig å velge ut.. men her kommer noen smakebiter oransje fra meg til deg. Kan du like oransje?

HA EN FARGERIK DAG!

tirsdag 14. juni 2011

Kaspara-huset med i Selina Lakes nye bokFor kort tid tilbake fortalte jeg kryptisk om et hemmelig besøk i Kaspara-huset. I går fikk jeg en mail som sa at taleforbudet nå var over. Mailen var fra den britiske stylisten  Selina Lake som har utgitt to bestselger-bøker i England nemlig " Bazaar Style" og "Romantic Style".
Sammen med den superflinke fotografen Debi Treloar besøkte Selina Kaspara-huset 24.mai. Formålet var å style og knipse bilder til Selinas nye bok "Homespun Style" som kommer ut om ca. et års tid. Boka vil bli utgitt på dette forlaget;  Ryland Peters & Small.
Aller først må jeg jo nevne at jeg trodde jeg hadde fått en "søppel-mail", da jeg så første mail fra Selina i innboksen. Uten å eie bøkene hennes hadde jeg hørt navnet hennes og regnet det ikke som sannsynlig at hun skulle sende meg noen ord, for å si det sånn!
I siste liten før "slett" åpnet jeg likevel mailen og kunne lese at hun ønsket å ta en tur til Norge og ha med fire norske blogghjem  i sin siste bok. Jeg var fremdeles litt skeptisk til at dette var fra den "virkelige" Selina og undret om det var noen som drev med en liten "practical joke" på meg. Litt målløs svarte jeg nå på mailen hennes, og skrev at hun var hjertelig velkommen om det var slik at hun trodde hun kunne finne noe av interesse her hjemme til boka som handler mye om hjem med  unika-lagede ting.
Den 24.mai hentet interiør-søsteren min og jeg  to blide, sympatiske og omgjengelige damer; Selina og Debi på Park Hotell her i Sandefjord og fraktet dem hjem til Kaspara-huset til nybakte olivenboller, kyllingsalat og fristende Pawlova-kake. Huset var ryddet ( eller rotet...... hjelpes, godt de ikke tittet inn loftsdøra og i kjelleren...)  så iherdig som mulig og i 7 timer ble det knipset bilder både ute og inne. Selina dekket lekre border og boltret seg i kjøkkenskap og hyller og tryllet fram stemingsfulle pådekkede bord. Det ble fotografert både i første og annen etasje og syrommet var et rom de to dyktige damene oppholdt seg lenge i.
Det ble hektiske timer og Selina og Debi arbeidet hardt men unnet seg en god lunsjpause, hvor det ble mye livlig  prat rundt langbordet. Veldig morsomt var det å se en  annerkjent stylist og fotograf i sving, selv om vi ikke kunne puste dem i nakken hele tiden og  naturligvis måtte overlate dem en del til seg selv.
Nå var det Selina som var stylisten og ikke jeg som lagde bilder til blogginnlegg,  og heldigvis klarte jeg å ikke blande med inn men overlate alt til henne og fotografen. De kom til Norge med fly og sånn sett hadde de ingen styling-ting med men brukte kun av husets inventar.

Tre andre hjem mange av dere kjenner blir også med i boka, men det skal disse bloggerene selv få lov til å fortelle. Så kan jeg heller nevne det her, når jeg ser at disse har fått lov til å komme med nyheten selv først.
Gutta Boys gleder seg forøvrig veldig til  å se bilder fra huset vårt i bok og synes det er stor stas. De fikk så vidt prøvet seg på noen engelske fraser, da Selina og Debi var her. Spennende med slike utenlandske damer!
Og jeg.... ja, jeg gleder meg også til å se bilder av velkjente inne og uterom i Selinas nye bok.

Så en liten endring av adresse på en fin blogg;
Søte Anne med bloggen Hapel som jeg traff her på Glansdagkafeen har byttet over til Blogspot som portal og har nå adressen  http://www.hapelbloggen.blogspot.com/I siste innlegg viser hun hva hun nylig handlet i nettbutikken min.


FLOTT TIRSDAG TIL DEG!!

mandag 13. juni 2011

Fiiiiin solhelg

For en fantastisk pinsehelg det har vært her i Sandefjord, hvor alle dystre værmeldinger har blitt gjort grundig til skamme. Vi har tilbrakt mesteparten av tiden utendørs og har ikke spist et eneste måltid inne. Mat smaker så farlig godt ute!  Foruten familieselskapet pinseaften har det vært tid til en lang sykkeltur til en av strendene i byen, badminton-dueller med Gutta Boys, pilkast, fotball, sløve stunder i solen med ferske aviser og stor Steltonkanne fylt med herlig indisk kaffe fra Bente med bloggen Hjemmescenen.
"Jeg føler jeg har startet sommerferien jeg" sa far i huset som nå hadde sin første frihelg på aldri så lenge etter en hektisk arbeidsperiode på jobb.
Livet er deilig dere!

Så far i huset sin hjemmelagede sjokolademousse fristende ut kommer oppskriften her:

Den er egentlig beregnet til 4 personer men jeg tror det er reneste Zareptas krukke far tryller fram med mousse, for som du ser ble det mange fylte små glass.
Tilberedningstid er ca. 25 minutter og 1 time til avkjølning.


200 g kokesjokolade
3 ss melis
3 ss sterk kaffe
2 eggeplommer
3 1/2 dl kremfløte

After Eight og jordbær til pynt pluss en bitteliten kremdott

1. Smelt sjokoladen i vannbad
2. Tilsett melis,kaffe samt eggeplommer (en om gangen)  under sterk omrøring til kremen tykner. Ta den av varmen og avkjøl den litt.
3. Stivpisk krem og rør inn i den avkjølte sjokoladeblandingen.
4. Fyll moussen i porsjonsglass og avkjøles ca. en time.
5. Pynt med en liten kremdott, After Eight og jordbær.
6. Len deg tilbake og nyt!

Lykke til!

SÅ ØNSKER JEG ALLE DERE LESERNE EN NYDELIG NY JUNIUKE!


lørdag 11. juni 2011

Pinseaften i utestua    

  


               I dag blir det pinseaften-kos i utestua. Far i huset har fått sin storebror fra Bergen med kone på besøk og sammen med svigerfar, svigerfars kjæreste og min søte gamle mamma blir det grilling og hygge i utestua.
Liker du vimpler og ikke har det; heng små brikker/duker på en snor. Slike kan du handle for en slikk og ingenting på loppis.


    

   

     

           

       Reservert Kaspara! Kaspara kan IKKE drikke rødvin av stetteglass. Med sine gestikulerende armer og bein vet jeg ikke hvor mange kjoler og lekre duker som er ødelagt for evig og alltid....sukk...
Manokopp er tingen for slike veivende sjeler!                 Liker man retrostoffer kler man seg gjerne i glade retrostoffer også. Kjolen er funnet i Bulgaria.


Til slutt; en del har spurt om man kan stemme mer enn en gang på de nominerte til "Årets interiørblogger" og "Årets Trendblogger" der jeg er nominert. Til det kan jeg svare at man visstnok kan stemme en gang daglig fra den enkelte pc.
Det er i så fall bare å gå inn på Nib-siden og stemme der. Mange flotte blogger er det å velge mellom.
Er du glad i denne bloggen, blir jeg selvfølgelig strålende glad for din stemme!

NYDELIG PINSEAFTEN TIL DERE ALLE!

fredag 10. juni 2011

Liten ommøblering i salongen
                                                                                                                                                                

Helt siden jeg var barn med et knøttlite jenterom har jeg likt å skyve rundt på møbler og foreta ommøbleringer i hytt og gevær.
Dette ble det litt stillstand på etter vi flyttet inn i huset vårt fra 1930. "Vi har stor plass, men plass til lite!" pleier far i huset å si. Med det mener han at huset er vanskelig å møblere med alle sine dører, vinduer og gamle sorte ovner som stjeler veggplass. Salongen er et slikt utfordrende rom  med sine flotte doble dører som jeg ikke ville unnvært for alt i verden samt to dører til, vindu og sort gammel ovn med fliser bak som tar en hel vegg.
Jeg føler hele tiden at innredningen her ikke henger helt sammen, og min filosofi som jeg ofte fremsetter til far i huset er; "et hvitt eller gråmalt gulv vil binde ting mer sammen og gi mer helhelt".
I går begynte jeg å flytte rundt på ting i dette rommet. Egentlig startet det med at jeg ville finne ut hvordan det ville ta seg ut med en stor hjørnesofa her, og da måtte jeg skyve de to sofaene som er i rommet sammen i et hjørne, for å skape en følelse av hvordan dette kunne bli.
Skulle jeg det, måtte jeg flytte på det gamle isblå skapet som jeg har malt etter å ha handlet det på Finn.no til 200 kr. Det var fylt til randen av spill som Fantasi, Brainstorm, Yatzy and you name it og lysestaker, vaser, stearinlys og ja til og med likørflasker. Det var blytungt og før skyvejobben startet måtte jeg tømme det hvilket medførte en høyst tiltrengt rydding. Jippi,! (i ettertid..)
Etter å ha konkludert med at hjørnesofa nok med hell kunne passe i dette rommet ble det isblå skapet stående på sin nye plass, og dermed ble det brune gamle sybordet også flyttet til nytt hjørne. Noen har sikkert lagt merke til den massive gedigne brune speilen vi har i dette rommet. Denne speilen er i skrivende stund "permittert." Det gjorde rommet så mye lysere og jeg kjente nesten at det ble lettere å puste her.
Så får vi se hva som skal henges opp. Akkurat nå henger min elskede skoleplansje fra Frou-Frou her.
Skålen på første bildet er forøvrig fra Marimekko og ganske nyinnflyttet i huset her. Synes den er så fin!  Samme fargetoner som de øvrige bildene; disse tingene lagt ut i nettbutikken;
nydelig vatteppe i flott stand og et nysydd sommernett.

Så er pinsehelgen her og vi får besøk av far i husets storebror med kone fra Bergen i morgen. I kveld  blir det rent merkelig stille i huset, for Gutta Boys er invitert til en kompis for overnatting.
Da tror jeg guttas favorittmeny en fredagskveld; taco eller hjemmelaget pizza skal få en pause og vi voksne velger reker og hvitvin.

ØNSKER DEG EN NYDELIG LANGHELG!

torsdag 9. juni 2011

Dachs savnet!


Da jeg satt på fastlegens venterværelse for noen måneder siden og bladde interessert i et Bo Bedre fant jeg en spennende reportasje om den danske brukskunstneren Kay Bojesen (1886-1958) De fleste kjenner vel den morsomme tre-apen hans. Det som særlig vekket min interesse i artikkelen var et dyr jeg ikke ante han hadde laget; nemlig en hund av slaget Dachs. Far i huset vokste opp med to slike hunder som lød Try og Centa. På det ene bildet ser du  en ung utgave av  far i huset  mens han enda var lys i luggen og den ene av hundene vi får høre så mange historier om.
Fra den dagen på venterommet hvor jeg leste at disse Bojesen-hundene skulle ny-produseres, ble en slik firebeint figur tilføyd ønskelista.
Dere som følger bloggen min husker kanskje at jeg ble foræret hele svigerfars Bojesen-samling forrige 17.mai med begrunnelsen: du vil glede deg langt mer over dem enn jeg gjør!
Og jeg gleder meg veldig! Titter stadig på dem og kan nesten ikke skjønne at jeg fikk hele 4 stykker (apen, elefanten, kaninen og den lille bjørneungen) sånn uten videre og alldeles uforberedt.
I artikkelen fra venterommet kunne man lese at Mr. Boyesen var en raus og barneglad mann. Ofte kunne han finne på å bare gi bort en av sine apekatt-figurer til et barn som var innom butikken hans.
Heldige unger!
Når det gjelder min arvede ape fra 60-tallet ,vil dere kanskje se at den er en tanke mørkere i treet enn de som selges i dag. Den har heller ikke i så sterk grad denne tydelige todelingen i farge som dagens apekatter har.


Forresten er jeg gjesteblogger på bloggen Åpent Hus i dag. Tror innlegget kommer ut rundt 19-20 tiden.

Ellers er det lagt ut nye sommernett i retrostoff, rufsehjerter og stoffpakker i min lille nettbutikk nå.

NÅ BURDE JEG KANSKJE ØNSKE DEG EN SMÅBJEFFENDE KVELD, MEN JEG SIER I STEDET; HA LYSTIGE TORSDAGSTIMER!
onsdag 8. juni 2011

Hjelpes, jeg er nominert!Hjelpes, jeg er nominert både i klassen "Beste trendblogg 2011" og "Beste interiørblogg 2011"  midt blant mange fantastiske blogger. Kåringene går av stabelen på Glansdagen den 25.juni.
Det er ustyrtelig morsomt, faretruende skummelt,  grenseløst motivasjonsskapende og  heidundrende overraskende!
Helt komfortabel føler jeg meg ikke ved å gå ut på  "frierferd" etter stemmer, men er det så at du liker Kasparas Regnbue og har lyst til å gi  din stemme  til denne bloggen enten du har blogg selv eller ei, kan du stemme  her på på Nib-siden
Jeg blir selvfølgelig hoppende glad for hver stemme!

Vil du se flere bilder fra huset her og ting jeg lager er jeg forresten gjesteblogger på bloggen "Åpent Hus" i morgen torsdag.Velkommen innom der!

GLAD SENKVELD TIL DEG!

tirsdag 7. juni 2011

T-skjortekjole i en fei!

   
                                                                               
Jeg har lenge tenkt jeg skulle sy en solskinnskjole av det knallgule blomstrete gardinstoffet jeg fant på loppemarked for et par år siden, og endelig fikk jeg gjort det! 70-tallsstil og retromønster er helt i tiden denne sommeren har jeg lest, så egentlig burde jo kjolen være helt  "up to date" i mønster og farge.
Jeg skal sy den opp noen centimeter nederst eller kanskje heller gjøre overdelen litt kortere,  det er det eneste, så skal jeg hoppe fluks i den en solskinnsdag!
Skjerfet er også et loppestoff og det hadde denne avlange formen. Vips, et skjerf!!
Far i huset som er økonom av yrke må bare toe sine hender over sin billige-i-drift-kone!
                        Å lage en slik T-skjortekjole er SÅRE ENKELT! Alle kan få det til! Det er så fantastisk morsomt å kreere sine egne kjoler, velge glade stoffer, pynte med heklede brikker og broderier, knapper osv.
Det du trenger er en figurnær T-skjorte eller singlet og stoff for eksempel fra sengetøy.

SLIK GJØR JEG DET:

1. Klipp av T-skjorten, slik at den blir kortere. Prøv deg fram!
2. Klipp to  skjørtedeler  av stoffet etter et skjørt eller kjole du har fra før av og som du liker. Husk å beregne litt sømrom.
3. Sy skjørtedelene sammen i sidene på vrangen
4. Sørg for at T-skjortedelen og skjørtedelen er like vide i livet slik at de kan hektes sammen.
5. Sy sammen skjørtedel og T-skjortedel på vrangen (se på bildet)
6. Prøv kjolen og sjekk ut lengden. Legg opp kjolen.
7. Gå ut i sommerdagen med din personlige kreasjon!

LYKKE TIL!