Interiør, fargemagi og lageglede

Interiør, fargemagi og lageglede

onsdag 31. august 2011

"Bare jeg får sminken min og sett Idol"


I det sterile og  kjølige sykhusværelset stakk et kjent lite ansikt opp over dynekanten. Litt blekere  enn normalt dette ansiktet mot det hvite dynetrekket. Hvorfor i himmlenes navn går man ikke til anskaffelse av retro-dynetrekk fra 70-tallet på norske sykhus??? Hvilken vitamininnsprøytning ville ikke det gi?? Og så slapp man kanskje se så blek ut også i et slikt fargehav.
"Ja, her er vi fine" sa min 89 og et halvt års søte mamma som tok hofteoperasjon i går. " Vi får jo ikke sminke oss en gang". "Kaspara, kan du finne pudder, krøllspenner og lebestift i vesken min. Jeg vet ikke hvor den er gjemt hen".
Mens hun fikk blodoverføring fordi hun var blodfattig og smertene herjet i operasjonssåret  hadde hun jammen meg energi og forfengelighet nok til å tenke på den ytre estetikk!
Hun smilte til Gutta Boys og beundret minstemann i fotballdrakten sin, for vi mellomlandet på sykhuset før det bar videre til bortekamp.
Nyskårne blomster fikk plass i vinduet i det tomme rommet som hadde utsikt mot høye trær og vann.
Mamma fikk gradvis mer og mer farge i kinna og orket smake på litt druer, mens vi gjorde henne oppmerksom på at hun hadde en stor tv på rommet. "Det er Idol auditioner i kveld klokka åtte" fortalte gutta. "Idol ja, DET  kunne jeg tenkt meg å se" sa den kommende nitti-åringen og lyste opp.  "Er det mulig å si fra det til sykepleierne?" Mamma er litt fremmedgjort blant alle "nymotens" duppedingser som fjernkontroller og den slags.
Så Kaspara gikk ut i korridoren og tittet etter sykepleiere og forklarte at moder``n hadde stor glede av å se Idol. Var det mulig at de kunne hjelpe henne å sette på riktig  kanal klokken tyve? Det trodde en søt og lett fnisende hvitkledd så absolutt.
Så nå håper jeg at en liten dame i et sterilt sykhusværelse  har spist knasende druer og nøtter av alle slag mens hun ivrig har tittet på kveldens Idol-sending.
Vi er såååå lettet over tingenes tilstand og håper bare smertene skal avta.
Tusen takk for alle søte kommentarer om mamma i går!Forøvrig er jeg  i sving med fire nye forkler, og jeg KOSER meg med dette!

HA EN GOD SENKVELD!

tirsdag 30. august 2011

Lysegrønt håp...Håpet er lysegrønt sier man, og defor passet det fint med et lysegrønt innlegg i dag.
Klokken halv elleve i formiddag ble mamma trillet inn på operasjonsbordet for og hofteopereres. Hun er jo en særdeles "voksen" dame og så tynn, så tynn, at man nesten kan lure på om det er mulig å gjennomføre et slikt omfattende inngrep. Jeg krysser fingrene for at det er gått bra, og klokka fem i ettermiddag kan jeg ringe pårørende-telefonen på overvåkningen for å  høre hvordan det hele er gått.

Den grønne kjolen jeg sydde på forsommeren tror faktisk ikke jeg har vist fram tidligere. Jeg har brukt den masse på solrike sommerdager og synes retrostoffene i skjørtedelen er ekstra fine.

Ellers ligger det nå 12 ledige stoffpakker i lille nettbutikken.

HA EN GLAD OG HÅPEFULL DAG!


mandag 29. august 2011

Koselig lunsj-besøk av Hapel-Anne

               En regnværsdag  i forrige uke fikk jeg et veldig koselig lunsj-besøk. Det var søte Anne med den finfine bloggen Hapel. Anne møtte jeg første gang da jeg arrangerte før-Glansdagskafe` i hagen her hjemme.
Neste treff var på Glansdagen, og nå møtte vi hverandre altså for tredje gang. Det er lett å like Anne; hun virker så ujålete, raus og blid. Dessuten er hun litt taletrengt hun også, og det passer meg utmerket! Anne  bor i et gammelt hus som oser av sjarm i nabobyen. Siden  vi begge er glade i hverandres byer, byr det på muligheter til små treff. Denne gang hadde Anne sørget for dagsomsetningen i min søsters butikk Nr.9, før hun ringte på døra.
Sjekk hvordan kreative Anne pynter pakker; med espresso-holdere! På bloggen sin har hun også vist fram en lampe av disse espresso-holderne.
       


                          Etter oliveboller, gresk salat og små østenkrydrete kjøttboller var det klart for kaffe og osteis-kake, og enklere kan det ikke gjøres til kaffen!
Her kommer den superenkle men knallgode oppskriften:

KASPARAS OSTEIS-KAKE

6-7 Digestivekjeks kuses og legges i bunnen av en smurt kakeform.

3 eggeplommer
2 dl sukker
1 pk. Philadelfiaost

Rør dette til eggedosis. Settes til side,

Visp 1 boks kremfløte og 1 ts vaniljesukker til krem og bland det med egge/osteblandingen.
Legg det over kjeksen i kakeformen og strø 5 Digestivekjeks på toppen.
Settes i frysa.
Ta opp kaken fem minutter før servering og pynt rundt med friske eller frosne bær.

SÅ ENKELT, SÅ GODT!

DE TO SISTE BILDENE HER ER FREIDIG HENTET FRA ANNES BLOGG:

Jeg er blitt så glad i Annes blogg. For meg  har den akkurat passe dose hvitt, sort og glade farger. Den viser herlig levende rom i det gamle fine huset.
På Annes blogg Hapel kan du lese hennes versjon av lunsj-besøket og se noen av de flotte tingene hun handlet på Nr.9

HA EN STRÅLENDE DAG!

søndag 28. august 2011

Lampe-virvar, drømmebutikk og dejlige Danmark

         
          
                            Da er vi hjemme igjen etter en mikroskopisk men fin Danmarkstur. Som du kanskje husker fikk jeg tilslaget på 5 Louis Poulsen arbeidslamper på nettauksjonen Lauritz.com
Lampene befant seg i Aarhus, og fredagskveld tok vi Superspeed fra Larvik til Hirtshals og sov en natt i Aalborg på hotell. Etter lang god lørdagsfrokost  freste far i huset ned til Aarhus (veldig snillt!),  mens Gutta Boys og jeg gjorde Aalborg utrygg.
Gutta er ikke overvettes glad i bilkjøring, så de var veldig lettet over at de i steden skulle farte rundt i Aalborg med modern. Gutta er faktisk utrolig flotte å ha med seg på bytur. De maser sjelden om å få noe, har som regel noen oppsparte kroner fra rause besteforeldre på lur  og vurderer om de skal handle eller ei når fristelser dukker opp. Dessuten er vi enige om at vi må gå i noen butikker de synes er spennende og noen butikker mamma`n liker. De ruslet rundt i interiørbutikker og kunne komme med kommentarer som "Sjekk den Eames-stolen da, mamma! Oransje! Kult!" elller "Synes ho Anne Black burde hete Anne White, så mye hvitt det er i de tingene hennes!"
Bra poeng!
Så var jeg med gutta i butikker som "Bok & Ide" (ofte fotballkort her)  samt sportsbutikker og BR-leker(skjønt der finner de ikke så mye interessant lengre.) Aller viktigst er nesten  musikkbutikker og Gameshop-butikker.
MEN.......Da gutta så skiltet med TIGER , så jeg bare bakbeina deres! Se bildet!                      Gutta og jeg var enige om at vi måtte bruke litt tid på billige og morsomme TIGER som er en kjedebutikk du finner i de fleste danske byer. De fleste ting koster 10, 20 eller 30 kroner.
Jeg hamstrer alltid kort der i store bunker. Ingen steder finner man billigere og mer herlige kort. 3 kort med konvolutt til en tier, er utrolig!
Ellers handlet jeg prikkete sort/hvitt papir og finfine skapknotter med tall (30 kr. for 4 stk.)
Mens vi rusler rundt får vi telefon fra en litt oppbrakt  far i huset. Han  har hentet lampene på Lauritz.com`s varelager i Aarhus,  men han har en overraskelse. Det er 4 STORE lamper og en mindre.
Ikke i min villeste fantasti ante jeg at disse arbeidslampene kom i to størrelser. Far i huset hadde gispet da de kom med lampene. Vi har en hvit fra før, og han så jo med en gang at disse var mye større og lurte på om han kunne heve kjøpet, hvilket var umulig. Dette er jo varer de selger i kommisjon.
Dessuten hadde jeg slurvelest salgs-annonsen og ikke lagt merke til at det sto "Louis Poulsen-lamper i størrelse 30-40 cm i diamter".
"Vi tar ikke sorgene på forskudd" sa jeg en smule urolig.  "Kanskje blir det rått og en enda mer industriell-feeling med de store?"
Akkurat nå tror jeg det blir såååå  fint. Lampene ligger på stuebordet som dere ser, og  jeg er veldig optimistisk. Dessuten var lampene så pent holdt. Det skal henge en over hvert kjøkkenvindu og en i gangen.
Senere har vi en kjellerstue det er behov for lamper i.

MIN FAVORITTBUTIKK I AALBORG PÅ DENNE TUREN:

                       Her var det virkelig så masse fint, og jeg kunne gått helt rabiat og tømt hele lommeboka. Det jeg ikke fikk med på noen bilder var de fine gamle Eames glassfiberstolene i flotte farger. Særlig en oransje falt i smak hos meg og gutta.
De herlige bønnebordene i ulike farger kunne man også få kjøpt her.
Jeg nøyde meg med den herlige koppen av Birgitte Mørk Winther som det står "Min" på. Den hadde jeg utklipp fra et interiørblad av liggende hjemme på skrivebordet, så den MÅTTE bli med hjem.
Dessuten handlet jeg mange japanske tape-ruller i de fineste aqua-farger og i sort/gråtoner.

For første gang var jeg ikke innom en eneste bruktbutikk på en Danmarkstur. Grunnen var at alle jeg så var lørdagsstengte. Dette var noe nytt, jeg har ofte vært i bruktbutikker på lørdager i Danmark før.
Jeg tenker at siden de drives av frivillige, er det kanskje slik at disse personene ønsker helgefri.
Kankje noen av dere danske lesere har noe å tilføye her. Er det stengt i de fleste danske gjenbruksbutikker lørdager ?
  


Nytelse og rekreasjon etter bytur! Skallerup Klit Badeland er et så fint badeland, og jeg anbefaler det av hele mitt hjerte. Dette badelandet ligger bare et kvarters kjøretur fra ferja i Hirtshals og toppet dagen for ungene. Her har man en 50 meters fin sklie, vannkanoner, basseng for svømming og stup/hopp, boblebad, spisesteder osv. Vi fikk god tid til å leke oss i vannet og avsluttet med å bestille pizza på samme sted.
Mette og salige etter masse vannlek sovnet Gutta Boys raskt i flysetene på Superspeed.
Klokka to i natt la den til havn i Larvik, og så var det strake vei hjem til Kasparahuset og myke gode, velkjente senger.
 Vi sov  raskt som murmeldyr hele gjengen.
En mikro-tur til Danmark er slettes ikke dumt, og kan gjøres med jevne mellomrom!


Ny uke står for tur. Mamma skal hofte-opereres denne uka, og det blir nervepirrende og spennende. Hun er jo en særdeles voksen dame...
Jeg skal foruten å visitere Larvik sykhus og mamma, prøve å få sydd noen flere  frodige forkler som skal ut i nettbutikken.


HA EN GOD AVSLUTNING PÅ UKA!!!

onsdag 24. august 2011

Nettbutikken er åpen igjen!
      Jammen meg tok det sin tid å legge ut nye ting, rydde opp og justere litt i  min lille nettbutikk.
Men her ser du noen smakebiter fra den, og en ting er nytt. Jeg har nå delt inn varene i fire rubrikker;

KASPARA-SYDDE VARER

RETROSTOFF-PAKKER

TAPETER

SKATTEJAKTEN

Jeg har følt på at dere har måttet tråle dere gjennom hele butikken i blant, for å komme til det dere har vært mest interessert i. Nå går det ann å klikke seg rett inn på en av rubrikkene om du ønsker det.
Denne omgjøringen gjorde sitt til at det ble sent i kveld før jeg ble ferdig og du kunne ta deg en tur innom nettbutikken om du hadde lyst.
Når du kommer til bunnen av lista i butikken nå, er det ikke slutt på moroa, da må du klikke nederst på eldre innlegg, så dukker det opp mer varer.

HA EN GOD SENKVELD!
tirsdag 23. august 2011

Inspirert av herlige Dottie Angel


                       En av mine favoritt inspirasjonskilder når det gjelder å få mengder av sy-lyst er Dottie Angel som syr de herligste ting og pynter med små brikker, heklede lapper, knapper and you name it. Hun ifører seg gjerne de herligste hjemmesydde forkler, er mamma til en stor gjeng, opprinnnelig  britisk men bor nær Seattle i USA.   Nettopp henne er det jeg er inspirert av når jeg har sydd to nye glade forkler. Jeg har sydd et  tidligere også i samme stil, og det forelsket Selina Lake seg veldig i, da hun var på besøk i Kaspara-huset for å style mens Debi Treloar  tok bilder til den  nye boken Homespun Style som kommer ut på våren en gang.
Jeg spurte Selina om hun kjente til Dottie Angel hvilket hun gjorde og fortalte at det var der jeg hadde blitt inspirert.


Bloggen til Dottie Angel er verdt et besøk! Her står den herlige dama i et av sine lett gjenkjennelige forkler.
På bloggen til Tif som den kreative dama egentlig heter står det at hun gir ut bok i august. Gjett om jeg vil eie den!!!I LØPET AV I MORGEN KVELD OPPDATERES NETTBUTIKKEN OG ÅPNER ETTER SOMMERSTENGT. VELKOMMEN INNOM!

FINFIN SENKVELD TIL DEG!
               
             

lørdag 20. august 2011

Sart og sort
OVER TIL SORT:
HER ER HVA JEG KAPRET PÅ NETTAUKSJONEN LAURITZ.COM I GÅR;

Jeg har vært avstandsforelsket i Louis Poulsen arbeidslamper fra 60-årene i  mange, mange år og i går vant jeg budgivningen på Lauritz.com. Jippi, og tre ganger tre hurra!!!
Lampene er faktisk en gave fra kommunen etter å ha jobbet fast som lærer i over 15 år. Jeg har nemlig sagt opp lærerjobben, men hopper innom og tar vikariater. Denne sporadiske vikarjobbingen som jeg kan styre selv,  samt min lille nettbutikk er glimrende å kombinere med en gammel mamma  som stadig trenger mer og mer hjelp, en mann som arbeider veldig mye i perioder og Gutta Boys.  Mamma har nå fått tid for hofteoperasjonen, og det nærmer seg med raske skritt.
Gaven man plukker ut selv fra kommunen må være av en varig karakter og jeg har tenkt at det måtte bli en eller annen design-ting jeg har ønsket meg, gjerne på lampefronten. Lampene fra Lauritz.com kostet akkurat gave-beløpet fra kommunen. Tre av lampene skal henge over kjøkkenvinduer, og vi har noen planer for de resterende to også.
De herlige lampene skal vi fare  ned til Danmark og hente personlig. Med nesten gratis ferjebilletter som Color Line-medlemmer blir det en ørliten mini-ferie med gutta. Vi har på mikro-turen lovet ungene noen timer og gjensyn med finfine Skallerup Klit badeland  som har en supermorsom 50 meters lang sklie , og da må jammen meg moder`n til pers igjen. Det forlanger Gutta Boys!

HA EN GOD NATT ALLE SAMMEN!

fredag 19. august 2011

Glade hagedager og solidaritet        Vi skriver nittende august og heldigvis kan det enda bli mange solfylte og fine dager ute i hagen, slike dager som i går. Dager med kaffekoppen innen rekkevidde og Steltonkanna fylt opp til randen, interessant lesestoff i nærheten, fuglekvitter fra høye eiketopper, ungene som med smil om munnen spør om vi skal ta et slag Dart.
Vi satt lenge ute i utestua i går kveld, fyrte på peisen og spilte spillet Gruble. Ungene og vi voksne elsker dette spillet som er i en liten pakke (fint å ha med på reiser, koster rundt 100 kr. og fin bursdagsgave til barn på Gutta Boys alder, handles i bokbutikk)
Vi hiver terninger og brikker og fyller ut et skjema. Så finner vi hver vår fredfylte plass og setter klokka til å ringe 10 minutter senere. De små grå går i raskt tempo og prøver finne guttenavn på f.eks. P, land på U, kjendis på A, blomst på K osv. Etterpå er det klart for poengutdeling. Er man alene om et svar får man 5 poeng, har en annen det samme oppnår en 2 poeng. Far i huset er et råskinn, og vi sliter med å få bukt med han, men bare vent!

Som kontrast til den koselig hagen, lekende og lattermilde barn,  ser vi hjerteskjærende bilder på tv-skjermen fra afrikanske land herjet av sultkatastofe, små barn med store øyne og fortvilte mødre som har vandret i dagesvis gjennom ørken og vanskelige områder for å nå flyktningeleirer.
Tilfeldigvis var det vi som dumpet ned på denne lille flik  av verden med alle de materielle ting vi kan ønske oss.
Søte Stine som tar de flotteste fotografier og med bloggen Stines hus på landet, har et et innlegg med oppfordring til å støtte sultrammende afrikanske land.
Alt man trenger gjøre er å ;

SENDE EN SMS MED KODEORD HÅP TIL 2090

Da gir man 200 kr. til SOS-landsbyer. Bidraget hjelper barn i Somalia, Etiopia og Kenya som er rammet av sultkatastrofen.

 Gutta Boys sitter mye sammen med oss voksne og ser på Nyhetene. De har mange spørsmål og vi forklarer så godt vi kan. Når bildene fra Afrika kommer er det fint å si at vi kan i alle fall hjelpe litt ved å gi noen penger. I dag skal vi gjøre det sammen med Gutta Boys.
Kanskje har du tenkt samme tanke........

HA EN GOD OG  KANSKJE  HJELPENDE DAG!

tirsdag 16. august 2011

Sort

         Ida Susanne med bloggen Sukkertøy for øyet oppfordrer oss til å vise sorte elementer i innredningen, og jeg hiver meg på utfordringen og viser noen av Kasparahusets sorte små ting. Mest sort er det å finne i lamper hos oss og gammelt og nytt  porselen, gamle nostalgiske ovner, brett og skjærefjøler, samt bokstaver og rammer.
Jeg LIKER sorte elementer, de strammer inn og sørger for at det feminine ikke helt tar overhånd.
"Bra, nå har du strammet inn!" sier min interiørbutikk-søster i blant. Da har jeg ofte fått fram flere sorte ting i stuene. Hun har en litt strammere stil enn det jeg har og liker disse innstrammingene.
Sort er fint til så mye synes jeg; jeg liker sort/grått og hvitt sammen; rent og lekkert.  Jeg synes lilla, sort og hvitt er spennende og jeg blir alltid betatt av blått,sort og hvitt sammen. Så synes jeg sort gjør lyse pudder-rosa farger og knallrosa stilig.
LIKER DU SORT?

Ha en knakende god natt med spennende drømmer!


mandag 15. august 2011

Gråværsdag med glade lapper  


                                Gutta Boys og nabo-kompisen spiller X-box nede i stua denne gråværsdagen og Kaspara, ja hun klipper lapper i glade retro-sengetøy og syr lappeposer. Begge disse posene kommer nok for salg når den lille nettbutikken åpner igjen 24.august med mye nytt.
Tenk nå er vi gått inn i siste skoleferieuke, og det er på tide å snu døgnet tilbake etter vi i lang tid har vært sene i seng og sent oppe om morgenene. Det vil si jeg har stått opp hver morgen den siste uka klokka halv åtte i sympati med far i huset som har måttet på jobb, kokt kaffe og smurt matpakke for han og gitt han litt selskap ved frokostbordet. Gutta Boys har da  fremdeles ligget som utslåtte murmeldyr i sengene sine.

Nå skal jeg hive meg over nok en lappepose, men du; HA EN STRÅLENDE DAG!