Interiør, fargemagi og lageglede

Interiør, fargemagi og lageglede

onsdag 30. november 2011

Rosetter, langstrømper og julekurverHer er noen av de siste dagers ting laget ved langbordet. Langbordet i spisestua formelig flyter av krepp-papir, farget papir, tapetruller, gamle boksider, den finfine sorthvite grafiske tapeten fra Glansdagen, sølvglitter, limstifter, tau og sakser. "Rot skaper miljø" pleide min ungdomskjæreste å si.
Jeg har alltid laget noen rosetter til jul, og i år ble de pyntet med disse gamle gode englefjesene samt fugler fra en gammel fuglebok.  Jeg har mange vakre glassfugler til juletreet, så fugl er jul, tenker jeg.
Til rosetter trenger du krepp-papir. Klipp en lang remse og sy tråklesting øverst og snurp sammen til en ring. Lim sammen ringen og pynt med noe fint der det lille hullet etter sammensnurpingen er. Det kan være fint med et papir eller tapet bak krepp-papiret og glitter er jo heller ikke ueffent som pynt i disse dager.

På symaskinen har jeg sydd tre lange julestrømper som er foret, og to av disse har funnet veien til nettbutikken sammen med tre i vanlig størrelse.
I morgen er dagen Gutta Boys har hatt nedtelling til; 1.desember og julekalender! Gjett om det er to karer det er lett match å få opp når klokka ringer iltert kvart på syv i morgen tidlig.

GOD NATT OG GLAD DESEMBER TIL DEG!

mandag 28. november 2011

Endimensjonale kremmerhus og Kaspara-familien på trivelig blogg-lunsj                   Aller først en lage-ide; superenkle endimensjonale kremmerhus. Lett og enkelt å lage med ungene også! Klipp ut spisse trekanter i papp, og lek deg med å pynte trekantene lekkert på begge sider. Bare fantasien setter grenser; bruk washi-tape, klistremerkebokstaver, tapet, fint papir, glansbilder osv. Bruk hullmaskin øverst og tre inn en piperenser som hank. Om de ikke kan romme noe verdens ting,
 kan de bli morsomme å se på! Selv storkoser jeg meg med tapeten jeg fikk på Glansdagen og bruker den stadig til små prosjekter.


SÅ OVER TIL EN KOSELIG BLOGGLUNSJ PÅ SØNDAG:


  


      Lørdag formiddag fartet Kaspara-familien inn til tigerstaden med lite stopp på Ikea på Slependen,  en runde på nyåpnede Tiger  (dansk fin billigkjede) som har åpnet i Arkaden for så å sette seg til nydelig pinnekjøttmiddag hos en god venninne av meg fra de glade gymnasdager og samboeren hennes. Etter å ha storkoset oss i  det romslige nye huset til venninne Ellen, sovet godt og spist lang frokost skiftet vi adresse. Koselige Bente med bloggen Hjemmescenen hadde nemlig bedt hele Kaspara-familien på lunsj. Veldig  hyggelig! Så ved ett-tiden i går satt vi rundt langbordet hos Bente sammen med den sosiale og trivelige mannen hennes og spiste deilig pai, salat og hjemmebakte skolebrød. Utrolig lett hvor praten går, selv om mennene bare hadde truffet hverandre en gang før. Kanskje vi er en forsamling taletrengte..  når det kommer til stykket...
Jeg er helt betatt av hunden Frøya forøvrig som møtte oss med hvinende glede og nøt å bli klappet og beundret. I en behagelig stol lå også katten Josefine og glippet så smått med øynene, ikke like opptatt av en bloggdame med familie.
Tusen takk for et par superkoselige timer i det trivelige huset deres,Bente og husbond!
Gode og mette gikk ferden videre til Teknisk museum som virkelig er et morsomt museum også for barn. Her er det duket for mye egen-aktivitet, og vi ble utstyrt med hvite frakker, vernebriller og var snart i gang med gøyale kjemi-forsøk. Tror dette var siste dagen på en kjemi-utstilling som har gått en stund.
I dag skal det bli fint å ikke ha noe på programmet, bare nyte ettermiddag og kveld hjemme.

Forøvrig er 4 nye stjerne-ranker lagt ut i nettbutikken!

HA EN SOLFYLT DAG!

fredag 25. november 2011

Den måtte bli boende her....


Mange, mange julestrømper har byttet bostedsadresse fra Kaspara-huset til nye spennende hjem rundt i det ganske land siste måned.  Den sist sydde julestrømpen klarer jeg faktisk ikke kvitte meg med; farger og mønstre som roper på meg. Den skal få permanent oppholdstillatelse i Kaspara-boligen.

Ute blåser det rundt hushjørnet, og gutta og jeg har en liten pause fra tv-skjermen før andre omgang av Idol.
Etter den store favoritten vår Fredrik måtte reise hjem, heier vi litt ekstra på Jenny og Henrik her hjemme.
Far i huset er på julebord og må nok ta til takke med referat ved frokostbordet.

HA EN GØYAL OG FORBLÅST HELG!


tirsdag 22. november 2011

Knallrosa og gamle boksider                     Jeg svever fortsatt rundt i stjernehimmelen. I dag har jeg klippet ut stjerner av en gammel edel bok som noen kanskje ville si heller hadde hørt hjemme på et antikvariat til glede for genuine bokelskere.
MEN.. jeg har skånet og vil fortsette å skåne gamle flotte årganger av Bjørnestjerne Bjørnsom og Alexander Kielland.
Med en dæsj knallrosa på en stjerne synes jeg disse stjernerankene ble friske og passet bra inn her hjemme.
Visdomsordet på papp-platen på nederste bildet liker jeg veldig godt og  trenger å bli påminnet om.  Det er funnet i butikken "Lune hjem" i Tønsberg. Det finnes også på små plater til å henge på veggen, sette på en hylle osv. Så det første gang hos Ingrid da vi var på besøk, og Hapel-Anne brukte det som kort. Da hele familien var i Tønsberg på lørdag, så jeg det igjen og MÅTTE eie de kloke ordene.

Her herjer feberen enda med minstemann, og ny dagsplan har vært i sving. I dag sto det blant annet  stjerne-laging på dagsplanen også, så min unge kar og jeg har sittet og laget stjerne-ranker sammen. Han hev seg over tapeten med bokstaver jeg fikk på Glansdagen og fant ut at han ville lage en stjerneranke med navnet sitt. Så nå er han halveis; en bokstav på hver stjerne og retrotapet på baksiden.

For dere som tror jeg er helt jule-tullete som danderer med rosa julekuler allerede, kan jeg berolige dere med at det er ikke fullt så galt. Jeg er faktisk typen som er troende til å lage førjulskos med ungene og sette meg på fly 20.desember til varmere strøk med unger og mann. Ikke det at vi skal gjøre dette i år, men en gang i framtiden kanskje..
Gamle julekuler er forøvrig en stor pasjon hos meg. Før jeg ble retrostoff-smågal var jeg julekule-gal og stupte mot julepynten på loppemarkeder hvilket har resultert i en stor samling av gammel, nydelig julepynt som inkluderer masser av kuler, kongler og fugler. Ved siden av hjemmelaget pynt er det det som er julepynten her hjemme.
Tror ikke jeg har handlet julepynt i en butikk (med unntak av Kremmerhusets JUL-bokstaver) på over 15 år.

Tusen takk for søte kommentarer på dagsplan-stuntet mitt. Til alle dere som gjerne ville hatt en Florence som ga dere en inspirende dagsplan og varm solbærsaft; skulle gjerne pleiet dere alle! Redd jeg måtte ha hatt et lite privatfly da...

HA EN KOSELIG KVELD MED ELLER UTEN PLEIE!

mandag 21. november 2011

Blåmandag
       Blåmandag med febersyk minstemann her i huset og et blått stjernedryss. Det er ikke snakk om skyhøy feber, så med en mamma som har jobbet som lærer i 18 år får man tildelt dagsplan når man ikke er så syk at man ligger strak. På dagsplanen med sine avkrysningsruter etter oppgaver er fullført sto det blant annet;  lese 30 minutter, spille x-box 1 time, øve på engelske gloser, google jernalderen og skrive ned 8 faktasetninger, spille to omganger yatzy med mamma, se på tv en time, spise god lunsj med mamma, lage til og fra-lapper til jul med haugevis av morsomt papir utover bordet osv. Glad du ikke er sønnen eller datteren min? Minstemann synes det er topp med slike lister og tok det han anså som kjedeligst først, og så var det duket for yatzyduell, pepperkaker og varm solbærsaft.

Ellers er det lagt ut noen stjerne-ranker, samt små grantrær i nettbutikken.
Ha en feberfri kveld!

fredag 18. november 2011

Estetisk rus, grepa jenter og gløgg                  Det var bare å hoppe i nysydd Kaspara-kjole, fylle den store sorthvit bagen med glade lageting og små selvkomponerte julesaker til vertinnen og  sette seg i Bentes ventende bil med kurs for Fjeldborg i går formiddag. Kaspara var veiviser med sin tvilsomme retningssans som har spilt henne et puss mer enn en gang og med Anne som følgebil bak. Vel, ingen regel uten unntak; jeg loset mine to fine bloggvenninner rett i ventende Ingrids åpne armer. Vi skulle nemlig tilbringe hele dagen i sjarmfulle Fjeldborghuset med stoffer, saks og pair, gløgg, julemusikk og nydelig mat.  Som Ingrid skrev på sin blogg; damene måtte jobbe for maten og resultatet av dette og fler bilder vil komme.. men kanskje ikke før neste jul...
                For et nydelig sted å bo! Jeg har alltid elsker Ingrids stil og bloggen hennes og nå "truet" jeg med å hente en koffert klær og flytte resolutt  inn samt  overta ansvaret for skjønne skogspus Madikken.
Madikken tittet litt skått og undrende på den majuende bloggdamen som hadde inntattt hjemmet dens og ville føre konstruktive samtaler med den....
              Til å få ro i sjelen av å være i den nydelige stua og ha svaberg på utsiden av vinduet! Jeg er utpreget sommermenneske og jeg ville elsket å ha slike svaberg å titte på....
   


               Fyr i peisen, lun stue og de koseligste bloggdamer du kan tenke deg! Er det rart i at tiden raste med sjumilssteg?  Vi fire bloggerne har holdt sammen siden kafe`-stuntet mitt før Glansdagen.
Søte Ingrid serverte nydelig salat og gløgg og mye annet søtsnadder.

         Kreativitet i hvert hjørne! Jeg er simpethen ruset på Fjeldborg-inntrykk og går og flytter og orner på alt her hjemme i etterkant.
Det var såååå mye spennende å hvile blikket på hos Ingrid. Den dama vet å lage fantastiske miljøer!

Tusen takk for en herlig dag Ingrid, Bente og Anne!

Og til dere andre lesere:  GLAD HELG!
Her blir det en rolig fredagskveld med Idol, men vi er litt "satt ut" for vår store, store favoritt Fredrik røyk ut forrige gang. Kanskje det blir Idol med sort sørgebind på oss i kveld...

onsdag 16. november 2011

Stjerner i sikte og kremmer(hus) -tendenser                   Jeg  leker med stjerner om dagene! Etter å ha lest siste Boligliv, hvor jeg  så noen stjerne-ranker på et bord  og en stjernemal var jeg i gang. Jeg bruker som sagt malen fra Boligliv, klipper ut stjerner i tynn flatvatt og klipper deretter ut stoff til begge sider av stjernen. Det blir litt mer hold i stjernene med denne flatvatten inni. Klippejobben er super å kombinere med litt tv-titting. Jeg må nesten alltid ha noe i hendene mens jeg sitter ned foran skjermen. Blir rett og slett litt rastløs av å ha hendene i fanget og ikke gjøre annet enn å titte.
Dersom du liker best å konsentrere deg om tv eller ikke er  videre syglad, dukker det opp noen slike stjerneranker i nettbutikken etter hvert.
I dag la jeg inn mange nye kremmerhus og noen julestrømper for salg.

HA EN KLIPPEGLAD KVELD!

tirsdag 15. november 2011

Retrotapeter fra søta bror.     Dagens innelgg er egentlig et svar til søte Ida med bloggen Interiør Drops.  Hun lurte på hvor vi hadde handlet den rosaoransje tapeten vi har i gangen (se innlegget under)
De fleste av oss kjenner jo til fine Retrovilla og det store tapetutvalget der, men det er også artig å ta en titt hos Interiør1900.se   Her er det også retrotapeter å finne under rubrikken tapeter fra 1965-1980.
Det er her vi har handlet vår glade tapet som henger i gangen. Fremdeles er det faktisk to ruller igjen av den og de koster 650 kr. stykket.
Jeg har plukket ut mine seks favoritter på Interiør 1900 akkurat nå.
Liker du noen av disse tapetene?

HA EN FARVERIK KVELD!

mandag 14. november 2011

Rosa-oransje
                          En knalloransje gladboks fått av Anne med bloggen Hapel er flyttet inn her hos oss.  Boksen har bodd litt hos Anne først, men hun har litt "hang-up" med oransje og synes den burde skifte hjemsteds-adresse. Jeg liker den kjempegodt, Anne! Den er forøvrig handlet i den herlige butikken 13 i Tønsberg.
Et par nye glade retrostoffer  lyser også  opp dagen. Det ene er det allerede sydd flere kremmerhus av.
Flere julestrømper seiler snart inn i nettbutikken sammen med kremmerhus, også har jeg faktisk fått sydd en ny Kaspara-kjole i blåtoner.. men det får vi ta en annen gang.

HA EN STRÅLENDE NY UKE!                    

fredag 11. november 2011

Nytt i nettbutikken
                 En del nytt er lagt ut i nettbutikken i dag, blant annet 5 nye barne-julestrømper med motiver som John Blund, Mumi og Kardemommeby.
Til dere som venter på flere forkler; det ble ikke tid for forkle-sying denne uka.. men det kommer!

Herlig med fredag, dagen over alle dager!
Ha en strålende helg!

onsdag 9. november 2011

Små bruktfunn
                        Små bruktfunn fra ulike steder;  opalglass til telys kr. 40, liten osteklokke kr. 70, morsomme salt og pepperbøsser kr. 5 pr.stk.,  grønn osteklokke 50 kr. og kraftig stoff som skal brukes i skjørt og kjole 20 kr.
Jeg elsker asjetter med glasslokk! Når det nærmer seg jul kommer de tilbake her på bloggen  med små munnfuller julegodter. Hemmelighetsfulle lokk  som gjemmer frydefullt munngodt blir litt hverdags-magi for ungene.
Kanskje får jeg litt forundringpakke-følelse av disse type osteklokker.  Jeg elsket forundringspakker som barn!

HA EN SPENNENDE KVELD!

mandag 7. november 2011

Furugrener...
                                 Her ser dere mine ribbede furugrener... Ikke helt så flotte som lerkekvister, men de duger!
"Så fint!" sa minstemann, da han kom fra skolen og så det nye røffe fatet fra Kremmerhuset (229 kr.) som jeg har hatt i øyekroken leeenge  med det malte loppe-dyret, lys og kvister. De unge herremenn her hjemme liker veldig godt at det endres på ting  eller kommer nyanskaffelser til.
Forøvrig når det gjelder lerkegrener har jeg fått et tips av søte Tone med bloggen Designhund om å lete i parker og bebodde strøk og ikke konsentrere meg videre om skogsområder.
Så nå er ingen park trygg!

HA EN FIN PANGSTART PÅ UKA!

søndag 6. november 2011

Konglekvist-jakt på en søndag...
       Jeg er så fascinert av tørre kvister med kongler på, og jeg har skjønt at det er lerketrær jeg burde ha funnet på min vei. I dag dro jeg med meg mine tre "menn" på kjente stier for meg. Vi parkerte nemlig bilen på skolen jeg har jobbet som lærer ved i 13 år.  Kaspara som har en elendig og foruroligende  stedssans  førte an gjennom kvist og kvast og langs gjørmete skogsveier med stor sikkerhet og loset familien opp på stedet der det lå en bygdeborg i folkevandringstiden.
Det er litt slitsomt å være på tur med Kaspara, for hun hopper  til stadighet inn i skogsholt her og der og endevender på lange pinner og kvister og ser etter skatter å ta med hjem.
Aller mest så jeg etter kvister med kongler på i dag. Jeg elsker vaser med et par tørre kvister med kongler!
For meg er det like lekkert som den fineste blomsterbukett.
Lerketrær fant jeg ikke på turen  men flere furutrær med små kongler. Når jeg tok av alle nålene ble det fine kvister å sette i vaser her hjemme. Jeg får vise fram hvordan jeg pyntet en annen dag, for nå er mørket senket seg her, og det er dårlig fotograferingslys.
På turer er det viktigste for Gutta Boys å ha en enkel rast. I dag var det så enkelt som litt saft og noen kjeks og rykende varm kaffe til oss voksne, men det duger.
Etter masse frisk luft og bevegelse er det skjønt å benke seg ved langbordet for middag, og etterpå bare krype opp i hjørnesofaen og fyre i peisen.
Planen for resten av kvelden er bedagelig slaraffenliv og høy stearinlys-faktor.

HA EN AVSLAPPENDE  UKESLUTT!

fredag 4. november 2011

Flere kremmerhus og fin helg!

                          Flere kremmerhus er lagt ut i nettbutikken og nå sortert i pakker a`3 stk.  To nye John Blund julestrømper er også lagt ut samt en lillarosa.
Til uka er sy-planene mine; flere julestrømper og flere glade forkler.
Noen har skrevet til meg og sagt at de ønsker seg glad-forkle til jul, og da må det jo ligge noen inne av disse.

Her er endelig far i huset ferdig med hardkjøret på jobb og hadde den magiske deadlinen i dag.
Nå er det duket for avslappende hjemmekveld med biff, rødvin og Idol. Her i huset heier vi litt ekstra på Fredrik og Henrik. Merkelig nok er vi veldig samstemte i hvem vi liker ekstra godt i år.

HERLIG FREDAG TIL DEG!

tirsdag 1. november 2011

"Jul hos Kaspara" i nettbutikken fra i dag


Så skriver vi 1.november og første ladning juleting er lagt ut i nettbutikken under rubrikken "Jul hos Kaspara". Her er en liten smakebit av hva du kan finne der.


HA EN STRÅLENDE DAG!