Interiør, fargemagi og lageglede

Interiør, fargemagi og lageglede

onsdag 29. februar 2012

Handlaga 2012, "En dose retro" og pastell-finalist
            Vi er inne i nominasjonsperioden til Handlaga 2012. Rundt omrkring er det så mange dyktige, kreative sjeler. Har du meldt deg på i Håndlaga 2012?  Det kan legges inn bidrag helt fram til 12.mars.  Som dommer i kategori "Tilbehør" kan jeg naturligvis ikke delta i denne kategorien selv, men her om dagen da jeg tok en titt på bidragene i de andre kategoriene, så jeg til min store overraskelse at noen hadde nominert meg innen kategorien "Redesign". Man kan nemlig også melde på andre man synes fortjener en plass blant de nominerte. Vedkommende som hadde meldt meg på hadde brukt et forkle/gryteklutbilde. (bildet under) Forklet  og gryteklutene er sydd av dynetrekk fra 70-tallet.
Egentlig synes jeg det var gresselig morsomt! Ja, faktisk så morsomt at jeg tenkte å melde meg på for egen maskin i kategori "Hjem" med mine retro-eggvarmere sydd  fortrinnsvis av gamle dynetrekk. Jeg sydde en hærskare rundt påsketider i fjor og solgte også en hærskare. Nå skal jeg snart i sving igjen med eggvarmere, for jeg synes de gjør bordet
friskt og frodig.
                                    FORRESTEN:
Nå kan du igjen handle stoffpakker klippet fra samlingen min.
Jeg har laget en egen blogg som kun selger stoffpakker og den heter "EN dose retro".
Jeg opplever at det stadig er  vanskeligere å finne disse gamle fine dynetrekkene. Selv da vi var i Danmark i vinterferien,  og jeg fartet innom et dusin butikker fant jeg ikke et eneste  retro-dynetrekk.
For åtte år siden kom jeg hjem med flere poser etter slike  Danmarksturer.                FRA KNÆSJ-FARGER TIL LEKKER, SART PASTELL:
                (man må da være allsidig!)

             
               Jeg er glad finalist hos Lidyll i hennes pastell-konurranse. Sjekk alle de flotte bidragene og stem på det du liker best! Klikk bare HER.

HUSK OGSÅ  AT I INNLEGGET UNDER KAN DU DELTA PÅ LOTTERI!


                  HA EN GLAD DAG !

tirsdag 28. februar 2012

Gi-bort-fest

             Å runde 1000 følgere må feires!  Det er ustyrtelig morsomt og veldig  motiverende at så mange ønsker å følge Kasparas Regnbue!!!  Da må det selvfølgelig gjøres litt krus på dere fine leserne mine og her er premiene du kan vinne:

Solfylte retrogrytekluter

Gulblomstret retrotapet ( 1 meter)

Blå/mint retrotapet (1 meter)

Blått nett med prikker og retrostoff

Tøft salatbestikk fra Lune Hjem i tre

Vil du være med i lotteriet mitt må du skrive en kommentar til innlegget her og det er selvsagt åpent  for både bloggere og ikke-bloggere og  norske som utenlandske lesere. Skriv gjerne hva du helst håper på å vinne, helst et par ting om det er så at du kan like mer enn en ting.
Dersom du er blogger og vil legge en link til lotteriet på siden av bloggen din, får du med et ekstra lodd på kjøpet.

LOTTERIET AVSLUTTES TIRSDAG 6. mars kl. 24 og offentliggjøres morgenen etter.

Så er det jo også slik at en leser ble akkurat følger Nr. 1000
Det ble Helene med bloggen Alt som er vakkert.  Hun får en liten oppmerksomhet i postkassen en av dagene.

HA EN STRÅLENDE DAG MED SOL I KINNA!

mandag 27. februar 2012

To fine butikker i Danmark


                   Er du i Aalborg og en fargeglad person vil jeg på det varmeste anbefale denne humørsprederen av en butikk. Den heter By Franck  og ligger i Steen Blichers gade 10. . Her kan du finne en god blanding av nytt og gammelt og la deg inspirere eller bare "shop amok." Jeg handlet en malt trekasse i en nydelig blåfarge  til 200 kr. og lot meg inspirere av lekre farger og fargekombinasjoner.


I Hjørring ( og i Aalborg) ligger en superfin designbutikk som heter Høgh interieur. Det finnes også en nettbutikk http://www.hoghshoppen.dk/  og jammen meg finnes en blogg også;  http://www.hoghbloggen.dk/   I vinduet kan du skimte de superfine  FDB-stolene fra Hay  som relanserers nå.  De er opprinnelig fra 1950-årene. Disse stolene kommer forøvrig  snart i handel i søsteren mins butikk Nr. 9 her i Sandefjord. De minner meg litt om den flotte finske Mademoisellestolen designet av Tapiovaara.
Superfine Hay-stolen som gir meg en Mademoiselle-feeling.BILDER FRA HØGH-BLOGGEN:   LEKKERT!!!!

         Mye lekker og ny design! Kunne sikkert lett fylt en varebil, men jeg begrenset meg til glade knotter (se på det fargerike bordet) og en skål fra Helbak med rosa sirkel på den ene siden og oransje på den andre. Jeg sto forøvrig lenge med de superfine bokstavkoppene i hendene hvor bokstavene er Arne Jacobsen-typografi.

Forresten dere, jeg har ikke glemt at jeg lovet litt gi-bort-moro i forbindelese meg at følgertallet passerte 1000. Det kommer en av de første dagene.

HA EN SPRUDLENDE NY UKE!

søndag 26. februar 2012

Tilbake i gamlelandet

                       
                      Ikke uvanlig i løpet av vinterferien rømte vi gamlelandet og tok noen dager i Danmark. Når far i huset fester takboksen på bilen, vet naboene at vi skal farte til Danmark. I stiv kuling og med 15-20 m/s gikk vi om bord i Super Speed som går mellom Larvik og Hirtshals. Som gammel sjømannsdatter burde jeg være garva på bøljan den blå, men jeg gruet meg skikkelig for overfarten denne gang. Alikvel gikk det over all forventning, Super Speed er en flott sjøbåt, og tok bølgene med glans. Ingen av oss ble sjøsyke og heretter tror jeg aldri jeg vil frykte meldinger om mye vind når det gjelder denne båten.
Som Color Line-medlemmer kostet sjøturen opp og ned bare  290 kr. Fantastisk! Dette var julegave fra Color Line til sine medlemmer, og det er slettes ikke dyrt å være medlem. Anbefales!
Via hytteutleiefirmaet Sol og Strand som vi ofte har benyttet om sommeren for hytteleie fant jeg også et superbillig og flott boalternativ. Vi synes det er litt pes å bo på et hotellrom alle fire. Det er så deilig med den tumleplass en leilighet  eller hytte gir. Når det i tillegg også er rimeligere er det jo riktig flott.
For tre netter i ferieleilighet med gratis adgang til svømmehallen som lå på stedet kostet det kun 1500 kr. totalt. Da hadde vi to soverom, stue, kjøkken og bad. Leiligheten var lys og delikat og tusen ganger bedre enn et hotellrom synes jeg. Et bra tips til barnefamilier og andre!
Prisene på Sol og strand er selvfølgelig i en annen prisklasse sommerstid, men på denne årstiden kan man finne utrolig rimelige boalternativer.


   Leiligheten lå i Hals på nordøst Jylland bare en halvtimes kjøring unna Aalborg. De gule husene er leilighetskomplekset, og like i nærheten lå en nydelig sansdstrand med masse finkornet sand. Akk, om det hadde vært sommer. Da hadde det garantert blitt morgenbad i sjøen, men nå fikk vi badet i svømmebassenget. Ikke dumt det heller etter en bytur med mye traving.
Oppfrisket av badet var det fint å brase godt kjøtt og grønnsaker og senere på kvelden spille ungenes favorittspill for tiden; Ubongo.
Vi fikk vært en dag i Aalborg og tittet innom lille Sæby samt stoppet i Hjørring på vei til ferjen. Hjørring er en koselig by jeg liker godt, og der finner man både Tiger og Søstrene Grene. Gutta elsker disse butikkene, flaks for meg!
På de øverste bildene ser du noe som ble med hjem fra Danmark; (det meste finner man jo også i Oslo, men ikke alltid i Sandefjord)
Den sort/hvitstripete vasen Ombagio fra Kâhler, mer av Marimekko-serviset, en nydelig kasse malt  i fin blåfarge, stripete puter fra Søstrene Grene,
tøffe veggknotter i glade farger og også sorte (minner veldig om Dots bare mye billigere, de største kostet 50 kr.  stykket og er handlet på Høgh interiør i Hjørring ) fine skåler i nydelige farger, en grå V og den herlige Helbak-skålen med rosa sirkel. (jeg har lenge ønsket meg tekannen i makent mønster, men den hadde butikken bare i andre farger. )På baksiden er det forøvrig oransje sirkel. Oransje-rosa er jo en av mine favoritt-komboer.

I morgen kommer bilder fra en fin butikk i Aalborg samt en i Hjørring.
Nå nyter vi å være tilbake i huset og sove i de beste sengene på jord.

HA EN FIN SØNDAG!

mandag 20. februar 2012

Smakfull ny uke og "Homespun style" er i salg        Jeg LIKER ord og klipper ut fine ord og fine bokstaver fra aviser og blader. "Taste life"" er et slikt et.
Se forresten på det gamle sjarmerende fotoapparatet fra tidenes morgen!  Det har vært i bruk av pappa en gang. Jeg liker slike små kuriositeter, litt til bekymring for far i huset. Jeg tviholder på min sjømannspappas gamle skrivemaskin som ligger på loftet, på gamle steinplater og Lp-plater med fint cover og mye annet. Så er jeg jo så gresselig  sentimental at jeg MÅ gjemme på noe av ungenes klær, særlig de fra den aller første tiden. Jeg kan se dem for meg i de ørsmå plaggene.
Kjente jeg fikk lyst til å ta den gamle skrivemaskinen ned i varmen med ett..


TEMASKIFT:

Husker dere at den engelske stylisten  bak to bestselgere Selina Lake og den dyktige fotografen Debi Treloar besøkte Kasparahjemmet i mai i fjor?
Besøk fikk også de supre bloggerene Jeanette med bloggen Fryd&design, Ingrid med bloggen Fjeldborg og Tove med bloggen Lykke og lykkeliten i tillegg til mange andre utenlandske hjem.
Nå er boken mulig å få handlet blant annet gjennom Capris.no til 176 kr. Jeg har enda ikke sett den, men leste på Wilhelmines blogg at hun storkoste seg med boken som alt hadde dumpet ned i postkassen hennes.
Blir veldig spennende å bla i den!

HA EN FLOTT UKE!

søndag 19. februar 2012

Bolledagen over alle bolledager            I min barndom var fastelavn virkelig en dag da en levde nesten på boller alene. Vel, en deilig søndagsmiddag var nok et kjærkomment avbrekk i bollespisingen (jeg har faktisk aldri vært den helt store søtmomsen) Søndagsmiddager ble spist rundt spisestuebordet i stuen med hvit pen nystrøket duk. Det var var dekket med arvede krystallglass og det var gode sauser og fremfor alt; dessert!
Med det i minne har jeg dyrt og hellig lovet ungene mine at det alltid skal være dessert på søndager. Det er de riktig flinke til å passe på!
Selv om barndommens fastelavn startet med bollefrokost startet frokosten her i dag med brødskiver og godt pålegg. Klokka tolv derimot fikk vi besøk av svigerfar med kjæreste og mamma og da tok bollespisingen til.
Jeg hadde bakt boller i tre omganger og fylte noen med vaniljekrem med  smeltet melkesjokolade på toppen. Så prøvde jeg en vri med å kjevle små runde leiver og putte marsipan inni noen. På toppen hadde jeg enten melisglasur eller smeltet sjokolade. Eldstemann elsket denne varianten. Noen skikkelig rosinboller måtte jo også få plass på bordet og boller uten rosiner for de som er rosin-redde.
Etter hvert dukket også en bloggdame med mann opp. Det var Bente med bloggen Hjemmescenen som sammen med mannen hadde tilbrakt et døgn i Sandefjord hos familie. Veldig koselig at de tok turen innom, og siden de er så sosiale og uredde, hilste de på familien vår og skled rett inn.
Nå skal det slappes av resten av dagen, faktisk slappes så godt av at vi bestiller kinesisk take-away-mat.

HA EN FIN, BOLLESPISENDE FASTELAVN!

lørdag 18. februar 2012

Nydelige vaniljesnipper, bruktfunn og snart lotteri


Da skolens vinterferie startet fredag, duftet det nybakte vaniljesnipper i hele huset da Gutta Boys kom strålende hjem fra skolen. Yes! Ni blanke fridager foran dem!

I vinduet er det kommet opp et par fastelavns-katter, riktignok ikke svarte og på et av bildene ser du eldstemanns katt laget for et par år siden.
I morgen skal det bakes boller til den store gullmedalje, og ungenes besteforeldre inviteres til varme nystekte boller rundt langbordet.

Skjønner du hva som er mitt siste bruktfunn ut fra bildene
 da tro?
Jo, jeg har funnet nok et fint skilt, og jeg er jo komplett skiltgal. "Høgspenning  Livsfare" er et morsomt og actionfylt skilt. Veldig fornøyd var jeg da jeg fant det i en bruktbutikk og kunne putte det i bæreposen kun 100 kr. fattigere.


Her kommer oppskriften på helt nydelige vaniljesnipper (absolutt en av mine topp 5 bakeoppskrifter)

VANILJESNIPPER

50 g gjær
4 dl matfløte (eller bland halv fløte/lettmelk)
100 g mykt smør
4 ss sukker
3 ts vaniljesukker
1/4 ts salt
2 egg ca. 12 dl mel

Fyll:
vaniljekrem (kjøpt ferdig på boks)


Lunk melken og rør gjæren ut i den. Ha i smøret i små klumper og tilsett sukker, vaniljesukker, salt og egg. Rør om. ha i mel og elt deigen sammen til en smidaig deig. Heves ca. 1/2 time.
Ta deigen på bordet og kjevle den i to emner. Kjevle hver del it til en leiv ca. 32 * 40 cm. Del denne opp i firkanter som er ca. 8 cm * 8 cm. Legg en klatt vaniljekrem midt på hver rute. Brett sammen til en trekant og trykk godt rundt kanten, så kremen ikke renner ut. Etterhev ca. 30 min.
Pensle med egg og stekes ved 225 grader midt i ovnen ca. 8 minutter.
Ha på melisglasur når de er avkjølt.

Jeg lager melisglasuren slik:
melk, melis og noen dråper romessens. Nydelig!

Lykke til!

I dag rundet følgertallet på bloggen 1000, og jeg må medgi at det var stor stas. Tenk at så mange har lagt seg til følgere av Kasparas Regnbue! Jeg har jo ofte tenkt at siden jeg har holdt på en stund, kanskje jeg kjeder de som har fulgt meg lengst til vannvidd. Utrolig at mange av dere holder tritt enda med meg!
Tusen takk for alle superhyggelige kommentarer dere lesere raust gir meg! Det er utrolig motiverende og virker som bensin på bloggmotoren.
En av de nærmeste dagene vil jeg feire med blogglotteri, så følg med, følg med!

HERLIG SENKVELD TIL DEG!fredag 17. februar 2012

Kinaskapet ferdig                Da er kinaskapet ferdig, og det er en deilig følelse når man har et slikt lite mini-prosjekt i boks. Ikke store jobben egentlig, men greia er bare å få kommet i gang og få tingene gjort.  Alle familiemedlemmene er storveis fornøyde med resultatet, og det er jo eksta hyggelig. Ingen ønsker det rødbrune skapet tilbake og synes det er flott å se mot et lyst og vennlig hjørne.
På  skuffene satte vi  på tall-knotter fra Tiger handlet for en stund tilbake. (denne danske kjedebutikken som nå også er kommet til Oslo)  Far i huset var ekstra fornøyd med disse og Gutta Boys også. "Stilig!" sa minstemann fornøyd da han oppdaget dem ved frokosttider i dag.
Tenk de fire tallknottene kostet bare 20 kr. mener jeg å huske! Herlige Tiger!
Vi valgte å ikke monterte på skapdørene, men de er malt og ferdig til å kunne monteres på når som helst.
Ønsker vi ro for øyet og et litt mer stilfullt skap kan vi lett hekte dørene på. Vi er jo en barnefamilie og ungene  (og mamma`en) elsker farger, og vi elsker å lage ting med hendene. Skapet rommer kun lage/skape-materialer.
Det har det alltid gjort, men du hadde nok fått bakoversveis om du hadde sett skapet innvendig før det ble malt. Da vi åpnet skapdørene veltet det ut papir, limstifter, fargeblyanter og annet. Med glade bokser er det nå blitt orden og mye morsommere. Kakeboksene inneholder perleformer og perler, farget papir/tapetbiter, klistremerker osv. I skuffene med tall er det en hyssingskuff, en tape/limstiftskuff og en skuff med fettfarger og mindre fargebokser. Det ligger også perm til ferdig tegninger og malerier inni skapet, slik at det er lett å oppbevare dem pent om de da ikke fluksens skal opp på veggen.

Det er så morsomt med litt forandringer, at nå leter blikket mitt etter nye små oppussings-kandidater. Jeg har et par ting i kikkerten...

Skolens vinterferie er her om noen små timer, og Gutta Boys er  fornøyde med tingenes tilstand. Ferie er herlig!
Blir nok litt mindre hyppighet på blogg-innleggene i uka som kommer, da skal det prioiteres samvær og gøyale ting med ungene.

HA EN NYDELIG HELGE-OPPSTART!

torsdag 16. februar 2012

Rosabrune nett og arvet blomsterkjoleJeg merker jeg griper stadig til stoffer i jordfarger og mikser dem med litt sart rosa for tiden, når jeg skal sy nett og skjerf. Kanskje er det en mørk brun  vår-skinnjakke jeg har i skapet som har festet seg til hardisken og programmerer meg til å velge farger som ville være fine til den...???
Uansett; jeg liker jordfager mikset med litt rosa!
Nettet øverst til venstre er sydd ferdig i dag, mens de to andre har funnet nye eiere.
Jeg MÅTTE eie et slik jordfarget-rosa nett selv også og har lagt et til side.

Damen med det strålende smilet du ser er min mamma. For en stund siden fant jeg en gammel kjole som har vært hennes på loftet vårt. Jeg tror jeg har tatt vare på den under oppryddingen i barndomshjemmet, da mamma skulle flytte i leilighet fordi den minner meg om mamma og min egen barndom.
Mamma måtte ha brukt kjolen i ganske så voksen alder, tipper da hun var i 50-årene for jeg husker kjolen godt (og mamma var jo en særdeles voksen dame da jeg så dagens lys.)
Jeg husker henne på dekket på et stort tankskip som pappa var kaptein på. Hun hadde vind i håret, var solbrun i huden og hadde nettopp denne kjolen på seg. Da jeg tok den med hjem under oppryddingen  for ti år siden, tror jeg ikke at  jeg hadde tanker om å bruke den.  Jeg ville bare ha den som et kjært barndomsminne. MEN... nå har kjolen jammen meg vært i bruk. Jeg var spent på om mamma kjente igjen kjolen, da jeg hadde tatt den på meg i et familieselskap. Mamma har alltid vært opptatt av å kle seg pent og moderne. Selv som snart nittiåring spør hun meg " Er denne fargen in nå da?" når hun vurderer et plagg i klesskapet sitt. Hun skal for all del ha seg frabedt å gå med "ukurrante" farger i dagens motebilde.


Mamma tittet oppmerksomt på kjolen jeg hadde tatt på meg. Hun ser  forøvrig alltid nøye etter  hva jeg har på meg. Jeg prøvde å lese ansiktet hennes, kjente hun den igjen...?
"Den kjolen er det da noe kjent med" mumlet hun, og da jeg fortalte at den hadde vært hennes var det stor stas! Tenk at den kunne brukes så mange år etter!
Blomstene på kjolen synes jeg det er skikkelig retro-stil over, og fargene er nesten metalliske.. Tenker  at denne kjolen  kunne vært produsert i dag også....

HA EN BLOMSTRENDE KVELD!onsdag 15. februar 2012

Solskinnsfarger
              Solen stråler på utsiden, og kanskje derfor serverer jeg nettopp solskinnsfarger i dag.
Både gryteklutene og forklet er forøvrig til salgs i min lille nettbutikk.  Det ble også lagt inn blålilla grytekluter og en brunrosa veske i nettbutikken i dag.

HA EN HERLIG SOLFYLT DAG!

tirsdag 14. februar 2012

Kinaskapet, kapitulert malerinne og fastelavnsris


Her går arbeidet med kinaskapet sakte framover. Etter heftgrunn har det fått en omgang med hvitt (40 i blankehetsgrad)  Det er fantastisk å kikke bort på det lyse, vennlige hjørnet!
 Jeg kjenner jeg kommer til og stortrives med det hvitt, men det må en omgang med maling til før det er klart.

Tror kanskje Sinnasnekker`n hadde tatt en alvorsprat med far i huset om han hadde vært flue på veggen her i går. Far i huset får lettere angst når hans malingsvillige kone svinger penselen. Så angst får han for prikkete gulv, ødelagte pensler, og hvithåret kone at han hopper i malingsklær og vil overta penselen. (sikkert godt ment..)
Tror nok sinna-Otto ville sagt at denne malings-tornadoen av ei  kone burde fått gjort arbeidet hun ikke har noe i mot å gjøre. Det kan være han hadde gitt denne litt slumsete kona et lite kurs i rengjøring av pensler og en  formaning med på kjøpet,godeste Otto....
Kanskje burde jeg kloret meg fast til malekosten med hender og klør...
Jegt gjorde ikke det i går.. (jeg maler heller når jeg er alene hjemme jeg... hi,hi,, litt "rampete" må man da være!)

               Det er fastelavn til søndag, og i dag lagde jeg min enkle variant av  fastelavnsriset. Jeg bare klipper noen strimler med farget papir, bretter en brett (så strimmelen blir fin på begge sider)  og binder på tørre grener. Dessverre ingen klingende mynt til santitetsdamene, men jeg er ikke så voldsomt glad i fjær i de sterkeste farger, og så er det dette med allergien min. Jeg må ha noen tørre kvister, så går det helt supert.

HA EN FLOTT KVELD!

mandag 13. februar 2012

Dommer i Handlaga 2012


                      For en stund siden fikk jeg spørsmål om jeg ville være dommer i kategorien "Tilbehør" i Handlaga 2012.  Det var en hyggelig tillitserklæring og en spennende utfordring, så jeg svarte selvfølgelig ja takk.
Min jobb er å plukke ut ti finalister blant sikkert mange flotte nominasjoner i denne gruppen. Jeg skal bruke god tid på å yte deltakerne og deres produkter grundig gjennomgang og rettferdighet, og selv om jeg en fargeglad sjel er jeg også åpen for det mer duse og det mer sarte.
Arrangører av arrangementet er Elisa Kolle som har nettbutikken  Lin & papir og eplabutikken Blåbær samt Unni Strand med eplabutikken Strand. I år er også Epla med som samarbeidspartner.
Arrangementet er ment å feire det skapende og engasjerte miljøet av dyktige folk som legger tid og omtanke i sine håndlagede produkter.

Alle som vil kan nominere sine egne og andres produkter i perioden 19.februar - 12.mars

Det er 8 kategorier man kan melde seg på i:

Redesign, barn, klær, smykker. tilbehør, til hjemmet, bilde og menn.

I dagene framover nå blir dommerene for de ulike kategoriene presentert og i dag var det min tur til å bli presentert på Handlaga 2012.

Jeg gleder meg masse til å se alle de flotte bidragene som kommer inn!


Ha en fin senkveld!

Blonder...

            De har noen likheter; det gamle serveringsbrettet fra barndomshjemmet og blonde-vesten jeg i et romantisk (?) øyeblikk ikke klarte stå for sist jeg var i naboby Tønsberg. (Butikken heter Sorbet og ligger på Farmandstredet)
Har ofte tenkt jeg skulle sy en kjole eller et sommerskjørt av noen gamle blondeduker også, kanskje neste prosjekt...

HA EN BRILLIANT KVELD! ( i beste Davy Wathne-stil..)

søndag 12. februar 2012

Mørkt kinaskap får en ny vår

                           Far i huset ringer hjem for å si at han må jobbe noen timer ekstra og forberede et møte.
Slik lyder telefonsamtalen videre:

Kaspara:            Håper ikke du blir sur på meg....

Far i huset:         Å........

Kaspara:           Jeg har malt....

Far i huset blir urolig i stemmen nå. Maling og Kaspara betyr grisete pensler, ikke helt påskrudde malingslokk, flekker på gulvet og kone med morsomme malingsflekker i flettene)
          

Far i huset:     Hva har du malt?
Kaspara:        Jeg har malt det brune kinaskapet. Vi har jo snakket om det noen ganger.

Far i huset (lettet) : Å, det... ja, ja, det går nok bra, Men har du vasket det med kraftvask og                                  og brukt heftgrunn????

Kaspara:         Ja, jeg har brukt heftgrunn, men ikke kraftvask. Jeg har vasket over det med vanlig støvfille.
                       Det var jo ikke videre skittent.

Far i huset:      Hmmm... kraftvask er tingen, men det får vel gå.. (Far i huset er VELDIG grundig.
                       Kaspara er mer flagrende og tar litt lettere på ting..)

Så kom far i huset hjem til et påbegynt hvitmalt skap og vi tror alle det blir bra. Trofaste lesere registrerer sikkert at dette skapet ikke er sett i blogginnlegg før og ikke uten grunn. Dette hjørnet har vært så mørkt med det rødbrune kinaskapet og de fine sjømannskoffertene etter pappa  (som også er brune) på toppen av skapet. Jeg har nesten blitt litt småtung til sinns av å titte mot nettopp dette hjørnet. (nå titter og titter jeg!)
Skapet er jo slettes ikke ferdig enda. Som dere ser er det ikke malt inni enda en gang (selv om det var litt morsomt med den brune kontrasten også) og det skal flere lag på utsiden, så ikke det rødbrune skinner gjennom. Bakveggen inni skapet kunne selvfølgelig blitt gøyal med litt tapet også, (men kanskje er jeg litt tapet-mett når jeg tenker meg om...) dessuten  tror jeg ikke far i huset er stemt for det , og som sagt før; jeg er ingen interiør-diktator her på hjemmebane. Vi skal leve her alle sammen. Vi tenkte forøvrig først at skapet skulle bli mørkegrått men kanskje blir det nå hvitt i stedet. Tror vi hekter av dørene og har ting som gir litt farge inni. Skapet pleier romme fargeblyanter, ark og ting som ungene kan hente seg når de vil kose seg med tegning, klipp og lim ved langbordet.
Vi har tenkt til å sette på nye knotter, og jeg har liggende herlig hvite knotter med sorte tall fra Tiger. Ser for oss det på de tre små skuffene, tror det kan bli tøft.
Forandringer er gøy!!!

SÅ; FIN MORSDAG TIL ALLE MAMMAER DER UTE!!
Jeg har vært litt luksusdyr i dag og fått syngende gutter inn soverommet og pakker , egenlagede kort og drikke på sengen.
Etter seansen på soverommet kunne jeg slappe av videre i sengen med interiørblad, mens guttene romsterte på kjøkkenet og braste egg og bacon.
I ettermiddag kommer min egen mamma på middag her for å bli satt litt krus på og få god oppvartning.

FIN DAG TIL DEG!

fredag 10. februar 2012

Nettbutikken er nå oppdatert

                  Da er nettbutikken oppdatert og mange glade ting funnet veien dit. Det er mye nysydd å finne, men sjekk også rubrikken "Skattejakten" hvor noen nye ting er lagt inn.

Herlig med helg dere! Her skal vi krype opp i Ektorpen og se det finfine programmet "The Voice" og gutta får sin favorittmat på en fredag; taco. Fredag er dagen de får lov til å velge menyen, og vi kan vel si det sånn at det skifter mye mellom hjemmelaget pizza og taco. Ikke for det; en fredag for en stund siden ville de ha stekt laks, fløtegratinert poteter og salat til min store overraskelse.

AVSLAPPET, GLAD FREDAG TIL DEG!

torsdag 9. februar 2012

Kaspara rydder og selger - Del 2
               Da er jeg i rydde-modus igjen, og vi fortsetter med å klargjøre for oppussing av kjellerstua. Gutta Boys tror visst aldri den stua skal bli en realitet,  og synes nok foreldrene burde skifte til 5.gir!
Noen av varene jeg skrev "solgt" på sist ble aldri hentet, så du vil sikkert dra kjensel på noen  av tingene.

ALLE TINGENE MÅ HENTES I SANDEFJORD SÅ RASKT SOM MULIG! (egentlig  litt sånn førstemann til mølla her... ) Vi vil jo så gjerne komme i gang med oppussingen og kan ikke ha ting liggende på vent til folk.
Er du interessert i noe er det bare å sende en mail til :   kaspregn@online.no

Litt mer bilder:

Denne ovnen sto forøvrig på eldstemanns rom, den er helt vakker... men han vil ikke bruke opp et hjørne til ovnen som ikke har vært i bruk. Forøvrig er han blitt en skikkelig interiørgal ti-åring som vet akkurat hvordan han vil ha det...Skole-effekter; alltid morsomt!


Denne speilen har vi malt, men aldri funnet plass til....


 Skolestoler preget av tidens tann fra  norske Stål og Stil.
                                  Jeg malte og la et lekkert retrostoff over denne pianokrakken en gang....


Nydelig kart som er i ekstra god stand..


PRISLISTE:

Nydelig sort liten vedovn (kan sende flere bilder om aktuelt)   Pris:  800 kr.
Petroleumsfarget malt teak-kommode. Er litt slitt på toppen, men har sin sjarm. Pris: 100 kr SOLGT
Lilla pianokrakk med lekkert retrostoff   Pris: 300 kr.              SOLGT
Skolestoler fra Stål & Stil preget av tidens tann, har ikke knotter nederst på bena. Pr.stk. 100 kr. SOLGT  
Nydelig vatteppe med marguritter, helt plettfritt. Pris:  400 kr.    SOLGT
Vatteppe med rosa blomster på blågrå bunn.  Pris: 300 kr.   SOLGT
 Ascehougs kart over Palestina på Kristi tid, , nydelig stand. Størrelse: 176 cm * 119 cm   Pris:  400 kr.
Lysmalt speil med holdere til lyspærer.  Pris:  250 kr.         SOLGT
Plansje: Fødselen  500 kr. (svært god stand)   SOLGT
Plansje: nesehorn /villsvin Pris: 400 kr.
Undervisningsmateriell - hode Pris: 120 kr.   SOLGT
Plansje : isbjørn og ulv  Litt slitt i kantene Pris. 250 kr.   SOLGT
Lys Louis Poulsen lampe- I nydelig stand (  Det er bare selve skallet)  350 kr.   SOLGT
Middags-asjetter med landskapsmotiv sort/fløtefargede  (8 stk. lekre i tallerkenhylle.. noen er litt gulnede i kantene , kan det fåes vekk? Merket er  kjente Grindley , England)  Pris:  200 kr.
Serveringsfat offwhite/ sort - Grindley Nydelig og fint holdt. Pris: 200 kr.     SOLGT
Vakre fruktasjetter Porsgrunn Porselen 6 stk. Pris: 200 kr.