Interiør, fargemagi og lageglede

Interiør, fargemagi og lageglede

mandag 30. april 2012

Blått, sort og hvitt


Jeg LIKER blått sammen med sort og hvitt. Jeg er nesten avhengig av sort i nærheten av blått.
Da Hapel-Anne og jeg hadde utestuebutikk, kom Anne med to av den flotte grafiske løperen. Jeg bet meg merke i den med en gang, men vi var veldig disiplinerte Anne og jeg. Selv om vi simpethen bare kunne byttet varer og vært fornøyde, lot vi kundene først handle det de ønsket.
Da alle de søte kundene våres hadde ruslet hjem, kikket vi over de resterende varene og byttet noen. Jeg endte da opp med denne fine løperen jeg hadde sett på hele dagen.
Synes den kler det sorthvite Marimekko serviset vårt.

Det har vært en aktiv og fin helg. I går tok vi som mange sandefjordinger gjør med jevne mellomrom en "harrytur" over til Søta Bror og handlet kjøtt til grillsesongen.
Det er nemlig ferjeforbindelse mellom Sandefjord og Stømstad, men denne gang tok vi Horten-Moss begge veier. Vi langtidsplanlegger sjelden ting og bestemmer oss gjerne 10 minutter før vi drar. Da var det ikke billetter igjen på ferja her fra byen.

Lørdag opplevde jeg en hver interiørbloggers drøm. Fikk et fantastisk flott tilbud og koset meg stort. Det skal jeg fortelle om i morgen.

GLAD NY UKE TIL DEG!
fredag 27. april 2012

Viktig tilbehør og fin helg til deg!


Tilbehør ved siden av selvsydde ting er morsomt! Måtte jo selvfølgelig sy et lite nett til skjørtet.
I dag fikk jeg tatt bilde av skjørtet på den andre siden også med den lille lommen og hekla-lappen
som skjuler en vanskelig flekk.
Skjørtet kan brukes begge veier, lomme foran eller på baksiden etter som man lyster.

Fredag er her og langhelg står for døren. Ungene skal ikke på skolen før onsdag, lav vekkerklokke-faktor de neste dagene altså!
Snart kommer Gutta Boys inn døra og da skal moder`n bli med dem til frisøren. Så skal hun på en så pen og høflig måte (og litt brydd) prøve å forhindre at gutta får "skrekk-frisøren" som alltid kommer med barbermaskinen og klipper kort-kort. Mine langhårete gutter er blitt litt mindre langhårete etter hvert, men en del hårprakt skal da få bli!

KOSELIG HELGESTART TIL DEG!

torsdag 26. april 2012

Kom mai du skjønne grønne
Her er dagens nysydde skjørt laget av en prikkete loppe-duk og et lekkert sengetøy fra det glade 70-tall.
Med strikk i livet er det lett som en plett! Jeg syr bare en løpegang og trer et strikk gjennom, og vips ferdig til bruk!
Forstykket og bakstykket klipper jeg etter et annet skjørt i klesskapet jeg liker fasongen på. Ingen mønster og fiksfakseri her i gården! Dere som har fulgt meg en stund, vet kanskje at jeg slettes ikke er glad i mønster, blir litt tvangstrøye det føler jeg. Jeg beundrer dere som får det til!
På baksiden fant jeg en liten flekk på det prikkete stoffet. Med en lomme rett opp på flekken og en liten heklet lapp, ble elendigheten skjult for omverden.
Nå er det bare å vente på milde, fine maidager!

FIN TORSDAG TIL DEG!
mandag 23. april 2012

Ord-forveksling og glad ny uke til deg! Måtte le litt av meg selv i går, da jeg skjønte jeg mikset navn og blogger. Kanskje er det et alderdomstegn eller kanskje er jeg arvelig belastet... Faren min, den gamle gode sjømannen var en ringrev på å forveklse ord. Kolsås ble til Åskollen og Kristin ble til Kjersti osv. Den mest lattermilde ord-forvekslingen vi husker var da hele familien var på Kina-restaurant i Sandefjord og spiste med pinner. Pappa var overveldet over at jeg fikk relativt fint til denne teknikken med å bruke pinner i stedet for kniv og gaffel. I familien er det kjent at jeg kan klumse litt (mester i å velte glass og knuse ting)  og ikke alltid motorisk på høyden. Begeistret forteller han kelneren følgende " Yngstedatteren min får dette med pinnene fint til, og hun som er såååå vill i erotikken! Han menste å si "motorikken", men den gang ei.
Vi har ledd godt av denne episoden mange ganger.
Vel, her om dagen da jeg skrev blogginnlegg mikset jeg to bloggere. Jeg trodde jeg hadde hilst på eieren av bloggen "Loppelilla" på loppemarkedet i Jotunhallen, men det var helt feil. Jeg hilste selvfølgelig på eieren av bloggen "Loppedilla."
Beklager så mye, men her gikk det simpelthen litt i spinn for meg!

Glad ny uke til deg enten du er en ord-forveksler eller ei!

søndag 22. april 2012

Helgens loppefunnDet har vært en formidabel loppehelg i Sandefjord; 3 loppemarkeder er storslått for oss vestfoldinger. Far i huset og jeg valgte å kjøre til Jotunhallen først og titte der. Det er fint med loppemarkeder i store idrettshaller, man får litt mer albuerom. Jeg hadde ikke ruslet lenge rundt før en søt brunhåret dame smilte til meg og sa" er du Kaspara?"Å hive på seg en kasparasydd kjole og så gå på loppemarked kan jo noen ganger røpe ens person for  mulige blogglesere. Den søte loppejegeren som tok meg i armen var damen bak bloggen Loppedilla.   Veldig koselig å hilse på deg! Hun har en flott blogg forøvrig.
Så dukket Ingrid med Fjeldborg-bloggen opp og min venninne "Nøtteskrika" med bloggen Stilleben.
Veldig sosialt med andre ord!
Allikevel ble det noen små kjøp: den fine vinballongen, en sort blank liten krakk (hva er det med meg og krakker?? Jeg innbiller meg alltid at vi får plass til en liten krakk til)
samt et lilla fat. Jeg har dilla på lilla, kan man si.
Ferden gikk så videre til Bugården ungdomsskole rett ved Jotunhallen, og der ble det null kjøp. Ikke for at det kun var uinteressante ting der; slettes ikke. Jeg sto lenge og beundret en trebord (Lite spisebord) som var alldeles nydelig i treverket, men hvor, hvor, hvor skulle jeg plassere det hjemme???
Jeg måtte gjøre meg steinhard, sette ryggen til og gå strake veien ut av loppemarkedet.
Vi fikk også vært innom loppemarkedet på Varden ungdomsskole, og der ble det med et Stattfordshire serveringsfat og en kakeboks hjem.
For virkelig å få i pose og sekk når det gjaldt  gjenbruks-raid, avsluttet far i huset og jeg ferden på den nye store gjenbruksbutikken i byen og kunne bekrefte at vi ikke gikk glipp av noe.
Greit å være på den sikre siden!
Gutta Boys er lykkelige for at de er så gamle at de kan sykle på fotballbanen i stedet for å holde moder`n og fader`n med selskap på loppesirkus.
Med røde roser kom de hjem og håpet at den eldre generasjon ikke hadde gått amok og halt for mye inn i huset. Fornøyde kunne de konstantere at det var bare småting.

SPENNENDE OG GOD NY UKE TIL DEG!

torsdag 19. april 2012

Mine nye bruktfunn
                   Jeg elsker å tråle bruktbutikker, og her ser du fem nye funn som har fått et nytt hjem hos oss.
 Krakken synes jeg har en fantastisk flott og "tidsriktig" form. Den fant jeg i kjelleren på Slappen og betalte 30 kroner for. Muligens prøver jeg å pusse den ned litt. I utgangspunktet skal den ikke males.
Butikkvekten er et kapittel for seg. Jeg ble oppmerksom på den, da far i huset og jeg tok turen innom den nye store gjenbruksbutikken her i Sandefjord like før påske. Jeg forelsket meg hals over hodet, men far i huset var VELDIG skeptisk. På et vis kan jeg forstå han, vekten går nemlig bare til 200 gram.(Filler`n!)
Jeg skulle ønske den hadde gått til 500 gram, da hadde den vært super til det jeg selger i nettbutikken min, og kjøpet kunne forsvares. Slukøret tuslet jeg etter far i huset ut av gjenbruksbutikken. Best ikke lage rabalder sånn rett oppunder påskehøytiden!
Vel, denne vekten satt seg godt på netthinnen min og var i tankene mine flere ganger i løpet av påsken. Første åpne dag i gjenbruksbutikken etter påske var jeg på pletten og uten nøling løftet jeg den tunge vekten til kassen og proklamerte at jeg veldig gjerne ville kjøpe den. Den var ikke helt gratis; 500 kr.
Jeg så vekten for meg på kjøkkenbenken hjemme under sorte Louis Poulsen-lamper. I mitt indre laget jeg et  litt rått, industrielt miljø. Da vekten kom på den tiltenkte plassen, ble det kanskje ikke helt som ventet..
Litt uvant med en så stor sak på kjøkkenbenken.
Så tok  jeg turen opp på loftet hvor den kule vekten ble pakket inn med oransje pressening. Der og da kjente jeg at jeg ikke orket ta diskusjonen med far i huset som hadde klart sagt fra om hva han synes om et eventuelt vekt-kjøp.
På markedsdagen til Anne og meg, ble nyheten om vekten fortalt far i huset under påhør av kanskje ti søte kunder. (er det ikke slik framgangsmåte barn har???) Litt forkrekkede kunder tittet fra Kaspara til far i huset til Kaspara igjen. Ville de bli vitne til tidenes ekteskapelige konfrontasjon??? Selvfølgelig kunne ikke far i huset brøle ut (han brøler veldig, veldig sjelden og er en sindig mann...) med så mange søte, vennlige kunder rundt han. "Vekt-sjokket" fikk så tid til å sige sakte inn, og da hagen var tom for kunder, hørte jeg aldri mer om vekten...
I dag har jeg tatt den ned på kjøkkenet igjen, og tingenes tilstand så mye bedre ut nå. Nå var jeg mer forberedt på størrelsen også.

Her om dagen fant jeg også en sliten kasse fra Sandar Meieri som er blitt blad-samler. Historisk og lokalt sus over den! Pris 200 kr.
Neste funn funderte jeg litt på om jeg skulle ta med eller ei. Det er en skikkelig 70-tallslampe med gullskjermer. Egentlig synes jeg den kan være rå i den rette settingen. Alikevel kommer jeg nok kanskje  til å spraye skjermene sorte eller hvite,til tross for at gull er i vinden for tiden. Når jeg ser på collagen, kjenner jeg at jeg liker lampen gullfarget også....150 kroner kostet denne lampen forøvrig.
Den siste nye tingen tror jeg kanskje ikke du kan se, for den forsvinner nesten i bildet. Det er et hvitt bord med skuff og avkappede ben. Det er handlet i den nye gjenbruksbutikken til 250 kr.
I skrivende stund står det på rommet til eldstemann.

10 nye stoffpakker er lagt ut i "En dose retro" i dag.

HA EN STRÅLENDE TORSDAG!

tirsdag 17. april 2012

Rundt et koselig bord, hummus-forelsket og Horten-foredrag

I dag har Hapel-Anne og jeg blitt grundig bortskjemte rundt et koselig bord hos en enda koseligere blogger; Bente med Hjemmescenen. Vi skulle egentlig hatt med Ingrid - Fjeldborg i bilen også. Ingrid, vi savnet deg, og neste gang sitter du rundt bordet også!
Etter kjøreturen til tigerstaden ble vi mottat av en logrende, glad  Frøya (Bentes hund er min favoritthund; ingen over og ingen ved siden av) og herlige Bente. Det tok ikke lang tid før vi var plassert rundt et nydelig dekket bord for første mat-inntak som var brie-ost, mandarinbåter, spennende krukker med nydelig innhold passende til ost, saltkjeks og hummus. Har du smakt Hummus? Jeg er nemlig blitt forelsket i hummus i dag, og Bente sendte med oss hvert vårt store lekre glass hjem med herligheten. Hummus er denne røren i skålen ved siden av mandarinbåtene, minner litt om barndommens peanøttsmør i konsistensen.
Etter denne deilige starten kom Bente med rykende varm hjemmelaget fiskesuppe som er den nydeligste fiskesuppe jeg noensinne har smakt samt hjemmebakt brød som hadde langtidshevet seg over natten.
For en luksus! Vi nøt hvert sekund, Bente!
Om ikke det var nok kom de lekreste cup-cakes på bordet og deilig kaffe. Trenger jeg si at vi trillet salige inn i bilen etter mange timer med livlig prat og oppdateringer....Bente er ivrig med strikkepinnene og strikker de fineste puter. Wow, jeg likte så godt folkevognbussen jeg!

Tusen, tusen takk Bente for din utrolige gjestfrihet og en herlig dag!
Og Anne; du var en dyktig sjåfør og fint reisefølge!

SÅ OVER TIL GÅRSDAGENS FOREDRAG I HORTEN:Mange utrolig dyktige quiltere var samlet i Borre Idrettshus, og det var nesten litt surrealistisk at jeg med min enkle søm skulle prate til dem. Skummelt var det ikke; bare vennlige damer.
Min gamle søte mamma sa innstendig og formanende dagen før foredraget  " Ikke vær FOR oppspilt og "gæren" da!" Vel, jeg tror man godt kan være et hakk "gæren" når man snakker for en stor forsamling, tilhørerne skal da ikke sovne! Når man er lærer i skolen er elevene så bortskjemt visuelt og underholdningsmessig i disse dager, at der et det nesten et snev av nødvendighet å "fange" dem med litt humor og kanskje en dæsj "galskap".
Håper ikke quilte-foreningen ble utslitt av en taletrengt foredragsholder!                 Se, min kjole finns i alle farger; rød, gul, fersken, rosa og litt til...Quiltet teppe og Kaspara-sydd side om side.
Det var artig å se på "Vis og fortell" av quilte-damene etter mitt stunt. Ikke tvil om her var det flinke håndarbeidsdamer!
Foreningen er forøvrig veldig interessert i å få nye fjes med i klubben!

HA EN KOSELIG KVELD!

søndag 15. april 2012

Adresse-justering på foredraget i Horten

  

 Her i Sandefjord laver det ned med store, myke snøfiller i dag. Det var nesten så en måtte klype seg litt i armen, da en tittet morgentrett ut vinduet. Nå er nok ikke dette hvite nesten uforståelige som faller ned fra himmelen myntet på å bli, tipper at i morgen er det en saga blott.
Så en viktig rettelse dersom du har tenkt deg til Horten Quilteklubb på foredrag i kveld.
Jeg kom i skade for å skrive Borre idrettshall, men riktig sted er følgende;

BORRE IDRETTSHUS, TRIMVEIEN KL.19

Ha en fornøyelig dag!

Rolig dag i utestua og Horten-foredrag                      Intet minner om farge-kalas og yrende liv i utestua i dag. Borte er alle glade retro-ting,bugnende bord og smilende mennesker. Tilbake er Kaspara med en kruttsterk kaffekopp, interiørblader og sol i fjeset. Det er absolutt ikke så flott vær i dag som på markedsdagen i går, men solstrålene har nå tittet fram med jevne mellomrom. Mens unger har vært på fotballbanen og far i huset på jobben, har jeg fått tid til å tenke over foredraget i morgen i Horten. Alle er hjertelig velkomne!
Jeg skal prate en times tid og forhåpentligvis inspirere, men jeg er klar over at jeg har svært dyktige syersker i rommet. Det er også mulig å handle Kasparasydde ting denne kvelden  og noen stoffpakker tar jeg også med i bilen.
Her er tid og sted:

BORRE IDRETTSHUS, TRIMVEIEN KL.19 MANDAG 16.4

Horten Quilteklubb blir svært glade for å se nye fjes denne kvelden!
Kanskje vi sees?

Ellers har jeg hengt opp en skoleplansje i utestua, som skal få henge der på dagtid i alle fall. Er så glad at ingen handlet denne nesehorn (og villsvin) plansjen da den lå ute for salg! Synes bare den blir finere og finere, og nå har den fått varig oppholdstillatelse i Kaspara-huset.
Det var litt deilig med en rolig utestue fargemessig nå. Jeg er litt av hvert jeg, ikke bare farge-sprelsk. Noen ganger kan jeg kose meg med rolige miljøer og synes det er godt for øyet.
De fine taburettene med tre-sete og nydelige blå ben, handlet jeg på et loppemarked en gang til 20 kr. stykket.
Se også på stoffet (en stoooor duk) som henger over den hvite krakken også handlet på loppemarked.  Det har jeg hatt lenge og nå skal jeg sy rause puter til utestua av det.

Tusen takk for alle kommentarer på utestuebutikk-innlegget!!!
ØNSKER DEG EN KOSELIG SØNDAG!

lørdag 14. april 2012

Hapel-Anne og Kasparas utestue-butikk
Strålende solskinn, mange trivelige blogglesere, naboer, familie og  noen kjente bloggere tok turen til Sandefjord. Tone med bloggen  Designhund og venninnen Dina   fra Kåre Maloneys kafe`` med datteren Yldi
kom fra Kongsberg; stor overraskelse!!  Kjenner du dem igjen på et av bildene? Så kom  Kristin med Kikkis Planet samt min  venninne Nøtteskrika med  bloggen Stilleben
Værgudene gjorde det slik at omtrent alle som tittet innom ble sittende ute i solen med kaffekoppen og Annes nydelige hjemmelagede cookies og muslibar samt sjokoladekake. Jeg har spist altfor mange muslibar i dag, Anne!! De er fantastiske!

Takk for dagen til alle som tittet innom!
Noen hadde til og med tatt Bastøferja fra Østfold for å komme innom utestuebutikken.
Veldig koselig!

FIN SENKVELD TIL DERE ANDRE OGSÅ!torsdag 12. april 2012

Interiørbutikker, stor gjenbruksbutikk og boligmesse i Sandefjord
Starter med noen bilder fra hjembyen min Sandefjord som er en kystby med ca. 44 000 innbyggere.
Bildene er hentet fra området rundt Park Hotell med småbåthavna og Hvalfangstmonumentet laget av Knut Steen.
Sandefjord er kjent som "hvalfangerbyen". De fleste familier i Sandefjord har en eller flere hvalfangere i familien som dro til Nordishavet på hvalfangst i tiden mellom 1850-1968.
Min morfar var hvalfanger og til og med bestyrer på Grytviken.(den eldste av fangststasjonene)
Pappa var en sesong på hvalfangst. Det var liksom manndomsprøven det, hadde jeg inntrykk av.


Tenkte jeg skulle dele litt info med eventuelle utenbysfolk som har tenkt seg til Sandefjord på Hapel-Anne og min utestuebutikk lørdag førstkommende (fra 11-16)
Adresse : Hans Amundsensgate 1
Når du kommer kjørende innfarsveien til Sandefjord, kjører du forbi Home&Cottage og tar til høyre i første rundkjøring som kommer. Deretter tar du til venstre etter å ha passert Sandefjord Sykhus.
Ta inn Kathrineborggaten (første vei til høyre) og kjør opp den slakke bakken, så tar du andre vei inn til høyre og vil med en gang se et hudfarget hus. Du er framme! Velkommen!Denne lørdagen er det forøvrig også boligmesse i Runarhallen hvor blant annet "sinnasnekker`n" Otto Robsahn holder foredrag kl. 11.30 (demonstrerer vindu og listing) og klokka 16 (demonstrerer maling og sparkling)
Boligmessen er åpen mellom 10-18

Bruktbutikk:

Gjenbruksbutikken i Peder Bogensgate (stor!)
Lett å finne! Du tar av til høyre på innfartsveien inn til Sandefjord ved Home&Cottage (lyskryss)
Butikken ligger bare rett oppe i gaten.
Slappen som jeg ofte nevner er stengt på lørdager.


INTERIØRBUTIKKER:
Sandefjord kirke, den røde kirken som du er på bildet er et godt utgangspunkt. Gaten du ser her nedenfor er Kongens gate, og her er det fire/fem  interiørbutikker å finne på rekke og rad.
Svinger du til inn ved den rød/lysstripete muren går du nesten rett på min søster butikk Nr.9

Nr.9  (storesøsters butikk, selger gamle skatter og ny design, blant annet Hay)
Mitt hjem (gå inn samme gate men motsatt vei)
Glassmagasinet (like i nærheten av Mitt hjem)
Tinnies Hus
Elegant

Fine butikker alle sammen!

I denne gaten ligger også en veldig koselig kaffebar som heter Håndverkeren. Den har gamle stilfulle sofaer og bord og her er det mengder kaffe og te å handle samt muffins osv.
(Håndverkeren er nabo med Nr.9)

På shoppingssenteret Hvaltorget ligger blant annet;
Kremmerhuset
Kitchen
Glassmagasinet (selger blant annet alle Bojesen-figurene)
Og som sagt; fine Home&Cottage ligger ved innkjørsveien ned til Sandefjord.


Nå er vær-utsiktene endret fra regn til sol/skyer denne lørdagen og Anne og jeg krysser fingrene!!

VELKOMMEN SKAL DU VÆRE!

tirsdag 10. april 2012

Hverdagen her igjen og Kaspara-foredrag i Horten                       Hverdagen er her igjen, og hverdagsmenneske som jeg er synes jeg det er helt fint.
Borte er alle guloransje påskekyllinger og kvister med fargeglade egg. Stuene er blitt normalisert , men jeg synes alltid det er litt vemodig å ta ned ungenes glade pynt laget med ivrige hender i skolestua.
Regnet pisker på ruta i dag, og unger gikk av gårde med regnjakker og litt trøtte morgenfjes. Første skoledag etter mange feriedager, kan være småtøffe.
Selv sitter jeg og tenker på hva jeg skal fortelle når jeg mandag 16.april er invitert til Horten Quiltelag for å snakke om min interesse for søm og hva som er populært å kreere for tiden samt vise ulike Kaspara-sydde ting. Denne kvelden åpner klubben opp dørene for alle interesserte, så bor du i Hortensområdet og har lyst til å være til stede denne kvelden er du hjertelig velkommen.
Happeningen starter klokken 19, og jeg kommer tilbake med mer informasjon senere.
Det vil også bli en artikkel i Hortens-avisa  Gjengangeren og nettutgaven om dette møtet.
Jeg gleder meg!

Så er jeg veldig spent på hvilket vær lørdagen byr på, dagen for hagestue-butikken her i Kaspara-hagen. Ved øspøs regn vil happeningen bli utsatt. Sandefjords Blad viser at det kan bli regn lørdag, men det er enda tidlig i uka og det hender værbildet og prognoser endrer seg. Krysser fingrene for det!

HA EN FLOTT NY APRILUKE!

søndag 8. april 2012

Soveromslek- del 2

Far i huset skal få slippe å ha det slik på soverommet, men hadde det bodd ei lita jente i huset her (jeg er som kjent guttemamma) og moren enda hadde et ord med i laget, hadde det nok blitt noe ala dette.
Gutta boys har meget bestemte meninger om hvordan de ønsker rommene sine i en alder av 10.5 og 9.5 år. Eldstemann kan kose seg med Ikea-katalogen i en time av gangen og søker stadig etter Ikeas sider på nettet. Vil han bli fremtidens interiørblogger tro, overta når vi bloggere av i dag sitter hvithårede i godstolene våres?
Jeg synes det er helt fint at gutta mine har sterke meninger om hvordan de vil ha rommene sine og slettes ikke vil høre på en interiørblogger-mammas "gode" og velmenende ideer.
"Når jeg flytter for meg selv, mamma.. skal jeg ha det helt annerledes enn her hjemme. Mye  nyere design og strammere med sort og hvitt og INGEN gjenbruk!"
Fantastisk program-erklæring synes jeg!

HA EN HERLIG 1.PÅSKEDAG!

lørdag 7. april 2012

Fin påskeaften til deg!

    
      Bare raskt innom for å ønske alle de fine leserne en fin påskeaften!
Her har vi fått på andre strøk med grått i utestua i dag, og nå er jeg bare salig. Det andre strøket gjorde underverker; fargen ble mye finere!
I dag er det akkurat en uke til utestue-butikk her i Kaspara-hagen, og jammen er det kjekt å kunne invitere til en lysegrå nymalt utestue! Anne og jeg gleder oss!
Nå skal jeg veldig snart hente opp den nyblivne nittiåring på påskemiddag her.

ØNSKER DEG EN FIN KVELD!

fredag 6. april 2012

Første strøk i utestua tatt
Første strøk lysegrått er tatt på panelveggen i utestua, og vi er veldig fornøyde med at 1.etappe er tilbakelagt. Litt uvant er det å gå fra det blåeste blå til lysegrått. Fargen vi valgte heter "Morgendis".   "Det eneste som bekymrer meg er at det kan bli litt tamt og karakterløst" sa far i huset. Akkurat det samme var i mine tanker.
Det som bekymret meg mest en periode var at jeg var helt tanketom i forhold til det øvrige interiøret; hvilke farger ville bli fint til osv. Dette er uvant kost, for som regel raser haugevis av miljøer gjennom hodet mitt.
MEN .. da jeg fant den fake-Marimekko voksduken i et skap ble det endelig orden i tankene mine. Den synes jeg fikk fram litt frodighet og karakter. Litt krøllete var den blitt, så det spørs om vi ikke må få handlet oss en ny. Da jeg fikk ut Marimekkokoppen og en gammelrosa bolsterpute og et dynetrekk ble jeg lettet og tenkte "Yes, dette vil bli fint!"
Jeg strikker også stor pute i grått for tiden, og den vil nok også passe inn.
Jeg liker også grått mot lyse lillatoner.Vi har flere av de fine lillaprikkete voksdukene  jeg storhandlet på Rema 1000 et år.
Dessuten kan jeg like fargene blått, grått, sort og hvitt sammen.
Når  endelig min tanketomme  "toppetasje" ble fylt med bilder om hvordan utestua kan bli seende ut, ble jeg sååå lettet. Jeg tror det blir bra til slutt!


HÅPER DU HAR GODE PÅSKEDAGER!

onsdag 4. april 2012

Et blankt ark                 Det er noe befriende med lyse rom og gulvflater, man kan fargelegge det som man fargelegger et blankt ark. I dag har jeg fargelagt soverommet i retro-frodig mønstre og farger. I morgen kan jeg leke videre om jeg vil. Skal rommet da være sort/hvitt, skal det være i naturfarger, skal det være saftig grønt?  Kanskje dette får bli en føljetong; soveroms-lek. Dette er første nummer ut.  Har du slike rom som innbyr til forandring? Kanskje vil du også leke deg og vise oss; et rom-mange muligheter?
Selina Lake lekte seg veldig på soverommet vårt, faktisk så mye at jeg et kort lite øyeblikk ble litt forskrekket. Jeg skulle tilby de dyktige damene te eller kaffe og rygget nesten bakover da jeg ble bombardert med farger.  Det skal litt til, skal jeg si deg...
Da jeg så igjen soverommet i boka "Homespun Style" synes jeg det ble fint og frodig. Selina hev seg over det grønne retro-sengeteppet mitt og brukte puter i alle regnbuens farger i sin styling.
Jeg hører forøvrig  rykter om at soverommet er via Selina Lake med i siste "Molly makes". Ble jo litt (veldig)  nysgjerrig og har prøvd å få tak i bladet hos diverse Narvesen-butikker men uten hell.

I dag ble soverommet oransje, lilla, rosa... farger jeg liker.
Hva blir det i morgen eller neste dag igjen tro?

Oppdatering på utestua: far i huset har sprettet gråmalingsboksen og malt deler av sideveggene  med lys grått. Egentlig er det hakket for kaldt for utemaling, men nysgjerrigheten tok overhånd.
Tror det blir fint til slutt.

ØNSKER DEG FINE PÅSKEDAGER!

tirsdag 3. april 2012

Rolige dager....Klokka ringer ikke iltert kvart på syv, skolesekker må ikke pakkes og ukeplaner må ikke sjekkes i tilfelle det skulle være turdag med pølsegrilling eller noe annet  "mot normalt".
Far i huset går riktig nok på jobb disse morgener, men han sniker seg ned i første etasje, og jeg sniker meg barføtt ned like etter for å være solidarisk og koke god morgenkaffe.
Gutta Boys kommer tuslende etter jeg har lest Sandefjords Blad og hevet innpå både en, to og tre kopper kaffe. Etter lang frokost farter de av gårde til fotballbanen, og så er det familiegjenforening til middag.
Far i huset og jeg skuler på termometeret og drømmer om varme dager slik vi hadde for kort tid tilbake. Nå er bikinitopp erstattet med boblejakke, utrolig!  Vi ønsker oss malevær! Med minusgrader slik det var denne morgenen kan vi ikke svinge malepenslene i utestua. Maling er brakt i hus, men enda ikke åpnet.
Skjærtorsdag er meldt som den varmeste av påskedagene, så vi satser på maling etter lang frokost da. Så gjenstår det å se hvor lang tørketid malingen trenger nå.
Det kan ta sin tid, før utestua er fiks ferdig, men den som venter på noe godt venter jo etter sigende ikke forgjeves.
Forresten; den gulkledde notatboken har jeg fått av søte Live med bloggen Lidyll. Hun har laget den selv, og den er jo riktig påskefin også!

HA EN FINFIN KVELD!