Interiør, fargemagi og lageglede

Interiør, fargemagi og lageglede

onsdag 30. mai 2012

Det var en deilig, deilig dag...

          Noen dager går alt for fort! De skulle vart i evigheter.... Dagen i dag var en slik en.
De fineste bloggdamer var samlet hos superherlige Anne med bloggen Hapel i tidenes mest sjarmfulle hus.
Jeg blir ikke mett av å titte meg rundt hos Anne og får bare lyst til å løpe hjem og svinge penselen og male i det uendelige. Annes hjem er krydret med masser fargeklatter, bruktfunn og klenodier i en hvit base. Det er friskt, lekent og oser sjarm.
Til Hapelhuset kom i dag;  Nina med bloggen Wilhelmines , Bente med bloggen Hjemmescenen, Ingrid med bloggen Fjeldborg og min gamle venninne Nøtterkrika med bloggen Stilleben. For noen superkoselige bloggere! Tror jeg kunne bodd i kollektiv med dere damer!
Tror nesten vi kunne flyttet inn på Annes umøblerte loft hele gjengen (sovesal A, liksom)  og jeg tror ikke det ville blitt antydninger til gnisninger, høylydte diskusjoner, lugging, kloring eller klyping.. bare veldig veldig koselig.
Jeg er mett enda av Annes uimotståelige salat med de beste ingredienser og hjemmebakte porøse, luftige brød, kaker og det hele. Fryd for øyet og fryd for ganen!

For ikke-bloggere;  dette er normal bloggtreff-oppførsel!  Ingen stusser om du går rundt i din egen boble og fotograferer detaljer i mat eller interiør. Her konsentrerer Bente seg om de fantastiske muffinsene med kandiserte blomster som Wilhelmine hadde med.  Nøtteskrika (hun som nå lever sammen med min ungdomskjæreste gjennom mange år) fotograferer den fine hyssingen med kulørte perler som henger på lufteluken på Annes kjøkken.
Jeg fant, jeg fant et fantastisk solgult pledd som matcher toppen min hviner Bente av fryd!

Tusen takk for en flott dag, jenter og tusen tusen takk for gjestfriheten din, Anne!

"Det var en deilig, deilig dag.. men tenk nå er den over
og alle som er riktig snill, de ligger nå og sover"

Dette sang moren min for meg en gang i tiden...


FIN DAG TIL DERE ALLE SOM TITTER INNOM OGSÅ!

mandag 28. mai 2012

Late dager i hagen


       Herlig med varme lange  fri-morgener! Vi spiser alle måltider ute i hagen nå om dagene. Blåser det trekker vi inn i utestua, men den gode uteluften er jo der enda. Frokost ute  gjør at jeg må koke dobbel dose kaffe  minst, for både mat og drikke smaker jo tusen ganger bedre ute.
Pinseferien har vært rene sydenferien på disse breddegrader i år,  og Gutta Boys har testet sjøvannet to dager sammen med en kompis med familie. Sommeren er her, selv om det mangler noen få dager etter skole-lærdommen.
Den eneste som ikke har bedrevet slaraffenliv i pinse-sommervarmen er far i huset. Tappert har han sittet bøyd  over kommunens tall og budsjetter og sikkert  drømt om bekymringsløse fridager i ny og ne.

Frokosten her i dag besto av varm fruktsuppe (eldstemanns favoritt) og lune hjemmebakte ostehorn. Gutta har hatt en god  kompis på overnatting i natt, og i går kveld var det grilling i hagen og Dart-kamp mellom små og store.
Forresten; jeg er så glad i tobakksplanter jeg. ( se den sarte pudderrosa planten på den hvite benken)  Det er jo skikkelig skyggeplanter, men får den bare skygge er den takknemlig og grei. Ikke så dyre er de heller.

HÅPER DU FÅR EN FIN AVSLAPPENDE 2.PINSEDAG!


fredag 25. mai 2012

Oppdatert nettbutikk
    Endelig er det blitt lagt inn litt nysydde varer i nettbutikken!

VELKOMMEN INNOM!

onsdag 23. mai 2012

Fin arbeidsplass?

Gårsdagen ble tilbrakt ute med saks, glade stoff, kruttsterk kaffe, fuglesang, kirkeklokker og naboens
småkosete og selskapssyke katt. Jeg er ikke nevneverdig misfornøyd med denne arbeidsplassen......
Håper på å få oppdatert nettbutikken fredag med nysydde varer.

Det varme deilige været fortsetter, og det er bare å nyte høytrykket som generøst  har spredd sine vinger over østlandet... og kanskje der du bor?

SUPER DAG TIL DEG!

tirsdag 22. mai 2012

Sommer-følelse
Våknet opp med sommerfølelse i dag. Sollyset strømmet gjennom de flortynne hvite gardinene, og sommerskjørt og kjoler ventet. Gutta Boys fikk beskjed om at det var shorts-vær og tumlet rundt etter passende halvsokker til de rutete shortsene. Far i huset så lengselsfullt ut på det nydelige været vel vitende om at revidert statsbudsjett skulle fylle hans ettermiddag og kveld inne på er varmt kontor.
Selv vet jeg at dagen skal romme sytid, har mange glade retroforkler på gang som skal legges ut denne uka i nettbutikken, men jammen skal dagen romme litt livsnytetid i solen også. Jeg har alltid vært et utpreget sommermenneske. Kanskje skal 70-talls-retrostoffer få lufte seg i hagen i dag og bli klippet opp til nye prosjekter der. Det tror jeg sannelig!

HA EN GOD DAG MED STREIF AV SOMMER!


mandag 21. mai 2012

Ukestart med solskinn og varme
       Wow, alt tegner til å bli en bra uke! I kveld har vi sett minstemann i aksjon på fotballbanen og vært tilskuere i strålende sol og 22 grader. Fantastisk herlig!
Håper du blir varmet av solen der du bor også!

FINFIN NY UKE TIL DEG SOM TITTER INNOM!søndag 20. mai 2012

Fargeklatter hist og pist
   Bare noen små fargeklatter fra annen etasje i dag. Utenfor minstemanns rom står mitt kjære kartotek som er et minne fra skolen jeg jobbet ved i en årekke og også et klenodie fra tiden før dataalderen. Kartoteket sto på skolens bibliotek, og jeg har selv brukt det de første årene som lærer. "Skal vi se om vi har Mathilda av Roald Dahl her på biblioteket..." og så var det å bla opp mens en spent elev ventet.
Kartoteket ble stuet ned i skolens kjeller da datamaskiner overtok. En dag motet jeg meg opp og spurte vaktmester og rektor om det var mulig å adoptere kartoteket og svaret var positivt. Så har det bodd utenfor minstemanns rom noen år nå, og faktisk er det et sted det lett samlet seg litt rot. Mor i huset legger ofte småting på kartoteket. Det er ting som venter på en ny plass å være f.eks. i skrivende stund  en ny lampe, en rosamalt knagg osv.
Fra kartoteket kan du se inn på minstemanns rom, og du kan skimte den fine grønne Kevi-stolen hans jeg fant i en bruktbutikk i Danmark til 20 kr.for noen år siden.
Vatteppet på gulvet er mitt favoritt-vatteppe ever og putene er ikke så dumme de heller.

HA EN KOSELIG HELGE-LANDING OG EN FABELAKTIG NY UKE !
fredag 18. mai 2012

Grønt


Ble visst et grønt innlegg i dag inspirert av medisinskapet som ikke er medisinskap men et sikringsskap. Bare litt washitape kan lage mye moro!
Er glad i skinn-stresskofferten fra et av de siste loppisene også, bare 10 kr.
Huset er guttefri sone i skrivende stund. Gutta er på fotballbanen, og far i huset jobber og jobber etter at revidert statsbudsjett kom her om dagen.
MEN.. når "The Voice" kommer på skjermen kommer gutta også!

FIN FREDAG TIL DEG!


onsdag 16. mai 2012

Fin 17.mai til deg!For meg hører rhododendron og 17.mai sammen. I dagene før 17.mai pleier de rosahvite og lyseste rhododendroene titte fram. På selve 17.mai har de mer rosasterke av arten også meldt sin ankomst og vil bli med på feiringen.
Det har vært mye bunadsfotografering på 17.mai  i rhododendronsbeddet opp gjennom årene, særlig da Gutta Boys var små og gikk i bunader (men den tid er forbi...)
Nå er det bare mor i huset som tar på seg bunad, og jeg er så priviligert at jeg faktisk har to å velge mellom. Som 24-åring og nyutdannet lærer fikk jeg sydd meg Vestfoldbunaden i sort og rødt. Jeg hadde ikke hatt noen stor bunadstrang før da, men med tanke på å gå i barnetoget i åresvis framover, føltes det veldig kjekt å ha en bunad. Husker det var spesielt og bruke den for første gang.
Den gang levde min fargerike, morsomme pappa og han hoppet rundt med et enkelt fotoapperat og knipset bilder som besatt av datteren i bunad. Jeg kan enda se han for meg med brillene komplett på skjeve og ivrig ropende etter meg (så jeg skulle snu meg og han få et fint bilde)  der jeg gikk med elever for første gang. Bildene måtte fremkalles hos fotografen i byen.. ikke noe digitale greier den gang.
Da min søte svigermor døde for ca. 10 år siden, arvet jeg hennes gamle Sogne-bunad. Den har lindegrønt brokadeliv og sort stakk. Nederst er det noen forunderlige rød og grønne "kladeiser" jeg aldri helt har skjønt meg på, men jeg er alikevel veldig glad i den.
Den er mye lettere å ha på seg enn Vestfoldbunaden som er tung å bære, og jeg har brukt den mye.
Nå var det slik at svigermor sjelden hadde brukt denne bunaden.Hun hadde arvet den av en gammel enslig tante. Tror den derfor må være ganske så gammel, og jeg har til nå aldri sett den på noen andre.
I morgen velger jeg denne bunaden, og det var flaks for far i huset. Han har nemlig alltid pusset bunadssølvet mitt på kvelden 16.mai foran en eller annen sportssending på tv. Til Vestfoldbunaden er det stølebelte og mye mer sølv å pusse, så i kveld blir det lett match!

ØNSKER ALLE MINE FINE LESERE EN RIKTIG TRIVELIG 17.MAI!


tirsdag 15. mai 2012

Herlig med frotte`


Det typiske håndklestoffet frottè er i grunnen ganske så fint i klær også synes jeg.
Retrokjolen i dette stoffet fant jeg til 75 kr. på Fretex i Tønsberg for et års tid siden, og da følte jeg meg gresselig heldig.  Jeg bare elsker denne glade kjolen!
I stoffhyllene mine hadde jeg liggende et nydelig frottè -stoff som nå er blitt et sommerskjørt med en enkel lomme på. Det er mykt og godt og krøller ikke.
Gleder meg til å ta det i bruk!

Neste uke oppdateres forøvrig den lille nettbutikken med noen nye varer.
Flere forkler er under produksjon blant annet.

HA EN KOSELIG KVELD!

mandag 14. mai 2012

Favoritthjørne og små-pusslerierJeg har visst et favoritthjørne i huset. (og du har sett det mange ganger før på bloggen..)  Jeg LIKER å sitte ved langbordet med små pusslerier og titte mot den franske speilen, den danske arktiektlampen, de gamle medisinflaskene, all den nye keramikken og ikke minst alle ordene. Jeg elsker bokstaver og ord!
Pusslerier ved langbordet i de siste dagene har vært kort-laging med washi-tape og utklippede ord/bokstaver, maling av en liten knagg samt  strikking av grå pute.
Mens ungene gjør lekser gjør jeg slike ting. Da er jeg i nærheten og kan hjelpe om de skulle stå fast, samtidig får jeg gjort bittesmå prosjekter.
Jeg synes den lakserosa fargen på kanggen er så fin, men dessverre er malingskoden slitt av på boksen.
Paret på sorthvitt bildet er min nygifte mamma og pappa. De giftet seg i Brooklyn, New York. Pappa var jo sjømann og mamma mønstret på og tok jobb som messejente. På seg har hun noe som den gang ble kalt "New look" over there.
Jeg liker det bildet veldig godt og synes mammas stil er herlig, litt annerledes enn hvordan vi går kledd i dag...

GLAD NY UKE TIL DEG! 

søndag 13. mai 2012

Lørdagens loppefunnLørdag var fikk jeg tatt en liten tur på loppemarkedet på Varden Ungdomsskole her i Sandefjord.
Jeg er ganske måteholden og restrektiv med hva jeg tar med meg i bilen hjem. Kjelleren er fremdeles ganske velfylt, hvilket gir far i huset noen ekstra grå hår til tider.
I går ble en lys Jac Jacobsen lampe  (20 kr.) med hjem samt en  hvitrosa vegglampe og en fin svensk  karamellboks. (50 kr.)
Da jeg fant den retro-morsomme vintagekjolen du ser på de øverste bildene ble det latter og furore i tekstilrommet. "Kjolen er solgt til den lyshårede damen der!" skrek den hyggelige kvinnelige selgeren over til en annen selger i rommet. Alle snudde seg og fulgte smilende med i ord-vekslingen. Den første selgeren  måtte fortelle at da de hadde dratt denne kjolen ut av en sekk kvelden før, hadde de holdt på å forgå av latter og tippet at DEN handlet da ingen.
"Den er jo det fineste dere har her i rommet" sa jeg fornøyd og ga selgeren den tieren hun skulle ha for den side kjolen.
For en tier er den verdt et forsøk tenker jeg, for stoffet  og mønsteret en helt etter mitt hjerte.
Den er litt for vid nedover i skjørtet, man blir liksom litt bredere enn man er. Overdelen sitter helt nydelig.  Enten må jeg prøve å sy den inn litt i skjørtedelen, eller lage den litt kortere slik at at man får fram en litt slankere siluett eller så blir det et nytt skjørt.


Kan du like kjolen min, tro?

FINFIN SØNDAG TIL DEG!


fredag 11. mai 2012

Glad fredag til deg!Ønsker alle som titter innom en glad fredag med bilde av et nysydd skjørt laget av en vakker duk med turkise blomster, rutete gardinstoff og litt sengetøysstoff.
Til venstre ser du fine små lommebøker/ sminkepunger fra Søstrene Grene som jeg falt pladask for sist jeg var innom denne fristende butikken. Aner jo ikke hva som står på disse... får håpe ikke det er altfor obskønt, hi,hi.

GLAD FREDAG TIL DEG!

torsdag 10. mai 2012

Nydelige snurrer med pærer, mozarella og valnøtterI dag prøvde jeg en ny oppskrift på snurrer som jeg tenkte jeg skulle dele med dere.
Oppskriften var grei og enkel og snurrene smakte deilig. Jeg serverte dem sammen med kyllingsalat til ei venninne.

SNURRER MED PÆRER, MOZARELLA OG VALNØTTER:
(16 stk.)

1.5 dl vann
25 g gjær
1 ts salt
t ts honning
1 ss olivenolje
400-450 g hvetemel

Fyll:
2 pærer hakket i små biter
75 g valnøtter hakket opp
150 g revet cheddar eller mozarella
2 ts tørket timian
litt salt og pepper

1. Lunk vannet og bland med gjæren. Tilsett salt, honning, olivenolje og mel.
Elt til deig. Sett deigen til heving på et lunt sted i 30 min.

2. Skjær pærer i små biter og hakk valnøtter.
3. Kjevle deigen til en leiv ca: 25 cm * 50 cm
Fordel pærer, valnøtter, revet ost og krydder på leiven.
4. Rull deigen sammen og skjær 16 stykker. Legg snurrene på bakeplate med bakepapir og la dem heve ca. 15 min.
5. Stek snurrene på 200 grader i ca. 15 min. på midterste rille.

LYKKE TIL!

HA EN LUN RUSKEVÆRS-TORSDAG!

tirsdag 8. mai 2012

Nytt møter gammeltMed dette bildet melder jeg meg i aller aller siste sekund i beste Kaspara stil på Nib sin gøyale utfordring  denne måneden" Nytt møter gammelt".
Mye gammelt her i huset men heldigvis (i følge far i huset) finnes det enkelte nye ting også.
Vegg-oppbevaringssystemet "Uten Silo"  samt nåtidens washitape og rye fra Kid interiør har stevnemøte med et klenodie av en telefon, gammel skolestol, slitt skinn-stresskoffert, blank gammel krakk og 70-talls retropute.
Jeg elsker å blande gammelt og nytt!!!

Wops, det ble innlegg nr. 2 i dag det..
Fortsatt fin dag til deg!

Mine kjære skoleplansjer....


Det er flott å eie sine egne skoleplansjer etter å ha drømt om slike så mange år. Da jeg jobbet fast som lærer, hadde jeg mine jevnlige turer ned i skolens kjeller og beundret det store utvalget av de flotteste plansjer. Jeg kunne simpelthen ikke se meg mett, og en plansje var noe som tronet høyt oppe på ønskelisten min.
Så ble jeg en dag eier av flere plansjer da muligheten bød seg på et skole-loppemarked.
Jeg må stadig prøve meg fram på hvilke av plansjene som passer hos oss og hvilke jeg muligens selger. Helt enig med meg selv blir jeg ikke, men plansjen på bildet er en av dem som nå har fått permanent oppholdstillatelse. Det fikk den da jeg så hvor fin den var til mange av tingene i huset vårt.
I utgangspuktet virker den litt anonym og grå, men i godt selskap skinner den synes jeg...

EN SUPER DAG TIL DEG!


mandag 7. mai 2012

Solrike hagedager


Det har vært mye fint vær de siste dagene, og da flytter vi nærmest ut i hagen. Alle måltider spises ute eller i utestua. Det drives med hagearbeid, badminton, trampoline-akrobatikk og det kokes litervis med kaffe som nytes til bunker av interiørblader eller en god bok.
Legg merke til eldstemann som gjør lekser på trampolina....Tungt å fordøye for en lærermamma kanskje, men saken er den; da jeg tvilende ga han en sjanse til å gjøre lekser på dette eiendommelige sted, ble skriften penere enn noensinne!
Dermed ble det anledning til flere lekseøkter på nettopp tramplina.
Far i huset jobber og jobber stakkars og oppholder seg mest på kontoret i byen. Han er langt inne i "perioden sin" som vi kaller det. Han har to slike perioder i året, hvor han jobber både kvelder og helger foruten om vanlig arbeidsdag.
Synd han aldri får tatt inn våren slik vi andre i familien gjør.

KOSELIG MAIKVELD TIL DEG!


fredag 4. mai 2012

Gul og solrik helg til deg!


Helgen er her og måtte den bli like gul og solrik som mitt nysydde skjørt! Jeg har fått helt dilla på å sy skjørt med nett til. Selv om jeg har et små-anstrengt forhold til gult i interiøret her hjemme, elsker jeg knallgule sommerklær.
På dette skjørtet er det sydd to lommer, og det var en dyd av nødvendighet. De to lommene kamuflerer vanskelige flekker. Synes bunnstoffet er fantastisk flott, så det måtte brukes. Lommer ble da redningen.

Her starter vi helgen med fotballkamp for eldstemann. Tacokjøttet står ferdigstekt på ovnen, så det bare er å varme opp når vi kommer hjem sultne etter kampen.

GUL SOLRIK HELG TIL DEG!tirsdag 1. mai 2012

Opprydding etter et langt livTenk deg at et koselig nabo-vennepar ringer på døren og sier de holder på å rydde leiligheten etter en elskelig gammel tante som har gått bort. Videre spør de deg om du vil bli med i leiligheten som ligger i nabobyen og plukke med deg det du ser av skatter.
Et slikt tilbud fikk jeg lørdag og ble rent himmelfallen, kjente det krible i magen.
Samtidig så spesielt og vandre inn i den to etasjes leiligheten til en dame en aldri har møtt og som en aldri vil få komme til å møte. Se sorthvitt bilder på veggen av en skjønn liten jente med foldede hender, leilighetens eier som barn,  som ikke er her mer.
Den gamle damen hadde hele sitt liv bodd alene og hadde ingen barn, hun hadde levd et helt annet liv enn mitt eget.
Med respekt for den søte avdøde damen og en følelse av å bli ørlite grann kjent med henne ( og glad i henne)  gjennom alle tingene hun hadde etterlatt vandret vi fra rom til rom.
For en lesehest hun hadde vært! Bøker fra gulv til tak,  og på et sort massivt skrivebord stabler med bøker som enda var uleste.. og vil forbli uleste.. for henne.
Venneparet vårt var glad for alt vi ønsket å "adoptere" av ting. Vi ble invitert til å åpne skuffer og skap og fylle bilen om vi ville.
Jeg skal innrømme at det kilte i magen, der vi vandret gjennom de ulike rommene. Så mange fine ting! Dessverre er huset vårt ganske fullt fra før av, så den sjarmerende speilkommoden, de hvite gamle sengene med høy gavel, og nattbordene med marmorplater måtte nok få andre eiere.
MEN... selv om vi var måteholdne tok vi med noen ting som jeg er veldig glad for. Tre nye små bord ble med hjem. Du ser dem på bildene; det runde flammebjerkbordet med skuff og høye svungne ben (skal males), det knallrøde koselige lille bordet og det enkle bordet med treplate og lyseblå ben.
Så ble det med haugevis av hvite linduker, sengetøy med vakkert gammel mellomverk og nydelige broderte hvit-på-hvitt duker.
Det ene sengetøyet med mellomverk er alt blitt et nytt skjørt. Klippet av mellomverket og skjøtet på med annet hvitt stoff, siden lakenet med mellomverk var litt slitent. Så sydde jeg på en fin heklet lapp både foran og bak. Faktisk foret jeg skjørtet på øverste del også, så det ikke ble så gjennomsiktig.Vips et fint sommerskjørt!
Fine bokser ble også med hjem og se på de herlige sko-holderene. De fisket jeg opp fra containeren.
Vår nabomann måtte filme meg oppi containeren på hode i sekker "Noen ting må bare foreviges" som han sa. "Det var da ikke fint gjort av deg!" sa kona. "MEN.. det bjuder jag på" lo Kaspara balanserende på kasser og svarte sekker øverst i containeren.
En raus hvit Egersund bolle måtte også få bli med på lasset hjem, du ser den på bildet.

 
Jeg var utrolig glad for å få dette superfine tilbudet av naboene, og veldig glad for de nye flotte tingene. De skal taes godt vare på!
Jeg tipper at du også hadde likt å få et slikt tilbud som lyn fra klar himmel en ganke vanlig lørdag....?

GOD SENKVELD TIL DERE ALLE!
HÅPER DU HAR HATT EN FIN 1.MAI!