Interiør, fargemagi og lageglede

Interiør, fargemagi og lageglede

lørdag 30. juni 2012

20 års spenning..."Tyve års spenning" sto det på den fantastiske marsipankaken niesen  hadde bakt til sin tante og onkels 20 års bryllupsdag.
Venneparet vårt Nina og Geir er mer utradisjonelle, kreative, nyskapende og viltre enn de fleste av oss og mye har de rukket på 20 år. For dem er det helt naturlig å kle seg i brudekjole og uniform fra forsvaret (som ble brukt under vielsen) og invitere slekt og venner i alle aldersklasser når almanakken viser at at de har hatt ring på fingeren i 20 år.
Foreldre, parets fire barn, søsken og venner troppet i går kveld opp på parets spisested "Lady og Landstryker`n" her i Sandefjord hvor Nina og Geis sto smilende i døra og tok i mot.  Det som tidligere var en åpen restaurant er forøvrig nå blitt en lukket matklubb. Det er et fantastisk sjarmerende sted med gamle tømmervegger, brosteinsgulv i kjelleren, hvite grove murvegger ,  lyktestolper, stearinlys i flasker , vinballonger samt gamle kofferter, globuser osv.
Vi fikk servert nydelig tapas og senere ventet et bugnende kakebord.
Jeg kjenner ingen som lever ut drømmene sine som Nina og Geir. Der andre fabler, men tenker innerst inne at ideene er utopiske, setter Nina og Geir de ut i live.
Jeg har ofte spøkt med at : dersom dere var elevene mine hadde jeg sendt en bekymringsmelding på dere og mistenkt en ADHD-diagnose. For hvem andre får fire barn, driver to private barnehager, en restaurant, et reiseselskap og et hotell på Kreta???????
Dersom du vil vite mer om hotellet til Nina og Geir som ligger i Chania er hjemmesiden Candia.no
og reiseselskapet er www.landstrykernreiser.noParets fire barn sang og spilte egenlaget melodi for foreldrene. Hjelp, hvor var lommetørklet mitt???
Selv minstejenta på seks år sang solo.
Etterpå hadde de to gutta satt sammen et herlig pourtpuri som inneholdt alt fra "I will survive" til "The rose".
Kunne sittet i timesvis og hørt på dem!
Og jammen meg ble det solosang av bruden som hadde en alldeles nydelig stemme ( det var jeg ikke klar over, Nina!)  og brudgommen trådde sporty til han også etter press fra gjestene.

Selvfølgelig vanket det gaver til brudeparet. Vi hadde med oss et klenodie funnet på Danmarkstur; en megastor pepperkvern som har stått på et gods på Fyn. Bruden løp rundt med pepperkvernen og var tydeligvis begeistret, selv om hun strengt tatt da burde vært 30 år og ugift... Du har kanskje lagt merke til at brudekjolen ble erstattet med andre klær i løpet av kvelden.
Tusen takk Nina og Geir for en utrolig koselig kveld! Jeg er sikker på dere holder koken i mange tiår til!

Til dere andre; har du prøvd brudekjolen i det siste? (om du er gift da...)

HA EN STRÅLENDE LØRDAG!


torsdag 28. juni 2012

Ny pasjon...  En pasjonskombinasjon hos meg for tiden er slitt treverk mot hudfarge. Jeg synes det kler hverandre så godt. Jeg har flere ting som venter på et strøk maling, og hudfargen skal nok få pryde et møbel til.
Det store skiltet med tallet 5 er nylig handlet på Home &Cottage, ca. 200 kr. Jeg er jo tall og bokstavgal, så det måtte simpelthen bare få bli med hjem. Jeg så det på lang avstand, blikket mitt ble liksom sugd mot dette skiltet. Jeg liker godt  at flaten er litt krakkelert på det.
Ellers ser og ser vi på de små malingsprøve-kortene. Gulvene skal bli grå og spørsmålet er hvor grå. Skal vi velge en lys farge eller skal vi simpelthen våge oss på en mørkere. The time will show!

Jeg gjentar malingskoden på den hudfargede stolen jeg, i tilfelle noen skulle få lyst til å handle et likt malingsspann:

Lady Interior Finish - halvblank
S0520 - Y70R

Sola stråler, og nå skal det vaskes ned i lillestua før malingsspannene åpnes. Mye støv er det blitt etter sliping av gulvet og snekring i bokhylla.

HA EN NYDELIG SOMMERKVELD!onsdag 27. juni 2012

UtetidSola har lekt gjemsel med Sandefjord i dag. Den har moret seg med å dukke opp å gi oss noen etterlengtede solstråler for så å ertende gjemme seg bak mørke skyer. Vi har da allikevel fått en del utetid i dag. Det er blitt spist båtis under parasollen og jeg har luket i blomsterbed.
På bildet ser dere vårt nye hvite salongbord. Det skal antageligvis bo i lillestua, men akkurat nå brukes det i utestua. Vi driver jo oppussing i lillestua, så den er tom. Bordet er et avkappet kjøkkenbord og gjett hvem det stammer fra? Jo, Hapel-Anne. Jeg er såååå fornøyd med det, Anne! Hun visste jeg likte dette bordet, og da hun fant ut at hun hadde et bord for mye lurte hun om jeg ville overta. Kjekt med folk som vet hva du liker, og ikke minst har for mye av det du liker!
Den knallrosa krakken ble malt nå en dag og gikk fra en tilværelse som isblå til sjokkrosa. Nå er hun langt fra veggpryd lengre!
Her småjobber vi med hvert vårt i skrivende stund  og lader opp til EM-kampen mellom  Portugal-Spania.
Jeg kommer faktisk til å savne fotball-EM ørlite grann når det hele er over.Kampene blir en liten kosestund i plenum, og jeg tror det er duket for popcorn-laging i dag. Vi må gjøre det på gamlemåten, for microbølgeovn har vi aldri hatt.

Her om dagen bestilte jeg en ting over nettet fra Danmark. Jeg GLEDER meg stort til å få den i hus!
Mer kommer....


HA EN GNISTRENDE ONSDAG MED FLOTTE AVSPARK!


mandag 25. juni 2012

Maling, varme rosinboller, tvangslesing og grepa svigerfar
  Jeg har handlet inn mange nye malingsspann med friske farger. Mens svigerfar har snekret på bokhylla i lillestua i dag  for å lage plass til større tv,  maler jeg småmøbler. Når alle gulvene er malt i første etasje, er det moro å tenke litt nytt. Jeg har jo mange loppefunn i kjelleren og noen av disse friskes opp i disse dager.
Nystekte boller måtte selvfølgelig svigerfar få under jobbeøkten sin her hos oss i dag.Hils på svigerfaren min Kjell! Han er en dugelig handyman og utdannet fra Statens Kunst og Håndverkskole i sin tid. Han jobbet alle sine yrkesaktive år som interiørarkitekt for Jotun.
Kjell har hjulpet oss mye i åras løp med snekring og muring. Male kan den tidligere Jotunmannen ikke fordra å gjøre.
Svigerfar og jeg har hatt SÅ mange intense diskusjoner i åras løp under ulike oppussingsmål. Vi ler godt av det  nå, men vi var såååå stae begge to. Vi har godmodig kranglet om halve centimetere på brystningspanel, om fargenyanser osv. "Jeg er glad jeg ikke er gift med deg" sa svigerfar rett fra levra en gang da han var på vei hjem etter en jobbedag hos oss. Han synes det fikk være måte på hvor smågal man kunne bli, men jeg sier som Anne Grethe Preus jeg "Av og til, av og til er en millimeter  nok".
Salatmiddag med kylling, pære, valnøtter osv. og litt guaccomole er lettvint middag når det arbeides i huset.
Så er det kanskje lov til å ta en mini-kikk i et interiørblad og bli inspirert under oppussingen...

Late morgener om dagene er topp! Far i huset står tidlig opp og jeg er solidarisk og blir med ned i stua og koker kaffe og holder han med selskap. Gutta Boys sover på sitt grønne øre litt til, før de kommer ned til frokost. Og hva har så lærer-mammaen da i sikte? Jo, god morgenmat og høytlesing. Gutta mine leser langt mindre enn jeg skulle ønske de hadde gjort. Jeg husker jeg hadde en elev en gang som hadde en trivelig mamma som leste høyt ved frokostbordet for sønnene sine til de gikk ut barneskolen. De var ikke glade i å stå opp om morgenen, men de likte godt å bli lest for.  Denne lille lesestunden gjorde at de karret seg opp og rakk skolen.
Så jeg har adoptert ideen og selv om de ikke får egenhendig lesetrening av dette, får de inn masse ord, uttrykk og formuleringer. Jeg elsker bøkene til Klaus Hagerup om klossete, engstelige Markus som samler på autografer fra kjendiser og vikler seg inn i mange vittige situasjoner. Så til morgen i dag gumlet gutta på brødskiver med banan og lyttet til moren som er en sann høytles-elsker.

HA EN LITTERÆR AFTEN!

søndag 24. juni 2012

Peoner, små forandringer og en søt neglelakkfortelling

 Vakre hvite peoner fra hagen er flott å hvile øynene på hver dag, jeg plukker og plukker inn. Visste du at ordet peon betyr "utenomjordisk"? Ikke uten grunn synes jeg, så nydelige!

Ser man på bildene i Selina Lakes bok "Homespun Style" fra salongen vår,  har den endret seg mye på et år.
Borte er den tunge, massive  brune speilen, det hvite bordet er byttet ut med det nye med treoverflate og en fin lindegrønn farge i understellet.
I hjørnet har vi nå prøvd å sette et hjørneskap i flammebjerk ,vårt gamle barskap som sto i spisestua de første årene i huset vårt.
Det nydelige stoffet på det ene  bildet er en gave fra søte Bente med Hjemmescenen. Det er et laken handlet på Laura Dols i Amsterdam.
Forandringer er alltid gøy! Om ikke lenge blir gulvet lysegrått og det gleder jeg meg vilt og hemningsløst til.
Lillestuas gulv er nå slipet ned, og det må også gulvene i salongen og spisestua før malingen skal dekke det gamle eikegulvet.
Vi har også funnet en mørkegrå-farge til kjøkkengulvet som skal på i samme slengen.


SÅ OVER TIL EN SØT NEGLELAKK-HISTORIE FRA HVERDAGEN:
Fredag var far i huset og jeg i et møte i banken. Den bankansatte rådgiveren var en smilende, sympatisk søt ung dame. Under møtet ble blikket mitt dratt mot de lakkede fine neglene hennes. Jeg oppdaget nemlig at de var fargenyansert. Veldig lekkert var det med negler lakket ton-i-ton i rødrosa toner.  I  interiør-bloggverden er det jo topp trend med slik fargenyansering. "Dette burde jeg blogget" tenkte jeg i mitt stille sinn og bemerket til denne kvinnelige rådgiveren at det var SÅ flott med disse ton-i-ton-neglene hennes.
"Jeg er så glad i farger" skjønner du sa jeg i samme slengen. "Jeg også!" strålte den søte bankansatte som jeg umiddelbart likte etter å ha hilst på henne.
Møtet ble slutt og far i huset og jeg gikk i hver vår retning. Da far i huset kom hjem til middag kunne han fortelle at han hadde blitt oppringt av den søte damen fra banken like etter møtet. "Er du sammen med kona  enda?" hadde hun lurt på.  Far i huset måtte fortelle at han var tilbake på jobb igjen og jeg var gått til et annet ærend. "ER KONA  DI KASPARA MED BLOGGEN KASPARAS REGNBUE?" var da neste spørsmål. Far i huset måtte jo humre og medgi det.
Damen fra banken ba så far i huset hilse så masse og fortelle at hun var fast leser av bloggen min og annet pent og motiverende. Tanken hadde plutselig slått henne da vi gikk fra banken" var dette Kaspara tro?"
Kaspara er jo min farmors navn og derfor ikke det som sto i bankpapirene.
Antageligvis koblet hun ulike opplysninger, fargegleden jeg uttrykte i forbindelse  med neglelakken samt bilder som har vært av meg på bloggen sammen og endte med denne konklusjonen.
SÅ; min bloggleser og bankansatte; veldig koselig å hilse på deg og veldig artig at du ga deg til kjenne!


TIL DERE ANDRE:
GLAD SØNDAG!fredag 22. juni 2012

Sommer på Nr.9


I dag måtte jeg ta en titt på Nr.9, storesøsters interiørbutikk i Kongensgate her i Sandefjord. Så mye fristende!
Mange flotte Hay-produkter er kommet inn, og du skimter sikkert både stolen (1999 kr.)  som jeg får litt Mademoiselle-feeling av og den runde tøffe speilen. Speilen (pris: 1299 kr.)  kan også  fåes med et lekkert sart rosa eller gult bånd til oppheng. De høye Hay-blokkene er supre synes jeg.  De ligger i prisleie 119 kr. til 199 kr. avhengig av størrelse. Det stilige marmor-brettet er også fra Hay, røft og vakkert på samme tid.
Så har de herlige trefuglene til Kristian Vedel nylig ankommet butikken.

Hay-bånd hvem kan leve uten? Jeg har nylig sydd en pute med en strimmel av et Haybånd.Nye stoler ankommet fra Hay samt masser av disse kakakteristiske lange putene med knapper.Gamle medisinflasker; elsker dem! Og her er jammen tre-solbrillene fra Monkeyglasses også. Det er et par av disse mamma er den heldige eier av.
Hva liker Kaspara best på dette bildet? To ting! Svar kommer lengre ned i innlegget...Innbydende! Sola skinner i byen vår! MEN.. du, se på det fantastiske gamle pariserhjulet!!!! Søsteren min har funnet det i Belgia og monterte det fast til kofferten (på utsiden) for å få det med hjem til gamlelandet.
Jeg synes det er helt fantastisk!
Den gamle  grå skittentøysboksen kan godt få bo hos meg. Den ville bli fort full, men det ville bli veldig hyggelig å vaske tøy....
Gyngehesten... en drøm. Hadde jeg ventet barn nå hadde jeg vært helt dårlig!

Og hva likte så Kaspara best på det ene bildet???
Selvfølgelig skolestolen og de nydelige dokumentmappene fra Hay!

OG HVA LIKER DU BEST AV DET SOM ER AVBILDET FRA NR.9 DENNE GANG????

Skolens sommerferie er her! Gutta er i hundre (tror jeg.. de er selvfølgelig på fotballbanen) og starter ferien med overnattingsbesøk av en god kompis, EM-fotball og taco i kveld.

HA EN SUPER FREDAG!

onsdag 20. juni 2012

En smak av sommer..


Her kommer oppskriften på en god jordbær/gulrotkake! Jeg steker den i langpanne, men skal prøve å doble deigen en gang og se hvordan det går evt. steke den i form størrelse 30*40 (tror det er best)
Som du ser blir den ikke så høy, men allikevel veldig god!

JORDBÆR-OG GULROTKAKE DE LUXE

4 dl mel
2 ts bakepulver
11/2 ts natron
1 ts salt
2 ts kanel
4 dl sukker
3 dl smeltet smør
4 egg
4 dl finrevet gulrot
250 g moset jordbær

Glasur: (dette blir ganske mye)

250 g kremost naturell (bruker Philadelfia)
5-7 dl melis
1 dl smør
2 ts vaniljesukker

Jordbær til pynt!

Bland sammen det tørre og rør inn smeltet smør, revet gulrot , egg og moset jordbær.
Ha røren i en liten papirkledd langpanne og stek ved 180 grader i 1/2 time.
Avkjøl helt. Rør sammen glasuren og fordel den oppå den kalde kaken og pynt med jordbær-

LYKKE TIL!

Nå farer jeg på fotball-avslutning med grilling og kos med minstemann.

HA EN FIN ONSDAG!

tirsdag 19. juni 2012

Ny plakat og nymalt stol                  Ny japansk plakat fra storesøsters interiørbutikk Nr. 9 har tatt bolig her i Kasparahuset. Jeg viste visst denne plakaten for en god stund siden, mens den enda hang på Nr.9
Så har jeg i likhet med Hapel-Anne fått øynene opp for hudfarge, og den oppmerksomme leser har sikket sett at vi til og med bor i et hudfarget hus av alle ting.
Tror ikke det er helt samme farge som Anne nylig malte en stol i. Koden her er:
S0520-Y70R
Stolen er et loppefunn fra tilbake i tid.Tror jeg betalte 20 kr.  Jeg har tre stoler i nesten samme stil stående.

Det har vært en fantastisk solrik dag i Sandefjord i dag.  Så herlig!
I morgen får du oppskriften på en skjønn langpannekake som er en kombinasjon av jordbær og gulrotkake. Gled deg!

FIN TIRSDAGSKVELD TIL DEG!mandag 18. juni 2012

Far borrer og mor baker
Ny uke og ja, jeg VET at det ikke er søndag i dag.. om noen ble i tvil et lite sekund. Bildene er fra gårsdagen og overskriften er særdeles politisk ukorrekt og minner om tidligere tiders lesebøker på barneskolen.
Vel, slik var arbeidsfordelingen her i går. Jeg liker bedre å bake enn å borre (tror jeg, har borret altfor lite) og far i huset er ikke den store bake-fantasten men er veldig glad i verktøykofferten sin som han holder nøye orden i.
En ting skal forresten sies ; far i huset kan være en rev til å sy og traktere symaskinen!!!
Som 25-åring fikk jeg symaskin første gang, og far i huset var den som ivrig tok den først i bruk. På den tid var det topp interiørmote med gardiner med "tre tunger som hadde volanger nederst". Far i huset sydde slike til rekkehuset vi da bodde i med stort hell. Venninnene mine var grønne av misunnelse og ba pent om ikke gemalen kunne sy for dem også. Til foreldrene sine sydde han puter med rysjekant og glidelås som matchet de nye gardinene deres da.
Så da ble det "far syr rysjekanter på symaskinen og mor maler" (hvilket jeg ofte gjorde)
Med dette siste innspill fikk jeg forhåpentligvis roet ned "Barne, likestillings og inkluderingsdepartementet".


I går bakte jeg en nydelig sjokoleadekake som smelter på tunga og kan anbefales på det sterkeste!
Den minner nok litt om Sachertorte og er en skikkelig konfektkake. Jeg ser jeg burde brukt en mindre kakeform, den ble ikke så høy. Tyder på at det var lenge siden jeg hadde bakt denne fantastisk gode kaken nå.

Her kommer oppskriften til deg:

SJOKOLADEKAKE `MED APRIKOS

125 g smør/margarin
125 g sukker
4 eggeplommer
200 g malte mandler (maler de litt grovt jeg)
175 g smeltet kokesjokolade
4 stivpiskede eggehviter

Fyll:
1/2 dl aprikosmarmelade/syltetøy
2-3 ss sitruslikør

Glasur:
100 g smeltet smør
150 g kokesjokolade

Pisk smør og sukker luftig. Rør i eggeplommer, mandler og sjokolade. Vend stivpiskede eggehviter i deigen til slutt. (jeg rører bare forsiktig inn med slikkepott)
Hell deigen i smurt form ca. 22 cm i diameter.
Stekes ved 180 grader i ca. 30 minutter
Avkjøles.
Rør aprikosmarmelade og likør sammen og stryk det over kaken. Smelt smør og kokesjokolade på svak varme og ha dette over kaken når marmelade-blandingen er stivnet.

Jeg oppbevarer kaken i kjøleskapet og tar den fram litt før servering. Kaken kan fint bakes en eller to dager før servering. Like god da om ikke bedre!

HA EN SUPER DAG!

lørdag 16. juni 2012

Dagens lille, men fine loppefangst  Far i huset og jeg stresset ikke med  å komme oss til det store loppemarkedet i Bugården kirke i dag. Vi slurpet rolig i oss kaffekopp etter kaffekopp og hadde lang frokost med Gutta Boys. Siden gutta nærmest bor på fotballbanen, er det koselig og samles rundt langbordet til lange måltider og prat.
Så rundt halv tolv innfant vi oss på det store tradisjonsrike loppemarkedet som hadde første åpningsdag i går fredag (hvor vi ikke var til stede)
Jeg regnet ikke med de store funn siden vi var så sent ute. Resultatet ble shopping for 70 kr. og tre små funn jeg ble glad for.
På utsiden av den moderne arbeidskirken sto en brun vinballong i fint stativ. 200 kr. sto den priset til, og det er noe lignende jeg har betalt for mine to andre vinballonger. Siden vi var sent ute var visstnok varene satt ned til halv pris og jeg ble litt forskrekket da far i huset var så fremmelig at han  prutet vinballongen ned til 50 kr. Han er ikke fremmed for den slags, mens jeg er en totalt ubrukelig pruter, får meg ikke til slikt....
Blant møblene fant jeg en stol i en form jeg liker. Ble nok litt fascinert av fargen også, selv om jeg tipper den kanskje blir malt med tiden. 10 kr. er verdt et forsøk!
På langbordet med glass og keramikk fant jeg en mugge jeg umiddelbart likte. Elsket fargen på toppen av den og at den var delt i to felt. Den måtte bli med for en tier den også.
Å bruke 70 kr. på nyanskaffelser og være strålende fornøyd er morsomt!
Den store vinballongen står nå på langbordet sammen med annet brunt glass. Far i huset lurte på om den ikke var litt stor til å stå på bordet. Jeg synes det er topp med litt store, rause ting. Synes det strammer deilig inn.

HA EN FINFIN LØRDAG! KANSKJE KOSER DU DEG MED GLADE LOPPEFUNN OGSÅ?!


fredag 15. juni 2012

Lillestua, ettersøkt stoff og stoffpakker til salgs
Vi har flyttet ut alt av lillestua, for vi skal jo male alle stuegulv lysegrå. Å male gulv viste å føre mye med seg. Da ble man oppmerksom på sår i de trukne gamle takene; reparering av sår samt maling av tak i tre stuer ble dermed ført opp på arbeidslisten. Når man tømmer bokhyllen som okkuperer en hel vegg, ser man hvor bedrøvelig den ser ut inni. Maling med hvit Bengalack oppføres dermed på To-do-lista.
Far i huset finner ut at vi kan putte en større tv inn i bokhylla,  og dermed må det snekres og bygges om inni hyllene.
I går "truet" far i huset med meg på Lefdal, Elkjøp og slike steder for å sjekke ut alternative tv`er. Noe rart skjer med meg i det jeg entrer slike butikker; jeg får akutt hodepine og gjesp.... så trøtt jeg blir. Jeg vasser etter far i huset med umotiveerte, tunge skritt, mens far i huset gjerne hadde tatt med matpakke, drikke og sovepose og overnattet blant fete tv`er og annet snacks.
Tv`en settes inn i hyllen til venstre og har en stang montert slik at vi kan vri den mot sofaen på høyre side av rommet.
Det er greit å starte med lillestua, så kan vi bruke sofaene i stua ved siden av. Når vi kommer så langt til slutt (etter at tak og vegger er malt i de andre to rommene også)  kaster vi antageligvis ut alt av møbler samtidig og maler gulvene over ett.
Det blir en langdryg prosess, men jeg går en lykkelig høst i møte med malte gulv og oppfriskede vegger og tak. Det skal bli fantastisk! Jeg blir nok ikke til å få ut av huset da....
Jeg jakter på disse to retrostoffene. Har hatt litt av dem og skulle gjerne hatt mer. Noen som har noe til salgs av nettopp disse stoffene, så mail meg gjerne på kaspregn@online.no

SÅ HAR JEG SELV

LAGT UT 10 STOFFPAKKER I EN DOSE RETRO. I DAG. Ryddet nemlig i stoffhyllene i går, så nå er det luftig og flott å jobbe på syrommet.

HA EN GLITRENDE HELG!


torsdag 14. juni 2012

Bruktfunn og mamma som solbrille-modell

Siste bruktfunn er speilen på bildet funnet på gjenbruksbutikken til 40 kr. Liker formen!
Så må jeg fortelle at Monkeyglasses-firmaet var i snakk med søsteren min her om dagen, siden hun selger disse solbrillene i interiørbutikken sin. De lurte på om hun hadde noen bilder av personer med disse solbrillene på. Søsteren min fniste litt og sa "ja, lillesøsteren min har fotografert moren vår på 90 år med et par av disse brillene"  og henviste til bloggen min. Monkeyglass-folket sjekket bildet av mamma og ble fra seg av begeistring over den godt voksne damen som spenstig brukte brillene deres og la ut bildet med en gang på Facebook-siden sin. Da mamma fikk høre dette av søsteren min, ble det jo litt forvirring rundt fremmedord som facebook og slikt, men hun kom med følgende oppsummeringgspørsmål "vil det si at jeg liksom er litt sånn solbrillemodell nå?" "Det kan vi godt si repliserte søsteren min. Mamma fniste og var nok en smule kry.tirsdag 12. juni 2012

Nysydde barneputer og jippi, jippi!


Jeg har akkurat lagt inn flere nysydde barneputer med Kardemommeby og skjønne Snehvit i nettbutikken.
Denne gang er det et par skikkelig freshe grønne Kardemommebyputer også.

Så; Jippi, jippi!!!!
Vi har tømt lillestua for møbler og en vegg med bøker for nå skal det skje!
Vi skal male gulvene i de tre stuene lysegrå samt friske opp tak, vegger og dører.
I annen etasje er alle gulv malte pluss trappen og gangen nede i første etasje. Nå kommer altså stuene også og jeg gleder meg enormt! Den eldre garde i familien synes vi er spik spenna gærne som maler et vakkert gammelt eikegulv, men selv har jeg aldri trivdes med det gulvet. Jeg liker å ha det lyst rundt meg og far i huset er enig i at det sikkert blir finere han også. Det skal legges til at han er en smule bekymret for slitasje og merker i et slikt malt gulv.
Nå tumler han inne i lillestua med ledninger for å lage så fine løsninger som mulig. Når det gjelder å skjule ledninger er far i huset perfeksjonist og særdeles nøye. Det kommer sikkert til å ta sin tid før dere får se det ferdige resultatet, men vi håper å være i havn i løpet av første uke av juli.

HA EN STRÅLENDE DAG!

søndag 10. juni 2012

Gjensyn med gamle skatterMed et vær som ikke var all verdens og med Gutta Boys på fotballbanen i timesvis brettet far i huset og  jeg  opp ermene i går og gikk til prosjekt; rydde kjeller. Vår gamle lutede skjenk; en gang nykjøpt og vår store stolthet endte i gjenbruksbutikken sammen med et hvitt salongbordet, to lilla stoffstoler, haugevis av kongeblå resirkulerte spanske vinglass og noe annet. Da far i huset bar ut de lilla stolene måtte jeg gjemme meg simpelthen.  Jeg er håpløst nostalgisk av meg.Den ene av de lilla stolene  var stolen jeg fast satt og ammet Gutta Boys i. Gutta kom jo med 14 måneders mellomrom, og jeg sluttet å amme dem samtidig. Dermed holdt eldstemann veldig lenge på, og han pleide å trekke meg ivrig og håpefull  i skjørtet (jeg går jo mest i skjørt og kjoler) mot den lilla stolen med ordet "popp".
Under oppryddingen dukket det opp ting jeg har savnet, men som hadde ligget under en haug andre møbler og ting. Stor gjensynsglede!
Jeg ble veldig glad for å se det røffe trauet igjen som stammer fra fjellhytta til svigerfar og svigermor. En stund synes jeg det var vel traust, men nå med all tøft treverk og fine naturting  man ser rundt seg føles det plutselig veldig i tiden igjen.
En fin grønn Tuborg-kasse hadde jeg glemt at vi hadde. Supert, jeg elsker slike trekasser og Tuborg er nok en favorittøl hos meg.
Nostalgisk og glad ble jeg over å finne pappas gamle brune skinnveske. Jeg har levende bilder i hodet av pappa med den. Han pleide bruke den når mamma og han skulle til hovedstaden "å romantisere" som han sa. Da puttet han noen gode oster og en flaske rødvin oppi som han nok hadde tiltenkt hotellrommet kanskje før de gikk på et spennende teaterstykke.
Pappa var super-romantisk av seg til det siste (han ble nesten 84 år) og mamma var dama i hans liv, ikke tvil.
Skinnveska brukte pappa også som håndbagasje på fly, og han har skrevet navn og adresse med sirlig skrift på navnelappen som henger der. Pappa var jo sjømann, og jeg husker godt hvordan det som barn var å se han komme blant flokken av reisende på Fornebu etter å ha vært til sjøs et halvt år eller mer.  Vesken den gang rommet alltid en liten pakke til meg som kanskje ble pakket opp allerede på bilturen hjem. Jeg husker ikke hvem som kjørte eller om vi muligens  kjørte taxi, bare at jeg satt i baksetet og holdt den etterlengtede pappa`en hardt i handa.
Den romslige Cathrineholmbollen har vi arvet fra far i husets barndomshjem og jeg synes fargen er riktig fresh.Glemt var den også for en stund.
Det rosa ullteppet som dukket opp under alsken ting kan bli deilig en sen kveld i utestua.
Til slutt; den rødstripete lampeskjermen ble ikke funnet i kjelleren. Den handlet jeg på 13 i Tønsberg sist jeg var der, kunne ikke motstå den.

Tusen takk forøvrig for alle søte kommentarer om mamma i forrige innlegg. Jeg skal servere henne noen av superlativene, så blir hun superkry!

HA EN KOSELIG SØNDAGSKVELD!