Interiør, fargemagi og lageglede

Interiør, fargemagi og lageglede

fredag 20. juli 2012

Min prikkete dyne....
Endelig har jeg fått en prikkete dyne; stor glede! Når man er et prikke-fantom som meg er det herlig å tulle seg inn i grå og hvite prikker handlet på Ikea for 149 svenske kroner.
På den ene siden har dynetrekket hvite prikker og på den andre siden grå. Kjekt!
Her har vi guttekveld i dag. Gutta Boys skal ha tre gode kompiser på overnatting. Det er trivelig med liv og røre i huset!
HA EN LIVAT KVELD DU OGSÅ!

onsdag 18. juli 2012

Liten pustepause fra slipemaskin og malingsspann     Faktisk for aller første gang siden vi fikk barn, har far i huset og jeg vært på en mini-tur uten Gutta Boys.
Mens gutta var på overnatting to netter hos gode kompiser forlot far i huset og jeg slipemaskinen og malingsspannene og tok oppussingsfri to dager. Gutta hadde på forhånd  blitt invitert til overnatting i campingvogn i en hage hos en kompis. Stor stas!  Tilfeldigvis falt dette på bryllupsdagen våres, og vi så muligheten for en liten avstikker til Søta Bror. Fra byen vår går det ferje til Strømstad i Sverige, så det er lett å rømme landet. Nå er vel ikke Strømstad helt verdens navle og Gøteborg fristet langt mer.
Jeg får Gøteborg-abstinenser med jevne mellomrom og MÅ til denne koselige byen minst et par ganger i året.
Klokken tolv tirsdag parkerte bilen vår utenfor Ikea i Gøteborg. Her hadde vi et høyst praktisk og kjekt ærend å få unna. Siden vegger, gulv og tak males hjemme, slo vi til med flunka nytt hvitt trekk til Ektorp- hjørnesofaen. Superkjekt når et slikt trekk ikke koster mer enn litt over tusenlappen. Da går det an å få "ny sofa" med noen få års mellomrom.
På Ikea fant jeg også det gråprikkete sengetøyet du ser på bildet. Jeg er jo selvutnevnt prikkoman, så dette kunne jeg bare ikke styre utenom.
Det ble handlet tre sett ; to til sengene til oss voksne  og et sett til klipp og sy. Puten til dette sengesettet  her har alt funnet seg til rette i sofaen.
Med sol i ansiktet og fin temperatur var det flott å rusle rundt i Gøteborgs gater, gå innom Granit og handle den tøffe lyslenken (og grå bokser og grov hyssing)  vi skal ha i utestua når det er duket for gjester og inne på vinteren, kikke på fine Lagerhaus (og handle rosa esker og fin kladdebok) og sitte å  spise lunsj på en fortausrestaurant og myse mot solen. Far i huset elsket forøvrig Granit og pratet mye med den unge mannlige butikksjefen som var veldig hyggelig.
Jeg fikk også vært innom "Beyond retro" som selger mange herlige vintagekjoler. Denne butikken ligger i Arkaden inni butikken Top Shop ( i underetasjen.) Her må jeg en gang parkeres og ha minst en time!
Fint var det også å spise en treretters bryllupsmiddag ute på kvelden  under markiser og varmelamper. Yrende og imponerende liv i Gøteborg på en tirsdag!
I dag før vi fartet  hjemover måtte vi inspisere designbutikken Svennsons i Lammhult som bugner av fristelser  og  ligger ved Jerntorget.  Selvfølgelig måtte vi vandre litt i Haga også,  den sjarmerende bydelen der Hebbe-Lille ble spilt inn. På et bugnende  bord utenfor en bruktbutikk lå en fin medisinflaske med kork. Den måtte bli med hjem til resten av brunglass-beholdningen.
I siste liten fikk vi slengt oss med på ferjen Viking hjem til Sandefjord og kunne sitte ute på dekk i uterestauranten og spise kyllingsalat og hvile trette ben mens sola varmet.
Deilig å være hjemmefra litt og deilig å komme hjem til gutta. I morgen er det maraton-jobbing i salongen.

HA EN AVSTRESSENDE JULIDAG!


mandag 16. juli 2012

Ligner klærne dine interiøret ditt?   Jeg har funnet ut at klær og interiør vandrer hånd i hånd for min del... ofte.
Du kan jo ta en titt på bildene og se om du er enig. Den hvite toppen med neon-broderier fra Indiska er siste anskaffede klesplagg. Det var kjærlighet ved første blikk.
Kjolen fra H&M er jeg også utrolig glad i  og bruker ofte.
Så er jeg totalt prikkoman. Jeg kan omtrent ikke gå fra et prikkete tørkle og har vel prikke-tørkler i alle regnbuens farger. Jeg kan heller ikke gå fra prikkete bokser eller skåler..

HVORDAN ER DET MED DEG?
HAR INTERIØRET DITT SLEKTSKAP MEN KLÆRNE DINE?
Kanskje du ble inspirert til et innlegg....

To innlegg på en dag på meg i dag. Akkurat det blir nok ikke hverdagskost.
Kveldssolen smiler her i Vestfold, og nå skal  jeg ta  med meg en bolle ut i hagen og plukke røde, fristende rips. I kjøleslapet står vaniljesausen.


FIN KVELD TIL DEG!

Litt sommer-salg i nettbutikken

 Litt sommersalg på noen varer i nettbutikken fram til 20.juli. Da stenger jeg den lille nettbutikken fram til 15..september.

GLAD DAG TIL DEG!
søndag 15. juli 2012

Inspirasjonstavle / ønskelisteI blant lar jeg saksa nådeløst klippe i fine interiørblader. Det er når jeg ser noe jeg liker ekstra godt. Ofte havner  utklippet på en oppslagstavle for fine ting og kanskje ting jeg skulle ønske en dag kunne bo her i kasparahuset.
Her er tavlen slik den ser ut i dag. Jeg kunne veldig godt tenkt meg noen batikkputer i fargene som er på bildene, en gammel sjarmfull vifte, den sorte Eamesstolen med brune trebein, fine grafiske pappelinatepper, tekannen med den store rosa sirkelen fra Helback/Scherning (har en skål i samme serie som jeg bare elsker) oppbevaringsbokser med tall fra Granit, en stor sort tavle eller tavlevegg, oransje Le Creuset- gryte som skulle lyse opp på middagsbordet og Hay-stolen i den uforglemmelige fargen.
Legg  også merke til;
 så stilig det er å henge små skuffer opp på veggen til oppbevaring av ulike ting. Jeg er på skuffejakt!

LIKTE DU NOEN AV TINGENE PÅ TAVLEN MIN????


HA EN AVSLAPPENDE SØNDAG!

lørdag 14. juli 2012

Vi har flyttet inn i spisestua


  


  "Oh, shit.... så kult!" var eldstemanns kommentar, da han så at vi var flyttet inn i spisestua under oppussingen.
Vi har tømt lillestua og salongen for møbler og har nå tv og en sofa her hvor vi ellers pleier å spise utallige måltider rundt langbordet.
Det funker fint. I mange kulturer er denne plassen mer romslig  enn en adskillig større familie enn oss bor på. Da sover de kanskje til og med i samme rom også.
I utestua står langbordet, og der spiser vi mange av måltidene nå. Er det kaldt og hufsete ute spiser vi ved salongbordet på bildet.
Om ikke lenge skal vi flytte ut av denne stua også. Far i huset vil gjerne male alle gulvene under ett. Da skal vi bo på kjøkkenet og i utestua også har vi jo soverommene oppe da. De siste møblene skal bæres ut i garasjen, hallen og kjøkkenet. Vel, kanskje det bare blir utestua vi kommer til å ha base i da. Ikke så lett å sitte på kjøkkenet med store gamle skap her og der som stenger for passasje og sikt.

I dag fikk lillestua heftgrunn på seg, og det var så herlig å se det lyse gulvet!
Og ja.... vi har handlet gråmaling også. Det er en fin lysere grå maling. Husker ikke navn eller kode i skrivende stund.

HA EN FIN LØRDAG!


torsdag 12. juli 2012

Mor/sønn-samarbeidPå forsiden av huset vårt sto to triste, hvite stoler og et bord. Jeg elsker hvite hagemøbler, men disse var misfargede, nærmest grønske-kledde og lite tiltalende. Foran huset har vi ikke blomsterbedd ,og det hele så litt stusselig og fargeløst ut. Da var det å rumle og tumle blant alle malingsboksene i kjelleren og finne noen saftige glade farger.
Minstemann ble spurt om han ville være med å male. "Hvilken farge?" var første spørsmål fra hans side. Jeg hadde en liten mistanke om at svaret "hvitt" hadde falt dårlig ut. "Noe knæsj, sjokkrosa kanskje" svarte jeg. Han nikket fornøyd og heiv på seg malingsklær. Små menn skal en gang bli store, ansvarsfulle menn med eget bosted, så her er det bare å lære seg litt små-praktiske ting i ung alder.
Vi satt på huk på hver vår side av bordet og duppet pensler i malingsboksen og skitten-hvitt ble snart sukkertøysrosa. Minstemann malte i dyp konsentrasjon. Det var første gang han malte et møbel, mens fine malerier har det blitt flust med.
Veldig kjekt med en flink male-makker!
Stolene ble etterpå malt i en kraftigere rosafarge og vips ble det farge og glede foran huset!
Denne gang ble det så som så med forarbeid. Les; kraftvask og heftgrunn. Alternativet var å hive møblene på fyllinga, men nå har de noen års liv til. Hver gang jeg passerer dem blir jeg litt gladere...

Oppdatering av oppussingen av stuene:
Lillestua: tak, vindu og peis  er malt ferdig.
Veggene har fått tre strøk med hvitt og er ferdig
Bokhyllen som dekker en hel vegg har fått to strøk med Bengalack og er sluttført
Gulvet er slipet og i morgen skal det få et strøk med heftgrunn

Salongen:
Vi har ryddet ut alle møblene her også.
Far i huset har lagt ledninger i skjønneste orden, her er han proff.
Merker etter bilder på veggene er reparert

I går sov gutta over hos en kompis, og da løftet og slepte far i huset og jeg ut møbler i garasjen og ned i kjelleren og tømte salongen. Nå har vi flyttet inn i spisestua med en sofa, bord og tv og har det helt fint der.
Bilder kommer!
Vi får hodepine av å finne gråfargen til gulvene. Det er for mange valgmuligheter!!!
Skal vi gå for lysgrå eller skal vi velge en litt dypere gråfarge... vi tror begge deler kan bli fint og pendler mellom alternativene. I morgen må fargen kjøpes, hjelp!

HA EN SJOKKROSA AFTEN!

tirsdag 10. juli 2012

Spennende nett-handelDenne spennende pakken ble hentet på postkontoret for noen dager siden med avsender-adresse Danmark.
Bare innpakkingen talte til meg! Følte meg nesten som et lite barn igjen som var mest opptatt av lekkert pakkepapir (ja, jeg var av det slaget barn..) Oransje og neonrosa tape; ja da snakker vi og jeg følte det sto KASPARA på hele pakken!
Innholdet i pakken var noe jeg har ønsket meg i flere år og endelig kom jeg over dette på danskenes Finn.no , nemlig www.dba.dk Mye bedre enn Lauritz.com om nettstedet har det man trakter etter! Da slipper man jo uvissheten om man får tilslaget samt ekstra avgifter som salær og hammerslagsgebyr.
Sakselampe i tilknytning til Bauhaus i 1930-årene signert Christian Dell har jeg ønsket meg i åresvis, og nå bor en slik her hjemme! Jippi! Den skal opp i en av stuene etter oppussingen.
Lampen kostet 1800 DDK, slettes ikke noe å si på, men den har tydelige slitasjespor. Jeg liker forøvrig å se at ting har levd litt, så det er helt i orden for meg.


Lampen kommer fra en privat selger med bostedsadresse Horsens. Han var rask med sending og kjapp med tilbakemeldinger på mail.
Han har faktisk en identisk lampe til liggende ute for salg til 1900 DDK.
Du finner den og andre sakselamper  om du søker på "Sakselampe" på dba.dk-siden.
Prisleie ligger fra 1900 DDK til 2950 DDK
Portoen fra Danmark kom på; 264 DDK
Da jeg hentet lampen på postkontoret betalte jeg 700 kr. ekstra for moms og ekspedisjon.
Lampen kostet derfor totalt sett; 2764 DDK å få hjem i stua.


Sist vi var i London ruslet jeg gatelangs alene, mens mine tre menn var på fotballkamp mellom Arsenal og Everton. Det var ikke det at jeg ikke ønsket å se kampen, men min hmm....svartebørsbillett funket ikke. Da var det naturlig at gutta skulle få se kampen, og jeg tok en rusletur så lenge, ganske kaldt forøvrig i januar-London. Jeg varmet meg og tok en kaffe på en Mc Donalds, droppet innom noen brukbutikker og en bokbutikk som solgte masser av plakater, kort og bøker. Der handlet jeg boka "Bauhaus" som omhandler den tyske høyskolen Bauhaus for formgivng grunnlagt av Walter Gropius. Skolen eksisterte fra 1919 fram til 1933 da nazistene stengte skolen.
Bauhaus var basert på et tett samarbeid mellom ingeniører, arkitekter og kunstnere (kjente kunstnere som Paul Klee og Kadinskij)
Jeg har lenge svermet for tingene Christian Dell sto bak. Han er min favoritt-Bauhaus-person ved siden av de to kunstnerne som er nevnt.

Ønsker deg  med dette en industriell og kunstnerisk dag!


søndag 8. juli 2012

Det lille bordet...
 

    Det er morsomt og interessant å høre dere lesernes meninger.  Noen synes at jeg nesten hadde gått fra forstanden, da jeg valgte å male bordflaten til det lille gamle trebordet fra farmor Kaspara "hudfaget". (det er min definisjon av fargen, ikke navnet)
Jeg ville aldri valgt å male hele møbelet for treverket er så vakkert,  men når sant skal sies ble jeg faktisk fornøyd med den lille forandringen med malt bordflate.
Jeg ser for meg at bordet blir et avlastningsbord når all malejobb og oppussing inne er gjort. I skrivende stund bor bordet i utestua.
Bloggen MøbelPøbel har brukt samme fargekode som jeg har brukt på bordet nylig på en liten krakk. Den ble såååå fin! Verdt å ta en titt!
Minstemann og jeg har hatt et maleprosjekt sammen også, men det får komme en annen dag. Kjekt med hjelp av en ivrig førstegangsmaler! (Han hadde  selvfølgelig malt mange flotte malerier før,  men aldri møbler)

HA EN KOSELIG JULI-SØNDAG!

torsdag 5. juli 2012

Kaspara rydder og selger - del 3

Jeg fortsetter og rydder og rydder. Snart skal møbler stues ned i kjelleren for å frigjøre gulvene til maling. Kjekt å få ut det som ikke lengre skal bo her! Kanskje kan noe friste deg?

TINGENE SOM SELGES MÅ HENTES I SANDEFJORD I LØPET AV DENNE ELLER NESTE  UKE.PRISLISTE:

Skolestoler med røde rørbein    100 kr. stykket
Plansje med ender 400 kr.
4 fine kopper med Bjørn Wiinblad-illustrasjoner   selges samlet 200 kr.
Rokkoko-stol i flyblå farge. Setet har småflekker. Om ikke omtrekning fint med et lekkert pledd i. Pris kr.  300              SOLGT
Høy sort plastkrakk - 50 kr.
Stilig gull vegglampe - 150 kr.
Utrolig kule knallgule lamper med klype fra Høvik.  Virker ubrukte. 400 kr. stykket. eller begge for 700 kr.
Smijern veggspeil med holdere til kirkelys - 150 kr.
Apekatt-plansje - 300 kr.         RESERVERT
Fint gammel bilde i gråtoner  som heter "Kjærlighetsleksjonen" - 250 kr.
Liten rye i nydelig mintgrønne toner 50 kr.
Brun pen stol med retrotrekk- 300 kr.
Plansje med røyskatt/gaupe  200 kr.       RESERVERT
Stor madonna med barn (handlet ny)  300  kr.
Mindre madonna (gammel og vakker) 250 kr.
Vin-karaffel, 2 vinglass og 6 likørglass fra  Magnor      300 kr.
Brun treboks 100 kr.
Fruktasjetter (6 stk.)fra Porsgrunn Porselen  250 kr.
Herlig retro-kaffekanne merke Kahla  Pris: 130 kr.
Kinesisk rosa asjett som kan henges på veggen /Stavangerflint  60 kr.
Tapetsert fin boks med lilla bunnfarge  80 kr.
skoleplansje  horndyr (revet litt i den ene kanten)  200 kr.
skoleplansje flaggermus/kenguru 300 kr.         RESERVERT
4 asjetter Daisy /Turi Design  200 kr.
Stor flott  kirkelysestake (vi kjøpte den for 1200 kr.)  Kr. 400 kr.     SOLGT
Hvit opalglass-skål 100 kr.

Er du interessert i en ting eller flere er det bare å maile meg på : kaspregn@online.no

Vil du gi denne et nytt hjem?
Våre gode naboer har nylig ryddet hjemmet til en avdød søt gammel tante. I dag var denne sjarmerende stolen på vei til Kastet for skroting. Nå vet naboene at jeg er en tingfinner al`a Pippi og ville forhøre seg med meg før stolen endte på lasset til fyllinga.
Vi har ikke selv plass til stolen som vel og merke har slitasje og små flekker men en alldeles skjønn solbleket støvrosa farge. Se på de dreide føttene også, såå fine. Den er nydelig å sitte i også forresten.
Jeg fikk rent vondt i magen av å kaste et slikt klenodie på fyllinga og stolen er nå kommet til Kasparas omplasseringshjem for husløse ulykkelige møbler.Deler av kantebånd på ryggen er borte, se også at det er småflekker. Om du ikke trekker den, kan det jo legges et fint pledd over setet.

VIL DU GI DEN ET NYTT HJEM FÅR DU DEN GRATIS. DEN MÅ DA HENTES I SANDEFJORD
 I LØPET AV DENNE UKE ELLER  FØR SØNDAG NESTE UKE.

Førstemann til mølla....og her var det en som var kjapp..... STOLEN ER ALT GITT BORT TIL BLOGGER WILHELMINE
Mailadressen min er:  kaspregn@online.no

HA EN STRÅLENDE DAG!

tirsdag 3. juli 2012

Hurra for August!

Nei, jeg går ikke surr i månedene om du skulle tvile med tanke på overskriften. Det er
vår herlige eldstemann August som  fylte 11 år i går det er snakk om.  Hurra! Slekta ble samlet i utestua til middag, kaker og kos. Utrolig hvor fort de har gått årene med August i livet vårt!
Nyfødt hadde August massevis av kullsort hår og pleierskene på sykhuset var sååå opptatt av håret hans, lagde brylsveis ala` 50-tallet på det lille nurket.
I Sandefjords Blad fikk far i huset bruk for sin sans for ordspill med følgenede fødselsannonse for 11 år siden;

"Sommeren ble kort i år. August kom i juli."
Vi håpet på fint vær, siden oppussingen inne gjør det litt kaotisk. Heldigvis tilsa været at vi kunne bruke utestua hele kvelden.
Bestemor på 90 år var selskreven gjest ikledd hvite bukser og hvit blazer. ("Ser det FOR ungdommelig ut å kle seg i hvite bukser når man er nitti ?" kan mamma spørre meg i blant. NEI!!!! presiserer jeg. Det er ikke straffbart i Norge å kle seg i hvitt om man er en moden dame. Hvorfor i alle verdens dager skulle du ikke kle deg i hvitt, når du liker det??????

Skumringstime med fyr på peisen. Det varmer deilig!
I dag er det klart for kompis-bursdag og jeg skal øyeblikkelig hive meg rundt med melisbolle-baking.

HA EN SUPER DAG!mandag 2. juli 2012

Neon-stripe og bord-malingJeg er på male-stien eller krigsstien ville kanskje far i huset sagt. Kaspara med malingsspann og pensel i
handa er en nervepirrende sak.. Går spannet i gulvet, dupper hun hele fletta i spannet som et kamuflasje-stunt  eller maler hun sine favorittklær (sannsynligvis har hun glemt å skifte til maler-habitt...)
Jeg er på tokt nede i kjelleren sent og tidlig og vurderer hvert møbel der.... eie/ikke eie, male/ikke male osv.
Dette fine lille trebordet sto en gang på farmor Kasparas hytte ved sjøen , og det skal fremdeles eies. Ting med affeksjonsverdi ender ikke i Gjenbruksbutikken på leting etter nye eiere.
 Jeg har ikke lyst til å male hele bordet, synes det er fint med treverket også... men litt maling kanskje?
Male bordoverflaten eller beina??? Tror jeg går for maling på bordoverflaten denne gang kanskje...eller kanskje male beina i stedet... hmmm......  riktig de store spørsmål i livet!
Hva hadde du gjort?


De flotte Hay-pakkebåndene vet jeg det er flere av dere der ute som har handlet. De er jo supre å bruke til
 diverse gøyale ting,  for eksempel en rand på en pute. Fant et lysegrått dynetrekk hjemme med retroblomster og med en neonfarget Hay-stripe ble det liksom litt fart over den ellers sarte puta.

Vel, siden jeg la ut de første bildene, er det lille bordet blitt litt annerledes. Det har fått en bordoverflate som er "hudfarget".
 Får se hvordan det blir etter strøk to. Kommer sikkert bilder en dag!

MALERISK MANDAG TIL DEG!