tirsdag 30. oktober 2012

Juling pågår....

























































Slapp helt av, kjære leser. Jeg er slettes ikke blitt brått voldelig av meg. Julingen her i huset er noe så
 uskyldig som
julepynt-laging. Torsdag 1.november har jeg jo lovet å legge ut julepynt i den lille nettbutikken, så jeg fotograferer og lager ferdig ting.
Har jeg så klart å styre unna "nude" eller ønsket jeg å styre unna "nude"? Slettes ikke. Er du litt i nude-modus du også, kan det hende du finner noe du liker.
Selvfølgelig blir det ikke bare sarte farger å finne blant julepynten min i år. Noen fargebomber er selvfølgelig også med.
Her er det kommet et tynt lag snø på bakken til guttas forundring og pur glede. Sola stråler og jeg kjenner faktisk den varmer gjennom vinduet her jeg sitter og klipper i tykk baderomstapet.
Hva jeg klipper? Vel, vent å se til torsdag....

GLAD TIRSDAG TIL DEG!

lørdag 27. oktober 2012

Mamma-fest













































































































Her kommer litt bilder fra langbordet før gutte-mamma`ene på 5.trinn trådde over dørstokken i går og noen bilder etter de var kommet i hus. Det er alltid flott å samle folk rundt langbordet til god mat og skravling,. I går var det riktig mange mester-kokker som hadde vært i sving.  Alle hadde med litt å sette på bufe`benken på kjøkkenet, og det er så  morsomt å smake på de andres mat. "Aldri spiser jeg så mye rart og spennende som når jeg er på mammafest" humret en  mamma  storfornøyd.
Vi ble 13 stykker i går og fikk derfor plass rundt langbordet uten å måtte skjøte med kjøkkenbord osv.
I salongen måtte jeg bære opp pinnestoler fra kjelleren. Kjekt å ha et oppkomme med malte loppis-stoler.
Det lille røde bordet vi har ute i hagen om sommeren pluss et nymalt  settbord fikk være være med å forlenge salongbordet vårt.
De fine stjernene som ligger strødd utover bordet er nylig handlet på Kremmerhuset. Der kan du kjøpe en hel pakke med disse bark-stjernene til 59 kr.

Tusen takk for i går kveld alle glade mamma`er som måtte stikke innom bloggen og til dere andre;

FIIIIN LØRDAG!


torsdag 25. oktober 2012

Forberedelser...





























Jeg har forberedt to ting i dag. Det ene er å gjøre klart for å kunne legge ut juleting i nettbutikken 1.november. Det tar laaaang tid å ta bilder av alle tingene, og i dag har jeg fått tatt bilder av noen av tingene. Sola skinte og det var lyst og godt fotovær på dagtid.
Den andre tingen jeg har forberedt i dag er  guttemamma-festen jeg skal ha her i morgen kveld. Jeg har invitert alle guttemammaene på 5.trinn (minstemanns klasse og parallellklassen) Vi hadde en slik fest i fjor også hos en annen mamma, og det var sååå koselig. Alle tar med en liten ting å sette på matbordet, og på den måten blir det enkelt å dra slike ting i gang. Kan anbefales!
Skulle jo selvfølgelig bedt hele trinnet med jente-mammaene også, men det kunne fort blitt veldig trangt om saligheten. Her i huset er det ikke en jente å se, men derimot dukker gutter fra parallellklassen opp i blant samt at de er lagkamerater på fotball-laget, derfor føltes det mest naturlig med denne oppdelingen følte jeg.
Det kommer nok noen bilder fra klargjøringen til festen og langbordet  i morgen tipper jeg.

HA EN BEDAGELIG SENKVELD!

mandag 22. oktober 2012

Så var det ukestart igjen!


















































































Ny uke, nye muligheter!
Denne uka blir det ingen vikardager i skolen men tid til symaskin og klargjøring av julevarer som skal ut i nettbutikken 1.november. Jeg koser med med julepynt-lagingen og prøver å lage julepynten slik at den kan skli naturlig inn i miljøet og fargene som preger huset her ellers ( og kanskje din stue...)
Jeg er ikke så opptatt av at det og det er såkalte julefarger, det har jeg visst aldri vært til stor forskrekkelse for noen elever minnes jeg. Jeg har alltid kommet drassende med de tradisjonelle julefargene men også noen riktig friske alternativer.
 "Er det ikke befriende  herlig at en elefant fint kan være lilla med oransje prikker om du ønsker det?" sa jeg nok ofte som kunst og håndverkslærer. Jeg likte aldri oppgaver hvor man kun skulle følge et mønster og kopiere lærerens forhåndslagde modell.
Jeg håper jeg var flink nok til å gi åpne oppgaver hvor elevene kunne leke seg og bruke fantasien da jeg hadde en god slump med kunst og håndverkstimer i uka...

Ny uke.... Håper uken din blir fin!!!!

fredag 19. oktober 2012

Egenmikset farge og veggpryd









































































































































Jeg ELSKER å handle maling! Jeg liker å sitte og kikke på alle de fristende små malingsprøve-kortene og fable om hvordan den og den fargen hadde blitt på det og det møbelet.
Jeg er faktisk så gæren at malingsspann alltid står på ønskelisten min til bursdager og jul. Jeg har alltid et kobbel med malingsprøvekort liggende som jeg drømmer å få en boks av inn i hus, så familiemedlemmer har faktisk fått slike småprøver stikkende i hendene av en fnisende Kaspara  når de har spurt hva jeg ønsker meg. Jeg blir beruset av fine farger!
I går mikset jeg min egen farge som er en kombinasjon av disse to:
S0520-Y70R (den lyse nudefargen jeg har malt i før) og 1050-Y85R (den åpnede boksen du er på et av bildene)  Stolen på bildene har fått en omgang med denne fargemiksen som jeg ble veldig fornøyd med.
Jeg synes gammelt treverk og bruntoner er så vakkert til slike farger, derfor har Bojesen-elefanten havnet på stolen sammen med gamle trådsneller fra Nr.9
Se så godt Hay oppvaskhåndkler kler stolen også. Jeg har vurdert å sy puter av Hay-håndklene mine faktisk.
Forøvrig har den  oransje stolen fått plass i gangen, der den var tenkt å stå.
Ellers flyr jeg rundt og prøver bilder på veggene her og der. Jeg er alldeles spikerhull-redd etter at alle vegger i stuene er  oppfrisket og nymalte. MEN... den fine speilen med sort ramme og fin form fra gjenbruksbutikken (30 kr.)  SKAL opp. Det samme skal dyrebildene jeg har funnet på loppis for 20 kroner stykket.
Veggpryden blir billigere og billigere her i huset! For mange år siden fløy far i huset og jeg på kunstauksjoner en hel sommer, men det skal jeg skrive om i et annet innlegg.

Oppdaget akkurat at følgertallet hadde rundet 1200 (gøy!)  Det tar vi en liten feiring på i morgen dere, følg med!!!

Fredda`n er her, og det er sannelig ikke det værste!
HERLIG DAG TIL DEG!





onsdag 17. oktober 2012

Lillestua



















































































Dagens innlegg er viet et kjært rom hos oss, nemlig lillestua som vi kaller rommet. Her planer vi ut når mørket senker seg, fyrer i peisen, brenner stearinlys,  ser på tv-programmer og spiser ferske brødskiver med godt pålegg og frukt.
Gutta Boys elsker disse kveldsstundene hvor vi er samlet. De kommer kanskje hjem fra fotballtrening eller kompisbesøk og nyter å dale ned i Ektorp hjørnesofaen. Etter en regnfull eller kald fotballtrening hender det at det vanker kakao og eldstemann på 11 år er blitt omelett-spesialist til glede for oss andre. Han har lært kunsten på skolekjøkkenet og elsker å kokkelere på kjøkkenet her hjemme.
Da vi hadde familiebesøk fra Trondheim for en tid siden sto han opp og lagde tre omeletter til frokostbordet. Det var herlig for mamma`n som stort sett er den som ordner i stand frokost her i huset. Det har sine fordeler å få større barn!
I lillestua har vi enda ikke fått opp noe taklampe etter oppussingen og veggene er riktig minimalistiske. Jeg er så spikerhull-redd for tiden så jammen meg er det flott det finnes noe som heter washi-tape. Bildet på veggen er bare klistret opp med det. Noe mer veggpryd blir det nok etter hvert.

I dag har jeg handlet et nytt  malingsspann i malebutikken nede i gata, og jammen meg er jeg spent på hvordan malingen tar seg ut på et nytt stol-offer. På tide med strøk nr. 2!!

LUN; FIN KVELD TIL DEG!














søndag 14. oktober 2012

Livgivende...

 
 
 
For meg er oransje såååå livgivende og energiskapende. Jeg fikk malt en gammel stol i knalloransje her om dagen. Vi hadde opprinnelig en oransje stol i gangen ved det hvite skrivebordet og den blomstrete retrotapeten. Den raste sammen en gang far i huset sto på den (han er ingen tungvekter heller..) og siden har det manglet litt glad-oransje i gangen.Vel, nå skjønner jeg at jeg trenger glad-oransje i stua også. Det spriter jo opp et helt rom! Jeg har pønsket ut hvilken av stolene i stol-stallen min som skal bli fornyet og kanskje bretter jeg opp ermene i løpet av dagen og spretter opp malingsspannet.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Det er regn og ruskevær her i Sandefjord, så slike små prosjekter er fine å gripe tak i.Vil du ha koden på den knalloransje stolen er den følgende:   Lady classic 0570 - Y55R                                                                  FIN SØNDAG TIL DEG!