torsdag 28. februar 2013

Mitt favoritt-tre i London


















































































Hils på mitt favoritt-tre i London! Jeg ble helt betatt og forelsket!
Et tekstil-tre måtte jo bare tiltale meg umåtelig. Jeg synes fargene er så fantastisk vakre sammen.
Gutta måtte nesten hale meg med videre.
Treet står ved Waterloo Bridge og er tilknyttet galleriet Hayward Gallery. Jeg må si jeg var fristet til å titte innenfor dørene også, men det ble det ikke til denne gang.

Jeg burde jo egentlig laget mitt eget morsomme tekstil-tre i hagen......

Fin senkveld til deg!

Et bra og nytt hotell i London














































Det er ikke så viktig for meg at et hotell er råflott, men jeg liker faktisk best nye hotell. Det sier jeg som bor i et hus fra 1930. Særlig i London er jeg kanskje litt små-allergisk for eldre hotell med rosa, skitne vegg til veggtepper og tunge tekstiler i mønstrede brokadeaktige stoffer. En del av de eldre hotellene i området Bayswater er nok slik. (har selv opplevd det)  Hotellet vi bodde på i London denne gang var et firestjerners hotell i Novotel-kjeden. Det ble åpnet bare for et halvt år siden og ligger ikke langt fra Blackfriars bridge. Navnet på hotellet er Novotel Blackfriars.
Fellesområdene var stilig møblert og også rommene var pene men ikke superstore når man er en familie på fire. Allikevel er vi jo ikke mye på hotellrommet på en slik tur, så det gikk helt fint.
Frokost fulgte med og det var ulik varm-mat som speilegg, tomatbønner, grønnsaksruller, potetkaker, pølser osv. foruten om greit pålegg og brød og baguetter. Ungene elsket at det hver morgen sto nylaget smoothie på bufe`-bordet og var små drikke-youghurtflasker å forsyne seg med.

























Gutta var imponert over dette langbordet i frokostsalen med montert Ipad til hver plass.
Vi havnet riktignok  ikke på dette bordet noen av dagene.

















































Det deiligste av alt var at hotellet har et svømmebasseng, boblebad og badstue. Hvilken rekreasjon er ikke det for slitne storbyføtter! Gutta elsket å gå ned  og boltre seg i vannet på kveldstid og vi fikk benyttet bassenget tre ganger. Herlig!






















Ingen brokade men kul stram grafisk look!





















































Ville du ikke bevege deg ut i Londons vinterkulde (ja, det var bikkjekaldt!) kunne du benytte deg av hotellets restaurant når middagen skulle inntas. Vi gjorde det en kveld og da var det bufet. Deilige foretter og desserter (nydelig Tiramisu blant annet) men relativt enkle hovedmåltider. Vi synes det var topp å bade, slappe av og hvile beina en kveld.

Vi gikk flere ganger fra hotellet til knutepunktet Liverpool Street Station, ikke noe problem, så vi synes det lå veldig greit til.
Betjeningen var vennlig, flere av de mannlige ansatte var franske (fransk hotell-kjede) Sånn sett kjente ikke alle i resepsjonen like godt til alt ved London.
Hva betalte vi for en uke på dette hotellet? Prisen ble på 8300 kr. for seks overnattinger med frokost.
Da var det et lite tilbud ute og gikk, men det skjer sikkert flere ganger. Det spiller jo også inn om det er hverdager eller helgedager man bor på hotellet.

For egen del bestiller jeg gjerne dette hotellet på nytt og er således ikke redd for å anbefale det.
Og til slutt; sengene var supergode! Jeg synes altfor ofte hotellsenger er for harde.

FIN TORSDAGSKVELD TIL DEG!


onsdag 27. februar 2013

Bydelen Shoreditch i London













































































Ønsker du å oppleve noe annet og mer fargerikt enn Oxford street i London kan bydelen Shoreditch være tingen. Mens gutta dro på fotballkamp( de var på tre mens jeg ble med på to) tok jeg buss fra knutepunktet Liverpool street station ( og gikk tilbake)  til dette farge og vintage-mekkaet.
Jeg skjønte jo at jeg var kommet til riktig plass for meg, da jeg så den neonfargede kule butikken med print og kort og rundt 6-7 sprell-levende katter liggende rundt omkring i butikken. De var tydeligvis med eierinnen på jobb.



























Jeg er så fascinert av grafitti og gikk og knipset bilder i et kjør her i Shoreditch. Dette bildet samt bilde nr. 1 i innlegget vurderer jeg å få laget i plakater. Elsker dem!













































































Det er mange kles-vintagebutikker i Shoreditch og muligheter til å finne kjolen over alle kjoler. Jeg var inne i denne butikken og fant en fantastisk sommerkjole  med store oransje/rosa 70-tallsblomster.
Det leie var bare at den var nummeret for liten. Jeg fikk ikke igjen glidelåsen på ryggen helt. Kunne selvfølgelig handlet den og alltid gått med en cardiganjakke utenpå, ha,ha.
Prisene på mange av kjolene ligger rundt 220-350 kr. Det er jo ikke spesielt dyrt for en saftig kjole ingen andre har!





















































Det var flust med spisesteder for en lunsj i Shoreditch. Mange av disse lå i Shoreditch high street, mens vintagebutikkene måtte du gå mer inn i smågatene for å finne.
Mange av spisestedene hadde rustikke, ujålete trebord og industrilele tøffe lamper. Det fantes også noen fine nye klesbutikker i området, men interiørbutikker var det ikke noe særlig av.

BLE DU FRISTET TIL Å OPPSØKE DENNE FARGEKLATTEN I  EAST END AV LONDON TRO?

Ha en bedagelig senkveld!





Hva?????



















































"Nå har du gått amok i dag og handlet vilt?" spurte far i huset lettere nervøs (?) en ettermiddag i London.
Mens han og Gutta Boys hadde vært på omvisning på Tottenhams bane og tømt Tottenham-butikken for fine supporter-effekter, hadde jeg tatt en tur alene med bussen til bydelen Camden (kommer tilbake til den)
"Jeg har bare handlet noen fine postkort til å henge på veggen med washi-tape", svarte jeg. "Hva???!!" sa far i huset forbløffet. "Bare postkort???"
Jo,  slik var det. Det skal ikke alltid så mye til. Noen postkort i favorittfarger  som får meg til å smile kan være det hele. Jeg liker veldig godt disse kortene med bokforsider.
Hvem tror at interiørbloggere bare  er kravstore og ting-fiksert??  ( Vel, det skal sies at bunken med kort var langt større enn disse tre da...., men svimlende summer var det ikke snakk om nei)


SUPER ONSDAG TIL DEG!




tirsdag 26. februar 2013

Tilbake etter London-tur!





Det har vært stille på bloggen noen dager nå. Tausheten skyldes slettes ikke blogg-tørke og manglende inspirasjon men en ukes vinterferie med Gutta Boys og far i huset i London.
I dag var vi tilbake på norsk jord igjen, og nå går vi rundt og nyter den gode hjemme-følelsen. Det er alltid herlig å reise på tur, og det flotte er at jammen meg er det storveis å komme hjem også!
Nå tror du sikkert at jeg har trasket i haugevis av interiørbutikker i London, besøkt superhotte "Mint" og "Few and fare" (interiørbutikker i nærheten av Victoria og Albert museum, et must i følge min storesøster) men, NEI!  Regnbuedama har vært på tre fotball-arenaer og sett to kamper. For Gutta Boys har det vært en fotballferie av dimensjoner og begge har sett sine favorittlag (henholdsvis Chelsea og Tottenham) i aksjon. I går ved disse tider satt vi benket på West Hams tribune og måtte skjule at vi egentlig  var Tottenham-supportere, spiste smågodt, holdt i varme kaffekrus og var henrykt over å se Garreth Bale "live". For ikke-forstå-seg-påere er han det store navnet i Tottenham. Jammen meg, serverte han oss tilreisende to flotte mål også og minstemann var gladere enn noensinne. Det hadde May Helen bak bloggen "Kronprinsessene" også vært om hun hadde vært der, for hun er svoren Tottenham-tilhenger. Det har hun hvisket  meg i øret...
For første gang på en London-tur var vi ikke på musical. Vi hadde i utgangspunktet tenkt til å se "Billy Elliot", men med  dårlig planlegging og mye fotball måtte vi avstå fra denne tradisjonen.
Vi fikk imidlertid tatt med gutta på Tower denne gang.


Jeg kommer tilbake med noen London-tips i innleggene framover. Jeg har noen favoritt-bydeler som er litt annerledes enn Oxford-street, og jeg vet om mange vintagebutikker for dere som elsker å handle vintagekjoler osv.
Vi bodde også på et helt nytt hotell som jeg ikke er redd for å anbefale.
Følg med, følg med!
Nå må jeg ned i stua, tenne masse stearinlys, fyre i peisen og kanskje koke kakao til gutta.
Gleder meg litt til min egen seng i natt, selv om jeg hadde en veldig god hotell-seng denne gang.

SER FRAM TIL Å KIKKE RUNDT PÅ BLOGGER DE NESTE DAGENE OG SE HVA DERE ALLE HAR FUNNET PÅ MENS JEG HAR VÆRT BORTE.

HA EN SUPER KVELD!

tirsdag 19. februar 2013

Vinnere av Bolig Pluss-abonnement klare!




























Da er de tre vinnerne av et tre måneders abonnement på Bolig Pluss gitt av Bolig Pluss klare.
Skulle jo helst gitt dere abonnement alle 65 som deltok selvfølgelig, men her er de tre lappene som ble plukket ut av far i huset:

Anonyme Vigdis  

Elefanter kan fly med ballonger ( Maya)

Bevaremegvel

GRATULERER SÅ MASSE TIL VINNERNE!

Fint om dere sender adressen deres til meg på mail:   kaspregn@online.no

Så videresender jeg dette til Bolig Pluss.


FIN DAG TIL DERE ALLE DER UTE!






mandag 18. februar 2013

Salongen og gulvmalings-erfaring
























































Noen bilder fra salongen i dagens andre innlegg. Jeg trives ekstra godt i dette rommet etter gulvene ble lyse og veggene kritthvite i sommer. Dette rommet føltes alltid litt mørkere enn spisestua før.  Det har bare et vindu mens spisestua har to vinduer. Etter malingen i sommer føles det som lyset flommer  inn det ene vinduet og rommet er blitt så lyst og godt som jeg drømte om.
Jeg kan godt finne på å sitte med yndlings-Marimekkokoppen i sofaen  og bare nyte de lyse gulvene. Erfaringen etter over et halv år med lysegrå gulv er utelukkende positive. Vi malte gulvet med skipsmalingen Shipolin som er blankere enn f.eks. Oxan gulvmaling.
Fargen på stuegulvene er Morgendis.
Vi kommer for evig og alltid til å velge Shipolin som gulvmaling og også lysegrått framfor hvitt.
I hallen nede, gangen oppe samt to soverom har vi hvitmalte gulv. De er malt med Oxan gulvmaling.
Det er lettere å vaske gulvene med den blanke Shipolin-malingen, og det virker som det lettere kommer gulnede  flekker osv. på de hvite gulvene våres.  De grå gulvene er like fine nå et halv år etter. Nå skal det sies at det ble gjort et godt forarbeid av far i huset med grundig sliping av gulvet, vasking med kraftvask og grunning.
Ikke virker de lysegrå gulvene så raskt skitne som de hvite gulvene i huset vårt heller. Jeg støvsuger ofte, fordi det spises mye mat og det smuler en god del i  stuene. Vasking av gulvene gjør vi kanskje en gang i uka. Det funker helt greit. Om det er kommet noen få stygge flekker et sted før den tid, er det jo bare å ta en vaskefille akkurat der.

Her har Gutta Boys vinterferie. I dag ba vi bestemor opp på hjemmebakte lune rundstykker fylt med ost/skinke og andre fylt med pølsebiter, løk, ost, ketchup og sennep. Minstemann bakte sjokolademuffins som smakte som brownies, alt bare velstand med andre ord!

FIN KVELD TIL DEG!








Hva manglet?




























Bolig  Pluss-artikkelen hadde fokus på bordet og dekkingen først og fremst. Da måtte vi fjerne et element som tiltrakk seg vel mye oppmerksomhet. Dette elementet hopper fram og tilbake fra denne plassen, men er oftest å finne der.  Det er det grafiske non-figurative trykket  av Gunnar S Gundersen på veggen ved pidestallskapet. Det var opprinnelig svigermor og svigerfars bilde. Svigerfar som har gått på Statens Kunst og Håndverksskole gikk der sammen med den dyktige kunstmaleren Gunnar S. Gundersen.De gikk visstnok ofte på kafe` sammen i den tiden.  Bildet er et prøvetrykk han ga svigerfar.
Da svigerfar var blitt enkemann og gjorde litt om hjemme, fant han ikke helt plass til dette bildet. Han visste at jeg fra første stund i hjemmet til svigers, hadde lagt min elsk  på det og forærte meg det. Jeg ble SÅ glad!

Tusen takk for alle søte kommentarer på mitt "vågale" skjørte-stunt! Kanskje jeg kommer tilbake med flere skjørt etter hvert. Det er bare SÅ moro å komponere sine egne skjørt og jeg anbefaler det på det varmeste!

GLAD MANDAG TIL DEG!

søndag 17. februar 2013

Skjørt-parade etter ønske fra lesere




























 Definitivt uvanlig innlegg i dag! Jeg har ikke for vane å legge ut bilder av meg selv, men etter påtrykk fra mange lesere om å se noen av skjørtene jeg syr av loppe-gardiner, duker og sengetøy på, har jeg hoppet ut og inn av skjørt i ettermiddagstimene, mens minstemann har vært eminent fotograf.
En leser lurte også veldig på hva jeg brukte ved siden av disse hjemmesydde skjørtene som ofte er i sterke farger og har mye mønstre. Kanskje jeg dukker opp en dag i noen av skjørtene på bloggen, sa jeg vågalt. Vel, da har jeg holdt mine ord!
Hva er det som gjør at jeg alltid kvier meg (vel, det har vel bare hendt noen ytterst få ganger at jeg slenger ut bilder med meg selv) til å legge ut bilder av meg selv på bloggen ...? Tror jeg har svaret. Tenk om noen jeg så vidt kjenner ( en mamma på skolen til ungene for eksempel)  skulle plumpe innom bloggen ved en tilfeldighet og få et helt galt inntrykk.... tro at jeg var en tilårskommen skap-rosa-blogger, he,he som elsket se bilder av meg selv på nettet. Eller kanskje tenker jeg på alle elevene jeg har hatt opp gjennom årene. Vil de tro at gamle-læreren har flippet helt ut?!
Vel, det er kanskje ikke så nøye i den store sammenheng. Jeg overlever sikkert noen uskyldige skjørt-bilder på nett, og det gjør nok dere som er innom også.

Tusen takk for all respons på Bolig Pluss-forsiden. Tenk at så mange har tenkt til å handle bladet i morgen! Tre vinnere av tre måneders abonnement offentliggjøres tirsdags morgen. Det er dermed enda tid til å slenge seg med!

HERLIG SØNDAG TIL DEG!



torsdag 14. februar 2013

Bolig Puss-reportasje, utfordring til deg, samt lotteri



































I starten av januar hadde jeg veldig trivelig besøk her i Kasparahuset av tre herlige damer fra interiørbladet BoligPluss. Bladet har startet med en ny serie hvor de hver måned besøker en interiørglad person og lager en reportasje fra en liten del av huset deres. Etterpå inviteres leserne til å sende inn sitt bilde av tilsvarende rom/del av huset med mulighet for å vinne en premie.
Jeg fikk spørmål om å åpne ballet med fokus på spiseplassen her hjemme. Jeg fikk i oppgave å dekke et bord med tanke på at det kom  gjester.  Jeg tok da utgangspunkt i en venninne-lunsj og slik føltes det nesten også, da BoligPluss-jentene og jeg avsluttet den flere timers hyggelige seansen med sen lunsj ved det ferdigdekkede bordet.
Jeg har nå sett reportasjen i sin helhet selv også. Flinke folk, dyktig fotograf, lyse fine bilder.  Det slår meg imidlertid at jeg må ha ryddet VELDIG (he,he)  før besøket, for jeg føler det er litt mer tomt i rommet enn til vanlig. Kanskje er det fjerningen av det fargesterke bildet som normalt sett henger ved siden av det lyse pidestallskapet som gir meg den følelsen. Bildet tok så mye plass og stjal oppmerksomheten fra det dekkede bordet, så vi var enige om å ta det ned.


UTFORDRING TIL DEG:
Det er ikke bare jeg som fikk en morsom utfordring; DET KAN DU OGSÅ FÅ!
BoligPluss oppfordrer i forbindelse  med denne reportasjen leserne å sende inn et  bilde av sin spiseplass også.
Super premie er det til det bidraget som får flest stemmer; nemlig tre stilige Doo-Wop-lamper fra Louis Poulsen.
Du kan sende inn ditt bidrag fram til 13.mars og HER er linken du kan gå rett inn til utfordringen på. Her kan du også se de bildene som alt er kommet inn.   Bli med da vel!
Bladet er forøvrig  i salg i butikk fra mandag 18.februar.


LOTTERI/ TRE NUMMER AV BOLIG PLUSS:
Bolig Pluss gir et abonnement på tre nummer til tre lesere av Kaspara-bloggen.
Det er veldig koselig å få et interiørblad dumpende ned i postkassa!
Det du må gjøre for å være med i trekningen er å legge igjen en kommentar til dette innlegget. Er du anonym leser er det fint om du oppgir en mail-adresse.Fristen er ikke så lang, så hiv deg på med en gang!

Frist for å være med på lotteriet:: Mandag 18.februar klokken 24.00



GLAD FREDAG TIL DEG!




En lite hensiktsmessig lommepute?



















































































Jeg har sydd noe så lite hensiktsmessig og "fjollete" som en lommepute. "Ting bør ha en funksjon" er det mange som sverger til, og det er jo minsanten ikke helt på jorde å ha slike tanker. Om det innebærer at alle pyntegjenstander som ikke har annen funksjon enn å være øyefryd, da burde bli container-fyll, er jeg usikker på. Vel, i blant er det deilig å ikke være så målrettet og gjøre noen ikke- hensiktsmessige ting, tenker jeg; som for eksempel  å sy en lomme på en pute.
Og hvem vet... tenk om det legges hemmelige lapper og beskjeder i lommeputen, da har den jo plutselig fått en funksjon allikevel.

Om du synes jeg snirkler mye rundt den gamle viften med foto-apparatet, er jeg helt enig med deg. Jeg er visst enda litt nyforelsket i akkurat den.

HA EN FIN OG KANSKJE SMÅ-ROMANTISK DAG!






søndag 10. februar 2013

Snøfylt fastelavn og morsdag









































































































































Ute snør det store hvite filler, og det er fint å sitte inne og spise fastelavnsboller.
Denne gang falt jammen meg fastelavn og morsdag på samme dag. Gutta Boys elsker slike dager, og sammen med far i huset kom de syngende og skrålende inn på soverommet og vekket meg med pakker og brus klokken halv ni til morgen i dag.
De hadde laget fine kort med ord som en mamma elsker og tar vare på for resten av livet og handlet supre ting på Kremmerhuset for egne penger. Gutta Boys har nemlig lagt sin elsk på Kremmerhuset. Skal det handles gaver til damer, ja da er det strake veien til Kremmerhuset for gutta.
Sammen med en kompis av gutta har vi spist boller fylt med vaniljekrem og smeltet sjokolade på toppen til lunsj, og nå venter vi snart et par middagsgjester. Det er mamma og søsteren min.
Siden jeg var tyve og flyttet hjemmefra, har far i huset og jeg invitert mamma til morsdagsmiddag. (Ja, jeg flyttet faktisk direkte  fra ungpikerommet til rekkehusleiligheten til far i huset)  Mamma sto alltid på hodet og hun og pappa  hadde ofte huset fylt av gjester da jeg vokste opp, så fra da av, var det hennes og svigermors tur til å kunne senke skuldrene og bli litt vartet opp på morsdager og bursdager.

Nei, nå må jeg tilbake til grytene!

FIN FASTELAVN OG MORSDAG TIL DEG!







fredag 8. februar 2013

Lampefunn og nysydd oppbevaringspose




Jeg VET jeg er en tanke ensporet hva farger angår for tiden. Når jeg blir glad i noe, blir jeg så VELDIG glad i det liksom, men jeg håper dere bærer over med meg. I dag hadde jeg tenkt å jakte på andre farger her i huset, for de finnes jo... Æresord!
Gull-lampen er siste bruktfunn. Den er er ganske så fin synes jeg og helt nydelig holdt. Jeg synes gull er helt nydelig til fargene jeg er opphengt i for tiden.
Har sydd noen oppbevaringsposer i det siste og denne på bildet har fått en fugl sikksakket på seg.

Fredag igjen! Her er gutta klar for en kompis på overnatting og moren i huset er mest klar for Idol av alle.

HERLIG FREDAG TIL DEG!


torsdag 7. februar 2013

Gjeste-opptredener




Her fyker ting opp og ned av kjelleren stadig. I kjelleren er nemlig min lagringsplass for loppefunn og overflødige møbler. Alt skal være prøvd og hvert møbel har sikkert stått i hver krik og krok i stuene.
Det er egentlig ikke så lett å møblere stuene, for det er som far i huset sier "god plass men få steder å sette ting". Det kommer av at det er mange dører og vinduer og få flater.
Speilen på veggen er et bruktfunn som fikk ta en tur oppom stua i går, og den gråmalte lampen er jeg veldig glad i men finner få egnede plasser til.
"Har vi fått opp en ny  speile på veggen?" spurte far i huset mens han nøt en kopp indisk kaffe etter middagen i går.  Han hadde egentlig ikke trengt spørre, for hans alltid årvåkne blikk får alt med seg. "Den er bare på en liten prøvetur, blir sikkert snart byttet ut med noe annet fra kjelleren " svarte jeg kjapt og beroligende. Ut fra tonefallet i stemmen til far i huset, tolket jeg det slik at han synes speilen hang relativt malplassert og ikke vet jeg om han hadde særlig sansen for selve speilen i seg selv heller.
Vel, uansett er det morsomt å hvile blikket på noe nytt for en dag eller to!

Ellers er jeg så glad i dette rutete  dukstoffet jeg handlet for litt siden samt en annen korallfarget linduk fra en annen  bruktbutikk. Dette er favorittstoffene mine for tiden. Når jeg etter hvert legger ut noen varer i den lille nettbutikken, vil det garantert være ting å finne av disse stoffene.

Sola stråler og dagen er bra!
HÅPER DU HAR DET FINT DU OGSÅ!




onsdag 6. februar 2013

Med utkikk til lillestua


Når jeg sitter i sofaen i salongen kan jeg titte inn mot lillestua som er det mest brukte rommet på kveldstid samtidig som det er ungenes kjære spillrom. Her drar de inn kompiser,  lukker gjerne igjen skyvedøra og spiller Fifa-13.
 Far i huset har mer eller mindre lovet gutta at kjellerstua skal stå ferdig før jul i desember.
The time will show. Når kjellerstua er ferdig vil nok far i huset og jeg få lillestua for oss selv, mens Gutta Boys med venner vil trekke ned. På en måte er det koselig å ha dem i naborommet, men etter hvert som de gror til føles det sikkert mer naturlig å distansere seg litt mer fra den eldre garde når kompiser er på besøk.
 Rommene til gutta er så og si bare soverom for dem. Jeg trodde en stund de var modne for litt forandringer på rommene, men nå virker de mer eller mindre uinteressert. Det er kjellerstua som står i hodet på dem.Eldstemann på 11.5 år  har sine sterke formeninger om interiør og har sagt mang en gang at stilen vår  er over og ut. Han ønsker lyse rom med møbler i sort og grått, og ny design, IKKE gjenbruk sier han med ettertrykk.
I kjellerstua skal vi etterkomme noen av de ønskene og ha mer nytt enn gammelt og vi har vel mer eller mindre lovet grå sofa. Sikkert mest fornuftig og praktisk også til et rom som vil fylles med barn/ungdom.

Inne i lillestua er et av settbordene fra foreldrene mine som opprinnelig var brunt blitt malt i samme farge som stolen i spisestua som så mange har bedt om fargekode på. Dessverre kan jeg ikke hoste opp det, for malingen er min egenkomponerte blandet ut fra flere andre spann.

Det er onsdag. Det er Idol på kvelden, jippi! Da samles vi alle i lillestua og spiser kvelds og følger med.
Den mest ivrige Idol-titteren her hjemme er meg. Jeg kunne ha sittet i timesvis og sett på auditioner.
Gutta Boys må smile litt av sin over-engasjerte mamma, og fniser når jeg kan finne på å tute en liten skvett med en håpefull, sympatisk person som får drømmen knust eller spandere gledestårer på en som julblende går videre.

GLAD ONSDAG TIL DEG!




tirsdag 5. februar 2013

Nysydd skjørt av bruktbutikk-duker





Det er koselig å sy vår/sommerklær mens store snøfiller danser i luften på utsiden. Selv om jeg liker leve-i-nuet-filosofien er det ikke fritt for at jeg også gleder meg til å kunne ta med kaffekoppen ut i hagen å kjenne de første solstrålene varme kinna.
Første prosjekt av den finfine bruktduken i nude med ruter er i havn. Det ble et skjørt med lommer sydd av biter fra  brodert duk og en annen duk i korall, alt fra bruktbutikker.
Baksiden av skjørtet har bare en liten påsydd lomme fra en brodert duk, mens forsiden har to lommer.

Siden mannen min er økonom av yrke, må jeg jo stadig minne han på hvilket funn av en kone han har gjort.  Tenk å sy seg skjørt for cirka en tier! Jeg har jo mye mer igjen av disse stoffene, og hver duk er handlet for rundt 30-40 kroner. Virkelig billig i drift med andre ord!

GLAD DAG TIL DEG!





søndag 3. februar 2013

Bittesmå gjøremål


Bittesmå gjøremål kan godt ta uendelig lang tid å få gjort her i huset. Disse sorte Dots-knaggene (vel, ikke ekte Dots, men veldig like.) skal opp på en vegg, sannsynligvis nedgangen fra annen etasje. Knaggene har bodd i huset her et par år......




























Den tøffe gamle legelampen vi handlet for kanskje tre ukers tid siden må få komme opp på en vegg. Vi vakler mellom to steder.... da tar ting tid.
Fant en haug gamle postkort i en boks på loftet. Mange av dem er handlet på ferietur i Bulgaria. Jeg vil henge
mye gøy på en vegg festet med neon-washitape og sort.
Små ting å gjøre... men i blant tar ting tid...allikevel...

Far i huset er på skøyter med Gutta Boys og har med hockeykøller. Is-hockey er ikke min greie, så det er fint å pusle rundt hjemme. Det er blitt litt strikking, mye kaffe og litt rydding i den skrekkslagne rotete lofts-oppgangen.Senere skal det bli god middag og kaffe med fine venner.

GOD SØNDAG TIL DEG!


lørdag 2. februar 2013

Små gleder




























To små bruktfunn som gjør meg glad; en raus marmor-skål og en fin duk det skal syes masse gøy av.
Synes neon-farger er så herlig til marmor. Da jeg la Hay-båndet og Blommingville- tråden (kan kjøpes hos min venninne Anne)  ( www.hapel.no) i marmorskålen lyste det opp  hele bordet.


HÅPER DU HAR EN FIN LØRDAG!