mandag 29. april 2013

Små-pusling














































































































Jeg liker godt å sitte og pusle ved langbordet, for eksempel å prøve ut et nytt fint vimpel-stempel fra Søstrene Grene til under en tier. Kaffekoppen er viktig ved siden av! Jeg er en virkelig kaffe-stordranker.

Ved det grå skapet har visst speilen og den den nude-fargede stolen fått rimelig varig oppholdstillatelse.
Synes det passer godt der og kobberfatet som også hadde en prøvetid samme sted,  må finne seg andre plasser å skinne.

Ny uke, nye muligheter!

ØNSKER DEG EN FIN UKESTART!



fredag 26. april 2013

Fin helg til deg!



















































































Herlige fredag er her! Vil bare ønske alle som måtte titte innom en GLAD HELG!

torsdag 25. april 2013

Lilla på en snor...




























Jeg er vill etter perlekjedene som Hilde Iren med merket Monome lager.
Søsteren min selger dem i butikken sin, og dette kommer nok til å bli mye brukt i sommer.
På presentasjonsbildet av meg her på bloggen, har jeg et turkisfarget som ligner.
Mer til Hilde Irens smykker kan du se  HER.http://monome-me.blogspot.com

Her prøver vi å få varmen etter fotballkamp med yngstemann i aksjon  i surt og vindfullt vær.
Det brenner i peisen og far i huset har poppet pop corn. Kjekt å begynne helgen på torsdag...
Det er tross alt bare torsdag en gang i uka..

FIN SENKVELD TIL DEG!


tirsdag 23. april 2013

Hay-fargeklatt





















































































Jeg kjøper egentlig sjelden nye interiør-ting, det blir oftest bruktbutikker som blir besøkt. Av og til legger jeg allikevel min elsk på en flunka ny ting, og slik har det vært med dette Haypleddet i gråtoner og neon samt lilla.
Søsteren min har fristet  med det i butikken sin Nr.9 her i Sandefjord, og jeg har beundret det flere ganger.
Det satt seg  liksom dønn på netthinnen min. For å finne ut om det skled inn her hjemme lånte jeg det med meg hjem, slik at jeg enten kunne få det ut av "knotten" for evig og alltid eller ble noen lapper fattigere.
Lommeboka ble litt mer slunken og vi et gladteppe rikere!
Det MÅTTE få bo her. Jeg synes det ser ut som det har bodd her alltid. Om jeg prøvde å løfte det bort fra trekrakken, ble det et gapende tomrom etter det.
Egentlig er det ikke super-lurt av meg å handle et ull-pledd, for jeg er ganske allergisk for ull. (Atsjooo!!) Jeg burde ikke ligge med pleddet over meg så bare nesetippen synes, men jeg kan jo tulle det litt rundt beina om jeg fryser en kveld og tulle andre familie-medlemmer inn i det; "Hei du,  kom hit! Jeg skal bare tulle deg inn i et gladteppe!"

Når dere kjenner farge-paletten min, skjønner dere sikkert hvorfor nettopp dette teppet ble netthinne-krøll for meg...
ØNSKER DEG EN HERLIG TIRSDAG!







søndag 21. april 2013

Klargjøring av utestua
























































I dag har vi foruten å nyte sol og spist varme, nybakte  rosinboller ryddet i utestua .Far i huset har støvsugd skifergulvet og jeg har vasket rundt om i karmene, hengt opp noen hvite  Søstrene Grene papirballer og raket  løv på utsiden.
"Jeg lurer på hvordan du kommer til å ha det ute i hagen og i utestua i år" sa min gode venninne Anne (med bloggen Hapel og nettbutikken Hapel  ) for en stund siden.
Jeg tror jeg vet hva hun siktet til. Mens hagen og utestua de senere år har bugnet med fargeglade 70-talls vattepper og dynetrekk , har hun nok merket at det er blitt mindre av disse tingene innendørs i løpet av det siste året. Litt retro-mett, jeg innrømmer det... Ikke slik å forstå at jeg kaster alt av retro over bord her, men jeg må ha mindre doser, kjenner jeg.
Jeg har selv lurt på hva som skal erstatte alle de blomstrete dynetrekkene og teppene ute, men har vel noen bilder i hodet. Disse bildene er ikke helt fargeløse men allikevel noe mer avdempet enn det som tidligere har vært. Plutselig ble det nok litt for mye ellevill sirkus for meg på et vis.
Jeg er veldig glad i grått og utestua er jo også malt i lysegrått. Mye er fint til grått, så det skal ikke by på problemer.
Som du ser på bildet har et blomstrete dynetrekk fått luftet seg ute i dag tross alt, og det skal kanskje også få bli værende.  Der er noe sommerlig over det som minner meg om jordbær på strå, rabarbra i sukkerkopp og myggestikk på knærne.
Å skifte litt på tekstiler er morsomt. Det øvrige består jo, men mye endrer uttrykk når mønstre og farger forandres litt på. Til uka skal jeg begynne å male noen gamle utemøbler  som sikkert er tyve år gamle. "Vi skal ikke bytte dem ut da?" spør far i huset. Men jeg liker å bruke det man har, det er ikke nødvendig alltid å kjøpe nytt. Litt maling gjør susen, og dette som er trefarget og medtatt skal bli skinnende hvitt.

Jeg gleder meg til forandringene!

Håper du også har fått litt sol i kinna i dag og har hatt en fin søndag!





fredag 19. april 2013

Mye nytt i mikro-shoppen
























































Er du glad i nude/korall-toner, sort/hvite kontraster eller  kanskje en dæsj gull, så muligens du kan like noe av det som ble lagt ut i mikro-nettbutikken min i dag. (Husk å trykke på tidligere innlegg når det stopper opp, for det er litt til)

Bare stig på  HER. 

I går kveld handlet jeg og en venninne (Stilleben)  billetter til det spennende bloggtreffet i København 1. og 2.juni . Det kunne vi bare ikke gå glipp av! Har du vært innom Nib-siden og sjekket det ut eller kommer du?
Det må jo være årets blogg-happening!



Herlige fredag er her!!! Det liker vi!

EN KNAKENDE FIN DAG TIL DEG!

onsdag 17. april 2013

Geometri på timeplanen




























Jeg er fascinert av geometriske former som det er så mye av i  interiørbildet for tiden. Geometriske trær er det siste jeg har sydd.( Noen blir også lagt ut for salg på fredags ettermiddag.)
Pinnetreet mitt og den sorthvite koppen fra Ferm Living virker rent familiære synes jeg.




























Det er spennende å leke litt med farger, materialer og symboler i tiden  (les: plusstegnet eller kryss som noen kaller det)

Her er far i huset vel hjemme, og jeg har hatt en god natts søvn. Vi er litt "misunnelig" på han, for alt fra Kurt Nilsen, Jan Eggum, Raske Menn og Harald Rønneberg underholdt seminar-deltagerne! Far i huset har underholdt oss her hjemme under middagen i dag  med alt det morsomme Harald hadde fortalt blant annet hasardiøse opplevelser  fra innspillingene av "Harald gjør ting han ikke kan". Vi lo så vi skreik og hadde en høyst lattermild middag.



HERLIG ONSDAG TIL DEG!


tirsdag 16. april 2013

Venter...


















































































Mens Gutta Boys og jeg venter på far i huset som sitter på Flesland flyplass med mange timer forsinket fly, poster jeg et innlegg.
En tåkefull dag har fått ringvirkninger og forsyninger i flytrafikkens program. Mest kjedelig er det selvfølgelig for far i huset selv som gledet seg til en lang, bedagelig hjemmekveld. Gutta synes vi burde servere hjemmelaget pizza i lillestua til den hjemkomne faren,  så i dag blir det SEN middag på oss.
I natt skal jeg igjen sove, og det blir ikke så værst det heller...
Dagens bilder er hentet fra gangen i annen etasje. Da vi var på visning på huset vårt, fikk jeg så god følelse da vi kom opp i andre etasje. Det var så luftig og romslig der og med et stort godt vindu i trappeoppgangen.
Jeg bare fortsatte å nappe svigerfar som var med i ermet med ordene "Jeg er helt forelsket i dette huset, jeg får ikke puste". Pustebesværet skyldes med andre ord ikke en innestengt romfølelse men ren og skjær galskap og forelskelse.

Se på det nydelige skjerfet som henger på døra! Det er handlet nylig på New Yorker for under hundrelappen. Samlingen min av skjerf/tørkler er diger, så blir det dårlig stilt med meg en gang får jeg selge tørkle-samlingen  på torget.

FINFIN  TIRSDAG TIL DEG!




mandag 15. april 2013

I nattens mulm og mørke...
























































Jammen godt ikke far i huset har to hundre reisedager i året!
Når far i huset er bortreist på seminar og lignende valdrer jeg nemlig oppe store deler av natten. Jeg har så vanskelig for å sovne i kun mitt eget selskap, at jeg like godt kan gjøre noe nyttig eller trivelig; bake ferskt brød til morgenen etter, blogge, sjekke ut mulige sommerferie-reisemål, male et møbel eller kose meg ved symaskinen. Siden far i huset er på seminar i sin fødeby Bergen nå om dagene, får jeg utrettet masse natterstid og tumler i seng sånn rundt tre-halvfire-tiden.
Jeg pleier ikke ha behov for altfor mange timer søvn,    så det går helt fint i hvertfall for noen dager...
I natt sydde jeg mange oppbevaringsposer som etter hvert kommer i mini-nettbutikken.
Synes det var artig å eksperimentere litt med det fine avis-stoffet mitt. Et Picasso-bilde på en pose eller skrift kan jeg selv like.
Så har jeg jammen meg handlet nok et prikkete skjerf/tørkle. På Nille har de mange fine, store  og rimelige skjerf. Tror dette kostet rundt 89 kr. Jeg har det med mørkegrå bunn også og lyse prikker, og bruker det masse.
Gutta er i seng, og jeg har mange timers sy-tid foran meg og litt blogging.

GOD OG KREATIV (?) NATT TIL DEG FRA EN NATTERANGLER!
(Godt far i huset kommer hjem i morgen... kanskje jeg hadde blitt veldig blå rundt øynene etter hvert..)







søndag 14. april 2013

Skraping med bestikk-kniv




























For dere som har fulgt med lenge vet dere sikkert at jeg ikke er en utpreget blå person. Jeg velger oftere korall, oransje, nude, rosa enn blått. Den fine gamle døren ble nok en smule blå for meg, det ble liksom en blå massiv frittstående sak i spisestua som ikke helt hang sammen med det øvrige. Noe måtte gjøres!
Vi har en del detaljer i treverk; trau, fat, Bojesen-figurer, en skuff, gamle trådspoler osv. Dersom det kom fram mer treverk på døren, ville den bindes mer sammen med resten av stua var min tanke.
Derfor hentet jeg resolutt en vanlig frokostkniv og begynte å skrape av maling på høyresiden av døra.










For meg var det akkurat det som skulle til for å gi døra foreløpig oppholdstillatelse i spisestua. Ting hang mer sammen, og døra skled rett og slett bedre inn.
Far i huset har ikke hatt de høylydte protester mot døren heller, og han liker godt at jeg har hengt opp et fint portrett av moren hans på døra. (kvinnelist?... Vel, jeg var veldig glad i svigermoren min, så jeg vil ikke si det var et utspekulert stunt...)






























Her kroer vi oss inne i varmen mens regnet pisker på ruta. Jeg  har vært på utendørs fotball-cup med gutta i hele dag. (Far i huset er på seminar i Bergen)  Masse luft, vi sover sikkert som steiner til natta!

FIN SØNDAG TIL DEG!

fredag 12. april 2013

Herlig fredag til deg!




























Bare innom mens pizzaen står i ovnen for å ønske deg en SUPER fredag!
I dag har jeg forresten skrapet vekk noe av blåmalingen på den gamle døren slik at mer tre kom fram. Det ble jeg veldig fornøyd med.

KOS DEG!

torsdag 11. april 2013

Blå dør, origami og hvalfangst

























































Tusen takk for alle innspill og kommentarer om den blå døra hentet inn fra garasjen! Det er alltid VELDIG inspirerende og koselig  med tilbakemeldinger og kommentarer. Det får en blogger til å smile bredt!
Døra skal helt sikkert få leve et liv utenfor garasjen og foreløpig i spisestua. Kanskje prøver vi den andre steder etter hvert. Det er rart hvordan et møbel kan endevende et helt rom. Plutselig var det ikke så fint med den stolen vi hadde vært så fornøyd med akkurat der og putene i slagbenken passet ikke lengre helt inn osv.
Jeg bytter rundt for å finne ut hvordan det blir best....
Jeg har dukket ned i alle mine gamle atlas for tiden og lager hjerter (mange nye i den lille nettbutikken min nå)
Mange av de gamle atlasene har så vakre farger, og selv elsker jeg hjertet over her som tar for seg klima i Sør-Amerika i de skjønneste fargetoner.
Å bla i atlas gjør at herlige ferieminner og ikke minst barndomsminner fra min tankskips-tilværelse med min sjømannspappa dukker opp.
På den blå døra har jeg også hengt opp en side fra et gammelt atlas over det sørlige Atlanterhavet med Syd Georgia som en av øyene.  Både min morfar og pappa prøvde seg på hvalfangst. Var man fra Sandefjord, var det liksom selve manndomsprøven det.
 Morfar Aksel Karelius Karlsen  var i flere år bestyrer på fangst-stasjonen Grytviken som i over 50 år var base for industriell hvalfangst.  Han jobbet for det argentinske fiske-kompaniet " Argentina de Pesca".
Grytviken ble nemlig satt opp med argentinsk kapital på britisk jord men med norske materialer og ekspertise. Faktisk var min mormor også med ned til Grytviken, opplevde skipsforlis underveis  og ble plukket opp på en fjellhylle de klarte å berge seg i land på.
Synes derfor det er morsomt å henge opp kartsiden fra dette området og vise ungene at "se her, her har både bestefaren og oldefaren deres vært i lengre perioder".
























I vinduet danser tre (men jeg har fem) vakre traner. De fine tranene har flinke Tove med bloggen Fjordby brettet, og jeg heldiggrisen har vunnet dem i en utlodning hun hadde.
Det vittige var at samme dag som tranene flakset ned i postkassen min, hadde jeg stått og tenkt at det var så tomt i spisestuevinduet etter at fargeglade påskeegg atter hadde inntatt sin på- loftet-tilværelse.
Tranene passet perfekt i vinduet, så tusen takk, Tove! Jeg prøver å være en omsorgsfull matmor!




























Jeg har lenge vært fascinert av origami (papirbretting) og ei annen som også er superflink til den slags er bloggeren bak Fold you so.
Denne fantastiske stjernen har hun en utlodning på nå. Sikkert flere enn jeg som gladelig hadde gitt den husly!




































Her danser små snøfnugg i luften og jeg småhutrer. Nesten litt surrealistisk at jeg nøt kaffekoppen min sittende i stroppe-topp i ettermiddagssolen i går.

LUN TORSDAG TIL DEG!

mandag 8. april 2013

Inn fra garasjen..
























































Oppunder taket i garasjen har det ligget to malingsslitte dører som en gang har hatt oppholdstillatelse inne i huset. Vi tipper døren på bildet var døren til spisskammerset i huset vårt. I dag finnes det ikke noe spisskammers her, men dører kan jo brukes til så mangt.
Plutselig fikk jeg en intens trang til å prøve en av dørene inne som et fargeinnslag og en oppslagstavle.
Etter å ha vasket døren godt og flikket av noen av de løse malingsbitene, fikk den prøve seg i spisestua.
Vi har ikke helt gjort opp status enda, vi har jo ofte et lite "familieråd" på den slags. Jeg tenker at døren nok kan ha livets rett, men er usikker på om den skal være slik den er nå, eller som den skal skrapes ned og være i tre (spritet opp med bilder og washitape) eller males på ny kanskje i fabrikkgrå eller noe slikt. Det er tøft med litt dyp grått med fargeinnslag på også.

Det er kjekt å la en nykomling få stå noen dager slik at vi kan finne ut om vi trives med den eller ei. Om den ikke skulle få varig plass på dette stedet, kan det jo også være plass for den andre steder i huset eller utestua.
Om du lurer på hvem den smilende unge damen på døra er, så er det min svigermor som dessverre ikke lengre lever. Hun var alltid sprudlende og elsket å kle seg i rødt og rosa. Av yrke var hun husstell-lærer i ungdomsskolen, og hun hadde faktisk gått på Stabæk husstell-skole sammen med selveste Ingrid Espelid for dere som måtte huske henne.





























I dag har jeg hatt veldig koselig besøk av Anne med den fine nettbutikken hapel.no, Wilhelmine med bloggen Wilhelmines samt min gamle venninne som har bloggen Stilleben. Masse prat, latter og mat!


Vel, hva tenker du så  om døren..? Lempes ut i garasjen igjen? Beholdes som den er? Slipe den ned og ha den i tre? Slipe ned og male om? (hvilken farge?)

SUPER MANDAG TIL DEG!



lørdag 6. april 2013

Møbel med sjel























































Jeg elsker møbler med sjel, møbler som har levd en stund og har en livshistorie. Tenk om de kunne ha snakket og fortalt de reneste eventyrhistoriene fra sitt liv....
Kartoteket fra skolen jeg var lærer på i 15 år er et slikt møbel. For dere som har lest bloggen min lenge, har dere hilst på det før. Jeg husker godt kartoteket var i bruk før data-alderens inntreden. Jeg bladde gjennom alle de alfabetisk ordnede kortene for å se om vi hadde den og den boka som en elev jaktet på.
Etter hvert som data ble en del av hverdagen og elevene selv sjekket på bibliotekets datamaskin om vi hadde bøker og registrerte utlån via dataen ble dette fine møbelet stuet bort i skolens kjeller.
Bare en "små-skrullete" lærer gjestet kartoteket i den mørke kjelleren titt og ofte. Til slutt skulle hun "manne" seg opp til å spørre vaktmesteren på bygget om det var mulig å kjøpe det.
Da rektor hørte at jeg hadde lagt min elsk på det gamle kartoteket, synes hun jeg skulle få det til odel og eie siden jeg var den som hadde jobbet nest lengst på skolen (den som hadde jobbet lengst hadde ikke lyst på det ) og husket det i bruk. Slik endte det at kartoteket skiftet bostedsadresse og fikk se flommende dagslys mens mørke kjellere var en saga blott.
Nå bor møbelet i gangen i annen etasje hos oss. Der flytter det litt rundt og blir stadig beundret.
Det har for lengst fortrengt sin uverdige tilværelse i et lite kjellerkott.


Her har vi vært på fotball-cup i hele dag og enda er kinna røde. Det kjennes at vi har fått masser av frisk luft.
Gutta skal ha en kompis på overnatting, og siden han elsker taco mest, blir det menyen i kveld.

Og forresten; i dag har far i huset og jeg bært ned en sak lagret i takhøyde i garasjen. Jeg har lenge lurt på om denne tingen kunne bli fin i spisestua og i morgen skal jeg vaske den og prøve.
Vent og se...!

HA EN KOSELIG LØRDAG!







fredag 5. april 2013

Små-varer på plass




















































































Da har jeg puttet inn litt små-varer i min ørlille nettbutikk,   og det er på tide å la fredags-feelingen sige innover seg. Det blir en rolig og tidlig kveld (men Idol skal vi ha med oss!) for halv åtte i morgen tidlig  koster minstemann og jeg av gårde på fotball-cup i nabobyen.
Jeg gleder meg til å stå på sidelinja igjen for første gang dette året med termokoppen i handa og kjenne på iveren og fotballgleden til unge karer.
Det er spennende  å se en landskamp i fotball på tv,  men ingenting er som å se sine egne barn og lag-kompisene deres  i aksjon.

ØNSKER DEG EN HERLIG FREDAG!



torsdag 4. april 2013

Snik-titt




























Jeg har laget mange småting til den lille nettbutikken som jeg satser på å få lagt ut i morgen ettermiddag.
Selv ble jeg veldig fornøyd med gull-pinnetrærne. Det vakre gull-brokadestoffet er nok noe min sjømannspappa har tatt med seg fra det fjerne østen og hjem til gamlelandet en gang i tiden. Jeg har ofte tenkt at det skulle blitt sydd en nydelig selskapskjole av stoffet, men nå har jeg stjålet littegrann av det. Skal imidlertid sørge for at det blir nok til et klesplagg også.
Det er morsomt å leke, fornye seg litt  og eksperimentere med farger, materialer, mønstre osv. som er i tiden. Gull er jo i vinden nå, og det er naturmaterialer også. Selv likte jeg kombinasjonen  av gull, tre og hyssing godt.

 
ØNSKER DEG EN HERLIG TORSDAG!
Juju, som denne uka har flydd..... snart helg i sikte..


tirsdag 2. april 2013

Gjensyn med pinnetrær og papirlek





















































































Da Rom 123 lurte på om de kunne avbilde pinnetrærne mine (nå i det siste nummeret) fikk jeg lyst til å sy flere pinnetrær. Opprinnelig sydde jeg jo slike til jul, men det er jo egentlig ikke så mye julete over disse trærne. Så da jeg var på stranda her om dagen, plukket jeg mange pinner som skal bli til en ny pinnetre-skog. Planen er å sy både tekstil-pinnetrær og papir-pinnetrær.
Jeg leker også videre med papir og symaskinen. Noen av papirtingene og pinnetrærne blir snart lagt ut i den lille nettbutikken.
Sola stråler og jammen meg fikk vi opp trampolinen her for et par dager siden. Riktignok må man gjennom noen snøhindringer på vei dit, men pytt! Nå er det vår!

FIN TIRSDAG TIL DEG!