tirsdag 28. januar 2014

Inne i snøværet


















































































Det snør og snør, og vi sender gjerne generøst litt snø til dere som bor i snøfattige områder av kongeriket Norge.
Tror spisestua er rommet jeg er mest glad i og kanskje oppholder meg mest i her i huset vårt. På denne tiden er det kanskje det varmeste rommet også. Vi bor i uisolert hus fra 1930, og det kan til tider merkes.
Men som jeg skrev på instagram, så er vi nesten aldri syke her i huset. Det er år siden guttene hadde en fraværsdag fra skolen, og far i huset og jeg kan ikke ha vært syke på ti år minst. Veldig takknemlig for det!
Mange har påpekt at de tror det skyldes at vi bor i et hus som puster og at det har sin fordel å bo i uisolert hus.
"Så har dere sikkert ikke syke barn her i huset heller " sa mannen vi bestilte nye utgangsdører av, da far i huset fortalte at huset vårt er uisolert. Der traff han jo innertier!'

Så er det bare å si fra om du ønsker noen kilo eller kanskje tonn  snø tilsendt. Postverket lover jo at "posten skal fram!"

FIN DAG!




mandag 27. januar 2014

Vinter




























Vinteren er kommer hit til Vestfold. Ute durer hissige brøytebiler forbi, inne henger våte luer, votter og jakker til tørk. I den gamle sorte vedovnen ligger ved fra hagen og ulmer og varmer, og i koppene er det glohet te.




























Ute i hagen er trær og busker svøpt i hvitt og fra utestua lyser det varmt og innbydende, skjønt det er nok en kald fornøyelse og ta kvelden der.

LUN KVELD TIL DEG!

søndag 26. januar 2014

Söderhamn og Playtype



























 
  Når norsk var favorittfaget som elev en gang i tiden og man også har bedrevet den første lese og skriveopplæring i norsk skole som lærer, er det kanskje ikke noe underlig i at man omfavner Playtypes store flotte bokstav-postere.
Jeg synes de gjør et helt rom!

Nå finnes det hele tre Playtypes-produkter i hus, og her bør jeg vel stoppe i fare for å bli vel ensporet.  Den store R var handlet med tanke på kjellerstua, men da vi prøvde den på det gamle containerfunn- skrivebordet i forstua, måtte det raskt sendes en ny bestilling denne gangen til Linda Elmin og nettbutikken Hviit.no (R handlet søsteren min for meg på Stilleben i København)
Den store posteren ga  karakter og farge til en litt blass vegg, og vi er strålende fornøyd!




























Inne i kjellerstua er også R kommet opp på veggen. Det skjer litt småting hver dag, sakte men sikkert...
Så har "flyter`n" som fine  Marthe så beskrivende kalte vår gedigne sofa kommet i hus! Söderhamn-sofaen fra Ikea er på 4 meter og herlig romslig. Det er en modulsofa, og vi var litt engstelige for at vi hadde tatt vel hardt i med tanke på bredde og lengde. Det var derfor med stor lettelse vi kunne konstatere at den passet helt fint!
Fredag hadde vi vår første skikkelige kosekveld i den men "Norske talenter,snacks  og fyr på peisen. Stor fryd!!!
























Innerst i kroken har vi et hvitt salongbord som tidligere sto i lillestua, før Hapel-Anne raust ga meg et annet nydelig gammelt bord som nå står der. Er vi mange her nede, kan vi strø mindre bord bortover, slik at alle har noe å sette en kopp eller et glass på.
Foreløpig er det veldig minimalistisk her og veldig hvitt, grått og sort. Det er jo guttas store ønske, så jeg har ikke tenkt til å overkjøre dem her. Kanskje jeg forhører meg om de synes det er ok med et par puter med farge og et pledd. Noen print på veggen har vi også tenkt å handle.




























Det byr forøvrig på litt utfordringer for meg å fotografere nede i kjelleren på grunn av lysforholdene. Det er ikke som i 1.etasje hvor lyset flommer inn. Beklager derfor bildekvaliteten!'

Her har det vært en herlig søndag hvor vi alle fire har prøvd skiene på hvitt drømmeføre.
Det minte meg om barndommens vintersøndager, da jeg etterpå med røde roser i kinna sto og stekte koteletter og lagde brun saus for så å dekke på langbordet i stua med arvede krystallglass fra barndomshjemmet (som opprinnelig kom fra mormor og morfar.) Akkurat de samme glassene dekket min mamma søndagsbordet med.
Etter middagen var det herlig å slenge seg på langsofaen alle fire i kjellerstua og følge med på Chelsea mot Stoke på tv og spise iskrem som dagens dessert.


HÅPER DAGEN DIN OGSÅ HAR VÆRT FIN!




tirsdag 21. januar 2014

Samlinger og lyst treverk mot nude




























Jeg har alltid vært en samler, helt siden barndommen hvor jeg samlet på glansbilder, servietter, duringer, Disneykort, kråkesølv og fine kort. Som voksen forsatte jeg å samle, men da kunne det være på gamle julekuler jeg fant på loppemarkeder og i bruktbutikker, kunstglass (min store pasjon for mange, mange år siden), opal-glassvaser, treskåler, knapper i alle regnbuens farger, retrostoffer, washitape osv.
Det gir en egen glede å se samlingen vokse over tid.




























Så liker jeg å se på samlinger, liker å SAMLE  tingene i stedet for å spre dem rundt. Jeg har alltid likt mange bilder tett i tett på en vegg i stedet for et bilde her og der. Det ser så raust og flott ut!
Nå synes jeg det er fint å se på samlingen min av lysestaker i lyst treverk, synes de er så vakre!
De er fra Kremmerhuset forøvrig. Skulle nesten tro jeg var sponset av Kremmerhuset for når jeg kjøper nye små ting er det ofte derfra. Det er jeg imidlertid ikke.






















SAMLER DU PÅ NOE?

Og så kan jeg fortelle at i morgen stopper en Ikea-lastebil hos oss med sofaen til kjellerstua. Juhu! Vi gleder oss
VELDIG!!!
I kveld pakker vi bort de to madrassene som vi har sittet på til nå der nede.


HERLIG TIRSDAG TIL ALLE SOM TITTER INNOM!

lørdag 18. januar 2014

De bittesmå ting...




























Gleder meg over de bittesmå ting som er nye å hvile øynene på. Den runde fine kjeksboksen som lå i vaskekjelleren har fått geometrisk  tapet på seg handlet av Fjeldborg og en ølflaske har fått en av mine favorittfarger.
Tapeten limte jeg enkelt og greit på med limstift, og den virker til å sitte fint.  Jeg er glad i at ting ikke tar altfor lang tid!
Nå trenger jeg  en boks maling med nude-fargen, så jeg får sluttført mitt lille ølflaske-stunt. Jeg skal mikse flaskene sammen med noe jeg har handlet på Kremmerhuset som jeg falt grundig for.

Myk snø har krøpet oppetter vinduene våres nå, og det gjør det ekstra deilig å krølle seg sammen i sofaen på kveldstid. I går kveld fikk vi "lurt" Gutta Boys til å sitte i lillestua igjen ( i stedet for madrassene i  kjellerstua) og så behagelig og godt har vi ikke sittet på lenge. Bare velstand!
Fra kjellerens indre gemakker hører jeg nå hamrelyder. Det er driftige far i huset som monterer en lyslist i gjesterommet. Vi fryder oss over hver lille ting vi kan huke av på to-do-lista!

FIN LØRDAGSKVELD TIL DEG!





fredag 17. januar 2014

Møbler og bilder på flyttefot




























I forbindelse med oppussingen av kjellerstua flytter ting hit og dit om dagene nå. Kjellerstua er ferdig oppusset, men vi venter på Söderhamn-sofaen fra Ikea som etter sigende skal komme til uka. Tror vi gleder oss like mye alle fire. Nå har vi sittet på to lag med madrasser siden romjula, for Gutta Boys ønsker så veldig å bruke kjellerstua.  Jeg har byttet på å sitte på madrass og stolen "About a chair" ( på bildet) for man blir litt småsliten i ryggen av denne madrassvarianten.

Bildet med skrivebordet er tatt i hallen inn til kjellerstua. Det er et romslig slags forstue som skal romme dette gamle skrivebordet samt det gamle morsomme sjakkbordet, som noen av dere sikkert har sett på min  instagram.(kasparasregnbue2)
Skrivebordet på bildet reddet vi fra naboens container for mange, mange år siden. De hadde nylig flyttet inn og synes en del av de gamle møblene de hadde fra før  ikke harmonerte med funkishuset de nå skulle bo i.
Heldig for oss! Vi byttet beslag på skuffene og svigerfar snekret to nye skuffer, siden naboene brukte to skuffer som hylller på kjøkkenveggen, og det skulle de jammen meg få fortsette å gjøre.
Den store Playtype-posteren med R skal henge i kjellerstua, men vi venter med noe på veggene til sofaen er installert der. Vi ser allikevel for oss en Playtype-poster her på skrivebordet også. Det blir så blast og nakent og nærmest litt intetsigende når vi tar bort denne nå.
Hvilken stol vi skal ha til skrivebordet vet vi ikke helt enda. Det hadde vært deilig med en god og behagelig en. Ser for meg at en og annen vil gjøre en lekse her (mens de andre er i kjellerstua)  eller jeg flykter hit med pc når gutta inkludert  far i huset ser en film utenfor min gate.
Kanskje vil et og annet blogg-innlegg skrives herfra......
Denne forstua er vi forøvrig ikke ferdig med å pusse opp. Det var på en vegg her vi med hjertet i halsen  oppdaget en liten vannskade. Det var nok muligens resultat av et problem med kjøkkenvasken som ligger  rett ovenfor dette stedet i første etasje.  Dette er reparert og ordnet for lengst, og det er ikke kommet nye vannskader eller spor av vann nede i denne forstua. Så nå er det å snekre litt og reparere området vi dro opp panelen og deretter  male panelen hvit og gulvet grått.

Det er fint å se lysningen i tunnelen!
Det kommer bilder fra kjellerstua, når sofaen er på plass forøvrig.

HA EN HERLIG HELG!








torsdag 16. januar 2014

Blågrønn




























Fargerike har som sikkert mange av dere alt har fått med dere kåret blågrønn til årets farge.
Det er alltid morsomt å høre hvilken farge som har stukket av med seieren og om det er en farge en selv kan like. I år er det absolutt det. Jeg har likt blågrønn/petroleum lenge.
Jeg har jo litt småtrøbbel med noen farger. Jeg er ikke så overbegeistret for gult og har et litt  heller anstrengt forholdt til mange grønntoner.. Ikke er jeg så blå av meg heller (Vel, og jeg kaller meg Kasparas Regnbue!) MEN.... det er et stort unntak og det er BLÅGRØNN som jeg LIKER!
På bildene øverst er det en gammel og en ny ting. Strieputen har jeg kjøpt på salg hos Kremmerhuset og hyggelige Marit. Jeg LIKER Kremmerhuset også.  Det er alltid noe fristende der.
Den fargenyanserte skålen har jeg funnet i en gjenbruksbutikk og merket er Stavangerflint. Er så heldig å ha to av denne skålen.




























En gammel tobakks-blikkboks fra et svensk loppis, vinballong fra norsk loppemarked, herlig lite Playtype-kort fått i nestsiste Boligmagasinet og den nye puta.

Her i Sandefjord snør det myke filler, og ute er det vakker vinter-idyll. Gutta Boys er ikke så veldig opprømt over snøen. De bekymrer seg mer over avlyst fotballtrening. Min søte gamle mamma med rullator er heller ikke opprømt over det hvite som nå legger seg som et teppe på bakken. Det skaper vanskelige forhold for kjøre-doningen hennes. Selv er jeg super-sommermenneske, men må medgi at det er vakkert ute nå, og jeg kjenner en bitteliten trang til å lage engler i den urørte snøen.
Dessuten smaker det ekstra godt med varm kakao foran peisen nå.

HERLIG TORSDAG TIL DEG!


onsdag 15. januar 2014

Nedtelling





















Nå har virkelig nedtellingen til kjellerstuas Ikea-sofa står på døra begynt. Før jul bestilte vi modulsofaen Söderhamn i en nylig gråmelert farge. Den er dyp og lav med høy kosefaktor. Vi har bestilt ekstraputer i samme stoff men annet merke som også finnes på Ikea. Så her skal vi synke ned i putehimmelen og slappe godt av.
Det fine er at vi alle fire her hjemme falt pladask for akkurat denne sofaen. Vi har ikke bestilt den med en hjørneløsning for det passet ikke så godt i kjellerstua allikevel. Det ble noe galt med linjene i rommet følte vi. Vi har dermed bestilt en 4 meter lang sofa i stedet  simpelthen. På den måten får man sitte både foran tv og peis. Dersom det går en fotballkamp på tv jeg ikke skulle fatte interesse for (jeg ser mange fotballkamper i måneden, det skal være sagt og mange koser jeg meg veldig  med) kan jeg forflytte meg slik at jeg sitter og ser inn i flammene i peisen. Jeg kan sitte å se inn i slike flammer leeeenge.
 Kommer det ekstra gjester ned i kjellerstua, og det skal spises, løfter vi kjapt noen ekstra småbord foran den lange sofaen der det ikke er bord.

Som tv-bord i kjellerstua har vi fått inn Ikeas variant "Bestå".
Gutta er såååååå fonøyd for de trodde ikke den gjenbruksglade moren også kunne like nye ting
"Jeg er lettet, mamma" sa eldstemann en dag. "Trodde virkelig ikke du kunne like slike nye ting, og jeg trodde ikke det skulle bli så BRA her nede som det kommer til å bli."


I kjellerstua skal gutta virkelig få gehør for sine ønsker og tanker om interiøret.
Jeg ble virkelig glad da Gutta Boys synes de grafiske Playtype-printene er fine.
Storesøsteren min handlet med den fine R hjem fra Stilleben i København.
(stilleben.dk)

Nå vi  har fått møblert med den lange sofaen, det hvite salongbordet vi har fra før av og tv-benker, skal vi se om det er plass til et skap i et hjørne der nede. Akkurat skapet truer jeg med må være gammelt, men for all del vi kan godt male det grått og rått! Jeg har virkelig problemer med å finne nye skap jeg liker.
Håper selvfølgelig at mine kjære sønner er åpne for noen bittesmå fargeklatter i rommet; en pute, et lite print, en skål på et bord ... for eksempel., men først og fremst ønsker vi at de skal være fornøyd for dette rommet er det uten tvil de som kommer til å bruke aller mest.
 
GLAD TORSDAG!
 










mandag 13. januar 2014

Nytt moment i stige-saken























































Jeg så far i husets tankefulle blikk mot stigen og tenkte i mitt stille sinn ; hva kommer nå?
"Jeg undrer om det ikke var farfars stige det der", sier far i huset i et relativt mykt toneleie. Farfar Ingvar fra Drammen som var lokomotivfører har en stor plass i far i husets hjerte.
Like etter sitter far i huset med telefonen mot øret  og ringer opp min svigerfar. "Kan du huske om denne gardintrappen vi har her hjemme kommer fra Drammen og farfar?" Det får han tydeligvis bekreftet og jeg ser far i huset småsmile og nikke.




























"Så koselig med et minne fra farfar Ingvar i huset da!" sier jeg opprømt, for nå skjønner jeg at det er nettopp dette som kan gi min kjære slitte stige varig oppholdstillatelse i spisestua.
Fra før av har vi den sorte skinnluen til Ingvar som han brukte på jernbanestasjon, og vi har røtter fra naturen som han lagde lampeskjermer av.
Etter denne seansen har jeg ikke hørt et pip om at stigen bør ut i garasjen igjen. Noen ganger tar ting uventede vendinger.....

FIN MANDAG TIL DEG!
(Her i Sandefjord våknet vi opp til elleve kalde i dag. Brrrr....)


tirsdag 7. januar 2014

Rampete på nyåret





























I did it again! Jeg starter nyåret med å vise meg fra min rampete side og har resolutt bært inn min elskede gamle stige fra garasjen. Dere som har lest bloggen min en stund, vet at det ikke helt er aksept for denne slitte stigen innendørs, men at jeg sniker den inn i tide og utide.
I dag sto den oppetter veggen, da mine tre mannlige samboere samt en kompis av Gutta Boys satte seg ved middagsbordet. Jeg hadde ny stategi: ikke nevne stigen, late som den var luft og se om det kom noen reaksjon.
Middagen gikk smertefritt. Vi spiste Ikeas kjøttbullar og fløtesaus som vi hamstrer med hjem, når vi innimellom får vært på Ikea med adresse Slependen.

Far i huset ville sikkert ikke ødelegge middagsfreden, men jeg var mer overrasket over at ikke en av Gutta Boys impulsivt hadde kommentert nykomlingen i stua. Det er årvåkne menn jeg bor med, alle tre. Det er ikke lett å snikinnføre møbler eller den minste lille gjenstand uten at noen oppdager det og nok har sin mening om saken.

Mens Gutta Boys og kompisen forlot middagsbordet for å hive seg over FIFA 14, tok far i huset og jeg en kopp indisk kaffe hver. (Tusen takk, Bente!)
Da falt blikket til far i huset i retning stigen, og med et kremt "den igjen?"
"La meg kose meg noen dager med den inne da!" "Jeg blir bare så glad av den!" sa jeg med min mykeste stemme og bønnende blikk.
Vel, slik er altså situasjonen nå; noen dager inne....

"Beauty is what you love"-kortet måtte jo fram med en gang!

Det er og blir de gamle tingene som har levd en stund jeg er mest glad i her hjemme. (Ja, det gjelder deg også far i huset) Kofferter fra sjømannspappaen min og ikke minst den brune røffe håndbagasjeveska hans du ser på bildet gir gode assosiasjoner og minner. Da jeg var med å hente pappa på Fornebu flyplass var det den han hadde i den ene hånden mens han vinket ivrig  med den andre hånden.
Han brukte den alltid når han og mamma skulle "romantisere" (pappa kalte det det) noen dag i hovedstaden også; gå på teater og Grand og ta igjen alt det forsømte fra halve til hele år til sjøs.
De siste årene flippet mine fargerike foreldre ut og droppet teater og Grand til fordel for "Hard rock kafe".
Pappa var da passert åtti og handlet t-skjorte trykket "Hard rock cafe" over hele brystet og hadde det kostelig morsomt.  Ble vi bedt på middag kunne han finne på å ta den over den hvite nystrøkne skjorta med slips. Han  danderte så hvite lin-oppvaskhåndkler over armen og gikk  inn i kelner-rollen med stor troverdighet.



HÅPER DU HAR HATT EN FIN START PÅ ÅRET!
JAMMEN MEG VAR DET GODT Å FÅ BLOGGET LITT NÅ!

LUN OG FIN KVELD TIL DEG!