fredag 26. september 2014

Naturlig...






























Jeg er blitt mer og mer glad i naturtoner og passer på å putte dem mellom små fargeklatter. De nydelige ubehandlede trebollene kostet 30 kr, til sammen på Gjenbruksbutikken. Grov hyssing bruker jeg ofte som pakkebånd samt på små ting jeg lager, kanskje som oppheng. Skulle ønske jeg kunne si jeg hadde strikket den delikate puten selv, men jeg har nok ligget på latsiden og lettvint handlet den på Kremmerhuset.
Gamle oppslagstavler er supre, fåes på loppis for en slikk og ingenting. Med marmor-klistrerull fra Pandura, får oppslagstavlen en ny og trendy look.
Den vakre trekrukken med tøft lokk har jeg fått av Bente som skrev bloggen Hjemmescenen. Den er så utrolig fin, og jeg liker den supergodt, Bente!
Hun og mannen besøkte oss forrige helg og hadde med sjarmør-bikkja Frøya. Mens far i huset, Bente med sin husbond og jeg ruslet en tur på loppemarked var Gutta Boys hundepassere.
Bente er en av dem jeg har blitt kjent med gjennom blogging. Jeg har flere venninner som er kommet til via nettopp bloggen. Det er morsomt at vennskapene består selv om bloggen seiler litt sin egen sjø for flere.
Om du lurer på hvem karen på postkortet er kan jeg fortelle at det er Che Cuevara. Jeg har minner fra barndommen at han hang på ungpikeveggen til min 68`-søster som nesten var voksen da jeg ble født.

























Høsten er her, men jeg tror den er blitt små-glemsom og varter oss opp med 20 grader sent i september. Jeg plukker inn noen kvister fra våre gamle, høye eiketrær og vips litt høst inne selv om ungene vrenger av seg hettegenser`n og løper ut på trampolina i T-skjorta.





























Fredagen er her også og hurra for det! Det måtte bli et blogginlegg, som den fredagsbloggeren jeg er blitt.
En herlig kommentar fra en anonym leser ga meg ekstra lyst til å hive ut en ny bloggpost.
Hun fortalte at hun så på et blogginlegg nærmest som et godt, gammeldags brev i posten, mens instainleggene ble mer som en tekstmelding.
Det gammeldagse brevet er herved servert!

HÅPER DU FÅR EN NYDELIG HØSTHELG OG NOEN TAR KANSKJE OGSÅ HØSTFERIE NÅ.......



fredag 19. september 2014

Fredagsblogging og fine ting for øyet





























Forrige helg var vi på fotball-cup i Fredrikstad og kombinerte det med en harrytur til Strømstad. Det er koselig å ta ti-ferjen fra Sandefjord, seile ut Sandefjordssfjorden og sette seg ved frokostbordet etter å ha plukket ut det man liker best på buffetbordet. Å se skummende hav rundt baugen, minner meg om barndomstiden som sjømannsdatter.
Vel framme i et Strømstad badet i sol denne vakre høstdagen, ruslet vi innom et par bruktbutikker i sentrum. Der plukket jeg med meg den nydelige muggen på bildet for en tier. Jeg trenger ikke mange kronene for å ha det skrekkelig morsomt!
Nordby Shoppingsenter var neste stopp, og her pleier Gutta Boys gå amok i alle  sportsbutikkene og på Godtebitten. Selv må jeg alltid innom Søstrene Grene, Indiska og New Yorker og kanskje en tur på Panduro. På Søstrene Grene er det en bragd å komme tomhendt ut. Hvorfor skal de produsere så vanvittig fine notatbøker??!! Jeg drukner snart i Grenes notabøker her hjemme. Det ble tre nye denne gang også, og de ser du på bildet.
Jeg ble kork-gal i Portugal i sommer og etter jeg handlet fine kork-tresko der, har hjertet slått over et slag ved syn av kork. På Grenes ble det både kork-notatbok og kork-lysestake. Korkkjedet er handlet  på Nr. 9 i Sandefjord og er en bursdagsgave.






























De todelte trelysestakene i kobber og sart rosa er også fra Søstrene Grene.
Hver morgen er de i bruk på frokostbordet.
Når man rydder på et stappfullt loft, hender det man finner ting man ønsker varmt velkommen som skjørtet på bildet. Brukte det for mange år siden, og nå skal det sannelig få en ny vår.. hm. høst.

Ja, så ble det litt fredagsblogging denne uka også. Kanskje jeg skal ha som mål å få laget to blogginnlegg i uka.. Jeg synes jo det er en hyggelig ting..

Tusen takk for søte savner-deg-kommentarer! Det er fint å være savnet av noen!

HA EN STRÅLENDE; FIN FREDAG!






fredag 12. september 2014

Fin septemberhelg fra en sporadisk blogger






























Måtte innom bloggen for å ønske deg en fin septemberhelg, kanskje med varmende sol i kinna! Så utrolig koselig at du stikker innom denne dvale-bloggeren!!
Jeg blir ganske overveldet over å se at det har vært omtrent 23 000 innom bloggen siste måned til tross for  manglende oppdateringer fra meg. Ikke bare blir jeg overveldet, men også motivert og kjenner at jeg savner å lage blogginnlegg.
Jeg trøbler en del med kameraet for tiden (selv om disse bildene er tatt i dag) og tja... vi rir ikke alltid dagen vi sadler her i huset. Dagene og ukene flyr, og kameraet ligger der og skuler på meg.

Blågrønt... kjenner jeg liker det! og jeg liker grønne blader og kvaster. Blomsterbutikkene hadde gått  konk hadde alle vært som meg. For tiden plukker jeg inn eføyblader og kvaster jeg finner i hagen og putter i vaser og legger bladene utover bordet som dekor. Da vi flyttet inn i huset, var det nemlig eføy oppetter veggene og eføy langs bakken mange steder.Fremdeles finner jeg eføy langs bakken.

Fredag, beste dagen i uka er her! Jeg gleder meg til å se yngstemann og lagkompisene i fotballkamp i kveld og til å spise krabber når vi til slutt finner langsofaen i kjellerstua og kan benke oss for å se
Idol.

HA EN FIN HELG OG TAKK FOR AT DU IKKE GLEMMER BLOGGEN MIN HELT BORT!

tirsdag 2. september 2014

Klippe, klippe sa kjerringa.




























Jeg elsker aviser! Jeg elsker å lese dem, og definitivt best en ekte avis og ikke over nettet (selv om jeg gjør det også daglig)  Så er det ikke slik at den ferdigleste avisa er uten verdi. Nei, da skal det klippes i den. Jeg sliter alltid med å finne bursdagskort, julekort osv. og det ender oftest med at jeg lager dem selv. Da er det kjekt med et rikholdig utvalg av adjektiver og superlativer fra avisa. Lim superlativene som passer til den du skal gi kortet til på et sort, et hvitt eller kulørt litt tykt ark i passe størrelse. Kanskje kan du kopiere noen sort/hvittbilder av jubilanten også? Jeg synes slike kort blir så hyggelige og personlige.





























SÅ gjenstår det bare å si; HA EN SUPER DAG!