Fastelavenssøndag er en koselig dag synes jeg. Som regel står jeg tidlig opp for å begynne den store bollebakingen. Jeg har hamstret inn mange gjærpakker, for det er ikke godt å si hvor mange som kommer for å hjelpe oss med bollespisingen. Ungenes besteforeldre kommer alltid hit og gjerne også flere familiemedlemmer.
Har du ikke har handlet fastelavensris eller laget er det fort gjort, og du kan enda rekke det om du vil. Finn noen kvister ute i naturen og klipp noen remser med papir eller stoff og vips så har du et fint fastelavensris!
Bollesoppskrift kan du får av meg om du er i beita; de blir alltid gode, men la de forheve en time.
Jeg lager ofte litt melisglasur og har på toppen og det er en stor "højdare" særlig for gutta sine kompiser. Gutta Boys er ikke de store kakefantene, ligner sin mamma der.
Noen av bollene deler jeg i to og fyller med vaniljekrem og på toppen har jeg smeltet sjokolade.
Litt pynt på bollen gjør susen! Her bruker vi litt vimpelpynt og barter fra fineste TIGER og kanskje paraplyer beregnet for drinker.
Her kommer min enkle greie bolleoppskrift som det blir ca. 18 boller av.
KASPARAS BOLLER
5 dl melk
100 g margarin
50 g gjær
1 1/2 dl sukker
1 ts kardemomme
ca. 12 dl mel (700 g)
Smelt margarin eller smør. Tilsett melk og varm opp til 37 grader. Bryt gjør i bakebollen og slå melkeblandingen over. Rør ut.
Tilsett sukker, kardemomme og mel. Lag deig og la den heve en time.
Bak ut boller (ca.18) og la dem etterheve ca. 20-25 minutter. Jeg pleier pensle dem meg egg.
I ovnen på 220 grader miderste rille ca. 10-12 minutter
Glasur:
melk, melis og noen dråper romessens (den gjør det ekstra godt)
HA EN SUPER BOLLEDAG I MORGEN!
Smart å lage fastelavensris selv! :) Så hyggelig det er å få så mye besøk, de bollene hørtes supergode ut. Disse skal prøves ut! ;)
SvarSlettHa en fin kveld kjære deg!
klem
Lekkersmekkert! Vi har akkurat kommet inn fra en liten skogstur for å finne nye kvister til fastelavensriset vårt, nå skal det pyntes. Og du, takk for bolleoppskrift også, den noteres ned øyeblikkelig. Ha en flott fastelavenssøndag med familien din i morgen. Klem :-)
SvarSlettTakk for bolleoppskrift! Den må prøves. Vi skal prøve en ny vri med tranebær-bringebærkrem i bollene i morgen. Tips fra Amundsen i Haugesund. Bruker faktisk Wittard sin instant te, blander i fløten og pisker den opp. Fin fastelaven til deg og dine.
SvarSlettMvh
Ingrid
Hei, Kaspara! Ser jommen ut til at dere kommer til å få en koselig og velsmakende dag i morgen, på alle måter. Så lekkert det var med gullstoff på fastelavensriset inntil puta med gull. JA til litt GLAM i hverdagen. Her planlegges det også å få noen gode familievenner over på boller i morgen. Og i dette øyeblikk, mens disse linjer skrives, fylles stua med duft av min manns nybakte rundtykker. Han har (til mitt store hell) alltid vært glad i å bake brød og gjør det med stor entusiasme og iver. Håper ellers det står vel til hjemme i den vakre heimen hos deg. Jeg kunne ha lyst til å ta meg en feriedag i begynnelse eller midten av april og komme til deg på en liten visitt. Må jo få det til før jeg blir aaaalt for gravid og immobil.... :-) Hva tror du om det? Klemmer fra Beate
SvarSlettGurimalla men eg håper eg har gjær,Hihi kom akkurat på det når du skreiv om det...typisk meg å gløyme det:)
SvarSlettFint med fastelsvendsris,Milla kom heim med det fra barnehagen så pynter fint opp!
Fine søndag til deg!
Klem fra Lillian
Så koselig med storinnrykk på en fastelavnssøndag:-)
SvarSlettVi blir en del her og så nå skal jeg øyeblikkelig hive meg i baksten.
Ikke alle er like begeistret for fastelavnsboller her i huset, så jeg får
spe på med litt skillingsboller og sommerboller også. En bolledeig kan jo brukes til så mangt:-)
Fine fastelavnsris du har laget. Vi har gått for den tradisjonelle fjærvarianten, men det blir jo minst like fint
med papir.
Ha en riktig fin fastelavnssøndag!
Klem
Så koselige bilder. Nå har vi også spist boller, og flere blir det når vi skal på besøk i ettermiddag :) Ha en fin dag!
SvarSlettSå fine fastelavns risen din ble=)
SvarSlettSer ut som dere har en flott tradisjon med å samles og kose dere denne dagen.
Og så godt som det hørtes ut med sjokolade topping på bollene.
Det er så fint å se hvordan andre feirer og har sine tradisjoner.
Gog ny uke til deg Kaspara