mandag 5. oktober 2015

Solfylte høstdager





























Den hvite stakittporten knirker svakt og du rusler noen skritt  i skyggen under eikeportalen. Så åpenbarer solen og lyset seg, og jeg ser deg fra den hvite bedagelige stolen min i utestue-åpningen.  På bordet ligger en historiebok, og i termosen er det mer kruttsterk kaffe igjen. Så trivelig at du titter innom! Det er høst og eplemuffins av hagens epler på bordet. "Dig in" sa min morfar Aksel Karelius, og det betydde "Vær så god og spis!"





























Jeg har pause i tulipanløk-plantinga. Kaffekoppen fylles og sola varmer i kinna.  Aldri har jeg forresten satt så mange tulipanløker og andre løker før. Våren blir spennende!
I hagen vår er det tre, gamle løvtunge eiketrær som slenger av seg parykken i disse dager. Jeg raker og koster, og det er egentlig ganske hyggelig, der jeg nesten føler meg som en ung ekstrahjelp i frisørsalong.




























Lyslenken i treet henger fremdeles ute. Den er handlet på Europris til rimelige 149 kr. og har gitt magisk lys hver kveld sommeren gjennom. Jeg har sett omtrent identiske flere andre steder langt dyrere.
Om du fikk lyst til å teste ut eplemuffins kommer oppskriften her;

EPLEMUFFINS
2 egg
1 1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
100 g smeltet smør
2 dl melk
4 dl mel
1 ts kanel
1/4 ts salt
1 ts bakepulver
2 epler revet og 1 eple til pyntebit på hver muffins

Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett melk. Vend inn de tørre ingrediensene. Smelt smøret. La det avkjøle litt og tilsett dette også.  Tilsett revet eple. Pynt med en eplebit på toppen av hver muffins.
190 grader 20-25 minutter miderste rille..
Jeg bruker vanlige muffinsformer (ikke de store amerikanske)  men bruker to sammen, for at formen skal bli fin og ikke utflytende.
Fint med litt strødd melis på toppen.
Lykke til!

HA EN SUPER NY UKE!



2 kommentarer:

  1. Så koselig med høst! 😊 Tåler lyslenken vann? Den var veldig stemningsfull. 😊

    SvarSlett
  2. Hei Lene
    Hvor mye vann lyslenken tåler er jeg usikker på. Vår har hengt ute i regnvær og er fremdeles fin, men vet ikke om det er lurt over tid.
    Takk for hilsen og fin dag!¨
    Stor hilsen fra Kaspara

    SvarSlett