Interiør, fargemagi og lageglede

Interiør, fargemagi og lageglede

torsdag 31. mars 2011

De mykeste egg....


Jeg fant ut her i dag at det kunne være kjekt med noen påskeegg som ikke er så skjøre som de vakre utblåste eggene og som er en tanke større. Da var det bare å trå til ved symaskinen og fortsette påskepyntlagingen. Jeg syr retrostoffene på flatvatt så det blir litt hold i eggene. Noen har jeg sydd til Kaspara-huset og noen har jeg sydd til nettbutikken.
Fant også fram reinsdyrhornet jeg har fått av svogeren min som har vært på Svalbard flere ganger i forbindelse  med jobb. Da han hørte jeg var hornglad, tok han like godt med et halvt horn til meg, snille svogeren!  Skal ikke se bort fra reinsdyrhornet får glade påskeegg på seg heller. Her er ingen trygge!

I Sandefjord har det lavet ned med hvite snøfiller i dag, og vi kikket forundret ut vinduet til morgen i dag. Jeg hadde senest i går inspisert den deilige solplassen min i hagen og fablet om kaffe på termos og spennende lesestoff. Vi får legge disse planene på vent...

HA EN HVIT KOSELIG TORSDAG!

tirsdag 29. mars 2011

Små og litt større prosjekter

Jeg var så heldig å finne litt mer av det fantastiske lilla retrostoffet i butikken 13. Må nok få sydd en pute til som skal få bo i lillestua. Ellers er slike plastblomster som den sorthvite tingen for meg, den store "flowerkiller". Blomsten var en del av utstillingen i en designbutikk, men da søsteren min og jeg gjerne ville kjøpe en slik evighetsblomst, ble vi snilt forært en hver.

Det blir så fint å kle gamle korktavler med glad tapet. Jeg har to korktavler som skal få skinne i ny prakt snart. Tapeten limes på med tapetklister etter å ha åpnet opp trerammen rundt. Jeg maler listene rundt og far i huset trår til med tapetklister.

Endelig er vi i gang med hallen som skal møte våren i ny skrud. Faktisk fant vi ut at det er ti år siden vi shinet opp dette rommet. Da vi flyttet inn hadde hallen  lindegrønn strie og det var det aller, aller første vi grep fatt i. I går ble taket malt, og brystingen skal friskes opp med helblank hvitt, også veggene skal få et strøk hvitmaling. Gulv og trapper skal males, mest sannsynlig hvitt og veggen over brystningen skal få en tapet. Heldigvis er ikke tapetstuntet noe giftemål, en så liten flate går fort å gjøre endringer på.
Gleder meg til hallen blir ny og fresh!

Solen stråler og trasser  morgen-radiostemmen som meldte om muligheter for snø i dag.
Herlig med snøfrie flekker i hagen!
Kan ellers melde at jeg stadig legger ut nye eggevarmere i nettbutikken.
Tusen takk for alle søte eggevarmer-kommentarer!

GOD ONSDAG TIL DEG!

søndag 27. mars 2011

Fargeklatter på et påskebord
Muligens er jeg en smule forrykt, men jeg har store problemer med å finne påskepynt jeg faller for på de bugnende påskepyntbord i butikkene. Derfor blir det slik at jeg lager påskepynten selv, så blir den slik jeg aller helst vil ha den. Ungene hjelper gjerne til også, og da blir det jo ekstra personlig og koselig pynt.
De siste dagene har jeg sydd eggevarmere til glade og lange påske-frokostbord. Det er ikke så mye som skal til for å gjøre bordet litt ekstra, og disse små fargeklattene skal jeg garantert ha på vårt frokostbord i påsken.Så har jeg også sydd en ladning til nettbutikken.
Det er også lagt ut tre ekstra fine stoffpakker.

Det uler rundt husveggen i dag og våren leker gjemsel med oss. Faktisk ga det forblåste været startsskuddet på oppussing av hallen. Med sol på himmelen hadde vi nok kroet oss i en solkrok med kaffekoppen og aviser i stedet. Så nå ryddes hallen tom og så er takmaling første del av prosjektet.
Kommer selvfølgelig med bilder etter hvert som mer spennende ting skjer.

HA EN GOD SØNDAG ALLE SOM ER INNOM!

fredag 25. mars 2011

Farverik helg til deg!Fredag er her dere og solen stråler, kan det bli bedre? Det hender ofte helgene startes med Grandiosa hos bestemor, for så gå over i fotballtrening, lang middag rundt langbordet og så Norske Talenter i  Ektorpen. Eldstemann har alltid sørget for å sjekke at det finnes Holiday dip i huset til grønnsaksdip eller saltsnacks.

Her om dagen handlet jeg den herlige oransje lampa designet av  norske av Jac Jacobsen. Disse kan man være heldige å finne på loppemarkeder da til rimelige priser som 20 kroner, men skal du handle dem  i butikker som selger brukte ting er det ikke usannsynlig at du må betale rundt 400 kroner her i Vestfold. Muligens langt dyrere i Oslo?  400  var det jeg betalte for denne lampen. Vi har to andre Jac Jacobsen lamper her hjemme funnet til en langt lavere pris; en grønn stålampe som jeg handlet til 30 kroner i et reste-telt til en  bruktbutikk og en sølvfarget handlet til 20 kroner på loppemarked og stolt funnet av far i huset.
Jeg synes den oransje utgaven er uslåelig og den MÅTTE få bo her simpelthen.
Så er det kommet inn en ny gul retrotapet i nettbutikken min, frodig og fin. Så du hvor lekkert det er med gul glad-tapet i forrige innlegg?
Noen nye stoffer har blitt ønsket velkomne til arbeidsrommet mitt og det  nyfunnede røde og hvite fatet fra Gustavsberg synes jeg er grafisk fint.

I går var det besøksrekord her inne. Velkommen til dere nye lesere også! Sammen med alle gamle ringrever her inne ønsker jeg dere en solfylt og fargerik fredag!


torsdag 24. mars 2011

Den mest frodige.......Butikken 13 i Tønsberg som ligger et stenkast fra sykhuset ( mot byen)  er et mekka for fargeglade sjeler og retroelskere. Jeg var innom denne butikken i går og ble så distrahert og beruset av alle fargene at jeg ruslet ut av butikken uten kameraet. Det fikk en natts hvile i et frodig landskap.
Så i ettermiddag bar det nok en gang til naboby Tønsberg.....
Du kan følge med nyhetene som kommer inn eller bare la deg forføre av frodighet og fargeglede på butikkens blogg.


Pssst; visste du at Hvem Hva Hvor kan være såååå lekre????

Noe ble med hjem fra den glade butikken også, men det får vi drøye til et annet innlegg.

HA EN GOD TORSDAGSKVELD!

mandag 21. mars 2011

Sol ute og sol inne

Muligens er det solen ute som fikk meg til å gripe de solgule stoffer inne i helgen. Mens gutta frydet seg med kompiser og fotball på kunstgressbanen ble det litt sying på mor i huset. Ikke sånn og forstå at jeg ikke har kjent på solen ute, for utestua ble støvsugd og vasket og et par fluktstoler måtte testes med kaffekanna og lesestoff ved siden av. NÅ KAN VÅREN KOMME!
Så er det minstemanns forkjærlighet for DUK på bordet som svirret oppe i hodet. Vi er nemlig et dukfattig hus. Etter huset ble fylt med unger har det blitt mindre og mindre duker å se og egentlig liker jeg veldig godt bare bordflater. Glemmer imidlertid ikke minstemanns skuffede; "MEN JEG TRODDE VI SKULLE HA EN KOSELIG MIDDAG JEG, OG SÅ ER DET IKKE DUK PÅ BORDET EN GANG!" Dette er en stund tilbake og jeg husker ikke helt hvilken anledning, men nydelig  herremåltid var tilberedt. Skal si mamma`n fant fram en duk, siden det betydde SÅ mye for den unge karen. Barn og estetikk er jo interessant!
Påsken nærmer seg og jammen meg får jeg sy en løper vi kan ha på bordet i denne høytiden tenkte jeg i helgen og nå er det gjort. Jeg sydde faktisk to og den ene er lagt ut i nettbutikken sammen med de glade grytekluter og to nye stoffpakker.


Nye ideer! Hva skal jeg bruke disse strimlene til tro....... Fortsettelse kommer.


Veldig gøy var det å få bloggen anbefalt i siste Kamille (nr.6) sammen med to andre blogger de fleste kjenner til. Det var damen bak Emblas-kanel som gjorde meg oppmerksom på dette. Anbefalingen var knyttet til temaet redesign og det var en flott artikkel om damen bak merket  Precious og som er tilknyttet bloggen 13 som også er en fantastisk frodig butikk i Tønsberg.
I det hele tatt supre interiørsider i Kamille nr.6

SÅ ØNSKER JEG ALLE EN GLAD NY UKE!

lørdag 19. mars 2011

Wilhelmine på besøk og tapetvinner

Som mange gjettet var det nettopp Wilhelmine  som ankom Kaspara-huset torsdag. Smilende steg hun inn døra, og fra da gikk praten non stop til   utrolig sympatiske, rause og søte Wilhelmine forlot hvalfangerbyen på kvelden. Se på de herlige retrofuglene Wilhelmine hadde sydd til meg! De skal henge på kvister i påske og pynte opp.

Wilhelmine hadde annonsert at hun gjerne ville besøke storesøsters butikk Nr.9 og hun gikk ikke tomhendt ut derfra. Så fikk hun også hilse på storesøster Sylvi og koselige Solbjørg.
Forøvrig synes jeg det så flott ut å blande den galvaniserte Tolix-stolen med de kremfargede.


Wilhelmine insisterte på å spandere deilig muffins og hjertekaffe på Kaspara, så vi hoppet inn på dette koselige stedet nesten vegg-i-vegg med Nr.9


Vi var hjemme i Kasparahuset til Gutta Boys kom hjem fra skolen, og jammen meg vanket det ikke fotballkort som Fabian hadde pakket inn til de unge karer. Smilene var brede!
Etterhvert ble det middag rundt langbordet og far i husets smil ble også bredt når han  skjønte at Wilhelmine hadde god peil på musikk og at de hadde veldig lik smak. Han spilte melodi etter melodi for Wilhelmine som lyttet og nikket.
Wilhelmine hadde med seg så mange koselig ting. Du er alldeles ruskete,Wilhlemine! Kokeboka skal garantert prøves til uka. Den hadde lekre fristende bilder og ikke alt så ut som en måtte ha kokkeutdannelse for å klare.

Tusen takk for en veldig trivelig dag, Wilhelmine. Nå har du en hel fan-klubb i Sandefjord (far i huset, Gutta Boys, storesøster på Nr.9 og Kaspara)

Så over til den lille GJETTEKONKURRANSEN  som alle som prøvde seg svarte rett på. Far i huset trakk ut lappen hvor det sto denne bloggerens navn på og som vant to meter retrotapet:

BEPPE    -  http://designogbeppe.blogspot.com/

Beppe er en racer til å sy, og du kan besøke butikken hennes på Epla via bloggen hennes.
Skriv en mail til kaspregn@online.no Beppe etter å ha tittet på tapetene mine i nettbutikken og funnet ut om du vil ha to meter av samme tapet eller en meter av to ulike eller fire halvmetere av forskjellige tapeter.

GLAD LØRDAG TIL DERE ALLE!

fredag 18. mars 2011

En stille dag med Japan i tankene


Gutta Boys og vi voksne ser på nyhetene daglig om de umenneskelige utfordringene folket i Japan står overfor. I dag skal vi  sammen med ungene sette inn noen kroner på Røde Kors sin hjelpekonto til Japan.
For ungene er det viktig å se at man kan gjøre noe, og for oss voksne gir det også en god følese.

Adressen til Røde kors er:    http://www.rodekors.no/

Kanskje har du også lyst til å avse noen kroner til Japans befolkning i dag......

(I morgen lørdag kommer referat fra bloggbesøk og trekning av tapetvinner.)

GOD FREDAG!

onsdag 16. mars 2011

Bloggbesøk i morgenI morgen formiddag venter jeg besøk av en blogger jeg aldri har møtt tidligere. Hun tar sjøveien for å komme til meg, rettere sagt Horten-Moss ferja, eller Moss-Horten ferja som hun sikkert ville si.
Så skal vi to "ukjente" rusle i Sandefjord, droppe innom en kafe`, innom Nr.9, Slappen og andre steder  og spise middag her hjemme sammen med Gutta Boys og far i huset.
Det blir sikkert en trivelig dag!


Bloggersken som gjester Kaspara-huset er "mot normalt" ( i beste Leif Juster-stil) interessert i matlaging. Så interessert er hun at da hun startet sin egen blogg pyntet hun sidekantene med egg.  (hun har endret sidekantene nå) Hun har et arsenal av fristende kokebøker og vil nok ikke bli imponert av min samling.
I det siste har hun hevet seg rundt med symaskinen og sydd de søteste fugler i retrostoff og så driver hun tevarmer-produksjon.
HVEM FÅR JEG BESØK AV??????????

GJETTER DU RIKTIG ER DU MED I TREKNINGEN OM 2 METER RETROTAPET.
Bare kom med forslag i en kommentar om du er blogger eller ei.

HA EN NYDELIG KVELD!

tirsdag 15. mars 2011

Nysydde ting
Med sterk kaffe i koppen og en durende symaskin ferdiglages flere ting til nettbutikken. Skulle tro jeg trallet og sang på "Se min  veske den er blå som havet, alt hva jeg eier det er blått som den. Det er fordi jeg elsker alt det blåe og fordi en sjømann er min venn". Likte spesielt dette blå verset som barn, siden jeg hadde en eventyrlysten sjømannspappa og så på han som en av mine beste venner. Når han var hjemme fra havet (som forøvrig mamma og jeg ofte var med på,) introduserte han meg for hester og ridning som hadde vært hans store hobby i barne og ungdomstid. Han hadde drømt om å bli jockey i England og hadde signert en avtale om dette som bare guttungen, hvilket min farfar sporenstraks  fikk endret på. Her sto det solid utdannelse  på programmet og ikke slike ville guttedrømmer som innebar vill galopp på en hesterygg i et fremmed land. Pappa og jeg hadde denne hesteinteressen sammen og delte mye fritid. Vi endte opp med å handle en traverhest som vi byttet på å trene og fartet rundt på travbaner her og der. Koselige minner!


Lagt inn i nettbutikken i dag:
2 nett
2 lappe-retroposer
1 skjerf

Solen stråler her i Sandefjord. Minstemann ringte hjem fra en kompis bare for å høre at han ikke gikk glipp av noe siden de skulle gjøre leksene der. "Mamma, har du noe godt hjemme? Har du stekt vafler for eksempel?"  Da han skjønte at duften av vafler uteble i Kasparahuset i dag, var det like kjekt å komme hjem ved middagstider  i stedet.
HA EN STRÅLENDE DAG!

mandag 14. mars 2011

Røft


Selv om det er masser av hvitt i Kaspara-huset i form av møbler og hvite vegger, finnes det også brune litt røffe elementer. Her om dagen kjøpte jeg boksen med tall, kunne ikke stå for den simpelthen.
Så er jeg veldig glad i koffertene fra min  herlige, farverike sjømannspappa som døde for 10  år siden. På en av dem står også merkelappen med adressen igjen. Kofferter minner meg om muligheten til å reise til fremmede og eksotiske steder eller yrende storbyer og den tanken liker jeg svært godt...
Det lille fotografiet er mamma og pappa et sted i utlandet. Pappas jobb medførte at de hadde hele jordkloden som hjem. Mamma er kledd i såkalt "new look" og er veldig moteriktig på den tiden.


Det er på tide å ta fram glade bomullsskjerf! Selv har jeg gått rundt i mine hjemmesydde skjerf de siste dagene, men det er også lagt ut to nye i nettbutikken i dag. Det ene er det som henger over speilen her. Likte det veldig  godt selv, men hvor mange skjerf trenger jeg ......

Ha en glad ny uke!

fredag 11. mars 2011

Mumi-lommeteppe,ting fra Danmark og superfint lotteri hos Åpnet Hus

Jeg er så glad i slike lomme-veggtepper. Man får forent det praktiske med noe som er morsomt for øyet.
Dette  Mumi-vegglommeteppet ligger nå i nettbutikken til salgs.

Mange av dere fikk sikkert med dere innlegget til Linda (den gode feen, superfin blogg og kåret til Norges interiørblogg) for litt siden om Kevi-stolen. Linda har en identisk som denne men rød  funnet til 25 kr. på Fretex. Stor var overraskelesen da hun skjønte at dette var en riktig designklassiker som de danske brødrene Ib og Jørgen Rasmussen sto bak. Veiledende utsalgspris for voksenstolen i dag er 3900 kr.
Da vi var i Danmark oppdaget jeg en ensom og forlatt  barne-Kevistol i et mørkt  hjørne av en bruktbutikk. Siden jeg hadde sett denne til relativt stiv pris i en dansk nettbutikk og gjenkjente merket Kevi da jeg snudde den på hodet, synes far i huset at den måtte få plass i bilen. 25 danske kroner måtte vi ut med.
Så nå har både søte Linda og jeg hver vår Kevistol i henholdsvis rødt og grønt. Synes nok den er aller finest i Lindas røde variant.I en annen bruktbutikk snublet jeg bort i denne Louis Poulsen arbeidslampa jeg alltid har vært svak for.Har alltid beundret den når jeg sett den i interiørblader, oftest i sort og på bloggen til Fjeldborg.
SÅ var det at jeg gjorde en GENERALTABBE!!!! 3 flotte Louis Poulsen lamper hang der til 300 kr. stykket. Jeg tar den ene og går blid ut av butikken og angrer som en hund i ettertid! Det er så stilig å ha flere hengende etter hverandre og det hadde vært såååå fint med to på kjøkkenet, eventuelt sprayet sorte. "Er du idiot?!" sa interiørbutikksøsteren min og himlet med øynene, og det kan man jo saktens undre seg på.....


Louis Poulsen henger provisorisk over oppvaskebenken nå og venter på en søster til det andre vinduet.
Ofte får vi handlet praktiske ting som skulle vært handlet for lengst når vi er på shopping på ferieturer slikt som;  gummistøvler til Gutta Boys, innegymsko til minstemann og som her oppvaskhåndkler, for her trengtes en skikkelig utskiftning. Disse ble handlet i Tyskland, fine farger synes jeg. Flere Danmarks-kjøp kommer sånn litt om litt.


Den fine bloggen Åpent Hus  har en veldig spennende utlodning i disse dager. Jeg falt pladask for disse illustrasjonene laget av tjekkiske Jan som har denne bloggen og denne butikken på Etsy.
Eames gyngestolen og Cathrineholm-kaffekannen som veggpynt kan jeg like!
Det er enda mulig å hive seg med i trekningen som har deadline lørdag 18.mars

Tusen takk også for alle de koselig kommentarene som motiverer og  gjør meg superglad! Jeg prøver å svare så godt jeg kan, men i blant strekker bare ikke tiden til.
Så gjenstår det bare å ønske alle fine lesere i fredagsmodus en glitrende kveld!