Ny uke og ja, jeg VET at det ikke er søndag i dag.. om noen ble i tvil et lite sekund. Bildene er fra gårsdagen og overskriften er særdeles politisk ukorrekt og minner om tidligere tiders lesebøker på barneskolen.
Vel, slik var arbeidsfordelingen her i går. Jeg liker bedre å bake enn å borre (tror jeg, har borret altfor lite) og far i huset er ikke den store bake-fantasten men er veldig glad i verktøykofferten sin som han holder nøye orden i.
En ting skal forresten sies ; far i huset kan være en rev til å sy og traktere symaskinen!!!
Som 25-åring fikk jeg symaskin første gang, og far i huset var den som ivrig tok den først i bruk. På den tid var det topp interiørmote med gardiner med "tre tunger som hadde volanger nederst". Far i huset sydde slike til rekkehuset vi da bodde i med stort hell. Venninnene mine var grønne av misunnelse og ba pent om ikke gemalen kunne sy for dem også. Til foreldrene sine sydde han puter med rysjekant og glidelås som matchet de nye gardinene deres da.
Så da ble det "far syr rysjekanter på symaskinen og mor maler" (hvilket jeg ofte gjorde)
Med dette siste innspill fikk jeg forhåpentligvis roet ned "Barne, likestillings og inkluderingsdepartementet".
I går bakte jeg en nydelig sjokoleadekake som smelter på tunga og kan anbefales på det sterkeste!
Den minner nok litt om Sachertorte og er en skikkelig konfektkake. Jeg ser jeg burde brukt en mindre kakeform, den ble ikke så høy. Tyder på at det var lenge siden jeg hadde bakt denne fantastisk gode kaken nå.
Her kommer oppskriften til deg:
SJOKOLADEKAKE `MED APRIKOS
125 g smør/margarin
125 g sukker
4 eggeplommer
200 g malte mandler (maler de litt grovt jeg)
175 g smeltet kokesjokolade
4 stivpiskede eggehviter
Fyll:
1/2 dl aprikosmarmelade/syltetøy
2-3 ss sitruslikør
Glasur:
100 g smeltet smør
150 g kokesjokolade
Pisk smør og sukker luftig. Rør i eggeplommer, mandler og sjokolade. Vend stivpiskede eggehviter i deigen til slutt. (jeg rører bare forsiktig inn med slikkepott)
Hell deigen i smurt form ca. 22 cm i diameter.
Stekes ved 180 grader i ca. 30 minutter
Avkjøles.
Rør aprikosmarmelade og likør sammen og stryk det over kaken. Smelt smør og kokesjokolade på svak varme og ha dette over kaken når marmelade-blandingen er stivnet.
Jeg oppbevarer kaken i kjøleskapet og tar den fram litt før servering. Kaken kan fint bakes en eller to dager før servering. Like god da om ikke bedre!
HA EN SUPER DAG!