søndag 2. november 2014

Bråvåkning fra dyp Tornerosesøvn


Det slår ikke feil... hvert år når det nærmer seg november, kribler det i klipp-lim og syhendene. Nå var jeg dypt inne i en slags kreativ Tornerosesøvn. Det er lenge siden jeg har laget noe spesielt med hendene. Når kveldene blir mørke og stearinlysene tennes inne, kommer lengselen etter papir, lim og saks smygende. Min pasjon i det siste har vært å lage en slags viftestjerne av gjenbruksbøker.
Jeg elsker ting laget av typografiske skrifter!

Dette trenger du;
avlagte bøker (gjerne store notehefter til store vifter og vanlig bøker til de litt mindre)
limstift
klyper
hyssing
saks
masse god kaffe!

På de største stjernene jeg lager bruker jeg to midtsider fra en høy notebok. Disse skjøter jeg sammen med limstift. Så er det å brette hele den lange remsen (se bildet)
Når du har brettet hele remsen binder du en hyssing på midten av den og beregner også hyssing til oppheng. (se bildet igjen)
Så er det fram med limstift og i gang med å lime stjernen sammen. Jeg bruker klesklyper etter jeg har limt og lar stjernen ligge å godgjøre seg litt.
Samme prosess er det på mindre vifter, man da er det greit å bruke helt vanlig bokstørrelse.
Det er så gøy!

Ikke alle har tid, overskudd og lyst til å slenge seg over slike lageoppgaver. Da er det mulig å handle en Kasparalaget viftestjerne på JULEMARKEDET mitt med link fra bloggen.

KASPARAS JULEMARKED PRØVER JEG Å FÅ "ÅPNET" ONSDAG 5. NOVEMBER KLOKKA 19.

HA EN KOSELIG SØNDAG, FOLKENS!

5 kommentarer:

 1. So it's that easy! We have loads of old books to use for something like this so thank you for the inspiration and instructions! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Sari
   Ja, dette er ikke noe hokus pokus! Så kjekt at du har mange bøker liggende, da blir det kanskje noen viftestjerner hos deg også. Fin søndagskveld og glad ny uke og tusen takk for hilsen!
   Klem fra Kaspara

   Slett
 2. So lovely and stunning ideas.
  Lovely hugs
  Molly

  SvarSlett
 3. Wow! Så fine!!! Kreative deg!
  Gleder meg til julebutikk-åpning!!
  Jannicke:)

  SvarSlett