søndag 23. februar 2014

Vinterferiedager i Warzawa
Jeg elsker å reise, og et av mine favorittsteder på nettet er flybilligst.com. Der virvler jeg rundt og leter etter overkommelige og spennende destinasjoner. Litt før vinterferien fant jeg rimelige flybilletter til Polens hovedstad Warzawa. Gjennom Hotels.com fant jeg også et bra tilbud på et fristende hotell midt i byens smørøye. Hotellet het Mercure Semtrum Warzawa. Det var et delikat hotell, ikke det største rommet for fire men helt greit. Sengene var myke og behagelige og vi hadde to sett dobbeltsenger. Eneste minuset var at de var litt smale.
Far i huset og jeg hadde vært i Polen før, men da Krakow og Auswich. Nå synes vi det kunne være spennende å prøve Warzawa med sine 1.7 millioner innbyggere og gamle og nye byggverk side om side.

Fra hotellrommet vårt kunne vi kikke ut av vinduet og se Kultur og Vitenskapspalasset (bygningen til venstre) som i sin tid var en gave fra Stalin. Bygningen har vært gjenstand for diskusjoner om hvor vidt den skulle få stå eller rives. Det ble en litt slik "Storebror ser deg" der den rager over byen og blir et gjenkjennelig landemerke og visittkort fra en ikke ukjent historisk person.
Ellers lå hotellet vårt nærmest vegg i vegg med det store shoppingsenteret "Zlote Tarasy"  med butikker som Zara, Mango, Top shop osv.
Det var åpent til klokken 22 om kveldene og en aften ruslet vi over bare i inneklær. Deilig å slippe å vandre rundt med tykke ytterjakker i utallige butikker!
I dag er det kinosal i første etasje av Kultur og Vitenskapspalasset.  Stalin skulle kanskje bli en smule forskrekket over den intense popcornlukten ,høy moderne musikk samt kinoreklamer for alskens filmer....
Man kan ta heis opp i høyden på bygningen og ta en titt utover byen. Fin utsikt!I den sjarmerende gamlebyen kan man traske rundt og la seg fascinere av gamle bygninger og det er utallige spisesteder, kaffebarer osv. Her er det ikke så mye å handle som i de nyere bydelene.
Kanskje vil du ta en pause og drikke varm vin en sur dag.... eller handle bilder på torget...
Og jula varer helt til påske! I hvert fall i Warzawa og ikke minst gamlebyen. Knut hadde ikke hevet ut jula her nei. Her  var det rene førjulsstemningen med utallige juletrær og lys, kunstisbane og glade unge mennesker på skøyter.
LENGE LEVE FRODIGHET OG KREATIVITET!
Mange flyvehester i glade farger fant jeg på vår vei, og grafitti... jeg bare elsker det!
Sliten mur, drodling og grafitti.... det snakker alltid til meg og jeg lar meg fascinere av fine farger.
Enormt mange restauranter, lunsj-spisesteder, melkebarer med traust god polsk mat ( et fenomen fra kommunist-tiden. Da ble disse rimelige, enkle  spisestedene sponset fra Staten), vinhus, kaffebarer osv. Ingen grunn til å være sulten i Polen og heller ingen grunn til å få sprengt reisekassen på matbudsjettet. Her finnes alle alternativer, og det meste er langt billigere enn i Norge. Polsk øl smaker fortreffelig forøvrig.
Som den fotballfamilien vi er måtte vi selvfølgelig ta en tur til stadion som huset EM i fotball i 2012.
Nå var det skøyteis og badmintonbaner her. Gutta håpet det skulle være en fotball-shop her, men dessverre det var det ikke.

Reiser du med barn er Copernicus-museet verdt et besøk! Det er et skikkelig aktivitetshus som kan minne om Teknisk museum i Oslo. Mye gøy for unger og voksne og mulighet for å leke seg sammen.
Vi var også innom et Zoo i bydelen Praga. Dette var favorittaktiviteten til yngstemann. Gutta elsker dyr og falt for det ene og andre dyret.
Like ved Copernicus-museet snublet vi over den fineste interiørbutikken. Var bare innom to interiørbutikker under oppholdet.
Jeg hadde lyst til å ta med meg flere ting i denne butikken, men far i huset bekymret seg for hvordan det ville gå å få tingene uskadet hjem. En ting MÅTTE bli med hjem og ble polstret med bølgeplast og omsorgsfullt pakket ned i kofferten.Skulle gjerne tryllet meg selv tilbake hit og tatt med et par ting til.....
Jeg var visst altfor nøktern!
Morsom lampe-telefon og horndyr... en pasjon hos meg det.
Jeg handlet som nevnt med en ting hjem (ikke avbildet) og er sååååå glad for den. Den får du se i neste blogginnlegg.
Vi fikk også vært på museet "The Uprising" som omhandler polakkenes motstand mot tyskernes okkupasjon. Kampen om å ta tilbake landet sitt og verdigheten startet 1.august 1944, men ble blodig slått ned av Hitlers menn.
På museet ble det vist en del sorthvitt film fra disse dagene og filmsnutt  hvordan Warzawa så ut etter krigenes slutt. Det var en del skriftlig engelsk eller polsk  dokumentasjon i rommene her, som ble en tanke tung kost  for Gutta Boys.Takk for oss Warzawa! Vi møtte bare vennlige, søte, hjelpsomme polske mennesker, sol og pluss ti grader, spennende byggverk,  god mat og kom heller  ikke lutfattige hjem.


FIN SØNDAG TIL DERE SOM TITTER INNOM!

14 kommentarer:

 1. Så kjekt med en familietur i vinterferien!! Ingen tvil om at dere har hatt det fint!
  Her er det vinterferie denne uken. Jeg skal jobbe i dag og i morgen, så blir det fri resten av uka.
  Spent på å se hva som ble med hjem fra den fine butikken!

  SvarSlett
 2. Poland is my country! Beautiful photo report .. I'm glad that you liked to!
  Regards

  SvarSlett
 3. Takk for interessant lesing:). Skal dit i påskeferien.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anonym
   Takk for koselig tilbakemelding og god tur til Warzawa!
   Klem fra Kaspara

   Slett
 4. I live near Warsaw. You saw Warsaw popular, well-known. I know this city also with the more mysterious side. Next time, I serve as a guide :)

  Magda

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Magda
   Thank you, it would have been great!!
   Have a nice day!
   Kaspara

   Slett
 5. Heisann kjæreste Kaspara! Dette var jo lenge siden sist. Fint å høre at dere hadde et fint opphold i Poland. Du skal få vite at familien min bodde i den nåværende Poland. Foreldrene mine ble født i Wrocław, men måtte senere flykte mot vest. Det bor fortsatt mange slektninger rundt Kraków, men jeg har ikke enda vært der. Kanskje skulle jeg ta meg en tur til Poland? Bildene dine er både fine og spennende. Jeg ikke visste at det finnes slik fin polsk design.
  Hos oss har det blitt ordentlig vår. Alt blomstrer og blomstrer. Det er så fint. I dag så jeg årets første grågåser kommer fra sør. Jeg var nesten rørt til tårer, da jeg bare elsker øyeblikket da de kommer.
  Ha en fortsatt fin kveld. Klemmer fra PillePalle

  SvarSlett
 6. Spennende lesning og flotte stemningsbilder! :)) Er veldig gøy å reise, se nye ting, nye omgivelser, alle de nye inntrykkene man får, og så all den herlige inspirasjonen man ser over alt, -sukk... elsker det jeg også! ;)) Heldigvis ikke så alt for lenge igjen til sommerferien! :D

  Ha en fin uke! :0)

  Klem, Ann,
  Glassveranda.

  SvarSlett
 7. Hi Kaspara : ) Nice to see our capital in your eyes!
  Mostly we don't appreciate what we see everyday, but you have found so many nice places :)
  I like it : )
  I hope you enjoyed your stay?:)

  Greetings :)

  SvarSlett
 8. For en fin vinterferie! :) Mange flotte bilder! Jeg har bare stoppet i Warsawa for en middag når vi var på busstur, men det lille jeg så var fint! :) Jeg kunne godt tenkt meg tilbake for å se mer av byen, og iallefall etter dette flotte innlegget!
  Fin tirsdag til deg!
  klem

  SvarSlett
 9. Så mange fine steder dere har fått sett. Det er bare så gøy å reise til nye steder. Jeg har vært en gang i Polen og likte meg også veldig godt der.
  :)

  SvarSlett
 10. Hola Kasparas!!!
  Mi nombre es Raquel y te escribo desde España.
  Por fin me he animado a crear mi blog, (sobre decoración, arquitectura y cosas inspiradoras) y me gustaría poder compartir algunas de tus imágenes, ya que me encantan!!!!
  También te invito a visitar mi blog! claro! "En estado de Rachel"
  Llevo poco tiempo y hago lo que puedo en las horas libres que me deja el trabajo...
  Saludos desde España, de blogger a blogger jjjjjj

  SvarSlett
 11. Dejlig blog du har! Der er altid så mange dejlige billeder!! :)

  SvarSlett
 12. Herlig, tusen takk for den lille reiseopplevelsen du ga meg akkurat nå :-) Spennende, kjenner jeg gleder meg til ungene blir litt større og setter pris på slike avbrekk til andre nasjoner og kulturer! Superfine bilder, virkelig inspirerende :-)

  SvarSlett