Interiør, fargemagi og lageglede

Interiør, fargemagi og lageglede

mandag 10. november 2014

Mer innpakning og steinalderbrød





























Når jeg lager en ny ting, må jeg ofte prøve det ut i ulike størrelser, materialer og farger.
Jeg kunne ikke dy meg fra tanken om hvordan et mikro-tre laget av små pinner ble, og dermed ble det et lite mikro-tre. Hva gjør man så med denne lille varianten?
Vel, det kan jo brukes som pakkepynt med liten viftestjerne på.....






























Jeg tror jeg har funnet urkvinnen i meg for tiden; skinn, horn, kvister og greiner fra naturen... røffe ting. Da skulle det vel bare mangle om man ikke skulle bake seg et steinalderbrød også..
Jeg elsker oster, kanskje fordi sjømannspappaen min seilte så mye på Frankrike. Det var alltid  plenty med Camenbert. Brie, Pepperost med hele pepper på utsiden osv. hjemme hos oss. Alle middagsmåltider ble avsluttet med det.
Dette steinalderbrødet med frukter som tørket aprikos,fiken, svisker osv. er nydelig til slike smøreoster synes jeg. For noen kan det kanskje bli vel massivt, som for far i huset, he,he.

Her kommer oppskriften om du tror det er noe for deg; (det er uten mel)

100 g gresskarkjerner
100 g solsikkekjerner
100 g linfrø
100g sesamfrø
100 g mandler
100 g valnøtter
5 egg
2 ss olivenolje
2 ts salt
minst 100 g tørkede frukter (fiken, aprikos, svisker osv.)

Sett ovnen på 160 grader.
Bland alle ingrediensene sammen og legg det hele i en brødform. (Jeg brukte faktisk en og en halv brødform kledd med stekepapir.) Ble litt mye til en form.
Brødet stekes i ca. 1 time.
Avkjøl brødet før det skjæres i.

HA EN HERLIG START PÅ UKA!




4 kommentarer:

  1. Så utrolig flotte bilder! :) Og takk for at du deler oppskriften, siden jeg ikke tåler mel er jeg alltid på kikk etter nye melfri alternativer å prøve ut! :)

    SvarSlett
  2. This bread looks great. I have to try it.
    Warm greetings from Poland :)

    SvarSlett
  3. Nok en lekker innpakning!
    Du er så kreativ og flink:-)
    Og takk for oppskrift på steinalderbrød.
    Det hørtes spennende ut!

    Klem

    SvarSlett
  4. Kjære Kaspara! Det var lenge, lenge siden sist!
    Ser at julen har allerede kommet til huset ditt. Her er vi langt fra å pynte huset. I hvertfall fra å pynte det med julepynt. MEN! På mandag ble det masse bursDAGspynt for eldstemannen vår. Han ble hele 18 år gammel. Selv var jeg rørt til tårene, dette kan du tro. Hvor har han blitt av, min søte lille gutt? Nå er han så stor (høy), nesten voksen og alt. Har laget en girlande av 18 bilder med bare et motiv :)
    Gutten vår fra sin første øyeblikk på verden til idag. Håper dere har det bra! Hils alle. Klemmer fra PillePalle

    SvarSlett