onsdag 6. februar 2013

Med utkikk til lillestua


Når jeg sitter i sofaen i salongen kan jeg titte inn mot lillestua som er det mest brukte rommet på kveldstid samtidig som det er ungenes kjære spillrom. Her drar de inn kompiser,  lukker gjerne igjen skyvedøra og spiller Fifa-13.
 Far i huset har mer eller mindre lovet gutta at kjellerstua skal stå ferdig før jul i desember.
The time will show. Når kjellerstua er ferdig vil nok far i huset og jeg få lillestua for oss selv, mens Gutta Boys med venner vil trekke ned. På en måte er det koselig å ha dem i naborommet, men etter hvert som de gror til føles det sikkert mer naturlig å distansere seg litt mer fra den eldre garde når kompiser er på besøk.
 Rommene til gutta er så og si bare soverom for dem. Jeg trodde en stund de var modne for litt forandringer på rommene, men nå virker de mer eller mindre uinteressert. Det er kjellerstua som står i hodet på dem.Eldstemann på 11.5 år  har sine sterke formeninger om interiør og har sagt mang en gang at stilen vår  er over og ut. Han ønsker lyse rom med møbler i sort og grått, og ny design, IKKE gjenbruk sier han med ettertrykk.
I kjellerstua skal vi etterkomme noen av de ønskene og ha mer nytt enn gammelt og vi har vel mer eller mindre lovet grå sofa. Sikkert mest fornuftig og praktisk også til et rom som vil fylles med barn/ungdom.

Inne i lillestua er et av settbordene fra foreldrene mine som opprinnelig var brunt blitt malt i samme farge som stolen i spisestua som så mange har bedt om fargekode på. Dessverre kan jeg ikke hoste opp det, for malingen er min egenkomponerte blandet ut fra flere andre spann.

Det er onsdag. Det er Idol på kvelden, jippi! Da samles vi alle i lillestua og spiser kvelds og følger med.
Den mest ivrige Idol-titteren her hjemme er meg. Jeg kunne ha sittet i timesvis og sett på auditioner.
Gutta Boys må smile litt av sin over-engasjerte mamma, og fniser når jeg kan finne på å tute en liten skvett med en håpefull, sympatisk person som får drømmen knust eller spandere gledestårer på en som julblende går videre.

GLAD ONSDAG TIL DEG!
24 kommentarer:

 1. Hei Kaspara!
  Det er så fint og delikat i lillestua di. Nydelige farger, og det bildet på veggen gjør hele rommet til ett blikkfang. Skulle gjerne sittet her og sett på Idol sammen med dere :-)
  Kose dere masse i kveld :-)
  klem fra Sølvi.

  SvarSlett
 2. Hvis du vil finde frem til farvekoden du har blandet, så skulle det kunne lade sig gøre med hjælp af en farvehandel. Der kan de scanne farven og vupti, så skulle der komme en kode. Men det kræver selvfølgelig at du har en lille slat tilbage, eller at du slæber møblet med ;)

  SvarSlett
 3. Det høres ut som meg det :) Jeg applauderer og jeg trygler på deltakernes vegne :-) Det er så morsomt med programmer som store og små har like stor glede av.. Kos deg!!

  SvarSlett
 4. Glad glad onsdag til deg, fineste!

  SvarSlett
 5. NYDELIG farge på det søte bordet! Kjempefin lillestur <3

  SvarSlett
 6. God onsdag Kaspara!

  Jeg jubler hver gang det er et nytt innlegg fra deg! Og jeg virkelig elsker disse bildene. Det er så lyst og fint hos dere. De gulvene.. sukk. Jeg forsøkte på grine meg til malte gulv nede, men der satte Rasmus ned foten. Male helt ny parkett? Nei, der gikk visst grensen. Heldigvis har jeg fått malte gulv oppe, men jeg synes kanskje de er litt for mørke. Vi får se om vi orker å gjøre noe med det, sannsynligvis ikke;-)

  Hurra, idolkveld!! Vi er nok omtrent like gira, høres det ut som. Rasmus jobber mye på kveldstid for tiden, men akkurat onsdag og fredag: de er hellige. Da lager vi god mat og ler og fniser og koser oss med idol:-)

  Ha en fin dag!

  Klemmer fra Marthe

  SvarSlett
 7. Så god stemning! Lekkert :-)

  Ha en fin dag.
  Klem Monica.

  SvarSlett
 8. hehe jeg også ..veldig idol tilhenger :-) arti å se de fantastisk flinke (og spesielle :-))... Ha en flott kveld! Fint skjørt!

  SvarSlett
 9. Jeg elsker lyset i bildene dine! Herlig! Jeg har så lyst til å forandre på gulvet vårt i stua, gulnet eikeparkett er liksom ikke tingen, og jeg får ikke akkurat mindre lyst av å se hvordan dere har det. Men med to unger som fortsatt leker en del på gulvet, en hund (sort!) og skeptisk mann, blir det nok ikke lyse gulv her. Det nærmeste blir nok hvitpigmentert lakk når parketten en gang skal pusses.

  Nyt kvelden!

  SvarSlett
 10. Hei Anita
  Takk for hilsen! Jeg synes nesten audition-rundene er mest morsomme og spennende. Man aner ikke hva som åpenbarer seg. I dag vet jeg at to jenter fra byen min Sandefjord skal delta også.
  Vi får kose oss stort i kveld!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 11. Så koselig og kult det er hjemme hos dere. Synes du er så flink til å ha fremme mange morsomme ting og detaljer uten at det blir overfylt. Jeg har litt problemer med det, enten rydder jeg bort alt, eller så kan vi knapt bevege oss blandt alle tingene.

  Fellestid i sofaen foran Idol hørtes veldig kjekt ut. Mellomstejenta og jeg har helt "dilla" på "Say yes to the dress" - et slikt brudeprogram, hihi, det MÅ vi få med oss, koser oss mens vi kommenterer og ergrer oss over merkelige kjolevalg.

  Lurt å velge grå sofa i kjellerstuen. Vi har hvit sofa, den er nå blå/sort/grå. Det er ikke det at de griser så mye, men dongeribukser farger veldig av og litt søl blir det jo. Jeg skal prøve å leie en rensemaskin, ellers må vi nok skifte sofa.

  Veldig kjekt med kjellerstue, her er det alltid fullt og selv om jeg noen ganger kan ergre meg over de enorme mengdene med ekstra mat som går med når man ofte skal "fø på" halve byen, så er jeg veldig glad for at tenåringene er her. Da vet jeg jo hvor de er og kan passe litt på!

  Ha en fin kveld med dine kjære!

  SvarSlett
 12. I really really love the print on the wall!! Can you tell me, where it's from?

  Lisanne
  lisannevandeklift.blogspot.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Lisanne
   You can buy the hand made japanese "print" at historiclighting.co.uk
   It is hand made by Cure Studio.
   Have a nice evening!
   Kaspara

   Slett
 13. Hurra for lille lørdag! Håper din dag har vært like fin som min. :)

  SvarSlett
 14. Hei Kaspara
  Et smukt skue! Blir helt i vår-stemning av de vakre fargene.

  Høres ut som at eldstesønnen har arvet sterke meninger om interiør fra en i familien ;-) Det er jo positivt! : )

  Ha en koselig onsdags kveld!

  Klem Marthe

  SvarSlett
 15. Vi hadde idol kveld hjemme hos oss også. Det engasjerer ihvertfall alle aldre. :) Lille lørdag er fint. pass også på å få med det vårt lille land på tv2 onsdagene 21:45. Virkelig ett fint program som får meg til å både undre meg, smile og le. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anonym
   Tusen takk for hilsen, blir så glad når noen av dere anonyme leserne hiver seg rundt og kommenterer! Det skal litt mer til tenker jeg enn for oss som blogger og er vant til å sende kommentarer hit og dit.
   Takk for tv-program-tips. Har faktisk ikke vært innom dette programmet jeg.
   God natt og fin morgendag til deg!
   Klem fra Kaspara

   Slett
 16. Fine, fine bilder og herlige farger. Jeg går og venter på at mine gutter på 3 og 5 skal "finne" rommet sitt, men ut ifra hvor de alltid oppholder seg (rundt føttene våre) og det du skriver her kan kanskje ventetiden bli i lengste laget...

  SvarSlett
 17. Morsomt innlegg, det er som å høre tenåringene her i huset! Gjenbruk er visst ikke helt in hos dem :) Tror kjellerstua blir fin, uansett, du er så flink til å sette sammen ting, så dette blir bra!
  Koselig med en felles kveld sånn midt i uka også, trenger jo ikke bare være i helgene. Kanskje jeg må følge med på idol, har ikke sett det ennå, tv'en er mest mulig av her i huset :) Men koselig å se unge ivrige sjeler få drømmen sin oppfylt da :)
  Ha en fin kveld, natt nå snart :)
  Klem

  SvarSlett
 18. Får veldig lyst på lyse golv når eg ser bilda dine, og som nemd ovanfor så er det alltid så fint lys i bilda dine. Det lyse golvet er sikkert "medskyldig" i det fine lyset:-). Og så er du ein mester til å style og komponere! Eg sjølv har ein tendens til å ha litt for mykje framme...
  Torsdag i morgo, snart helg, herlig:-)
  Stor klem

  SvarSlett
 19. Hei Kaspara!
  tusen takk førr koseli kommentar inne hos mæ! Det betyr ganske mye iom at æ digga helt og fullstendig stilen din, ja ALT! Du har et skikkelig inspireranes hjem og masse farga som æ elske! Ha en fin dag! klæm fra mæ!

  SvarSlett
 20. Hei Kaspara,
  du med det nydelige navnet, som passer så fint til det nydelige hjemmet ditt...! Elsker fargene dine.... Helt deilig!
  Får lyst å spise møblene og tingene dine!

  Fortsatt fin dag....

  SvarSlett
 21. Nå er det en stund siden jeg har vært innom her. Når man driver med flytting (endelig) og slikt suser tiden og bliggrundene blir sjeldnere. Her er det jo skjedd så mye siden sist. Imponert over de vakre bildene du tar altså. Du er dyktig!

  Må le av kommentaren til sønnen din. Her som vi innreder nytt hjem, holder Frøya på å gå i fistel. Set er så mange "gamle" ting her. Hvordan skal det bli å ha med venner hit. Hun ser helst at vi tar med alt, spesielt lampene i messing opp på soverommet vårt. Hva rommet hennes angår, er gamle ting forbudtsone. Prøvde meg med en kul gammel lampeskjerm her i lilla stoffledning, men det var ikke aktuelt. Bare å innse at hun har annen smak en meg. På en måte er det jo positivt å da, at hun tar sine egne valg uavhengig av min påvirkning.

  Ha det fint fina! :)
  Siw

  SvarSlett