mandag 7. oktober 2013

Min fine benk og håp for kjelleren
Jeg er så utrolig glad i trebenken jeg fant i en bruktbutikk i Tønsberg i sommer. Den er definitivt en av mine brukt-favoritter.
Ofte rumler jeg på loftet på jakt etter ting jeg har glemt og som kanskje ville vært fine og tatt ned i varmen.
En slik ting er den firkantede puten handlet i Tunisia for noen år siden og den runde betemorlignende puten. Den runde puten finner nok snart veien opp loftstrappen igjen, for slike er mine tre menn allergiske for, og på et vis skjønner jeg dem litt. Ikke slik å forstå at jeg ikke liker den,  men jeg skjønner også at Gutta Boys ikke synes den er videre kul. Den tilhører liksom en annen tid som jeg som voksen kan synes har sin sjarm.
Jeg husker selv at jeg synes foreldrene mine hadde det såååååå håpløst interiørmessig en periode i livet. Selv lengtet jeg etter noe skikkelig moderne og trendy, mens mine gamle foreldre hadde blondegardiner og tunge mørke stilmøbler med flotte utskjæringer samt persiske tepper.
Lørdag var vi alle fire på Ikea på Slependen og tittet på mulige møbler til kjellerstua som er under oppussing.  Snekkerne er kommet så langt, nesten ferdig med alt snekkerarbeid. Nå skal de sparkle og fuge og deretter male gulv og panelvegger. (Vi pleier alltid male selv, så dette er virkelig luksus!)
Eldstemann uttrykte stor lettelse etter Ikea-besøket siden han konstanterte at han og jeg likte veldig mye av de samme tingene. DET VAR HÅP! "Nå tror jeg kjellerstua blir veldig bra, mamma!"
Det tror vi voksne også! Du skal selvfølgelig få være med ned i kjelleren en dag og få følge med på hvordan det hele braker i vei.
Klokken er halv åtte snart på mandagskvelden og det er mørkt utenfor vinduet.

HA EN LUN, GOD KVELD og tusen tusen takk for mange koselig kommentarer i det siste.'
Det gjør meg veldig glad!

11 kommentarer:

 1. Tenker at kjellerstua deres blir knallfin. litt blanding av nytt og gammelt er bra. Og Ikea har mye fint. Jeg tror nok puta di kan flytte opp på loftet igjen ..hi-hi.

  SvarSlett
 2. Flott trebenk ja, og veldig lekkert dandert!

  SvarSlett
 3. Fine farger Kaspara! :) gleder meg til å se kjellerstua! :)
  fin kveld ønskes til deg!
  Klem

  SvarSlett
 4. Herlige stilben! :) Kjekt å se hva du finner på loftet. Gleder meg til å se i kjelleren også etter hvert. Stor klem fra Lite hi

  SvarSlett
 5. Spennende med kjellerstue-oppussing da!! Det er gøy da!

  Sitter faktisk akkurat å snoker litt på Ikea.. Skal innover før jul. Stian har et stort ønske om at alle (de 17) united draktene skal henge fremme et eller annet sted i leiligheten.. (dauer -ler-), men jeg får jo alltid vilja mi så da må jeg finne ut en smart måte å ha de fremme på slik at han også blir happy.. Uten av de er i "veien" om du skjønner -ler-
  Tenker litt på stativer på veggen, bruke høyden vi har i leiligheten! Kunne bare øøøøønske at draktene ikke var røde... Jeg småhater rødt... Så dette kan bli spennende!!! hahaha!!

  Ha en strålende uka da vennen!

  Klem Ida Susanne

  SvarSlett
 6. deilige farger i bildene dine! og den benken for ett KUPP!
  lykke til med fiksing av kjeller, gleder meg til å se resultatet:)
  ha en fin tirsdag!
  klem Cathrine

  SvarSlett
 7. Hei igjen kjære deg,
  Veldig hyggelig at du fortsatt husker meg, og tusen takk for at du tok deg tid til å svare på kommentaren min. Jeg ble både glad og rørt over å lese det du skrev :-) ...Takk for klemmen og takk for at du delte historien om pappaen din og fuglene i hagen - den var både rørende, trist og fin på samme tid.... Visste jo at du hadde mistet pappaen din for en del år tilbake, men visste ikke at det var rett før du selv ble mamma. Har forstått at du hadde et nært og godt forhold til ham, så det må ha vært vondt for deg. Da har du også opplevd stor sorg og stor glede samtidig.... Det å miste en forelder samtidig som en selv skal bli mamma. Store kontraster i livet! Angående "fuglehistorien" din - Jeg jeg har faktisk opplevd noe lignende som deg, knyttet til det å miste en som betydde noe spesielt for meg. Min tante (mammas søster), hadde ingen egne barn, og vi sto hverandre veldig nær .... Av ulike årsaker forbandt jeg henne med måker, og etter at hun døde sommeren for litt over to år siden har jeg hatt flere konkrete og spesielle opplevelser med måker... Så det er jo lov å håpe at de man har vært glade i fortsatt tar del i livene våre selv om de ikke er fysisk tilstede her på jorden... :-)

  Forresten hyggelig at du sier jeg er flink til formidle ting skriftlig, men "problemet" mitt at det ikke kommer helt av seg selv slik det virker som det gjør for deg... Jeg bruker alt for lang tid på å få det ned på papiret det jeg ønsker å si, og synes ofte det blir litt rotete... Og nå har tiden tatt meg igjen... :-) Skittentøy, og rydding venter før barnehagehenting. Så på tide å avslutte for denne gang. Men jeg følger deg videre :-)

  Ønsker deg en fin uke, og jeg gleder meg til å se kjellerstua etterhvert :-) Stor klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei igjen, Mia
   Du er skjønn! Tusen takk for lang, koselig hilsen. Tenk at du tar deg tid til det nå; gravid og med mange gjøremål. Håper du har hatt få problemer i graviditeten, så du ikke har fått det på toppen.
   Jeg var så utrolig heldig å være uforskammet frisk i begge graviditetene.
   Så du har måke-opplevelser i forhold til tanten din som sto deg nær,spennende! Jeg tenker det er mer mellom himmel og jord enn en kan skjønne og fatte. Sønnen min sa en gang til læreren sin i andre klasse den gang, "Mamma tror at den døde pappa`n hennes er en fugl som besøker oss i hagen ofte" "Sludder!" sa læreren. Hun delte kanskje ikke helt den oppfatning om mer mellom himmel og jord, he,he. Hun trodde sikkert at jeg var spik spenna gæren antageligvis.
   Nå vet jeg ikke helt om det er slik at jeg tror faren min er selve fuglen men mer et livstegn om at alt er bra,, og jeg er med dere på mitt vis. Det er en fin tanke.
   Lykke til videre med graviditeten, så er jeg spent på om det blir jente eller gutt denne gang.....
   Er sikker på at du både er og blir en god, super mamma!!!
   Høsten er her og epletreet bugner utenfor. Prøver å få laget litt eplemos hver dag. Særlig eldstemann og jeg elsker dette på nystekte rundstykker med maldonsalt på toppen.
   Stor klem fra Kaspara

   Slett
 8. Ha ha ha..."der er håb" Han havde nok frygtet at din runde pude skulle flytte ned i kælderen :-) Vores drenge på 17,15 0g 11 (særligt de to store) er begyndt at gå rigtig meget op i, hvilke farver, møbler osv. vi bruger i rummene. For nylig har vi fået nye egehylder mm i stuen som de begge har rost rigtig meget, og da jeg i genbrug fandt en korkopslagstavle som jeg har brugt som baggrund til et stilleben var jeg sikker på de ville væmmes, istedet sagde den ældste "hvor SER det bare FEDT ud Mor" (jeg synes også det så godt ud - og så til den nette sum af fem kr, :-) :-) ) Jeg har ikke før i tiden været helt så optaget af interiør som jeg er nu, men blogland (og bestemt dine lækre billeder Kaspara, inspirerer så jeg flytter rundt og laver nye sammensætninger - hyggeligt :-) !) ha en go tirsdag aften...

  SvarSlett
 9. Veldig sjarmerende benk! :-) Gleder meg til å se kjellerstuen etterhvert. Her i huset er gutta så små at mamma får gjøre som hun vil ;-) Har et optimistisk håp om at det kommer til å forbli slik, men det er vel ikke tilfelle. Så får nyte det mens jeg kan :-) Fin dag til deg!

  SvarSlett