mandag 6. juni 2016

Blomster på konfirmasjonsbordet
Jeg liker det enkle og er nok litt sånn man tager hva man haver-type. Jeg har aldri likt blomsteroppsatser og faktisk liker jeg ikke så godt blandede buketter heller. Jeg har den slemme uvanen at når jeg får en blandet bukett eller oppsats, splitter jeg buketten opp og fordeler i ulike vaser etter giveren er gått...... DA blir jeg veldig fornøyd. Litt smågal er jeg synes far i huset og rister lett på hodet.
Til konfirmasjonen gikk det ikke mye penger til blomster inne. Jeg må jo være drømmedame for min økonom-mann! Det gikk eksakt 250 kr. når jeg tenker etter.
Jeg simpelthen ELSKER hundekjeks! Dagen før konfirmasjonen plukket jeg inn hundekjeks fra grøftekanter i stor skala. På Kremmerhuset hadde jeg handlet fine små krus (egentlig tannkrus tror jeg) med marmormønster. (kostet 99 kr. stykket) Jeg hadde fire slike spredt nedover langbordet med hundekjeks i. Synes det ble så vakkert.
I vinduskarmen hadde jeg en høy bukett med hundekjeks i fin grå  vase fra Skeidar.
Konfirmanten elsker hvitt, grått og sort, så jeg følte at hvite blomster var i hans ånd.


 I mange år har jeg plukket med meg hvite opalglass-vaser på loppemarkeder og i bruktbutikker. Jeg har haugevis av dem og i to ulike høyder. Ofte kan man finne dem til 20-30 kr, De gjør seg veldig godt med en blomst i. Jeg brukte tre ulike blomsterslag i disse. Den du ser i midten er simpelthen en kvist fra hekken ute som er en Brude-spirea. De to andre er de eneste kjøpte blomster. Jeg hadde en hver av disse på hvert bord (langbordet besto av fire bord som ble satt inntil hverandre)
Da jeg skulle handle dem sa jeg i blomsterbutikken "Har dere noen rare hvite blomster?" Ekspeditrisen så litt undrende på meg, og jeg fortsatte "Synes rart er så gøy!"
Den første blomsten hun ville vise meg var blomsten til høyre og jeg husker slettes ikke navnet. Kanskje noen av leserne mine gjør det?  Hun hadde virkelig forstått greia! Den gikk rett hjem hos meg; morsom og rar.
Så kjøpte jeg også med kvistene med de litt større hvite ballene (blomsten til venstre) Sammen ble det et trekløver på hvert bord som kledde hverandre og med hundekjeks i de litt mindre vasene, synes jeg selv det ble rent, enkelt og vakkert.


Så fikk jeg pyntet med de hjemmelagde bordkortene og portrettlenken jeg hadde laget i stuevinduet. Ellers brukte vi enkle kubbelys i hvite skåler. Synes høye lys ofte hemmer sikten til den som sitter overfor deg ved bordet. og man vil jo gjerne være sosial og se de på den andre siden også.
Siden sønnen min liker sort og hvitt kjøpte jeg stripete sorthvit servietter på Nille og bruke hvite tykke servietter fra Ikea i glassene.
Dukene på bordene er faktisk hvite dobbeltlaken handlet på Jysk. Jeg synes det blir sus av festivitas  med hvite duker som er fotside. Da spiller det heller ikke noen rolle hvordan bordet under ser ut.
På Dags Marked her i Sandefjord handlet vi 30 hvite middagsasjetter. Mener de kostet 10 kr. stykket. og på Skeidar handlet vi enkelt hvitt kaffeservice til 30 stykker også til en tier pr.del. Glassene er også handlet samme sted til en god pris.  Nå er vi godt skodd til neste års konfirmasjon og andre selskapeligheter her hjemme.
Så må jeg fortelle deg at konfirmasjonsfeiringen var så utrolig koselig! Vi hadde strålende sol hele helgen og med tilreisende familie og overnattingsgjester hos oss var det en gavepakke. På selve dagen koset folk seg i hagen når det ikke var bespisning. Det var så glad, god stemning og en superfornøyd konfirmant. Tapasbordet ble behørig applaudert, og jeg skal i et av de neste innleggene gi deg en oversikt over hva vi hadde på det og noen oppskrifter. Jeg hadde også tenkt til å komme med ideer til sangskriving og tale.
Skulle gjerne vist dere bilder av min flotte konfirmantsønn også, men jeg har ikke fått godkjenning av han til å vise bilder. Det er bare noe jeg må respektere.

HÅPER SOMMEREN HAR GREPET TAK I DEG OG AT DAGENE ER LYSE OG GLADE!


3 kommentarer:

 1. Det ble kjempeint! Virkelig gøy å se :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei anonym
   Å, så koselig å høre!!! Tusen takk!! Ha finfine sommerdager!
   Klem fra Kaspara

   Slett
 2. Thank you so much! Have a great day!

  SvarSlett