Jeg er så glad i mango, og her om dagen testet jeg en oppskrift jeg hadde revet ut av et blad en gang på mango-osteiskake. Den fikk bein å gå på her i familien, så her kommer oppskriften til deg også:
MANGO-OSTEISKAKE
Kjeksbunn:
120 g smør
250 g digestive-kjeks
3 ss sukker
Fyll:
1 stor moden mango
250 g mascorpone-ost
50 g melis
2 1/2 dl fløte
Pynt:
1 moden mango
frisk mynte
1. smelt smøret og la det kjøles.
Knus kjeksene ved å ha dem i en brødpose. Om du vil kan du jo til og med hoppe på dem!
Bland knus kjeks, sukker og smeltet smør.
2. Trykk kjekseblandingen ned i en smurt form (22 cm i diameter)
Stek bunnen på 150 grader i rundt 20 min.Avkjøl bunnen.
3. Skrell mangoen og skjær den i små terninger . Bruk en blender og mos det hele.
4. Mos osten med gaffel og rør den sammen med melis og mango.
5. Pisk fløte (ikke stivpisk den) og vend fløteskummet i ostemassen. Hell blandingen på kakebunnen.
Fryses i minst 5 timer
6. Ta kaken ut av fryseren i god tid før den skal spises. Den skal være helt opptint.
Pynt med mangobiter og mynteblader.
LYKKE TIL!
Sola stråler i Sandefjord, håper den gjør det hos deg også!