tirsdag 4. september 2012

Nysydd pute, marmor og treboller

 

 I dag ligger nysydd pute i slagbenken i et av mine desiderte favorittstoff. Som du ser tar stoffet opp fargen i den nude-malte stolen. På loppemarked i helgen fant jeg en nydelig ensfarget duk i samme farge og den skal bli til mange puter. Det er dette stoffet som jeg har skjøtet på retrostoffet i puten. Jeg liker fremdeles retrostoffer men jeg kjenner at jeg må ha en litt mindre dose av det rundt i stuene enn før.  Jeg synes også det er fint å kombinere dem med rolige ensfargede stoffer.
Marmor og tre er i skuddet om dagen, og jeg synes det er godt å omgi seg blant litt lunt tre i et ellers hvitt miljø. Siden vi har noen grå elementer, blant annet gulvet synes jeg marmor passer godt inn nå.
På bruktbutikker og loppemarkeder kan man finne treboller og marmorvaser/lysestaker til en slikk og ingenting. Alle trebollene du ser har jeg gitt rundt ti kroner stykket for. Jeg liker å sette dem i stabler, gjerne midt på langbordet.
Den fine prikkete notatboka er fra Bloomingville og forøvrig er jeg  hekta på fin washitape. Jeg legger de i skåler som skaper farge på bordet.

Vi har nå tatt alle rom i bruk igjen og det er herlig! Det er skikkelig luksus å sitte ved langbordet  og ha føttene hvilende på lysegrå nymalte gulv.
Det er litt tomt her enda, men når vi får hengt opp noen lamper og ordnet litt til så lover jeg det kommer bilder.
I morgen skal du få oppskrift på mango-osteiskake, det testet jeg nemlig her om dagen.

HA EN STRÅLENDE DAG!
12 kommentarer:

 1. Marmor var nytt for meg, det har jeg ikke sett så mye til. Veldig fint er det, med de duse grå-hvite nyansene. Trebollene var skjønne!

  SvarSlett
 2. Så fine bilder! Den høyeste marmorvasen likte jeg veldig godt. Leste nettopp i et interiørblad at marmor er skikkelig in igjen, så det blir nok rift om disse tingene på høsten loppemarkeder kan jeg tenke meg.

  Mango-osteiskake hørtes godt ut! Gleder meg!

  Ha en fin ettermiddag og kveld. Her skal jeg bare ta det rolig for jammen har den første høstforkjølelsen funnet veien til meg...

  SvarSlett
 3. ÅÅÅÅ, guri mallers, så sarte nydelige farger du har;)) Alt er fint rett og slett! Ha en fin dag videre gode deg, klem fra Wilhelmine

  SvarSlett
 4. Vilka fina bilder =)

  Trevlig kväll!
  Annelie

  SvarSlett
 5. Åh vilka härliga färger och vilken söt kudde!

  Kramar

  SvarSlett
 6. Sååå fine bilder. Herlig pute sammen med den duse fine fargen på stolen!

  SvarSlett
 7. Nydelig, nydelig, nydelig, Kaspara:) Virkelig fint det stoffet der:) jeg er ferdig med å male spisebordet, det ble i en lys blå/grønn farge som heter Sjøgløtt. den skifter farge etter lyset:) Ble så fornøyd med resultatet:) Jeg har nettopp kjøpt maaaaange stoffer på Etsy:) Og tapet;)

  klem fra Trine som gleder seg til å se flere bilder:)

  SvarSlett
 8. Hei,hei, flotte bilder som vanlig :-)
  Er nok ikke den store marmorfanen..,men har et par lamper faktisk i marmor.
  Treboller er i skuddet ja, har vel fortalt deg før at jeg måtte på loftet å hente ned en pose med svigerfars dreide boller:-) Skjemmes med at jeg ikke likte de en periode. Hyggelige minner etter en svigerfar som gikk bort i en alder av bare 67 år.
  Så du koser deg med beina på fine gråe gulv du ja;)
  Fin pute har du også sydd deg, nok engang..
  Tankene mine ikveld har mest gått til Sigrids familie og nærmeste venner <3
  Grusomt, forferdelig...

  Du får ha en fin kveld videre, Kaspara!
  Klem Irene
  PS! Takk for hyggelig tilbakemelding sist:-)))

  SvarSlett
 9. Hei Irene
  Tusen takk for hilsen. Skvatt her jeg satt, for jeg sa akkurat til mannen min at vi får få med kveldsnytt.. hørte jo at det hadde blitt funnet en person i morges. Så trist, jeg blir helt satt ut av slikt.
  Så koselig at svigerfars treboller er kommet til heder og verdighet igjen!
  Jeg har aldri vært noen marmor-fan selv, men så plutselig nå kan jeg synes det er litt vakkert når en har noe grått ellers også i rommet. Dessuten har jeg hatt slike gamle nattbord med marmorplate vet du.Det synes jeg har vært fint.
  På kjøkkenet har vi faktisk et par marmorplater som benkeplate også ved siden av de hvite benkeplatene.
  Ja, jeg koser meg på lysegrå gulv!!! Må få hengt opp sakselampen og litt andre ting, så kommer det bilder.
  Ha en god natt og en fin morgendag, Irene!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 10. Rare greier, jeg kjenner også at det har sneket inn et behov for mindre av alle retrostoffene i det siste. Det er lov til å ønske seg litt fornyelse, vel! Og så fint med grå gulv. :) Det har vi også i gang og soverom i ny-huset, og er veldig fornøyde med det! :)

  SvarSlett
 11. Utrolige fine farger, elsker puta:)

  SvarSlett
 12. Hei på deg!!
  Nydelig pute du har sydd, utrolig flott stoff!!Den pinnestolen på det ene bildet likte jeg veldig godt.
  Gøy at marmor en i skuddet igjen, har marmor vinduskarmer og peis her.....brun marmor, kanskje ikke helt i skuddet med den marmorfargen da...
  Golvet i vindfanget her er forresten grå marmor, iskaldt å stå på i bare sokkene på vinteren...Men pent å se på:-)
  Fortsatt fin helg til deg!!
  I morgen er det bursdag her for eldstemann:-)))
  Klem Siri

  SvarSlett