søndag 30. september 2012

En helnorsk høst-søndag

 
Tror vi må karakterisere dagen i dag som en helnorsk høst-søndag. Det startet med tur til sjøen (Folehavna for de innvidde) i solskinn og deilig temperatur. Selvfølgelig måtte vi ha med sekk med niste og som eldstemann sa " det er egentlig ganske sprøtt at folk går i lange stunder for endelig  å kunne spise den nisten sin i stedet for bare å spise den hjemme.." 
Etter masse frisk luft, klatring opp fjellknauser, balansering på steiner i vannkanten, mat i magene og sol i kinna bar det hjem til koking av fårikål.
Selvfølgelig måtte den tradisjonsrike høstmaten lages i den nye oransje Le Creuset-gryte. Det smakte minst dobbelt så godt da!
 
Skjønner jeg har fått større gutter også, for endelig var fårikål interessant for deres ganer også.
De forsynte seg flere ganger, og det gledet en fårikål-glad mamma.
 
HÅPER DAGEN DIN OGSÅ HAR VÆRT FIN!

19 kommentarer:

 1. God søndagskveld - så deilig søndag! Den gryta er så utrolig flott - skjønner godt at grytematen smaker enda bedre i fargeglad innpakking:) Skikkelig heilnorsk søndag her også - fantastisk sol, tur i skogen med innlagt vaffel- og solbærtoddystopp, familiegjester på lammefrikassé og eplekake til dessert! Nå kjører Y gjestene hjem mens jeg sitter strikkende i sofaen og venter på at Downton Abbey skal begynne - tror jammen at jeg har plass til en eplekakebit til ...

  Ha en fortsatt fin kveld alle dere - klem!

  SvarSlett
 2. Det både hørtes og så ut som en utrolig fin søndag! Jeg kjenner et sug i magen over kystbildene dine, av og til kjennes savnet av Vestfold godt gitt ;-) MEN når det er sagt, må det også sies at vi har hatt en utrolig herlig helg sånn værmessig, her i trøndelag også. Vi pakket også tursekken i dag, men vendte nesa til skogen og fjellet. Deilig! Sikkert fint å kjenne på at ungene blir større og at livet når nye faser. Unger som liker fårikål er kult! Fortsatt fin søndagskveld til deg, Kaspara! klem

  SvarSlett
 3. Hørtes (og ser) herlig ut . Her har det bøtta ned, så vi har vært mest inne. Har fått sydd litt med eldstemann, så det har jo vært kos :)

  SvarSlett
 4. Fine bilder:)

  Ha en flott kommende uke:)
  Klem Linda

  SvarSlett
 5. Vilken underbar dag ni har haft! Gillar grytan...det är ju fantastiskt när till och med grytan man lagat mat i passar in i inredningen...eller hur? :)

  Ha en fin start på veckan!
  KRAM! Petra

  SvarSlett
 6. Høres ut som en deilig søndag:-)
  Flotte bilder!
  Her har det vært øs-pøs, så vi har
  vært på innendørs aktiviteter i "åpen hall"
  i stedet for. Et godt alternativ til søndagstur når det er ruskevær:-)

  Klem

  SvarSlett
 7. Det er hva jeg kaller en perfekt dag;) Duften av fårikål og høststemning er ekte søndagsfølelse...snart er det jul...jippi...

  SvarSlett
 8. Fine høstbilder! Jeg er misunnelig på den gryta di! Jeg skal ønske meg en til jul (det gjorde jeg i fjor også). Og fårikål er noe av det beste som finnes. Jeg synes jeg observerer at en skapdør har kommet opp på det fine skapet deres, det ble fint, det! God kveld videre, og ha en fin ny uke! Klem fra Anne.

  SvarSlett
 9. Nydelige bilder! Ha en finfin kveld!

  SvarSlett
 10. Herlige bilder! Høres ut som en flott søndag!
  Klem

  SvarSlett
 11. Hei Kaspara!
  Så herlig søndag! Planen var faktisk samme destinasjon her i huset. Vi pleier å veksle mellom Folahavna og Yxney - alt etter hvor lang tur vi ønsker. Men i dag regjerte forkjølelsen, så det ble med fårikål og "matlaging" *barn som lager lekemat* i hagen :)
  Og sånn innpå; de siste innleggene dine er stylist-boom! Du overgår deg selv!
  Og PPS: jeg drømmer om sfj-bloggtreff denne høsten. Hva med helt enkelhet i Bakgården eller Cordelias? Jeg har mange baller i luften og har ikke mulighet til å dra igang helt på egenhånd..
  Klem fra Marie

  SvarSlett
 12. Så koselig det ser ut ved bordet ditt :O)
  Morsomt at ungene liker mer mat etterhvert som de blir eldre. Visste man det tidligere, kunne man ha spart seg for mange unødige bekymringer da de var små :O)
  Så mye fint du har rundt omkring, liker så godt det hvite hos deg og alle fargeklattene rundtomkring. Le Creuset har fine saker :O)
  Ha ei fin uke! Klem fra Nina

  SvarSlett
 13. Høres ut som en herlig søndag. her er regn og pissevått.
  Klemz

  SvarSlett
 14. Åh, det så fantastisk herlig ut! Jeg digger sjøen i Vestfold, sitter i skrivende stund og ser utover den. Det blir fint når alle bladene på trærne til naboen faller av, da blir det panoramautsikt. ;-) Og fårikål er fantastisk! Det må vi også prøve å få laget en dag! Kanskje på onsdag når alle har fri? :) Takk for inspirasjonen!

  SvarSlett
 15. For en herlig søndag!
  Klem Tone

  SvarSlett
 16. Å koselig innlegg...fikk lyst på både tur og fårikål nå!

  klem

  SvarSlett
 17. Ser ut som været er en smule bedre hos dere enn her på vestlandet... Får skikkelig god stemning av bildekollasjen din! Ser ut som en deilig søndag.

  SvarSlett
 18. Dette ser helt herlig ut! Skulle ønske det slutta å regne bare for en dag eller to, slik at vi også fikk slike høstdager. Fårikålen kan jeg jo koke selv om det regner ute..
  Nydelige bilder, som alltid!
  :)

  SvarSlett
 19. Høres ut som en super søndag!! Fårikål her også, men dessverre ikke i samme fine gryte:-))))
  Fin uke og ferie til deg!! Ferie her også, fantastisk!!
  Klem Siri

  SvarSlett