fredag 14. juni 2013

Små drypp av kobber
Jeg liker kobber, selv om jeg har hatt en lang pause fra det noen år. For mange år siden hadde vi kobber hengende ned fra kjøkkentaket mot koboltblå vegger. Jeg synes det var så utrolig lekkert, herlig bondekjøkken-idyll. Så ble jeg lei kobberet mitt og la det på loftet.
Nå har det bankende hjertet for kobber våknet til live igjen. Jeg synes kobber er utrolig lekkert til nude og korall-toner. Den fine kobber-lysestaken har jeg handlet fra nettbutikken Keiserens nye trær. Jeg elsker den, så stram og fin i formen. Hver kveld tennes det lys i den.
I går var jeg en rask tur innom den store gjenbruksbutikken vi har her i byen. Da fant jeg en kobber-boks til 15 kroner. Jeg var ganske sikker på at dette kobberet var helt identisk i fargetone og stil som kobberlysestaken fra keisergutta. Vel hjemme kunne jeg bekrefte at jeg hadde rett. Jeg ble så fornøyd, nå kan de to tingene få skinne sammen. Det blir mer helhetlig med å gjenta materialet en gang til i samme rom, føler jeg.
På disse bildene står lysestaken i lillestua og boksen på langbordet i spisestua, men jeg kommer nok til å ha dem oftest i samme rom.
På den lille taburetten ved siden av lysestaken står en fin treskål jeg har  fått av en stolt minstemann. Han har laget den på sløyden. De hjemmelagede gavene fra ungene er de aller beste tingene her i huset og de jeg vil redde om det skulle brenne.

Herlig med fredag. Her skal vi se minstemann spille fotballkamp og ha en kompis av gutta på overnatting.

HA EN SUPER FREDAG DU OGSÅ!


19 kommentarer:

 1. Åh, så nydelige detaljer! :) Det er alltid så spennende å se hvilke farger og materialer du setter sammen - og det beste av alt: Det blir alltid superflott!

  Ha en fin helg!
  Klem fra Lite hi

  SvarSlett
 2. Hehe, kobolt blå kjøkken og kobber. ahh, sånt hadde jeg på midten av nitti-tallet. Lekkert var det :D Og fremdeles er jo kobber vakkert. hilsen Grethe

  SvarSlett
 3. Rart det at ting som ein blei lei av så liker ein det litt seinere med åra,eg har ein kobberlysestake og synest den passer så fint inn❤
  Ønsker deg ei flott helg!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 4. Ja koppar är fint! har själv bloggat om det idag! =)

  Trevlig helg önskar jag dig!
  Annelie

  SvarSlett
 5. Brukt'n i Framnesveien har tre kobber"burker" stående i vinduet til en fin pris :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan anonym
   Tusen takk for fint tips!
   Glad helg til deg!
   Hilsen Kaspara

   Slett
 6. Skikkelig stilig med disse småtingene i kobber! Boksen du fant for 15 kr var jo et kupp :)

  SvarSlett
 7. Prikken (!) over i'en ;) Det ble så fint med kobber her inne, passet perfekt :) Deilig med lit forandring :) Må si jeg elsket skåla til minstemann også jeg da :) Flinkest!!! Klem fra Jannike :)

  SvarSlett
 8. Fin lysestake :-) .. gleder meg til å handle på Keiserens nye trær (har vunnet gavekort på bloggtreff). Da tror jeg det blir lysslynge snowball som jeg lenge skulle ha kjøpt meg... Jeg elsker jo prikker og runde lamper og slikt. Nå bør du se inne hos meg du som liker prikker :-)) hihi... Klem fra Anita

  SvarSlett
 9. Lovely colors. The copper fits perfectly! Love your candlestic.

  SvarSlett
 10. Hei fiiiine du!:)

  Takk for sist! Koste meg så utrolig mye på københavnturen! Vil tilbake!;)

  ....og så var det såååå hyggelig å hilse på og skravle med deg igjen! Du er bare helt utrolig herlig!

  På min kant går det litt kjapt i svingend om dagen gitt!
  ....ikke fått skrevet noe særlig kommentarer eller innlegg... Men nå må det nesten prioriteres snart! Som vi snakket om, jeg har ikke akkurat tenkt å gi meg med det første nei!;)

  Sender deg en skikkelig stor go'klem og håper vi sees igjen om ikke altfor lenge, fine du!

  Stor klem

  SvarSlett
 11. Hm....nå har jeg prøvd legge igjen flere kommentarer i dag her hos deg, fine du! Får feilmeldinger, men har noen kommet gjennom tro?

  Ville gjerne takke for sist! Det var så hyggelig å treffe seg igjen og skravle litt! Du er helt utrolig herlig, du ditt sjarmerende og sprudlende vesen❤:)

  Sender en stor klem

  SvarSlett
 12. Skjønne detaljer i kopper hos deg!
  Ser jo nå hvor pent det kan være mot sarte pasteller også!
  Håper det ikke blir så lenge til neste gang jeg får besøkt deg, på en liten telefonskjerm blir det liksom ikke det samme, og pc-kræsj stoppet surfinga og alle bilder fra siste år gikk tapt..

  Ha en videre deilig uke!
  Klemmer :)

  SvarSlett
 13. Hihi. Husker både konnerkjeler og koboltblå vegger ;)) Men dette var vakkert!

  Ha en fin uke! - snart sommer:)
  KLEM
  anette

  SvarSlett
 14. Brilliant! Love the harmony in colors. Got my eye on your next posts.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Jeane
   Thanks a lot!
   Have a Nice evening!
   Kaspara

   Slett
 15. Hei, Kaspara! :-) Hvordan er dagene? Nyter du late kvelder i den flotte utestua di? Lysestaken din er aldeles nydelig! Har lyst på kliss lik! Skjønt, Salongspira plaffer jo ned alt som er om dagen, så det er vel en dårlig ide... Her ventes det storinnrykk av selveste NIB-damene neste fredag og jeg kjenner prestasjonsangsten melde seg! Ugh, ugh!... Så gjeler det å tenke at godt nok er godt nok, selv om kun ytterst få rom er oppusset, kjøkkenet er uten tak(!) og resten av huset ser ut som et takras! Nåvel, det ble et hjertesukk fra en naboby. Håper du har gode dager. Klem fra Beate

  SvarSlett
 16. Hei Kaspara,
  herlige kobber detaljer.
  Fin dag til deg!
  klem hx

  SvarSlett