mandag 23. desember 2013

God jul til de fine leserne mine!
Kalenderen viser den 23. og jammen meg er det ikke alt blitt lillejulaften! Her i Kasparahuset har vi senket skuldrene, ikke for det vi har kakeboksene fulle, allerede kokt kålrabistappen, pakket inn alle gaver og har alt på stell. Nei, vi er rett og slett blitt litt gamle og bedagelige. Vi tenker at det er ikke livsviktig at jeg ikke fikk laget Sarah Bernard selv om alle ingrediensene lå klare, det går an å skrive et koselig nyttårsbrev om vi ikke fikk alle julekortene i boks( eller ta en telefon). Vi overlever at cognackranser ble droppet og at bare stuevinduene er vasket. Det er ikke gjort julerent som min mamma nitidig gjorde, for vi kan jo utmerket godt vaske i januar, men vi vasker raskt over stuegulvene i morgen.
Vi prioriterer heller å slakke i sofaen med ungene og lade opp til "Grevinnen og hovmesteren" og Chelsea-kamp. Da skal vi sette fram fenalår, mors flatbrød og rømme, og ungene skal få tylle i seg rødbrus mens far i huset og jeg kanskje smaker på en juleøl hver.
Jeg har prioritert en koselig lunsj med ei god venninne jeg møtte da jeg gikk på lærerhøyskolen i dag.
Vi har sludret og spist sild og det hjemmebakte jule-rugbrødet jeg pleier å bake. Det fikk jeg nemlig sveivet sammen etter frokost, og vi har smakt på årets julegodteri. . I år har vi nemlig nesten bare laget julegodterier,  og det er jo i grunn det beste synes jeg.
Vi har begynt å pynte juletreet mye tidligere enn før. For mange år siden var lillejulaften pynte-juletre-dag. Så kom vi på at den kvelden ville vi heller ha litt tid til å slappe av på og kunne lene oss litt tilbake. I år pyntet vi juletreet 3 dager før julaften.
Jeg vil veldig gjerne dele oppskriften på julegodteriet helt til høyre på bildet og lengst ned med deg. De var såååå nydelige! Tipper du ikke skal lage julegodteri i morgen, så jeg titter innom i romjulen og deler den da. Smaker nydelig på en nyttårsaften som konfekt på bordet også den.
Julaften har vi feiret hos oss siden jeg var 23 år, så det begynner å bli noen år. I år kommer svigerfar, kjæresten hans og mamma hit. På menyen står pinnekjøtt og masse, masse kålrabistappe.
Far i huset er født i Bergen og hadde bergenser-mamma. Han vokste derfor opp med pinnekjøtt julaften.
Gutta Boys elsker pinnekjøtt og jeg med! Gamle søte mamma synes det er det beste som finnes.
Om du tror jeg konfiskerer alle røde ting og ikke lar ungenes pynt få plass til jul , tar du nok feil. Ungenes herlige nissesamling er best! De står på peishylla, slik at vi ser dem hver kveld. Blir varm i hjertet av dem!


Til slutt ønsker jeg alle mine søte og fine lesere en koselig julefeiring og tusen takk for at dere titter innom bloggen min, legger igjen kommentarer og hilsener! Det settet jeg utrolig stor pris på!!!19 kommentarer:

 1. Tusen takk for et flott år med masse herlig inspirasjon, fine bilder og gode ord og morsomme historier. :) gleder meg til et nytt år "sammen" med deg!!

  SvarSlett
 2. Koselige bilder!
  Gledelig jul til deg og dine.
  Klem Jane

  SvarSlett
 3. God jul til dig også.. Det har været en fornøjelse at følge din blog. Jeg ser frem til meget mere i 2014. :D

  SvarSlett
 4. Riktig god jul til deg og dine! Her holder vi på å blåse av, men vi koser oss som bare det!
  Klem fra Signe.

  SvarSlett
 5. God jul til deg og dine. Takk for alt det fine du deler med oss. Juleklem Ann

  SvarSlett
 6. Her vart heller ikkje alt som var planlagt laga, men det gjer ingen verdens ting for vi har meir enn nok likevel:) Og alt er slettes ikkje på stell men meir enn godt nok!
  Fine bilde som alltid hos deg! Er så enig med søte mammaen din - pinnekjøt er det beste som finst!! Kan ikkje tenke meg noko anna på julafta;)
  Ønsker ei fin jul til deg også, Kaspara!
  Takk for alle fine og muntre innlegg! Det er ein fryd å lese!
  Klem få Alva.

  SvarSlett
 7. Vi gleder oss også til julemiddag med pinnekjøtt!

  Jeg ønsker deg og dine en riktig god jul!
  Måtte julen bli alt du ønsker deg :)

  Klemmer

  SvarSlett
 8. Min kjære venn! Sender deg ordentlige juleklemmer!
  Skrev brev i forrige uke, men synes den kommer forsinket.
  Så koselig du har det i ditt julehus. Denne kalenderen har jeg også fått kjøpt. Digger den!
  V.s.g., hils E, A og L. Og dine søte kjære Mama! Ha en finfin julefest alle sammen.
  Hilsen fra PillePalle

  SvarSlett
 9. For et koselig innlegg med nydelige bilder! Her tar vi også en avslappet jul uten mye stress. I skrivende stund sitter hele familien i sofaen og ser på Tre nøtter til Askepott, etterpå skal vi på kirkegården og tenne lys på graven til svigermor før vi drar hjem for å sette på pinnekjøttkjelen. Rolig og fint!
  God jul til deg og dine!

  SvarSlett
 10. Svar
  1. Thank you! Merry Christmas to you too!
   Kaspara

   Slett
 11. En riktig god jul til deg og dine også ♥

  Her har Cas vært på nattevakt, så jeg er alene om jula i år. Helt til middagstid når han står opp i alle fall!
  Har jammen en egen sjarm det også, jeg elsker jo ro og fred og en god bok :)

  //Signe

  SvarSlett
 12. Ein herlig lesing fra deg,godt at ein kan lage til jul som ein ønsker sjølv❤️Ønsker deg og dine ei forsatt god jul:)
  Juleklem fra Lillian

  SvarSlett
 13. Takk for en koselig julehilsen. Sender også de bedste jule- og nytårsønsker til dig og dine :)

  SvarSlett
 14. Så flink du er til å beskrive stemningen hos dere, høres ut som om dere har det veldig fint sammen! Og bildene dine taler jo for seg selv, berre lekkert :-)

  Fin romjul til deg og dine!

  SvarSlett
 15. God kveld kjære venn i øst!

  Så koselig å høre om jula deres, det høres jo intet mindre enn fantastisk ut. Og så deilig at man kan ta det så med ro. Og bildene er som alltid nydelige! Du fortsetter stadig å inspirere, tusen takk for det!

  Og TUSEN TAKK for herlig julebrev, fine kremmerhus og notatlapper i posten i dag- jeg be så overrasket og glad!! Jeg er så glad i Kasparapynt, og nå tror jeg jeg kan telle 7 kremmerhus- alle unike og fine og vakre! Tusen, tusen takk, det gjorde meg virkelig glad!

  Og du må være forsiktig med å be oss, for vi kommer nemlig;-) Vi har veldig lyst til å teste ut gjesterommet en gang- kanskje i sommer?;-) Og husk at huset på Vestlandet har oppredde senger og god plass til en familie fra Sandefjord:-)

  Her er det rolig kveld i stua... jeg har inntatt sofaen, mens Rasmus og brødrene hans er samlet rundt brettspillet. Jeg er ikke så glad i å spille, så jeg observerer og ler av konkurranseinstinket som finnes hos de alle sammen;-)

  I morgenkveld reiser vi østover, etter nok et juleselskap- jula er jammen fin:-)

  Ønsker deg og den fine familien din en fortsatt god romjul! Nyt!

  Gode klemmer fra Marthe

  SvarSlett
 16. EJ nogle flotte billeder.
  Jeg har længe fult dig med glæde.
  Kunne du tænke dig at følges?
  Mvh. Sisse - www.lykkefregnen.dk

  SvarSlett
 17. Hjemmet ditt er veldig inspirerende! :) Si meg, husker du fargekoden til det korall/rosafargede settebordet? Jeg har en pinnestol som skriker etter farge!

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan anonym
   Tusen takk for fine ord!
   Det korallfargede/rosafargede settbordet har jeg mikset sammen fargen til selv ut fra to andre malinger. Ta en titt på etiketten "fargekoder" i høyre marg på bloggen. Der mener jeg de to fargene jeg har mikset sammen er nevnt og for øvrig også noen andre koder.
   Lykke til!
   Hilsen Kaspara

   Slett