tirsdag 10. desember 2013

Julekonfekt, halvmåner og to nudefargede julestrømper


"Denne oppskriften må jeg jammen dele med de søte bloggleserne mine" fòr det gjennom hodet mitt, da jeg kjente den nylagede julekonfekten smelte i munnen, og far i huset mumlet at denne burde det jammen lages  dobbelt dose av. DET sier mye eller alt, for far i huset er nemlig ikke noen søtpus over hodet, ikke jeg heller egentlig. MEN.. i dag skal jeg lage dose nummer to av julekonfekten med svisker trukket i Dry Sack (kan helt sikkert bruke; portvin eller Madeira også) og trukket med marsipan og mørk og hvit sjokolade.
I oppskriften sto det Madeira, men man tager hva man haver.
En viktig ting; DETTE ER LETT!!! Jeg elsker lette ting, som allikevel blir bra!


SVISKE-KONFEKT
Ca. 100 g svisker uten sten
1 dl Dry Sack eller Madeira eller portvin av et slag
400 g marsipan (jeg kjøpte Odense marsipan, med 50% mandler)
mørk sjokolade ca. 200 g
hvit sjokolade (ville kjøpt to pakker og brukt 1 1/2)

1. Klipp opp svisker i mindre biter og hell drikken over. La trekke minimum 1 time.
2. Ta sviskene ut av drikken og elt dem inn i marsipanen.
3. Form til konfekt
4. Smelt den mørke sjokoladen i en skål i vannbad og dypp deretter konfekten ned i.
4. La den mørke sjokoladen stivne.
5. Smelt hvit sjokolade i vannbad og pynt med dette på toppen av hver konfekt.
6. Oppbevares kjølig.
LYKKE TIL!
Så har jeg koset meg med litt klipp og lim igjen. Så en girlander av halvmåner i siste Boligliv, og det brakte tankene mine til den superfine halvmånetapeten fra Ferm Living. Jeg elsker den tapeten!
Så jeg måtte simpelthen lage en liten girlander med sorthvitt Hay-papir.
Det siste jeg har sydd er to julestrømper i nudetoner men med sorthvite innslag og med lommer på, men nå tror jeg symaskinene skal få ta fortjent juleferie.
Her i Sandefjord har vi fått et lite snedekke på bakken, og vi trener oss på å gå på glatte veier.
I går strødde far i huset over ende på vei til jobben. Noen liker å leve livet vilt og spennende!

ØNSKER DEG EN TRIVELIG FØRJULSDAG!!!

7 kommentarer:

 1. Veldig glad i sjokolade, ikke så glad i svisker ;) Men de ser jo helt fortreffelig ut! I en av kalenderlukene skal vi lage sjokolade, kjøpte noen fine former som skal taes i bruk. Men tenker det får vente til helgen.
  Her hadde vi snø og postkortstemning på lørdag og tilbake til regnvær på søndag. Ønsker meg snø i dagene før jul, selv om det kan være vanskelig å komme seg frem på glatta :)

  Knallfine julestrømper du har laget.
  Klem fra Linda

  SvarSlett
 2. Flinka!!
  Koslige bilder:)
  Fin førjulskos ønskes til deg.
  Klem Siv Mette

  SvarSlett
 3. Så utrolig koselige bilder og nydelige farger. Halvmånene og julestrømpene var knallfine. Ønsker deg fine førjulsdager.
  Klem Jane

  SvarSlett
 4. Hei kjære deg!

  Så flott ny header du har fått deg :-) Den likte jeg! også likte jeg kort-treet så godt, det du viste i forrige innlegg. Dette må jeg prøve meg på selv;-) Og oppskriftene fra deg pleier å være en slager, så kanskje det blir konfektlaging en dag snart? Synes disse førjulsdagene forsvinner rasende fort. Jeg jobber en del som lærervikar nå, og da går dagene ekstra fort. I morgen er det juleverksted hele dagen med 6. klasse. Husker disse dagene veldig godt selv, så jeg får prøve å bidra med det jeg kan av trivelig stemning.

  Mannen sover på sofaen, jeg er trøtt som et uvær selv... kanskje man for en gangs skyld skal ta hintet? Jeg er helt umulig på leggefronten... liker kvelden atfor godt.

  Ønsker deg en strålende kveld i Sandefjord!

  Varme klemmer fra Stryn (Med ti plussgrader)

  SvarSlett
 5. Deilige bilder, og nå fikk jeg lyst på noe søtt å spise også :)

  SvarSlett
 6. hei kaspara :-)
  nå er det lenge siden jeg har kommentert noe til deg, men jeg følger med!
  jeg elsker de julestrømpene med nude og svart/hvit. så veldig fin kombinasjon som hadde vært perfekt her hjemme. og veldig fint med fargene du blander sammen med treverk på bildene dine. litt slitt gammelt treverk gjør det a l l t i d.
  God helg til deg og dine!

  SvarSlett
 7. Kjære Kaspara!
  Her sitte jeg, et rolig øyeblikk over søndagslunchen, og sender noen utrolig glade tanker til nettopp DEG! Forran meg på bordet er det foldet ut og pyntet med et knippe utrolig koselige, originale og kreative juletrær. TUSEN, TUSEN TAKK, kjære du! Så enormt glad, overrasket og rørt jeg ble da min mann hentet posten på fredag, - og kommenterte høylydt; "Beate, du har fått post av Kaspara!". Tenk det! JEG - av alle! Du har det med å se de store gledene i de små og verdifulle detaljene. Så ble det ikke tid til noe besøk før jul, men jeg vil svært gjerne få det til på nyåret. Her har det vært full rulle og lite mobilitet om dagen (detaljene om det får du få når vi møtes), så besøk har det blitt mindre av. Forleden sa jeg imidlertid til min mann at " det er 3 ting jeg har lyst til i løpet av det kommende året; reise og se på nyhuset til en venninne av meg, besøke min søster i København samt reise til Sandefjord og treffe min bloggvenn Kaspara"!. Koselig hva? Jeg kan komme tilbake til konkrete datoer, når vi har fått landet etter jul. Her skal siste krampetrekninger av juleinnkjøp ut å gjøres nå om litt (puh, trodde jeg var tidlige ute...). Ellers ser frem til koselige dager med storfamilien. Ønsker deg og dine en velsignet og flott julehøytid. Hadde planer i år også om å kopiere den spiselige advendtskransen din, men kom til kort der i år også gitt. Gleder meg til å se bilder fra kjellerstua deres med tid og stund, forresten! Det ordnet seg altså med fuktskaden, skjønner jeg? Stor og enormt glad klem fra Beate

  SvarSlett