fredag 8. april 2016

Lakris-rundstykker i helgen




























Fikk lyst til å prøve en oppskrift som pirret nysgjerrigheten min nå i helgen. Hvordan ville lakris-rundstykker smake tro? I kjøkkenskapet hadde jeg lakrispulver handlet på Nr.9, min søsters butikk i Sandefjord. Mat med streif av lakris er ofte god er min erfaring, og jeg er ikke en ihuga lakris-entusiast  en gang.





















"Slow food" er visst trendy og in for tiden, og her settes deigen dagen i forveien og godgjør seg i kjøleskapet natten over. Oppskriften blir det 12 lakris-rundstykker av og på toppen strør man rikelig med ulike frø og korn.




























Slå deg ned ved bordenden , så smaker vi på lakris-rundstykkene  med en raus tekopp ved siden av!
Slettes ikke dumme de! Jeg vet alt nå at jeg kommer til å bake dem igjen. Morsomt med et streif av lakris og deilig med havregryn og gresskarkjerner på toppen.
Oppskriften har jeg funnet i en utgave av det danske interiørbladet Boligliv. Det bladet har ofte fantastiske matoppskrifter i tillegg til frodig interiør.

HER ER OPPSKRIFTEN:

RUGBOLLER MED LAKRIS
2.5 del melk
2.5 dl vann
10 g gjær
1 ss salt
1 ss olivenolje
250 g grovt rugmel
400 g mel
1.5 ss lakrispulver
forkjellige frø og kjerner

1. Bland kald melk og vann i en skål og oppløs gjæren i dette. Tilsett salt, olje, rugmel, hvetemel, og elt  deigen godt enten i kjøkkenmaskin eller for hånd.

2. Hev deigen i kjøleskapet tildekket til neste dag.

3. Ha deigen på meldrysset bord. Dryss på lakrispulver og elt den lett. La det være en del lakrispulver på overflaten. Deigen skal være lett klissete. Form deigen til 12 boller. Legg dem på plate med bakepapir og la dem heve i 30 minutter.

4. Sett ovnen på 225 grader.

5. Pensle bollene med vann og dryss på frø og kjerner.

6. Stekes i ca. 15 minutter.

LYKKE TIL!

ØNSKER DEG EN FINFIN FREDAG!


5 kommentarer:

  1. Å, det var spennende. Jeg har aldri hørt om dette.
    Jeg elsker både lakris og rundstykker, men lakrisrundstykker.... som sagt, spennende :)
    For en fin vekt du har i kjøkken din.
    Klemmer fra vårens hovedstad :)
    PillePalle

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjære Pillepalle
      Siden du elsker både lakris og rundstykker er kanskje dette oppskriften for deg?
      Vekten handlet jeg mot far i husets vilje, og jeg skjulte den på loftet en r den kom fram i lyset. Da alle bemerket den og synes den var så fin, endret han nok gradvis mening. Ha en strålende dag i Tyskland! Klemmer fra Kaspara

      Slett
  2. Spennende rundstykker!! Men hvor får en kjøpt lakrispulver?

    SvarSlett
    Svar
    1. Heisan
      Selv har jeg kjøpt lakrispulver i min søsters interiørbutikk Nr.9 i Sandefjord, men det er jo ikke sikkert du bor i nærheten av den. Jeg er faktisk litt usikker, ville prøvd og sett på f.eks. Meny eller kanskje Home & Cottage. Skal si i fra på bloggen om jeg kommer over det i en butikk. God helg! Klem fra Kaspara

      Slett
    2. Heisan
      Selv har jeg kjøpt lakrispulver i min søsters interiørbutikk Nr.9 i Sandefjord, men det er jo ikke sikkert du bor i nærheten av den. Jeg er faktisk litt usikker, ville prøvd og sett på f.eks. Meny eller kanskje Home & Cottage. Skal si i fra på bloggen om jeg kommer over det i en butikk. God helg! Klem fra Kaspara

      Slett