mandag 8. april 2013

Inn fra garasjen..
Oppunder taket i garasjen har det ligget to malingsslitte dører som en gang har hatt oppholdstillatelse inne i huset. Vi tipper døren på bildet var døren til spisskammerset i huset vårt. I dag finnes det ikke noe spisskammers her, men dører kan jo brukes til så mangt.
Plutselig fikk jeg en intens trang til å prøve en av dørene inne som et fargeinnslag og en oppslagstavle.
Etter å ha vasket døren godt og flikket av noen av de løse malingsbitene, fikk den prøve seg i spisestua.
Vi har ikke helt gjort opp status enda, vi har jo ofte et lite "familieråd" på den slags. Jeg tenker at døren nok kan ha livets rett, men er usikker på om den skal være slik den er nå, eller som den skal skrapes ned og være i tre (spritet opp med bilder og washitape) eller males på ny kanskje i fabrikkgrå eller noe slikt. Det er tøft med litt dyp grått med fargeinnslag på også.

Det er kjekt å la en nykomling få stå noen dager slik at vi kan finne ut om vi trives med den eller ei. Om den ikke skulle få varig plass på dette stedet, kan det jo også være plass for den andre steder i huset eller utestua.
Om du lurer på hvem den smilende unge damen på døra er, så er det min svigermor som dessverre ikke lengre lever. Hun var alltid sprudlende og elsket å kle seg i rødt og rosa. Av yrke var hun husstell-lærer i ungdomsskolen, og hun hadde faktisk gått på Stabæk husstell-skole sammen med selveste Ingrid Espelid for dere som måtte huske henne.

I dag har jeg hatt veldig koselig besøk av Anne med den fine nettbutikken hapel.no, Wilhelmine med bloggen Wilhelmines samt min gamle venninne som har bloggen Stilleben. Masse prat, latter og mat!


Vel, hva tenker du så  om døren..? Lempes ut i garasjen igjen? Beholdes som den er? Slipe den ned og ha den i tre? Slipe ned og male om? (hvilken farge?)

SUPER MANDAG TIL DEG!22 kommentarer:

 1. PERFEKT farge på den døren da!!! Herrrrlighet så fin :)

  SvarSlett
 2. Den e hæææærlig!!! La den være som den er. heng på bilder, ei hylle... på min dør har jeg englevinger noen korssmykker og to smijernsstaker med lys i... og noen hvite sommerfugler. Døra mi er brun/hvit, men digger din turkise :) :)

  SvarSlett
 3. Så nydelig dør,det skulle gjerne eg hatt inne til pynt:)
  Så gøy å samles slik og kose seg ilag,var nok kjempekjekkt:)

  Ei fin ny veke til deg!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 4. Neiiii!! Det var en fin plass for døra! Den er utrolig lekker, vet du!
  Koselig med besøk av de fine bloggedamene! Her er det lite nytt. Vi lengter etter våren, men den titter bare sakte rundt hjørnet. Jeg vil gjerne begynne med hagearbeider :) Ha en fin kveld videre, søte Kaspara!
  Klemmer fra PillePalle

  SvarSlett
 5. Jeg liker`n :O)! Men nå husker ikke jeg hvordan det ser ut i resten av det rommet så tørr ikke si helt hva jeg hadde gjort siden jeg ikke ser for meg helheten i rommet. Men jeg ville definitvt beholdt fargen som den er:O). Og akkurat der den står er den veldig flott:). Koselig bilde av svigermoren din. Vakker kvinne med utstråling <3. Så trist hun ikke lever lenger...

  Ps: håper det går greit at jeg stilte med et bilde med "nyt" kortet i NIB utfordringen:)? La til link til nettbutikken din på selve blogginnlegget:O).

  Ha en fin kveld!

  KLem:O)

  SvarSlett
 6. Takk for nok en fin dag, så god mat, fra i dag har jeg fått dilla på ostebrødet igjen...så da kommer det til å bli bakt noen slike fremover...tenk at jeg nesten hadde glemt det da...godt jeg ble minnet på det asså;)) Døren er fantastisk fin Kaspara!!! Fra i morgen er det skrivemaraton igjen, nå er det bare å telle dager. Glassene kom med fine og hele hjem alle sammen, nå står de fint på hylla i vinduet frem til den store dagen, tror det blir fint å dekke bordet med dem. Ha glade vårdager fremover, så blogges og snakkes vi når oppgaven er over...da skal jeg laget et blogginnlegg hver dag...hi,hi...og skrive om ALT annet enn masteren.

  SvarSlett
 7. Døra var jo veldig sjarmerende sånn den var da så om du får familierådet med på det ville jeg beholdt den sånn. Eller tror jeg kunne blitt fin malt og, men hvilken farge? Der blir jeg mer usikker.

  SvarSlett
 8. Den er så smuk som den er, den måtte gerne stå hjemme hos mig :)

  SvarSlett
 9. Den må få bli! Nydelig som den er ; )

  SvarSlett
 10. Synes døra er knallfin som den er!

  SvarSlett
 11. Så herlig den døra er! helt skjønn farge også :) Må la den bo seg inn litt før dere bestemmer dere for hva dere skal gjøre med den... Helt digg spør du meg :)

  Heldige dere som kunne møtes slik i dag! Der skulle en nok ha vært flue på veggen gitt :)

  Ha en videre deilig dag der syd! Så skal jeg nyte varmen fra ovnen her og tine opp litt etter kveldsturen med vofs. *hustrig*

  Klem :)

  SvarSlett
 12. Utrolig sjarmerende! Tror jeg ville beholdt den som den er - døra har sjel og fin farge :) Det blir en flott oppslagstavle.

  SvarSlett
 13. God kveld Kaspara! Takk for en fin dag med god mat og herlig prat.Det er alltid koselig hos deg, og i dag hadde vi jo strålende selskap av Anne og Wilhelmine og strålende sol,ja, det kunne ikke bli bedre. Jeg synes døren er superfin der den står og er flott som oppslagstavle. Jeg bruker selv min gamle kjøkkendør som oppslagstavle - og det fungerer veldig bra og er også dekoratativt. Vel, får hive meg rundt. Snart slukkes lysene her i heimen. Vi kommenteres og sees - håper jeg snart. Så fort jeg har en dag fri sender jeg deg invit. til mitt raritetskabinett.Klem fra M

  SvarSlett
 14. God kveld (eller natt) :)
  Jeg tenker at døra er vakker og at den absolutt bør få plass i huset.
  Jeg synes gjerne den kan være slik den er -fin og viser litt av det gamle livet den har hatt :)

  SvarSlett
 15. God morgen Kaspara- for en flott dør - og herlig farge! Jeg ville så absolutt beholdt den slik den er nå - denne patinaen og sjarmen får du ikke tilbake om du pusser eller maler:) Dyp grå dør høres også lekkert ut, men da tror jeg nok at jeg ville ha kjøpt en superbillig ny dør og heller malt den!

  Koselig med besøk i går - og Kasparatraktementet ser veldig mumsegodt ut:) Her går det i jobb og jobb og jobb om dagen ... puuhh - skal bli godt med litt roligere dager - forhåpentligvis snart!

  Ha nok en solfylt og fin dag - klem fra Bente:)

  SvarSlett
 16. Jeg ville latt døren se ut som den gjør, men lakket den med matt lakk, for renslighetens skyld. Og brukt den som sengegavl :)

  SvarSlett
 17. For en herlig gjenbruksidé :) Jeg likte den godt sånn, men den blir sikkert fin i tre også :)

  SvarSlett
 18. Nydelig dør! Jeg ville beholdt den slik, vakker blåfarge og slike fine farger gir så flott vårfølelse! Men kanskje jeg er litt innhabil siden jeg også har dører i nesten samme blåfarge hjemme hos meg ;-)

  Kult at du setter sammen bildene dine i slike fargetema!

  God tirsdag videre til deg!

  SvarSlett
 19. Kjære, Kaspara. Jeg slutter aldri å fascineres over hvilke skatter du drar frem fra garasjer, kjeller og loft! Ikke bare stiger, kobberfat og vifter, men forsyne meg jommen en herlig og sjarmerende dør også. Det aner meg at du kunne hatt utsalg langt oftere enn det du har, hehe! :-) Også er det heller ikke fritt for at jeg må småle litt av denne "prøvetiden" de ofte må igjennom, eller nærmere sagt -det o´store familierådet- altså. Og sånt er viktig, må vite! Lykke til med den saken. Håper døra får overleve i den fargen og fascongen den er nå. Likte den veldig godt i litt rustikk variant. Skjønt, det lille jeg kjenner deg til nå er du jo også relativt glad i å dra frem både malingskosten og gråfargespannent, så det skal bli spennende å se. Her "nytes" dagen med noe blogging innimellom alle bassilluskene som herjer hos oss alle mann. Klem fra Beate

  SvarSlett
 20. Kul dør! Jeg elsker slike gamle shabby saker. Falt helt for de fine kart-hjertene dine også!

  SvarSlett
 21. Elsker døra!
  Send den til Moss!!

  SvarSlett
 22. Så fiint å bruke en gammel dør på denne måten! Veldig sjarmerende og flott!
  Fargen på malingen var jo nydelig, men jeg ville nok hatt en del mer maling på den. Liker hjertene veldig godt! Og den maten så jo bare så fristende ut!:)
  Ha en god dag! :)
  Klem Lisa

  SvarSlett