søndag 14. april 2013

Skraping med bestikk-kniv
For dere som har fulgt med lenge vet dere sikkert at jeg ikke er en utpreget blå person. Jeg velger oftere korall, oransje, nude, rosa enn blått. Den fine gamle døren ble nok en smule blå for meg, det ble liksom en blå massiv frittstående sak i spisestua som ikke helt hang sammen med det øvrige. Noe måtte gjøres!
Vi har en del detaljer i treverk; trau, fat, Bojesen-figurer, en skuff, gamle trådspoler osv. Dersom det kom fram mer treverk på døren, ville den bindes mer sammen med resten av stua var min tanke.
Derfor hentet jeg resolutt en vanlig frokostkniv og begynte å skrape av maling på høyresiden av døra.


For meg var det akkurat det som skulle til for å gi døra foreløpig oppholdstillatelse i spisestua. Ting hang mer sammen, og døra skled rett og slett bedre inn.
Far i huset har ikke hatt de høylydte protester mot døren heller, og han liker godt at jeg har hengt opp et fint portrett av moren hans på døra. (kvinnelist?... Vel, jeg var veldig glad i svigermoren min, så jeg vil ikke si det var et utspekulert stunt...)


Her kroer vi oss inne i varmen mens regnet pisker på ruta. Jeg  har vært på utendørs fotball-cup med gutta i hele dag. (Far i huset er på seminar i Bergen)  Masse luft, vi sover sikkert som steiner til natta!

FIN SØNDAG TIL DEG!

13 kommentarer:

 1. Dette var utruleg fint! :) Takk for nydeleg inspirasjon!
  Det er forresten altfor lenge sidan eg har vore her no, så eg skal kikke vidare nedover bloggen din og kose meg masse med den! Ei lang periode med bloggtørke er akkurat over for min del, og eg nyt å vere tilbake i denne delen av verda igjen. Håpar du og dine har det godt! Klem

  SvarSlett
 2. Hei :)
  Jeg er heller ikke så glad i blått i interiøret. Men; "Wow!"
  Elsker døra etter skraping... Den ble jammen flott!
  Synes kisten og kofferten foran også er fantastiske.
  Ønsker deg ei flott uke. Klem

  SvarSlett
 3. Frokostkniv faktisk *ler* Men ble jo veldig fint. Synes den duse blå var veldig fint sammen med det korall, men skjønner at det kanskje ble litt mye. Her regner det også, men men da smelter vel i det minste resten av snøen

  SvarSlett
 4. Den døren er såå fin!!
  Og enda flottere ble den etter litt skraping med frokostkniven:-)
  Koselig med bildene du har hengt opp på døren:-)

  Klem

  SvarSlett
 5. Man tager det man haver når det skal skje....helst i går;)
  Døra, ble om mulig, enda finere uten så mye blå maling:)
  Du har det så fint hjemme, Kaspara:)
  Her i Trondheim har det regna og blåst kraftig i hele dag.
  Ha ei fin uke:)

  Klem fra Trine:)

  SvarSlett
 6. Hi,hi...det er dama som finner råd for allt det, frokostkniver kan brukes til det meste. Jeg bruker dem til å skru fast skruer, åpne malingsbokser og alle mulige ting som det sikkert ikke skal brukes til. Et tips til deg om du vil ha ennå mere patina, slitt look på døra og få frem mere av treverket, er å vaske med sterkt salmiakk vann, så sterkt at nesa renner, da vaskes mye av malingen bort i sånn ekte slitt stil. Jeg lærte det av en gammel auksjonsmann en gang...i min beste luteperiode, hvor alt jeg kjøpte på loppis og auksjoner måtte gjennom tapetklister med lut...det var tider det. Ha en fin uke som kommer, klemmer til deg;)

  SvarSlett
 7. Ja, er ikke det enkle ofte det beste? Kan vel gjelde smørkniver også det :-D Jeg har det samme forholdet til blå- og grønnyanser som du har til oransje-, lilla- og nudenyanser. Jeg kommer liksom ikke ut av det blå og grønne! Og det verste er at jeg alltid faller for røde ting på loppiser og bruktbutikker, men er ikke i stand til å sette dem frem når jeg kommer hjem. Har flere pappesker med de fineste røde ting jeg lurer på hva jeg skal gjøre for noe med. Skulle hatt ei gammel hytte med et lyseblått kjøkken hvor jeg kunne dæsje på med knallrøde detaljer. Jaja, det er lov å drømme :-)

  Fin ny uke til deg :-D

  SvarSlett
 8. Hihi! Skjønte det nok :)
  Men godt det fikk være igjen litt av fargen, for den er jo bare helt skjønn!
  Og smørkniver kan brukes til alt. Ser det er nevnt rikelig med forslag over her så jeg trenger ikke repetere til det kjedsommelige..

  Håper du og døra nå blir venner, og litt kvinnelist, planlagt eller ikke, kommer nyttig med i de fleste situasjoner. Jeg håper min ammogeriljamisering snart kan få springe litt mer ut i blomst, men siden jeg nå fyller huset med diamanter er det lagt litt på vent.. Jaja. Alt til sin tid!

  Ha en videre deilig uke!
  Klem :)

  SvarSlett
 9. Nå er døra enda kulere:O)!! Så morro, du er jammen flink til å få ting til å passe sammen:O).

  Ha en fin dag da du:O) Klem fra Iren :O)

  SvarSlett
 10. Dette ble jo veldig bra! Fint at du beholdt litt av det blå, men at du fikk døren litt mer slik at du kan leve med den ;-) Rart med det der, ikke alle farger man liksom føler er "seg" selv om andre synes det er kjempefint!

  God ny uke til deg!

  SvarSlett
 11. Så fint det ble med døra! Enig i at litt mer trefarge gjorde seg!! Passet så fint inn hos deg!!
  Ha en flott ettermiddag!!
  Klem Siri

  SvarSlett
 12. Den er jo mye blått igjen enda!! :-) hipp hurra for det ;-) men er enig med deg, passet litt bedre inn med dine sarte og vakre toner! (Som jeg også elsker).

  Fin uke til deg!! Klem Gina

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gina
   Tusen takk for hilsen og tilbakemelding på døra! Ja, nå kan jeg leve med den, og som du ser er det en god del blått igjen.
   Glad ny uke til deg!
   Klem fra Kaspara

   Slett