søndag 21. april 2013

Klargjøring av utestua
I dag har vi foruten å nyte sol og spist varme, nybakte  rosinboller ryddet i utestua .Far i huset har støvsugd skifergulvet og jeg har vasket rundt om i karmene, hengt opp noen hvite  Søstrene Grene papirballer og raket  løv på utsiden.
"Jeg lurer på hvordan du kommer til å ha det ute i hagen og i utestua i år" sa min gode venninne Anne (med bloggen Hapel og nettbutikken Hapel  ) for en stund siden.
Jeg tror jeg vet hva hun siktet til. Mens hagen og utestua de senere år har bugnet med fargeglade 70-talls vattepper og dynetrekk , har hun nok merket at det er blitt mindre av disse tingene innendørs i løpet av det siste året. Litt retro-mett, jeg innrømmer det... Ikke slik å forstå at jeg kaster alt av retro over bord her, men jeg må ha mindre doser, kjenner jeg.
Jeg har selv lurt på hva som skal erstatte alle de blomstrete dynetrekkene og teppene ute, men har vel noen bilder i hodet. Disse bildene er ikke helt fargeløse men allikevel noe mer avdempet enn det som tidligere har vært. Plutselig ble det nok litt for mye ellevill sirkus for meg på et vis.
Jeg er veldig glad i grått og utestua er jo også malt i lysegrått. Mye er fint til grått, så det skal ikke by på problemer.
Som du ser på bildet har et blomstrete dynetrekk fått luftet seg ute i dag tross alt, og det skal kanskje også få bli værende.  Der er noe sommerlig over det som minner meg om jordbær på strå, rabarbra i sukkerkopp og myggestikk på knærne.
Å skifte litt på tekstiler er morsomt. Det øvrige består jo, men mye endrer uttrykk når mønstre og farger forandres litt på. Til uka skal jeg begynne å male noen gamle utemøbler  som sikkert er tyve år gamle. "Vi skal ikke bytte dem ut da?" spør far i huset. Men jeg liker å bruke det man har, det er ikke nødvendig alltid å kjøpe nytt. Litt maling gjør susen, og dette som er trefarget og medtatt skal bli skinnende hvitt.

Jeg gleder meg til forandringene!

Håper du også har fått litt sol i kinna i dag og har hatt en fin søndag!

16 kommentarer:

 1. Herlig, herlig med slike vår forberedelser :o) det skal bli skikkelig spennende å følge med på hvilke farver og stil du lander på :o) Ha en herlig søndag! Klem fra Nina

  SvarSlett
 2. Gleder meg til å se resultatet av forandringene i utestua, Kaspara:)
  Jeg begynner å bli mettet av retro farger og mønstre jeg også og har dempet en stund:) Har annonse på Finn også nå, må prøve å selge unna noe før vi flytter:)
  Mange farger går til grått:)
  Faktisk vår her i Trondheim også idag:) Vårrengjøring og besøk av svigerinner her:)
  ha ei fin uke:)
  Klem Trine:)

  SvarSlett
 3. Det er så gøy å kunne få variere litt, synes jeg. Jeg har også mine perioder med litt farger, og andre perioder med bare hvitt og grått osv. Jeg synes du har det kjempefint slik bildet viser. Ha en fin dag.

  Klem.

  SvarSlett
 4. AIAIAI:) mmm...her var mye godt:)
  og helt enig: trenger ikke kjøpe nytt, ihvertfall ikke hvis kvaliteten er god!
  da er det ofte nok med ny farge, eller andre puter/tepper...
  ønsker deg en fin søndagskveld!
  klem nina

  SvarSlett
 5. Å nei, ikke du også. Håper ikke alle "retrobloggerne" forandrer smak :) :)
  Men - uansett - utestua blir nok super. Gleder meg til å se :)

  SvarSlett
 6. Alltid kjekkt å forandre og variere og av og til er det litt kjekkt å prøve noko nytt og:)
  Så kjekkt med utestue,det ønsker eg meg!
  Fine kveld til deg!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 7. Det blir spennende å se hvordan utestua deres blir. Jeg har inntrykk av at det er mange som er litt over retrobølgen nå. Selv har jeg aldri vært sånn retro-retro, men jeg kjenner også at jeg har fått min dose. Det er mer grafisk som gjelder nå føler jeg.

  Ha en fin ny uke, kjære du. Her har vi kost oss med barnefri og hotell i helgen, det var luksus det. :)

  SvarSlett
 8. Spennende å forandre :) I går hadde jeg storforandring i stua mi :)

  SvarSlett
 9. Det blir spennende å se hva du går for nå ja, jeg tipper grafisk med innslag av sterke farger som mørk lilla, og kanksje korall? :-)

  Gårsdagen her ble brukt til hagesenterbesøk, og planting av jordbærplanter, oliventre + div urter. Spesielt spent på disse jordbærene... om det kommer noen eller om jeg må nøye meg med blomtene;-)

  Her går dagene unna ien fei, og denne uken starter jeg dessuten opp som butikksjef for Haust på Hvaltorvet! Bare å stikke innom, det hadde vært kos!

  Ønsker deg en finfin mandagskveld, her skal det trenes;-)

  Klemmer

  SvarSlett
 10. Gleder meg til å se resultatet:). Varm klem fra meg

  SvarSlett
 11. Uansett hvordan du forandrer blir den like fin som alltid den hagestua di ;) Såå misunnelig :)!
  Gleder meg til å se hva du finner på!

  Kanskje må du finne frem litt papir du også å dekorere med..? Hihi! Neida, symaskinen og heklekroken får nok svingt seg tenker jeg.

  Men nå skal jeg lufte gummimerra igjen og se om jeg finner veien hjem igjen. Ferdig på jobbb og sitter bare her og myser ut gjennom vinduet og håper på at jeg holder meg tørrskodd hjem ;)

  Ha en videre fabelaktig ny uke!
  Klemmer :)

  SvarSlett
 12. Elsker når våren kommer og man kan begynne å innrede utestua imens solen skinner i ryggen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan anonym
   Ja, ikke sant!!! Vi er jo ekstra heldige som har utestuer vi to da! Det luner så godt når det blåser slik som i dag for eksempel.
   Ønsker deg fine vårdager!
   Hilsen kaspara

   Slett
 13. Svar
  1. Thank You!! Have a nice day!
   Kaspara

   Slett
 14. Hei Kaspara,
  så mye fint der er hos deg.
  Herlig uteplass.
  Ha en fin helg!
  klem hx

  SvarSlett