søndag 26. mai 2013

Lange dager i hagen..Det har vært en nydelig helg med mange timer i hagen og sene kvelder i utestua.
Vi har spist alle måltider ute. Jeg kan ikke tenke meg noe koseligere enn frokost i hagen, sitte og lytte til fuglene i de store gamle eiketrærne og holde rundt en varm kaffekopp.
Rhodedendron-buskene (vi har en hel koloni av dem) har begynt å blomstre nå de siste dagene etter de for første gang var fraværende på grunnlovsdagen. Epletreet foran stuevinduet er også i full blomst, så vakkert! Det er et gammelt skrantende tre og vi er glad for hvert år det overlever.
På det ene gamle høye eiketreet henger et dart-spill som er i bruk titt og ofte. På lørdag hadde vi familien til en kompis av gutta på grilling, og da måtte vi selvfølgelig ta en dartkamp store og små.
Vi spiller noe som kalles "Killer-dart"- Det går ut på at man hver har tre liv. Man må hele tiden slå summen til den som kaster før en, hvis ikke mister man et liv. Den som er igjen til slutt har vunnet.
Far i huset små-briljerte og vant begge omgangene lørdagskveld. ( Jeg må nok smug-trene, hysj!)Til utestua har jeg sydd en ny vimpelrekke i gråtoner, hvitt og en korallfarget vimpel. Plutselig kjente jeg for en roligere variant enn de jeg tidligere sydde så mange av.
Om kveldene når det begynner å mørkne bruker vi Granit-lyslenken sammen med fyr på peisen og mange stearinlys. Jeg klarer aldri å slutte og glede meg over den romslige  utestua som allerede sto der, da vi kjøpte huset. Noen ganger må jeg nesten klype meg selv litt i armen når vi sitter der en lun sommerkveld. Den er bygd slik at kveldssolen flommer inn og vi får med de siste solstrålene.
Har vi lyst til å være riktig sosiale, kan vi få puttet rundt 28-30  mennesker inn på de 40 kvadratmeterene. Det gir så utrolig fine muligheter, og man trenger ikke være helt vær-avhengig for å dekke bordene der inne til fest og moro.

I dag er det blåst og regn, men min gode kamerat Mr. Yr har lovet sol til kvelden. Det er supert, for da er det igjen duket for fotballkamp for eldstemann og tilskuerrolle for meg.

HÅPER DU OGSÅ HAR KJENT SOLSTRÅLENE I HELGEN.
HA EN GLAD UKESTART!


18 kommentarer:

 1. Love your stones in your garden "floor"!

  SvarSlett
 2. Ja, er det ikke herlig at hageseongen er i gang:-) Nydelig hage du har, Kaspara! Og så deilig å ha en utestue! Det ønsker jeg meg også:-)
  Vi krysser fingrene for mange solrike dager!

  Klem

  SvarSlett
 3. Nydelige og insprerende hagebilder:-)

  SvarSlett
 4. You've got such a beautiful garden. Love every detail!

  SvarSlett
 5. Solstrålene fant veien oppover til oss også i helgen, så vi fikk en deilig dag sammen med venner og familie borte i konfirmasjon i går. Deili gå kunne være gjest og ikke arrangør også... Vi har 2 av 3 overstått nå ;)

  Ellers sitter jeg bare og drømmer meg bort i den skjønne hagestuen deres! Hadde jeg hatt eget hus hadde det stått øverst på 'to doo' listen min! Men enn så lenge får jeg drømme meg bort i din, og kanskje høre med svigermor om vi kan få bygge en til hytta vi låner av henne...? Den er jo på hele 25 kvm, så et uterom hadde kanskje trengtes...? Men, ikke for det, vi bodde 10 stk der i en uke uten å krangle, hehe.

  Ha en videre strålende deilig dag! Her skinner sola og vi har spist deilig lunsj ute i parken :)
  Klemmer :)

  SvarSlett
 6. Så herlig med fint og varmt vær og den plassen dere har eg jo så nydelig,fine farger og ein herlig plass å samles:)
  Her begynnte det med sol idag men så kom det litt regn men fin temperatur så det er godt❤

  Fin ny veke til deg!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 7. Hej Kaspara! Åh så fint du har det i trädgården! Det är ju så fantastiskt fint med allt som blommar nuförtiden. Jag önskar att jag hade en egen trädgård just nu! Men det kommer nog inom en snar framtid! :-) Vi hade regn hela helgen så det blev inte så mycket utetid för oss såsom ni har haft det! Hoppas på bättre väder snart igen!

  Ha en fin ny vecka!
  Kram Petra

  SvarSlett
 8. hei igjen, kjære bloggfrende! Nå, du er vel på nfotballkamp i det denne lille hilsenen fra meg skrives ;-) Håper det ble seier! Sånt er viktig, må vite! Ellers må jeg bare få sagt at den uteplassen, eller "ute-palassen" som jeg nå har omdøpt den til, er bare helt utrolig nydelig. SÅ herlig det må være å sitte lange kvelder og grytidlige morgenstunder i så vakre omgivelser. Elsker fargevalget og stoffligheten du har brukt der ute, sammen med vakre blomster og koselige plakater på veggene. Ordentlig Kasparisk! God kveld til deg! Heia fra Beate

  SvarSlett
 9. For en herlig herlig hage!!!
  Skjønner godt at man kan tilbringe timesvis der!
  Jeg beundrer de som klarer å holde en slik hage. Selv har jeg mer enn nok med vår lille flekk:-)

  Klem Anne/ mine fiine

  SvarSlett
 10. Så fint du har gjort det! Her kjenner jeg at jeg ligger litt etter, og går og tripper til å få lov å innrede sommerstue selv (må bare bli ferdig først :) Flotte farger, og hærlige bilder Kaspara. Lyslenken har vi også, og er SÅ fin på sommerkveldene. God uke ønskes fra andre siden av byen!

  SvarSlett
 11. ÅÅÅÅ, den derre utestua der asså, den er magisk fin. En ekte Kaspara oase;)) Heldige deg som kan kose deg der på lange sommerdager. Fargene er jo så fine, passer til deg, huset, stuene og det hele. Nå gleder jeg meg bare til ferie og fri, skal bli fint. Jeg har akkurat lest inne hos Sukkertøybloggen, og da la jeg igjen en kommentar om de gode gammledagse blogginnleggene om glade loppisfunn og søndager med gjærbakst...du er en av dem som klarer å holde min interesse for blogger i live skal du vite. Det er alltid koselig å komme inn i Kasparas rike;)) Ha en fin dag i morgen, klem Wilhelmine.

  SvarSlett
 12. Helt fantastisk! Du får meg til å savne hagen min. Nå må jeg etablere en ny.. Starter i sommer!

  SvarSlett
 13. Heisan - nå skrev jeg nettopp en lang kommentar her som etter noen sleivete tastetrykk forsvant ut i en masse uforståelige koder!! Jeg tror nemlig at jeg behersker touch-systemet - men det stemmer altså ikke - viser seg gang på gang!
  Prøver på nytt - skulle jo si at det er så godt å hvile øynene på utestuebildene dine - skikkelig fint har det blitt i ny og Kasparisk fargeskrud. Her er det bare grått og regntungt i dag. Kanskje letter det litt ut på ettermiddagen slik at det kan bli litt terrassesitting i kveld - håper det. Her går dagene mer i ett enn jeg liker - vi rydder jo i tante-leiligheten - skal klargjøres for salg. Hun hadde så utrolig mye fint som vi ønsker å ta vare på - skulle jo helst ha hatt enda mer plass - men vi får ta en skikkelig opprydding hjemme - og heller bytte ut vårt med hennes ting og møbler. En del pakker vi bort til Thea og Karen også. Men jammen er det mye jobb å gå gjennom en hel leilighet og et helt liv - og også ganske sårt. Men - sånn er nå en gang livet!

  Nå hører jeg forresten at kaffekoppen din skriker etter kaffepåfyll - her snakker vi total omsorgssvikt;) Skal rettes opp snarest for kommende fine dager i utestua!

  Håper at alt står bra til i Kasparahuset - alt vel her!
  Klem fra Bente.

  SvarSlett
 14. Hei Kaspara!! tusen tusen takk førr den positive tilbakemeldinga på det siste blogginnlegget,- vi sett enormt pris på det!! Vi gleda oss som to små snørronga,- OG vi kosa oss enormt da vi tok de bildan til innlegget! Alt klaffa!!! Arti å se tingan i lag på denne måten. Du må kos dæ videre på den fantastiske uteplassen din- æ får sååååå lyst til å reis til Sandefjord igjen!!!
  Stor klem fra mæ!!

  SvarSlett
 15. Hei på deg, flinke Kaspara!! :) For en nydelig hage du har her! Skjønner godt at alle måltider blir spist her ute! Vi koser oss også ute for tiden - deilig med en tidlig sommer! Og tusen takk for gode ord inne hos meg. Fortsett å nyt de varme dagene!

  Klem fra Lite hi

  SvarSlett
 16. Søte Kaspara! For noen herlige bilder fra både hagen og hagestua! Det ble jo riktog sommerlig i Sandefjord. Her er det bare regn i det siste og jeg savner været i Nordnorge som var utrolig vakkert. Beklager at jeg ikke skrev postkort, men jeg skrev ikke et eneste....Derfor kommer det noen Lofothilsner fra meg til deg med bildene i bloggen min :)
  Storklem fra PillePalle

  SvarSlett
 17. Hei Kaspara:O)! Nydelig ute stue dere har! Og veldig fine vimpler, puter, blomster og ALT er bare så koooselig:O)!!

  God tur til Køben! KLem fra Neri :O)

  SvarSlett