fredag 17. januar 2014

Møbler og bilder på flyttefot
I forbindelse med oppussingen av kjellerstua flytter ting hit og dit om dagene nå. Kjellerstua er ferdig oppusset, men vi venter på Söderhamn-sofaen fra Ikea som etter sigende skal komme til uka. Tror vi gleder oss like mye alle fire. Nå har vi sittet på to lag med madrasser siden romjula, for Gutta Boys ønsker så veldig å bruke kjellerstua.  Jeg har byttet på å sitte på madrass og stolen "About a chair" ( på bildet) for man blir litt småsliten i ryggen av denne madrassvarianten.

Bildet med skrivebordet er tatt i hallen inn til kjellerstua. Det er et romslig slags forstue som skal romme dette gamle skrivebordet samt det gamle morsomme sjakkbordet, som noen av dere sikkert har sett på min  instagram.(kasparasregnbue2)
Skrivebordet på bildet reddet vi fra naboens container for mange, mange år siden. De hadde nylig flyttet inn og synes en del av de gamle møblene de hadde fra før  ikke harmonerte med funkishuset de nå skulle bo i.
Heldig for oss! Vi byttet beslag på skuffene og svigerfar snekret to nye skuffer, siden naboene brukte to skuffer som hylller på kjøkkenveggen, og det skulle de jammen meg få fortsette å gjøre.
Den store Playtype-posteren med R skal henge i kjellerstua, men vi venter med noe på veggene til sofaen er installert der. Vi ser allikevel for oss en Playtype-poster her på skrivebordet også. Det blir så blast og nakent og nærmest litt intetsigende når vi tar bort denne nå.
Hvilken stol vi skal ha til skrivebordet vet vi ikke helt enda. Det hadde vært deilig med en god og behagelig en. Ser for meg at en og annen vil gjøre en lekse her (mens de andre er i kjellerstua)  eller jeg flykter hit med pc når gutta inkludert  far i huset ser en film utenfor min gate.
Kanskje vil et og annet blogg-innlegg skrives herfra......
Denne forstua er vi forøvrig ikke ferdig med å pusse opp. Det var på en vegg her vi med hjertet i halsen  oppdaget en liten vannskade. Det var nok muligens resultat av et problem med kjøkkenvasken som ligger  rett ovenfor dette stedet i første etasje.  Dette er reparert og ordnet for lengst, og det er ikke kommet nye vannskader eller spor av vann nede i denne forstua. Så nå er det å snekre litt og reparere området vi dro opp panelen og deretter  male panelen hvit og gulvet grått.

Det er fint å se lysningen i tunnelen!
Det kommer bilder fra kjellerstua, når sofaen er på plass forøvrig.

HA EN HERLIG HELG!
3 kommentarer:

 1. Sofaen du har bestilt ser kjempegod ut:) det kommer til å bli et koselig rom,gleder meg til å se det ferdig.
  Jammen bra det ikke var noen stor vannskade også,sånt er så kjedelig.
  Nyt helga di hilsen ivrig følger :)

  SvarSlett
 2. Lykke til med sluttspurten! Gleder meg til å se dine fine bilder av kjellerstua!
  Ønsker deg og dine en god helg videre.

  Klem
  Ingrid

  SvarSlett
 3. God lørdagskveld, Kasparabloggfrende! Tusen takk for koselig hilsen inne i salongen min, og at du likte innlegget mitt så godt. Jeg sitter og blar i eldre bilder på dataen om dagen, og da dukket disse gamle bildene av min tidligere Osloleilighet opp. Rart med ens egen første bolig. Synes å huske at du grytidlig flyttet rett fra pikeværelset og inn til din husbond, eller erindrer jeg helt feil nå? Uansett rart å se hvordan stilen kan forandre seg på alle disse årene. Skjønt, kanskje ikke så rart heller, når jeg tenker på hvor mye jeg selv opplever å ha endret meg på den tiden. Liker å tenke at min identitet og selvopplevelse gjenspeiler mye av det jeg har rundt meg til enhver tid. Her planlegger vi oppussing av bad om dagen. Et spennende og helt nødvendig prosjekt etter at vannet rant tvers igjennom taket og ned på kjøkkenet som kjent, puh! Så i mai blir det totaloppussing og nytt bad, (akkurat mens jeg er på mitt mest høygravide, puh!) Timingen kunne vært bedre, men det var først nå økonomien strakk til for å gjøre dette kjempeløftet. Forstår det slik at vannskaden deres også lot seg utbedre uten å bli det helt største rivingsprosjektet? Så deilig at det ser ut til å gå bra nå! Gleder meg virkelig til å se bilder av kjellerstua når sofaen er på plass og gutta har satt sin touch i leiren :-) God lørdagskveld til deg! Vi blogges! :-) Klem fra Beate

  SvarSlett