søndag 26. januar 2014

Söderhamn og Playtype 
  Når norsk var favorittfaget som elev en gang i tiden og man også har bedrevet den første lese og skriveopplæring i norsk skole som lærer, er det kanskje ikke noe underlig i at man omfavner Playtypes store flotte bokstav-postere.
Jeg synes de gjør et helt rom!

Nå finnes det hele tre Playtypes-produkter i hus, og her bør jeg vel stoppe i fare for å bli vel ensporet.  Den store R var handlet med tanke på kjellerstua, men da vi prøvde den på det gamle containerfunn- skrivebordet i forstua, måtte det raskt sendes en ny bestilling denne gangen til Linda Elmin og nettbutikken Hviit.no (R handlet søsteren min for meg på Stilleben i København)
Den store posteren ga  karakter og farge til en litt blass vegg, og vi er strålende fornøyd!
Inne i kjellerstua er også R kommet opp på veggen. Det skjer litt småting hver dag, sakte men sikkert...
Så har "flyter`n" som fine  Marthe så beskrivende kalte vår gedigne sofa kommet i hus! Söderhamn-sofaen fra Ikea er på 4 meter og herlig romslig. Det er en modulsofa, og vi var litt engstelige for at vi hadde tatt vel hardt i med tanke på bredde og lengde. Det var derfor med stor lettelse vi kunne konstatere at den passet helt fint!
Fredag hadde vi vår første skikkelige kosekveld i den men "Norske talenter,snacks  og fyr på peisen. Stor fryd!!!
Innerst i kroken har vi et hvitt salongbord som tidligere sto i lillestua, før Hapel-Anne raust ga meg et annet nydelig gammelt bord som nå står der. Er vi mange her nede, kan vi strø mindre bord bortover, slik at alle har noe å sette en kopp eller et glass på.
Foreløpig er det veldig minimalistisk her og veldig hvitt, grått og sort. Det er jo guttas store ønske, så jeg har ikke tenkt til å overkjøre dem her. Kanskje jeg forhører meg om de synes det er ok med et par puter med farge og et pledd. Noen print på veggen har vi også tenkt å handle.
Det byr forøvrig på litt utfordringer for meg å fotografere nede i kjelleren på grunn av lysforholdene. Det er ikke som i 1.etasje hvor lyset flommer inn. Beklager derfor bildekvaliteten!'

Her har det vært en herlig søndag hvor vi alle fire har prøvd skiene på hvitt drømmeføre.
Det minte meg om barndommens vintersøndager, da jeg etterpå med røde roser i kinna sto og stekte koteletter og lagde brun saus for så å dekke på langbordet i stua med arvede krystallglass fra barndomshjemmet (som opprinnelig kom fra mormor og morfar.) Akkurat de samme glassene dekket min mamma søndagsbordet med.
Etter middagen var det herlig å slenge seg på langsofaen alle fire i kjellerstua og følge med på Chelsea mot Stoke på tv og spise iskrem som dagens dessert.


HÅPER DAGEN DIN OGSÅ HAR VÆRT FIN!
7 kommentarer:

 1. Skikkelig flott kjellerstue! :) Jeg syns bildene ble fine, til tross for manglende lys. Her får dere nok mange trivelige kvelder sammen :)

  Klem fra Lite hi

  SvarSlett
 2. Så flott kjellerstue! Det kunne jo vært hovedstue så lyst og fint det ser ut :)

  SvarSlett
 3. Ah, jeg får virkelig øynene opp for playtypes bildene når jeg ser de på veggen din. Lurer bare på hvordan jeg skal få sneket et eksemplar opp på veggen hjemme uten at mannen merker det. Han skjønner ikke helt denne dillaen for bokstaver og tall på veggen. Hehe

  SvarSlett
 4. Kjempekoselig kjellerstue! Liker den lange sofaen. Og Playtype - bokstavene er knallfine. Passer perfekt hos deg!
  Klem

  SvarSlett
 5. Fin kjellerstue! :)
  Er det en sofa du anbefaler? Med tanke på at den er litt dyp? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan
   Takk for hilsen. Vi er veldig godt fornøyde med Søderhamn. Med puter som følger med sofaen pluss ekstraputer handlet nede i Ikeas puteavdeling bygger vi den ut, når vi sitter og spise i den. Ellers nydelig å slange seg i. Hadde kjøpt den på nytt! Fin dag! Hilsen Kaspara

   Slett
 6. Hei. :) Hvilken farge er det på sofaen? Tenø lys grå eller natur?

  SvarSlett